Obrana proti divej svini
Re: Obrana proti divej svini
pan podnikatel s puskohladom za 100 litrov nie je polovnik, to ze si zaplati za jednu polovacku zneho polovnika nerobi, oficialni polovnici registrovani pod polovnym zdruzenim sa o ten les fakt staraju ked o tom vies velke gulove tak mlc
-
qwerty-xyz
jop suhlasim s tebou, a mas pravdu daju sa obist, ale nie furt, niekedy to na teba cumi z pola a ja mam cestu viac menej cez to pole. Nerobim hluk ten moj pravidelne, raz za cas ked si myslim ze treba....nemaj boja.... ale s tou uctou k prirode by som to neprehanal. Ja osm zato ze domov treba prist s boxerkami spotenymi, nie posranymi . . .Stoporko napísal:qwerty, asi si ma nepochopil, je jasné, že zdravie človeka má prednosť pred zvieraťom. Šlo mi skôr o zbytočné robenie hluku v lese, keď sa dá daná situácia vyriešiť aj bez megatresku - stačí pospiatku vycúvaťVravím, zvieratá počujú aj ľudský hovor. A keď nepočujú, resp. nechcú utiecť, prečo ich zbytočne plašiť, keď sa dajú obísť? Megatresk by som nechal až ako poslednú núdzu, ak vôbec. Preventívne hádzať petardy v lese robia naozaj len ignoranti voči lesu (verím, že po prečítaní môjho príspevku už nebudeš ignorant
) - veď stačí si spievať, rozprávať sa, ak je neprehľadná zákruta, tak zatrúbiť/zatlieskať. Najmä tlieskanie sa mi veľmi osvedčilo.
Tiež som mal prípady, kedy som v noci videl mnoho párov očí v tme a netušil som, čo to je. Zatlieskal som, zapískal, oči sa nepohli. Tak som ich radšej z úctivej diaľky obišiel a nebol problém (predtým som si na ne posvietil baterkou, no svetlo bolo na tú diaľku slabé na identifikáciu tých živočíchov, odhadujem srnky/črieda diviakov). Chodím v noci do lesa neozbrojený strelnou zbraňou (a nie 100metrov od asfaltky), za survival borca sa osobne nepovažujem, vojak ani srnomrd niesom a predsa stále žijem- občas sa stačí chovať voči prírode s úctou a rešpektom a príroda bude mať pred takým človekom tiež úctu a rešpekt
//autoeditácia príspevku (27 Apr 2010, 20:35)
a znova, lesnik sa stara o les a hovnoprdel o tom vies ty, to ze mas polovnikov-lesnikov co sa aj staraju je druha vec. A pan podnikatel s puskou polovnik je, lebo poluje na zver, sice mu ju vsetci nahaname aby sla k nemu ale budiz, je. tak rozlisuj pojmy, lesnik, lesna sprava, polovnik-lesnik, polovnik-podnikatel. A polovnik podnikatel si vacsinou plati polovacky pravidelne . . . lebo na to MA, narozdiel od normalnych ktory nato NEMAJU. . . .ColdRain napísal:pan podnikatel s puskohladom za 100 litrov nie je polovnik, to ze si zaplati za jednu polovacku zneho polovnika nerobi, oficialni polovnici registrovani pod polovnym zdruzenim sa o ten les fakt staraju ked o tom vies velke gulove tak mlc
toto s tebou nema zmysel, ale este raz, posledny krat, keby bol pan podnikatel polovnik zo SPZ naco by si za tu polovacku platil? SPZ ma iste kvoty, istu vedomost o stave zvery a aj iste sposoby jej regulacie, clenovia SPZ si za tie polovacky neplatia je cast zvery ktora je na odstrel a su hranice od ktorych sa uz zver nestriela, to su polovnici, ked si podnikatel zaplati polovacku, cez SPZ ide s clenmi SPZ, odbucha par bazantov, zacaluje ich a ide domov, toto je akurat tak strelec, prd polovnik, to si fakt tak zakomplexovany, ze vsade musis pchat tie prachy a pindy á la ma nato/nema nato?
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
qwerty - nechaj poľovníkov a pytliakov tak, toto cez net nevyriešiš. Sú poľovníci, čo sa o les starajú a sú poľovníci, čo majú zákony a nariadenia o love na háku a keď vyzlečú uniformu, idú na lov ako pytliaci = zberba.
a spotené trencle = spotené z toho, ako to zviera oblúkom obchádzam, nie? Keď mám cestu cez to pole, kde je zviera, tak ho obídem po okraji a nie je problém, či?
//autoeditácia príspevku (27 Apr 2010, 21:01)
coldrain - ty tu opisuješ idealizovaného poľovníka, ktorý je však na slovensku pomerne zriedkavý jav - ja často vídam v lesoch zakŕmené mimo krmítka, aby mohli strieľať na kŕmiacu sa zver priamo z posedu, o dodržiavaní doby na strieľanie by som tiež vedel polemizovať, časté je vyháňanie turistov z lesa, nelegálna poľovačka (poľovník si dovedie do lesa partiu strelcov nepoľovníkov v jeepe, nachlastajú sa jak dogy, zapoľujú si a idú het, alkohol počas nosenia a streľby zo zbrane... proste je to celé o ľuďoch - sú dobrí poľovníci a sú medzi nimi aj mnohí zlí (ja mám žiaľ prevažne sťastie na tých menej dobrých)
a spotené trencle = spotené z toho, ako to zviera oblúkom obchádzam, nie? Keď mám cestu cez to pole, kde je zviera, tak ho obídem po okraji a nie je problém, či?
coldrain - ty tu opisuješ idealizovaného poľovníka, ktorý je však na slovensku pomerne zriedkavý jav - ja často vídam v lesoch zakŕmené mimo krmítka, aby mohli strieľať na kŕmiacu sa zver priamo z posedu, o dodržiavaní doby na strieľanie by som tiež vedel polemizovať, časté je vyháňanie turistov z lesa, nelegálna poľovačka (poľovník si dovedie do lesa partiu strelcov nepoľovníkov v jeepe, nachlastajú sa jak dogy, zapoľujú si a idú het, alkohol počas nosenia a streľby zo zbrane... proste je to celé o ľuďoch - sú dobrí poľovníci a sú medzi nimi aj mnohí zlí (ja mám žiaľ prevažne sťastie na tých menej dobrých)
-
qwerty-xyz
spotene z bicykla, a o polovnikoch vidim ze zmyslas podobne tiez na zaklade nejakych skusenosti, ja len neviem z kade ma coldrain take bohove info ze vsetko bezi tak ako ma !!!!Stoporko napísal:qwerty - nechaj poľovníkov a pytliakov tak, toto cez net nevyriešiš. Sú poľovníci, čo sa o les starajú a sú poľovníci, čo majú zákony a nariadenia o love na háku a keď vyzlečú uniformu, idú na lov ako pytliaci = zberba.
Stoporko - preco, ked sa nieco taketo deje a vies o tom, preco to teda neohlasis na polovne zdruzenie? Alebo, ak mas pocit, ze sa zchlastaju a idu potom na lov, preco to neohlasis trebars aj na prislusne oddelenie PZ?
Konzumacia alkoholu pri manipulacii so strelnou zbranou... Z toho kuka basa (v tom horsom pripade).
Viem, medzi nami polovnikmi su vselijaki kkti, ale netreba zatvarat oci a tvarit sa, ze je to ok, alebo ze sa nas to netyka.
Potom si bezni ludia myslia, ze byt polovnikom znamena chlastat na chatach a posedoch pri nedovarenom gulasi a strielat po vsetkom, co ma perie, ci srst a hybe sa to.
Konzumacia alkoholu pri manipulacii so strelnou zbranou... Z toho kuka basa (v tom horsom pripade).
Viem, medzi nami polovnikmi su vselijaki kkti, ale netreba zatvarat oci a tvarit sa, ze je to ok, alebo ze sa nas to netyka.
Potom si bezni ludia myslia, ze byt polovnikom znamena chlastat na chatach a posedoch pri nedovarenom gulasi a strielat po vsetkom, co ma perie, ci srst a hybe sa to.
Zašli ste už veru poriadne OT. Ale tiež ni nedá sa k tomu nevyjadriť. Veď poľovníci sú tiež len ľudia, tak jasné, že sa medzi nimi nájdu všelijakí dementi. Ale to všade. Ja mám šťastie na tých lepších, väčšina poľovníkov čo ja poznám, sú správni chlapi.
A objasnenie pre qwertyho - lesník sa stará v podstatnej miere o porast - ťažbu, výsadzbu atď. Pre lesníka je napr. vysoká škodná zver, lebo robí veľké škody na poraste. Poľovník sa stará o zverinu. Rozhodne nemá za úlohu len postrieľať všetko čo vidí a ožierať sa na spoločných poľovačkách. Prikrmuje, reguluje počet zvery, keď treba, sčítava zver a podobne.
A objasnenie pre qwertyho - lesník sa stará v podstatnej miere o porast - ťažbu, výsadzbu atď. Pre lesníka je napr. vysoká škodná zver, lebo robí veľké škody na poraste. Poľovník sa stará o zverinu. Rozhodne nemá za úlohu len postrieľať všetko čo vidí a ožierať sa na spoločných poľovačkách. Prikrmuje, reguluje počet zvery, keď treba, sčítava zver a podobne.
No čo ja mám skúsenosť a pár ich poznám tak sú to dogy a nie poľovníci. Tretina sa nachľasce počas poľovačky jak rus v liehovej fabrike, tretina má pred očami iba mäso, mäso, mäso... a tá zvyšná tretina sú naozaj tí dobrí.
Bol som ako honec párkrát, stačilo mi čo som videl a keď sem tam začujem príhody tak sa chytám za hlavu.
Bol som ako honec párkrát, stačilo mi čo som videl a keď sem tam začujem príhody tak sa chytám za hlavu.
-
Stoporko
VIP
kinjo: ako si také nahlásenie predstavuješ? Mám im v hlbokej noci volať, že taký fúzatý ujo s plešinou ozbrojený dlhou strelnou zbraňou v polovníkcej uniforme je spitý jak doga a na miesto, aby dal jabĺčka do kŕmitka, hodil ich na zem, aby mohol strieľať kŕmiacu sa zver?
Alebo ho mám vyfotiť cez noktovízor??? (keby som nejaký mal... jeden poľovník ho mal na puške, tiež to nie je dovolené, však?).
Keď ma poľovník vyháňa z lesa, že je tam polovačka na diviaky a autom na LÚKE mi takmer zrazí 4deti z tábora (proste ide ako hovado, pomaly na jednotke a "deti uskakujte, ja idem") a pritom na miestnom poľovnom zväze nie je nič ohlásené, starosta o našej akcii vedel... stalo sa to o cca 22:00 pred pár rokmi v blízkosti Partyzánskeho čo s tým?
volať policajtov v noci do lesa mi príde ako toálna hovadina, keďže ja o pochybení poľovníka/pytliaka nemám žiadny dôkaz okrem očitého svedectva, nahlasovať to na poľovné združenie nemá efekt, keďže meno toho gaunera nepoznám.
Prípad, kedy ma cez DEŇ vyháňal poľovník (fakt to bol poľovník?) z lesa, že on tam má poľovačku, tak nech mu neruším zver - neloví sa náhodou za súmraku/brieždenia? Mohol to spraviť slušnou formou: chlapci, čakám tu už 3 hodiny na zver, choďte radšej niekam inam, dobre? On začal ziapať že čo mu tam lezieme, zavolá na nás fízlov že mu rušíme poľovačku a podbne
proste ľudská demencia sa občas nezaprie.
Tiež som už mal tú česť nájsť streleného diviaka, pričom niekto tej mršine len vybral kly a telo v celku nechal pohodené na kraji lesa, kde už po pár dňoch riadne páchlo. Po nahlásení na poľovné združenie sa na nás kukali ako na magorov, že čo ich s takou banalitou obťažujeme a že čo si to dovoľujeme po nich chcieť, aby ONI s tým niečo robili...
myslíš, že je normálne, keď sa cca 100metrov v lese od chaty postaví vysokokapacitný kontajner, medzi ním a chatou sa na zem vysype hŕba kukurice a NIEKTO strieľa vysokú priamo z okna chaty? (na zemi boli krvavé škvrny)
mám spolužiaka poľovníka, super chalan, stará sa o les a všetko ok, no väčšinou v teréne narážam práve na tých horších - čo tí dobrí poľovníci sedia stále doma???
Keď ma poľovník vyháňa z lesa, že je tam polovačka na diviaky a autom na LÚKE mi takmer zrazí 4deti z tábora (proste ide ako hovado, pomaly na jednotke a "deti uskakujte, ja idem") a pritom na miestnom poľovnom zväze nie je nič ohlásené, starosta o našej akcii vedel... stalo sa to o cca 22:00 pred pár rokmi v blízkosti Partyzánskeho čo s tým?
volať policajtov v noci do lesa mi príde ako toálna hovadina, keďže ja o pochybení poľovníka/pytliaka nemám žiadny dôkaz okrem očitého svedectva, nahlasovať to na poľovné združenie nemá efekt, keďže meno toho gaunera nepoznám.
Prípad, kedy ma cez DEŇ vyháňal poľovník (fakt to bol poľovník?) z lesa, že on tam má poľovačku, tak nech mu neruším zver - neloví sa náhodou za súmraku/brieždenia? Mohol to spraviť slušnou formou: chlapci, čakám tu už 3 hodiny na zver, choďte radšej niekam inam, dobre? On začal ziapať že čo mu tam lezieme, zavolá na nás fízlov že mu rušíme poľovačku a podbne
Tiež som už mal tú česť nájsť streleného diviaka, pričom niekto tej mršine len vybral kly a telo v celku nechal pohodené na kraji lesa, kde už po pár dňoch riadne páchlo. Po nahlásení na poľovné združenie sa na nás kukali ako na magorov, že čo ich s takou banalitou obťažujeme a že čo si to dovoľujeme po nich chcieť, aby ONI s tým niečo robili...
myslíš, že je normálne, keď sa cca 100metrov v lese od chaty postaví vysokokapacitný kontajner, medzi ním a chatou sa na zem vysype hŕba kukurice a NIEKTO strieľa vysokú priamo z okna chaty? (na zemi boli krvavé škvrny)
mám spolužiaka poľovníka, super chalan, stará sa o les a všetko ok, no väčšinou v teréne narážam práve na tých horších - čo tí dobrí poľovníci sedia stále doma???
-
qwerty-xyz
ale hovno nahlasis, budes este za vola, ako ja tu na fore. Proste nenahlasis, stoporko to tu presne rozpisal preco nenahlasis ....kinjeril napísal:Stoporko - preco, ked sa nieco taketo deje a vies o tom, preco to teda neohlasis na polovne zdruzenie? Alebo, ak mas pocit, ze sa zchlastaju a idu potom na lov, preco to neohlasis trebars aj na prislusne oddelenie PZ?
158... cislo je bezplatne zo vsetkych sieti.
Ak mas naozaj podozrenie, ze chlascu pocas spolocnej, ci individualnej polovacky, mozes to ohlasit aj anonymne. Nepotrebujes vediet presne mena a podrobnosti.
Trocha mimo - ked mi niekto bude kradnut auto, mam sa ho ist spytat ako sa vola, lebo chcem policajtov volat???
Okrem toho - kazda polovacka podlieha ohlasovacej povinosti na prislusny obvodny urad. Ak si myslis, alebo ak mas podozrenie, ze si tam proste prisli len tak zastrielat, mozes aj to ohlasit na uz spomenute cislo.
Pri kontrole musi ucastnikov polovacky prislusnikmi PZ musi veduci polovacky predlozit napr. aj to povolenie.
K ostatnym veciam co si pisal sa tazko vyjadrit, ak je niekto dement, tazko mu pomoct. Niekto ma a niekto nema ludsky pristup (alebo polovnicka etika?).
qwerty - ty yeb na to. Nemas sajn vo co go.
Ak mas naozaj podozrenie, ze chlascu pocas spolocnej, ci individualnej polovacky, mozes to ohlasit aj anonymne. Nepotrebujes vediet presne mena a podrobnosti.
Trocha mimo - ked mi niekto bude kradnut auto, mam sa ho ist spytat ako sa vola, lebo chcem policajtov volat???
Okrem toho - kazda polovacka podlieha ohlasovacej povinosti na prislusny obvodny urad. Ak si myslis, alebo ak mas podozrenie, ze si tam proste prisli len tak zastrielat, mozes aj to ohlasit na uz spomenute cislo.
Pri kontrole musi ucastnikov polovacky prislusnikmi PZ musi veduci polovacky predlozit napr. aj to povolenie.
K ostatnym veciam co si pisal sa tazko vyjadrit, ak je niekto dement, tazko mu pomoct. Niekto ma a niekto nema ludsky pristup (alebo polovnicka etika?).
-
qwerty-xyz
no alebo nemas TY sajn vo co go, ja sice neviem ako si na tom ty a co si zac, ale ked niekto chce si strielat len tak tak si len tak strielat bude a bude mat v riti tie tvoje zvasty, ked neveris poviem ti to inak. Ked na niekoho bonzujes a pisem NIEKOHO tak aby si este ty nemal problem, a s tou anonymitou na SR chod do riti, tu nie je anonymne ani slovo anonym. Rozlisuj ludi, rozlisuj gadza co si pride pijany zastrielat, a rozlisuj vysoko postaveneho cloveka ktory ma X kontaktov o ktorych sa tebe ani len nesnivalo a vp irpade potreby ich pouzije, sa spamataj preboha. Nikto nebude nic hlasit lebo by este on sam z toho mohol mat zle. Proste nevies o com meles. Mozes byt lesnik a slusny a mozes mat kolo seba partiu s ktorou vsetko dodrzujete a ste vzorovi, ale nie kazdy je taky. JA ti poviem presne jak to je, ako s rybarmi. Ti nasi musia mat listky, poctivo si pekne rybarcia z brehu a fakt ze origos vzorovi, a na druhej strane toto iste akurat ze tlupa (to sa inak nazvat neda) nasich spoluobcanov, bez listka vrieskajuc, robiac bordel, a dalsich X veci, a ked by aj prisla kontrola, tak ich je tak vela ze kontrola by bola posrana, a policia s nimi tiez nic nespravi lebo to su len zase natahovacky vecne dookola.kinjeril napísal:158... cislo je bezplatne zo vsetkych sieti.
a ideme dost od temy, ... tak sa vratme spat k povodnemu, obrana proti diviakovi, popripade inemu pritulnemu zvieratku v lese.
netrep
-
qwerty-xyz
ty trepes, nebud debil.kinjeril napísal:netrep
Co sa dnes vsetko deje, napis nam...
A toho debila si odpusti, bo budes forum tyzden len citat.
A toho debila si odpusti, bo budes forum tyzden len citat.
-
Stoporko
VIP
kinjo - myslíš (teraz úprimne), že keď v noci zavolám políciu, aby prišla do totálnej "rite sveta" v lese skontrolovať opitých poľovníkov, že príde? Naštartujú svoje ultra-terénne x-traily a dovalia sa po lesných cestách? Alebo keď im nahlásim, že je zakŕmené meter od krmítka, budú sa obťažovať prísť a čakať kým tam niekto začne loviť?
Nahlasovania pytliakov sa bojím ako čert križa - určite nebudem chcieť počkať na príchod policajtov a oficiálne na tých ľudí ukázať prstom "to sú oni, pytliačia tu." Po mojom kamarátovi sa už z posedu strieľalo.
Nahlasovania pytliakov sa bojím ako čert križa - určite nebudem chcieť počkať na príchod policajtov a oficiálne na tých ľudí ukázať prstom "to sú oni, pytliačia tu." Po mojom kamarátovi sa už z posedu strieľalo.
Ale ved to mozes nahlasit anonymne.
Divil by si sa, ale na takychto pripadoch si oni buduju trebars aj statistiky.
Neviem, odkial mas ale tu istotu, ze nepridu. Volal si a neprisli? Ci...?
Preco si vela ludi mysli, ze policia je banda darmozracov, co sa vozia na Kiach a beru plat za nic?
Btw, k obrane pred divou svinou - kanec (zabija) - obrana zoci-voci temer nemozna, bachyna s mladymi (zabija) - obrana zoci-voci temer nemozna, ostatne - robia jazvy (ked-tak) - supito na strom, alebo 2 otcenase.
Divil by si sa, ale na takychto pripadoch si oni buduju trebars aj statistiky.
Neviem, odkial mas ale tu istotu, ze nepridu. Volal si a neprisli? Ci...?
Preco si vela ludi mysli, ze policia je banda darmozracov, co sa vozia na Kiach a beru plat za nic?
Btw, k obrane pred divou svinou - kanec (zabija) - obrana zoci-voci temer nemozna, bachyna s mladymi (zabija) - obrana zoci-voci temer nemozna, ostatne - robia jazvy (ked-tak) - supito na strom, alebo 2 otcenase.
-
Hotwire
Addict
a nejak utiect sa neda?
-
Stoporko
VIP
zatiaľ som ich nevolal
ale raz to fakt skúsim, zašijem sa niekde poblíž a počkám, či prídu. Istotu nemám - pýtal som sa ťa na tvoj názor, či je pravdepodobný ich príchod v neskorú nočnú hodinu do hory k miestu, kde im len nahlásim GPS súradnice a ožralého poľovníka.
Nemyslím si, že naša polícia je banda darmožráčov, no mám trocha pochybnosti o kvalite jej radových príslušníkov čo sa týka znalostí GPS súradníc, navigácie v lesnatom teréne a podobne. Bratranec je policajt a GPS pozná len do auta, kde zadá ulicu a ono ho to odnaviguje, že sú nejaké súradnice ani nechýruje.
Nemyslím si, že naša polícia je banda darmožráčov, no mám trocha pochybnosti o kvalite jej radových príslušníkov čo sa týka znalostí GPS súradníc, navigácie v lesnatom teréne a podobne. Bratranec je policajt a GPS pozná len do auta, kde zadá ulicu a ono ho to odnaviguje, že sú nejaké súradnice ani nechýruje.
-
Hotwire
Addict
stoporko myslim ze policia je povinna riesit kazde nahlasenie, takze je vylucene ze len mavnu rukou a budu dalej sediet