Voľby 2010

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

Hlasovanie ukončené 12 jún 2010, 22:08

KDH
9
4%
ĽS-HZDS
3
1%
Most-Híd
13
5%
SaS
100
39%
SDKÚ-DS
43
17%
SNS
4
2%
Smer-SD
20
8%
SMK-MKP
1
0%
Inú
33
13%
Nepôjdem voliť
28
11%

Celkom hlasov: 254

J.O.S.E
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Voľby 2010

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

skuki napísal:J.O.S.E zaujímavá voľba len si zabudol asi na to čo sa tu dialo necelé polstoročie za ich vlády.Koľko premárnených životov , zničených životov , oficiálne "rodinkárstvo" , bez možnosti rozvoja osobnosti a ducha ...A že si sympatizant Mečiara tak to dosť nechápem , asi neobľubuješ dejiny.Ak si jeho sympatizant si asi antiEurópsky zameraný a páči sa ti momentálny stav nášho súdnictva.Tiež mám pochybnosti že sa niečo zmení ale verím že môj hlas posunie aspoň niečo k lepšiemu.Svoj hlas odovzdám SaS
každý systém vždy zničil nejaké životy, nič nie je bezbolestné, rovnako kapitalizmus nie je neomylný....pre to či som proeuropsky by som použil verš z pesničky Štát od Ine Kafe: Raz si v r_ti jednemu a raz druhemu, to sa nikdy nezmení, nečakaj zmenu, malý posraný štát ! - proste my niekde byť proste musíme pred 89 -tym sme boli pod Varšavskou zmluvou a dnes sme v EÚ, ten istý koláč len inak ocukrený :!: Rodinkarstvo???? a dnes maš čo v súdnictve v polícií a všade vo verejnej správe, ked nemaš nejakú rodinu tak nemáš šancu sa niekam dostať na výhodný flek....k Mečiarovi - obdivujem jeho pohotovú a častokrát aj vtipnu reakciu na dosť ťažkozodpovedateľné otázky, na ktore iní politici odpovedajú váhavo....momentálny stav našho sudnicvta? asi si naražal na Harabína - to je posledný a najvyšší kameň na pyramíde, ako ma sudnictvo vyzerať, ked rozhodujú sudcovia po známosti a kto viac zaplatí....rovnosť existuje len v brožúrkach nie v skutočnosti....a ano som protieuropsky orientovaný človek, ja z tých peňazí nemám ani cent, a ajtak iba končia na kontach našich popredných politikov, ke su toľke miliony, ktoré čerpaáme z eurofondov a iných hlúposti ako sa to prejavilo na živote bežného človeka, som z východu a tam som ja a ani ľudia z východu nezazreli ani centik, ktorý by sa prejavil v skvalitnení ciest, príleve investorov, v raste zamestnanosti postupne aj miezd a pod.....prečo napríklad funckia europsolancov nie je čestnou funkciou ale platenou takými peniazmi, že moji rodičia musia robiť celý rok na taku sumu akú oni dostanu za jeden plat, potom by sme videli tých poslancov, ktorí by chceli vykonavať tu funkciu, ak by bola čestnou, a ešte zriadovať nove a nove funkcie - k čomu to je??? ved v konečnom dôsledku sa na ich platy opať skladame len a len my !
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Aj ja som z východu.Takže to presne poznám.Ale vystúpil som preto oproti komunizmu lebo mojej rodine pekne znepríjemňoval život.A nie som naivný , viem že aj tu je všade rodinkárstvo ale vtedy si musel byť v KSS inak sa to nedalo , teraz je to slobodnejšie.A ja som aj sympatizant aj kritik EÚ.Ale tam majú platy podľa priemeru EÚ.Ak by nás aspoň lepšie informovali čo tam robia tí naši poslanci , ale väčšinou za sedenie v obrovskom parlamente dostávajú krásne peniaze.A tiež odsudzujem otrasný stav nášho súdnictva.A už len to za čím všetkým stojí Mečiar preto nemôže byť pre mňa vzor dobrého politika.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

K tej KSS, si tam ujasnite pojmy co je to komunizmus a socializmus, lebo su to dve diametralne odlisne pojmy. Myslineka socializmu ako takeho neni zla, lenze to ked strana sa bez akychkolvek vycitiek da nazov komunsticka o niecom asi svedci a je to velmi nebezecne.
janulooo
Novice
Novice

Príspevok od používateľa janulooo »

Moja voľba bude SAS, uvidíme, čo sa z nich vykľuje ak sa dostanú k moci, ale snáď si zachovajú aspoň niečo...
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

janulooo napísal:Moja voľba bude SAS, uvidíme, čo sa z nich vykľuje ak sa dostanú k moci, ale snáď si zachovajú aspoň niečo...
Nech už by sa vykľulo čokoľvek, prestriedanie kádrov má vždy svoj zmysel..
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

slay napísal:
Nech už by sa vykľulo čokoľvek, prestriedanie kádrov má vždy svoj zmysel..
konečne rozumná myšlienka od Teba..... pravidelná výmena je potrebná.......
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Dzurindovci pre krajinu spravili dosť, ale spravili aj veľa opatrení, ktoré neboli dobré. Fico zase neurobil nič, takže by bolo logické, keby to skúsil niekto iný.

U nás to ale nehrozí, veď o rozmýšľaní ľudí svedčí aj to, že najdôveryhodnejší politici sú samí populisti, extrémisti a tak je jasné, že sa voľby dajú vyhrať čím väčšími sľubmi, nadávkami na Rómov a Maďarov a inými strašiakmi.

Skôr či neskôr musíme dopadnúť ako iné krajiny, ktoré majú dnes veľké problémy, veď nestačí len čakať a brať úvery na štátny dlh.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Čo také záslužné spravili Dzurindovci, prosím stačí mi jeden príklad. Ja sem potom dám štatistiky z roku 1997 a 98 a neskôr za vlády Dzurindovcov. To hovorí za nich samotných. Mečiar či je taký alebo onaký mal oproti nim vynikajúce výsledky.
skuki
Light Professional
Light Professional

Preto sa z nášho štátu stal izolovaný?A nechceli s nami začať ani rokovania o vstup do EÚ keď bol pri moci Mečiar??? A čo spravili?Zníženie rovnej dane...Vstup do EÚ... , ....
Cesar
Addict
Addict

IvanSk napísal:Čo také záslužné spravili Dzurindovci, prosím stačí mi jeden príklad. Ja sem potom dám štatistiky z roku 1997 a 98 a neskôr za vlády Dzurindovcov. To hovorí za nich samotných. Mečiar či je taký alebo onaký mal oproti nim vynikajúce výsledky.
Sleduj vývoj, keď si to prespal, tak pohľadaj, čítaj, rozmýšľaj. Mečiara aj zbytočne komentovať, patrí aj s HZDS na smetisko dejín.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

skuki napísal:Preto sa z nášho štátu stal izolovaný?A nechceli s nami začať ani rokovania o vstup do EÚ keď bol pri moci Mečiar??? A čo spravili?Zníženie rovnej dane...Vstup do EÚ... , ....
Vstup do EU bola nevyhnutna skutocnost, je uplne jedno kto by bol pri moci, isli sme tam preto lebo to chcela EU. Tuto udalost nebolo treba nejak vydobyt. Vstup do EU nemozno povazovat za nejaku vyhru pre slovensko nie preto ze by to bolo z momentalneho hladiska pre slovakov neprospesne ale preto ze samotna EU je neprospesna pre celu Europu a hlavne povodnych Europanov. Tu sa potom naskytuju otazky z jakeho hladiska to je neprospesne, o tom mozme debatovat ale kazdopadne jej nebezpecenstov vidim uz len v prijati Lisabonskej zmluve a v snahe o centralizciu moci.
skuki
Light Professional
Light Professional

Tie nebezpečenstvá vidím aj ja.Ale museli prijať tie a tie ustanovenia aby splnili určité stanovy.Práve to rozoberáme v škole tak sa teším na ďalšiu prednášku :) A za Mečiara a za jeho vlády by to bolo zjavne ohrozené a možno by sme boli prijatí za iných podmienok.No o tom sa dá polemizovať dlho , dlho ...A inak k téme treba zohľadniť aj to či problémy vyriešia politici alebo odborníci , a preto aj volím SaS že tam nie sú populistickí politici ktorí klamali už dosť , ale je ti šanca že strana ktorá nemá kontakty na momentálne vládne kruhy bude hospodáriť oveľa lepšie s našimi daňami ...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

IvanSk napísal:Čo také záslužné spravili Dzurindovci, prosím stačí mi jeden príklad. Ja sem potom dám štatistiky z roku 1997 a 98 a neskôr za vlády Dzurindovcov. To hovorí za nich samotných. Mečiar či je taký alebo onaký mal oproti nim vynikajúce výsledky.
Za Mečiara boli vynikajúce výsledky ? Ty sa zobuď.
Obdobie mečiarizmu je čiernou škvrnou našich dejín.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Tak ja ti ukážem čo také urobili.

Čo sa týka Eú a NATO som si istý, že o pár desaťročí to bude vnímané ako vlastizrada.

Ku koncu roka 1998 bola nezamestnanosť 16,4%
najvyššia nezamestnanosť dovtedy bola v roku 1994 a to - 14,26%
v 1997 bola nezamestnanosť 12,2 %

1. januára 1999 vláda zlepencov SDku KDh Smk a Sdľ tuším, zlikvidovala slovenské aerolínie /Zablokovali im lietadlá a neskôr sa ich snažili protiprávne predať čomu zabránilo len rozhodnutie súdu./ Zablokovaním lietadiel utrpeli aerolínie obrovské škody.

Nová vláda úplne vymenila súdnictvo a boli odvolaní všetci veľvyslancovia. Tomuto sa nedá povedať inak ako mafiánske čistky. To sa dialo skoro na každom ministerstve. Zdravotníctvo odvolaných 30 riaditeľov zdr. zariadení atď atď..

11.januára 1999 - Udiala sa prvá vražda politického činiteľa v SR /Duckého/

Použilo sa 20 miliónov dolárov z deblokácie ruského dlhu na výlet do kozmu.

Mediálna spoločnosť niekdajších vých. železiarní bola odpredaná nemeckej spoločnosti ktorá už vtedy vlastnila takmer všetky české regionálne noviny. Tu treba hľadať počiatky vymývania mozgov aké dnes bežne pozorujeme.

Vláda vypovedala dohodu podľa ktorej mal pre armádu SR byť zakúpený vzdušný obranný systém za 6 miliárd ktorý mal byť odpočítaný z dlhu ruskej federácie voči SR. Jednalo sa o špičkovú techniku.

Už som v časovej tiesni takže pokračovanie nabudúce.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

IvanSk
zaujimave info ... čakam pokracovanie, aby uz bolo kazdemu jasne, ze na tomto malom Slovensku je umenie najst slusneho cloveka v politike ...
Cesar
Addict
Addict

IvanSk napísal: 11.januára 1999 - Udiala sa pravá vražda politického činiteľa v SR /Duckého/
A to bola koho vina, že kšeftoval s ktovie akými mafiánmi, ktorým dával stámiliónové zmenky a keď už všetko vyšlo najavo tak ho jednoducho odstránili, po zastrenelní už určite nikto neprehovorí. S akými ľudmi bol v kontakte aj tak dopadol samozrejme. :)
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

Cesar napísal:
A to bola koho vina, že kšeftoval s ktovie akými mafiánmi, ktorým dával stámiliónové zmenky a keď už všetko vyšlo najavo tak ho jednoducho odstránili, po zastrenelní už určite nikto neprehovorí. S akými ľudmi bol v kontakte aj tak dopadol samozrejme. :)
Otázka by možno znela inak, si myslíš, že Ducký len tak zo svojej vôle robil to čo robil ? Určite nie, a každý vie za koho vláda to bolo tak. A už dosť vecí bolo popísaných o nadštandardných vzťahoch SIS a napríklad Svobodu (ktorý bežne chodil s početnou ochrankou a v deň keď ho zastrelili si "čírou náhodou" nedal pozor, žeby ho dakto komu nadmieru veril vylákal a zbavil sa ho ?).

Úryvok z knihy Mafia v Bratislave:
Užitočné vzťahy

K blízkym priateľom Jozefa Svobodu patrili podľa médií napríklad podnikateľ Vladimír Poór, Alexander Rezeš či Jozef Majský. Prepojenie politiky s podsvetím potvrdila aj jeho druhá manželka:

„Manžel najviac zbohatol v období, keď bolo pri moci HZDS. Celkom dobre vychádzal s ľuďmi ako Ducký. Niekoľko rokov sa poznal aj s Rezešom, chodili spolu na dovolenky,” povedala Týždňu. „Keď zastrelili Miroslava Sýkoru, boli spolu (s Rezešom) na lyžovačke vo Švajčiarsku.“

Blízkymi vzťahmi so Svobodom sa netajili viacerí politici HZDS, napríklad mečiarovský privatizér a bývalý politik HZDS Vladimír Poór spolu s ním prišiel na zápas hokejových majstrovstiev sveta v Ostrave mesiac pred Svobodovou násilnou smrťou. Spolu pravidelne chodievali do VIP lóže futbalových zápasov na Slovane, kde bol Svoboda istý čas v dozornej rade.

Ďalším verným kamarátom bol Vlastimil Vicen, privatizér a exposlanec HZDS. Podľa časopisu Týždeň mal v minulosti podnikateľské aktivity aj s Petrom Steinhübelom zvaným Žaluď. Vicen pre tento týždenník nepoprel ani úzke väzby s Jozefom Svobodom: „Poznali sme sa, samozrejme.“

Ľudovít Hudek, ako minister vnútra za HZDS, sedel so Svobodom v orgánoch futbalového Slovana.

Ladislav Polka, niekdajší štátny tajomník ministerstva vnútra za Mečiarovej vlády, o Svobodovi dokonca vyhlásil: „Áno, poznal som ho. Ako normálneho človeka, funkcionára Slovana. Je zvykom polície vždy mŕtveho spájať s podsvetím… Poznal som ho ako slušného človeka, nikdy som s ním nemal obchodný vzťah.“

Podľa Karin Svobodovej si jej manžel na komunálnej úrovni rozumel najmä so starostom bratislavského Nového Mesta Richardom Frimmelom: „Najmä v poslednom čase boli ako jedna ruka, Frimmel bol u manžela pečený-varený.“ Frimmel kontakt so Svobodom nepoprel, vraj sa stretávali hlavne na futbale. „Bol to taký športovo-priateľský vzťah.“

Svobodová spresnila: „Manžel sa stretával s viacerými koaličnými aj opozičnými politikmi.“ Napríklad aj zo strany Smer. Europoslankyňa Monika Beňová po Svobodovej vražde priznala, že sa s ním poznala, ale vraj nevedela, že ho polícia spája s podsvetím.

„Nech predloží jeden doklad, kedy platila v jeho podniku. A to nehovorím o státisícových daroch, ktoré brala od Svobodu. Manžel si totiž kupoval politikov aj rôznymi darmi, málokto vedel povedať nie,“ povedala na jej adresu pre Týždeň Svobodová.

Beňová to odmietla: „Nesmierne ma mrzí, že pani Svobodová niečo také vyhlasuje. Ani ju osobne nepoznám a takéto veci si jednoducho vyprosím. Neviem, komu všetkému jej manžel čo kupoval, ale mne rozhodne nekúpil nič.“

Karin Svobodová si spomenula aj na Beňovej straníckeho kolegu Róberta Kaliňáka: „Keď oslavovali víťazstvo nového prezidenta, vtedy sa manželovi vtieral do pozornosti.“ Oslava sa mala konať po druhom kole volieb v noci zo 17. na 18. apríla 2004, vo Football Pube v Petržalke. „Bolo to také tajné stretnutie, kde Smer oslavoval víťazstvo Ivana Gašparoviča. Pamätám sa, že manžel prišiel domov až niekedy nadránom,“ tvrdí Karin Svobodová. „Tak toto si naozaj nepamätám, ale dosť o tom pochybujem, nepoznal som Jozefa Svobodu,“ reagoval najskôr pre SME Magazín Víkend zaskočený Kaliňák a pre istotu dodal: „Tá noc bola veľmi hektická.“

Korunu všetkému nasadil sám prezident Ivan Gašparovič, ktorý o sponzorstve Svobodu a jeho osobných priateľských vzťahoch s ním pre Aktuálne.sk povedal: „Keď tam títo ľudia nebudú, nebude ani futbal. A potom s nimi nebudem ani ja. Budem sedieť doma alebo v robote.“
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Takže pokračovanie...

marec 1999 v Dunajskej Strede sa stala najväčšia masová vražda v období samostatného Slovenska, mafiáni si vyrovnávali účty, zabitých bolo 10 osôb.

NR schválila rozpočet, deficit nemal prekročiť 15 miliárd Sk. Podľa MMF bolo treba ale počítať s deficitom 28 miliárd.

Vláda SR dala zelenú preletom amerických stíhačiek nad našim územím ktoré bez mandátu OSN bombardovali Juhosláviu!
A nielen to!!
Vláda dodatočne vydala súhlas aj k využitiu vzdušného prietoru voj. lietadlami členských štátov NATO.

Vláda SR dala súhlas k presunom bojovej techniky a príslušníkov ozbrojených síl NATO po železničnej diaľničnej a cestnej sieti SR!!!

V tej dobe sme neboli členský štát NATO ale relatívne nezávislá krajina!

Jedná sa o jasnú vlastizradu!!!

§ 326
Vlastizrada

Občan Slovenskej republiky, ktorý v spojení s cudzou mocou, alebo s cudzím činiteľom spácha trestný čin úkladov proti Slovenskej republike, prípravy úkladov proti Slovenskej republike, teroru, záškodníctva alebo sabotáže, potrestá sa odňatím slobody na dvanásť rokov až dvadsaťpäť rokov alebo výnimočným trestom.

ale poďme ďalej -

apríl 1999 Vláda SR uvalila embargo na dovoz ropy z Juhoslávie.

-máj 1999 Hodnota sloevnskej krouny klesla za 35 na 44 Sk za 1 USD.
-jún 99 odsúhlasila sa privatizácia strategických podnikov

Koniec polroka 1999 Bilancia:
- Zaregistrované bolo zvýšenie cien o 0,5 percenta oproti predošlému mesiacu v ročnom priemere to bolo 13,6 %
- Ročný index inflácie vystúpil na 14,4%
- Zahraničné investície dosiahli 4,58 miliárd Sk/ 90% pripadlo bratislavskému kraju/ v roku 1998 to bolo 7,58 miliárd
- Deficit dosiahol 12,4 miliardy Sk pričom na celý rok bolo plánovaných len 15 miliárd deficitu.

10 Júla 1999 NR SR schválila zákon o používaní jazykov národnostných menšín v úradnom styku.
61 poslancov opustilo hlasovaciu miestnosť 18 bolo proti.

- do vtedy platilo na Slovensku po Slovensky a nikomu to nevadilo.

28 júla 1999 prezident Schuster dostal petičné hárky s takmer 446 823 podpismi občanov, ktorí žiadali vypísanie referenda o používaní jazykov menšín a o neprivatizovaní strategických podnikov.

Predaj akcií VSŽ bol daný na starosti Deutsche Bank.

28. augusta bolo výročie povstania z roku 1944. Prišlo tam len 3000 občanov.
atď atď.. pokračovať budem neskôr.

Tieto veci sú z knihy Dejiny Slovenska a Slovákov od Pána Historika M.S. Ďuricu.
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa citizen »

no ale to prislo po Meciarovi a debilovi Slotovi..myslim tie ceny a prepad meny..
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Práve naopak za Mečiarovej vlády nie je badať taký výrazný nárast cien ani prepad meny, dokonca ani deficit. Okrem toho voľby boli v septembri 1998 a tieto udalosti sú z roku 1999.

Ku koncu Septembra 1998 po tom čo Mečiar skončil SR vykazovala HDP 534,5 miliárd Sk, čo bolo o 11,2 percnt viac ako v predošlom roku.
83 % tejto hodnoty vytvárali súkromné podniky, ktoré neskôr zrejme bolo treba odpredať cudzincom lebo ten zlý Mečiar nevedel ako majú podniky "správne fungovať". Podnik správne funguje keď má zahraničného majiteľa.
ale späť
- Index inflácie klesol zo 7 /v predošlom roku/ na 6 percent. /rok 1999- Ročný index inflácie vystúpil na 14,4%/
- Zahraničný dlh- 12,2 miliárd Sk t .j. asi 60 %HDP
nezamestnanosť 13,8%

V deň výročia vzniku ČSR vytvorili strany SDK, SDĽ, SMK a SOP koalíciu. To je v mojich očiach dostatočný dôkaz o tom, že nerobia pre Slovákov ani pre Slovensko.

Zaujímavé je tiež delenie majetku bývalej ČSFR. Ozvali sa mnohí slovenskí oborníci proti tomu, že pred likvidáciou Štátnej banky československej, jej vedenie odčlenilo z bilančného úhrnu celých 578 miliárd Kčs, čím na delenie zostal iba zvyšok bilančného úhrnu. Z toho základu ešte ako dlh Slovenska vypočítali 24 miliárd korún.

Federálne aerolínie československé boli prevedené so všetkým majetkom do vlastníctva ČR. taktiež celá námorná doprava.
Čím Slovensko bolo poškodené.

Majetok ČSFR sa odhadoval na 2000 miliárd KČS, predmetom delenia však bolo len 475 miliárd.

Koniec roku 1999 teda vláda Dzurindu dopadla takto:

Zadĺženie Slovenska bolo: 10,6 miliárd

Inflácia: 16,4%
nezamestnanosť 20,1 %
reálna mzda klesla o 6 percent čo sa nestalo od roku 1993.
HDP poklesol o 1,9 %

rok 2000
január
Vláda odsúhlasila zdraženie cien: Elektrina pre domácnosti zdražela o 40% pre podniky o 5 % , zemný plyn 30 %, voda 27% poštovné 10%, cestovné na železniciach 30%, na autobusoch 20%.

17 februára v Žiline poslanci strán HZDS, SNS, SDĽ, SOP, DS a DÚ okrem jedného schválili návrh na umiestnenie tabule s reliéfom Dr. Jozefa Tisa na budove katolíckeho domu z balkóna ktorého 6. októbra 1938 Tiso vyhlásil rozhodnutie všetkých občianskych politických strán Slovenska vytvoriť autonómnu krajinu.
Táto tabuľa nikdy nebola odhalená kôli vyhrážkam a zastrašovaniam, dokonca hrozieb atentátov.
Zamknuté