Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
agresivnybanan
Novice
Novice

Re: Posilovanie

Príspevok od používateľa agresivnybanan »

Ahojte, je tu toho vela na citanie, tak teda napisem.

Cvicim polroka, no uz nevidim zaidne velke zmeny na mne, cital som, ze treba zmenit trening, len neviem ako ho zmenit.
Doteraz som cvicil
1.den Prsia + Biceps (tlaky s jednoruckamy, pullover, motylik-alebo ako sa to vola asi rozpazovanie/ biceps s jednoruckamy v sede a kladivo)
2.den Chrbat + Triceps (pritah v predklone, mrtvy tah, pritah jednorucky na lavicke/ francuzsky tlak, kluky na bradlach)
3.den Ramena + brucho (rozpazovanie, tlak, predpazovanie/ brucho sklapacky, zdvihanie noh, klasicke brusaky)
Nohy necvicim, bolia ma potom z toho kolena.

Cvicil som to 4x10-6 pyramida
Tak chcel by som stymto poradit, tak sa mi zda, akoby som sa zastavil. A chcel by som vediet, ci su to dobre cviky pre Astenicky typ - chcel by som hlavne nabrat na sebe, som tenky, cca 190cm a 80kg.
Mam uzky hrudnik - stymto by som chcel tiez poradit, alebo sa mi rozsiri ked zostarnem ? mam 16 rokov. - Dost mi to robi problem, zdvihnem viac ako kamarat, aj cecky mam vacsie, ale aj tak vyzeram oproti nemu ako sparatko. :(
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

davas objemove cviky? normalne davaj 3 serie a kazdou seriou zvysuj vahu ..
ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ColdRain »

banan: nechce sa mi to tu znova pisat, ale precitaj si co sa pisalo na poslednych dvoch stranach a rob to iste...
agresivnybanan
Novice
Novice

hellboy248: to som robil doteraz, akurat ze som robieval 4 serie. Takze mam v tom pokracovat? netreba nic zmenit ?
A co by ste doporucili, aby sa mi rozsirili ramena? A najlepsi cvik aby sa mi zvacsili prsia je asi tlak pravda. ? :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

JARKUS napísal:Ahojte, mozno to sem nepatri,ale pytal som sa tu vtedy ohladom toho plavania a pribratia...Ja mam problem pribrat, neviem preco,ci mam rychle travenie alebo nieco, vobec netusim. Neustale jem a ked sa poriadne najem tak mam mozno na pol hodinu pocit,ze som najedeny a potom mozem zas to iste mnozstvo jest..a nepribeirem a este schudnem. Dlhu dobu som nemal ziaden pohyb..mal som tych 70kg...bol som 3x plavat a uz mam 68kg. Neviete mi poradit co s tym? Ci to napravi ta spravna vyziva ( strava ) alebo nieco ine?
- to ze nevies pribrat nie je ziadna zahada, proste mas prijem energie priblizne rovnaky ako vydaj, tak z coho by si mal priberat? - zakon zachovania energie plati pre cely vesmir a pre Teba tiez.. Ja som mal zo zaciatku podobny problem a nechapal som ako je moze ze napriek tomu ze cvicim a prijimam dostatok bielkovin, ze sa nezvecsujem. A problem bol v tom ze som malo jedol, ked som na to prisiel, ako to cele funguje, tak je posilovanie odost jednoduchsie.
Strava je v kulturistike, ak sa bavime o amaterskej naturalnej scene,
80percent uspechu. To znamena ze si musis zostavit jedalnicek ktory budes aspon od oka cely den dodrzovat, hlavne by si mal urcite pridat komplexne sacharidy. Pripadne sem hod co cez den zvyknes jest..

//autoeditácia príspevku (28 Apr 2010, 6:14)
ColdRain napísal:praveze tie bcaa su velmi dobre pre ludi ktory potrebuju chranit svalovu hmotu pri narocnom fyzickom vykone, nemusi to byt tazke posilovanie takisto to moze byt aj hodina plavania a zlepsit jej regeneraciu, tak isto su vyuzitelne napr aj pre zapasnikov bojovych sportov pri tazsich treningoch chalan chcel plavat 5x tyzdenne, to je pomerne dost ;) a svaly budu rast adekvatne typu zatazenia, ale to uz som tu pisal ;)
-po hodine amaterskeho plavania urcite nie je zivotne dolezite doplnat BCAA. To ma vyznam iba u velmi tazkeho a dlhotrvajuceho posilovania, radsej nech tie peniaze da na kvalitnejsiu stravu alebo prida na dobrom proteine.
pesinko2468
Expert
Expert

Príspevok od používateľa pesinko2468 »

chcem sa opytat protein (100% whey) pred spankom alebo po treningu ? asi az pred spankom ale chcem sa uistit od skusenejsich :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

whey protein 1 az 2 hod po cviceni, na noc skor pomale bielkoviny typu kazein
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

agresivnybanan napísal:hellboy248: to som robil doteraz, akurat ze som robieval 4 serie. Takze mam v tom pokracovat? netreba nic zmenit ?
A co by ste doporucili, aby sa mi rozsirili ramena? A najlepsi cvik aby sa mi zvacsili prsia je asi tlak pravda. ? :)
Inak ty si fakt lenivy si prejist aspon dve strany dozadu?

Presne ten isty trenng co si tu dal sa tu rozoberal a dospelo sa k zaveru ze je zly hlavne pre zaciatocnika. Splity su zle pre zaciatocnikov, su zle cvicit dlhodobo, a je zle ich zostavovat okopirovanim volakeho kulturistickeho treningu.
Hellboy248 napísal:davas objemove cviky? normalne davaj 3 serie a kazdou seriou zvysuj vahu ..
Blbost.

K tomu priberaniu a nepriberaniu vsetko je to vysvetlene v tom velkovykrme. Nepriberas bud ze zeres malo alebo mas az moc rychly metabolizmus, v tom pripade ho treba trochu spomalit.
gogo956
Redeemer
Redeemer

kali520

netreba ziadny metabolizmus "spomalovat"- praveze cim rychlejsi tym lepsie. :) Len treba prijimat po cely den dostatok kalorii, napriklad ked to uz fakt ze vobec nejde, tak kupit 5kilove vrece malty http://www.dobravyziva.sk/katalog/smise ... extrin-2kg a pocas dna si z toho rob napoj, ochut si to a popijaj. je to zaruceny sposob ako do seba narvat kopec kalorii.. :)
kali520
Darca
Darca

gogo956 hovori ti nieco take ze maintacne level calories?
gogo956
Redeemer
Redeemer

kali520

jasne ze viem, obidvaja hovorime o tom istom- ma maly prijem kalorii, to je cele. A tou maltou by to vedel krasne vykryt..
kali520
Darca
Darca

Nie. Maintance level calories je uroven na kotrej nepriberam ani nechudnem. To znamena ze kazdy ma nejaky svoj pocet kalorii na ktorych nechudne a nepribera. Tato uroven sa moze zmenit bud zvysenim alebo znizenim kalorii. Ked je moj maintance level calories 2000 kcal, tak musim prijat 3000 kcal aby som pribral. Ked budem prijmat nejaku dobu 3000 kcal tak to sa stane moj maintacne level calories, zrychli sa metabolizmus a musim zase prijat viac kalorii ked chcem pribrat teda napr 4000 kcal, ale na to si telo zase zvykne a 4000 kcal bude zase uroven na ktorej nebudem ani chudnut a priberat. A kedze nemozem kalorie zvysovat do nekonecna tak treba metabolizmus aj spomalit, to znamena ze musim mat aj dni kde jes menej.
gogo956
Redeemer
Redeemer

kali520

mam pocit ze si nieco nie celkom pochopil. :) Akonahle chce niekto priberat, tak musi zvysit prijem energie nad hranicu pri ktorej "nepribera ani nechudne". To znamena ze musi prijat viacej kalorii ako vyda vo forme energie. A to ze "nemozem kalorie zvysovat do nekonecna" sa tyka mozno vysekanych 120kilovych profikov ktori idu uz na hranice svojich genetickych moznosti a nie 65kilovych zaciatocnikov ktory praveze bez toho ze nebudu viacej jest, nepriberu ani jeden gram svalstva. :) Pokial si chcel povedat ze je dobre "vlnit" s mnozstvom kalorii v priebehu tyzdna, tak to je pravda.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

gogo: mas pravdu nie je to zivotne dolezite, ale stravu si zrejme sam nerobi, kedze na 90% byva s rodicmi a uz chce kupovat gainer tak naco ktomu pchat dalsie megadavky praskov...bral som to tak, ze ked ma rychly metabolizmus, tak pri tom plavani zrejme za chvilu zacne srotovat aj to malo svalov co ma a toto by mu pomohlo tomu zamedzit, ale ano, naozaj to nie je nevyhnutne, ale pomoze to
agresivnybanan
Novice
Novice

Presne ten isty trenng co si tu dal sa tu rozoberal a dospelo sa k zaveru ze je zly hlavne pre zaciatocnika. Splity su zle pre zaciatocnikov, su zle cvicit dlhodobo, a je zle ich zostavovat okopirovanim volakeho kulturistickeho treningu.
A kvoli comu je ten trening zly? na tych stranach ten dovod nieje.
kali520
Darca
Darca

gogo956 napísal: Pokial si chcel povedat ze je dobre "vlnit" s mnozstvom kalorii v priebehu tyzdna, tak to je pravda.
Jasne ze na toto som narazal. Ked bude cley tyzden prijmat 3000kcal tak nemoze cakat ze aj cely tyzden bude natom priberat. Musi tie kalorie zvysit na 4000, ale ked potom bude zase prijmat cely tyzden tych 4000 kcal tak aj na tom prestane casom priberat. On tam jednoducho musi mat take lachke dni, ked zere menej, najvhodnejsie vtedy ked ma volno a nejde do posilovne.
agresivnybanan napísal:A kvoli comu je ten trening zly? na tych stranach ten dovod nieje.
Koli tomu ze je to split, pyramida a neviem co este. Je to system pre profesionalov, viac tu http://www.ironfactor.cz/viewtopic.php?t=197
Natrezim
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Natrezim »

Tak sa ozývam po 2 týždňoch TBT tréningu a musím povedať, že som veľmi spokojný :)

Ale teraz ma zaskočila jedna vec. pozerám ten rozpis sérii a všimol som si vyššie toto:
Compound Exercises

Chest: Incline, flat, decline barbell or dumbbell bench presses. Wide-grip dips.

Back: Upright or horizontal rows. Pull-ups or pulldowns with pronated, semi-supinated, and supinated grips.

Deltoids: Standing or seated military presses with a barbell or dumbbells utilizing pronated, semi-supinated or supinated hand positions.

Quads: High-bar full barbell squats, hack squats or front squats.

Lower Back/Hips: Traditional and/or sumo-style deadlifts or Good Mornings. Power cleans or snatches.
... oni tam píšu, že 4 hlavné svalové partie a chrbát tam je vlastne 2 krát. Normálny a spodný ako hlavná svalová partia. Teraz keď si zostavujem tréning na ďalšie týždne ma to zaskočilo ... :smt081 Na spodný chrbát by som aj tak mrtváky necvičil, ale mám tam Hyper-extenzie a také nenáročné cviky. Len neviem kam ich teraz zaradiť ...a či vôbec ich tam dať. Poraďte mi plz
Ares011
Star
Star

Príspevok od používateľa Ares011 »

Caute, rozhodol som sa hodit daku "rysovacku" len neviem ci je lepsie nasadit Sacharidové vlny alebo CKD ? Poprosil by som rady od tych ktorí s tým majú skúsenosti 8) A este jedna vec, nebude problem s dodrziavanim diety ked tyzden mam dost nabity aktivitami t.j.
Po, Pi - Wing Chun
Ut, Št, So -Tréning v posilovni
Napr. V CKD pred tréningom ako to vyriesit so sacharidmi :?
kali520
Darca
Darca

Natrezim nemusis sa drzat presne stanoveneho rozpisu tych cvikov, tam su dolezite tie serie a opakovania, princip celeho toho treningu je o tom ze sa kazdym dnom meni.

Ares011, v ckd mas presne stanoveny trening ktory je preto taky lebo ma svoj vyznam v tej diete. V ckd je nevhodne cvicit sposobom 3 krat do tyzdna ut št so alebo pon, stre, pia. Tak isto neviem ci je to vhodne do tych bojovych umeni, neviem ake fyzicke zatazenie tam je hlavne kardio (lebo mna napr moc velke fyzcike zatazenie ako je vysoke kardio a podobne z ketozy vyhadzuje).

Sacharidove vlny tam ti neviem poradit, tie som nikdy este nesiel, zda sa mi to byt zbytocne komplikovana dieta.

Takze moja rada, nieco si vyber vyskusaj a uvidis.
saj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa saj »

Chcem sa informovať, či niekto z vás nepozná stránku s cvikmi, kde nájdem PRESNE aká časť akého svalu zaberá najviac,menej na danú partiu. Niekedy som ju mal, no nejak sa mi zapatrošila. Bolo to tam dokonca farebne všetko pooznačované :) Len pre zaujímavosť
Napísať odpoveď