PC 4000E max

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Thommas
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: PC 4000E max

Príspevok od používateľa Thommas »

jeden Duron sa mi doteraz nonstop prehrieva, aj ked s nim nic nerobim.... nestiham prepastovavat a chladic tam je zvlast dokupeny a presne je aj ten nasadeny
jeden xyz (nepamatam sa, viem len ze mal jadro Barton) mi kazde 4 dni vypalil dosku, pritom som ho netaktoval ani nic.
a este plno plno inych, ktorych som sa uz nastastie zbavil
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Duron je 10 rokov stary procesor, prehrievanie bude sposobene niecim inym a nie procesorom, mozno zla chladiaca pasta, mozno zle nanesena, slaby chladic, zle vetrana bedna. Bol to stary procesor, tusim 60W a tak nebol problem ho chladit boxom, pripadne kupit za 500 korun chladic od Titanu.

Barton bol uvedeny tusim hned po Durone, takze moze ist tak o 8-9 rokov stary procesor. Ak sa nemylim, ide o procesory Athlon XP a MP, situacia podobna ako pri Durone. Vypalenie dosky nemozes zvalovat na procesor, bud bola chybna doska alebo si mal nastavenu privelku voltaz.

A tie dalsie procaky s ktorymi si mal zle skusenosti su ake??? Pretoze si sem uviedol len stare niekolko generacii odlisne a aj technologicky uplne ine procesory ako sa robia dnes.
hornblower
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hornblower »

BiGTomEE napísal:to viem ale co ma spolocne procak a grafika??? kolko som mal AMD a vsety boli problemove.... s Intelom som nikdy nemal nic vazne ak som to sam nepokazil... takze preto anti-AMD
Bratu 5 rokov mi funguje moj athlon 64 3000+ 939 a ver tomu keby uz nebol vykonnovo slaby mam ho dalej. Podla mna sa dnes oplati kupit X6, na hry uplne v pohode a za slusny peniaz. Bohuzial hojko ma pravdu pokial nechces pracovat/uprava videii, projektovanie atd./ ale iba sa hrat intel je zbytocne vyhodenie penazi pravdivo vyhodene do kanala.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Duron je 10 rokov stary procesor, prehrievanie bude sposobene niecim inym a nie procesorom, mozno zla chladiaca pasta, mozno zle nanesena, slaby chladic, zle vetrana bedna. Bol to stary procesor, tusim 60W a tak nebol problem ho chladit boxom, pripadne kupit za 500 korun chladic od Titanu.

Barton bol uvedeny tusim hned po Durone, takze moze ist tak o 8-9 rokov stary procesor. Ak sa nemylim, ide o procesory Athlon XP a MP, situacia podobna ako pri Durone. Vypalenie dosky nemozes zvalovat na procesor, bud bola chybna doska alebo si mal nastavenu privelku voltaz.

A tie dalsie procaky s ktorymi si mal zle skusenosti su ake??? Pretoze si sem uviedol len stare niekolko generacii odlisne a aj technologicky uplne ine procesory ako sa robia dnes.

1. ten pc mam uz asi 2 roky a furt sa prehrieva... prepastuvavam ho pomaly kazdy tyzden a furt....
2. zeby 4 dosky sa stali chybnymi ked sa do nich dal procak PO 4 DNOCH na auto napati a bez taktu??? neverim....
na dalsie procaky som si nahle nespomenul... musim si trocha zaspominat na smrtelne casy s AMD.... napadne ma napisem..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Myslim si, ze taras a vymyslas si, pretoze nedokazes rozumne vyargumentovat svoj zaujem o AMD, konkretne ist do hadam najdrahsieho procesoru na "bezne vyuzitie", chces to mat maximalne tak na machrovinu. To co pises mi pride neodborne a tvrdit tu o 10 rokov starych procakoch reci o prehrievani, dakujem pekne. Ak mas 2 roky ten PC a mas tam Barton, tak dakujem pekne, trochu velky skok zrazu na najlepsi procesor, nemyslis??? Ak ti to znicilo 4 dosky, tak trebalo procesor dat reklamovat, ale kludne ti to mohol znicit zdroj, pamate, pripadne nieco ine, ci ti to testovali a vzdy bola vada v procesore???
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

kaslime na to.... dam si radsej rozumnejsie poradit na inom fore... nemam naladu a ani sa nechcem s nikym pohadat... pre mna je neznesitelny AMD procak jednoducho som ho uz davno znenavidel a ak by mi priniesli aj za nakladiak 6jadrakov zadara ani tie by som nechcel, max tak predal a kupil Intel... dajme sem radsej lock, je to zbytocne a hlavne primitivne....
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Nebudem to zamykat, necham priestor aj dalsim, ak sa budu chciet vyjadrit. Budem rad, ked sa sem o par dni do tejto temy vratis a posles sem odkaz z ineho fora, tesim sa na reakcie co ti poradia inde.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hornblower
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hornblower »

pocuvaj co ti radi shaggy :)
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no uvazoval som nad vsetkym moznym... ale jedno je iste... kaslem na 980x a idem do 920 alebo 930.
Vidim ze aj hojko rad pouziva CTRL+C a CTRL+V (zhodujes sa so mnou :D)

Diki za poznamku: IMHO kto chce investovat 4000 eur do PC, tak to nema v hlave v poriadku. LoL
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Dobre Ťa z*ebali na tom PC Fóre...a k tomu AMDčku. Ten nový Thuban stojí za premyslenie...

http://www.64bit.eu/sun-sparc-enterpris ... -gb-ram-2/

aj takýto by si si mohol kúpiť, čo Ty na to? Síce by si si na ňom moc nezahral, ale mal by si mašinku za veľa éčok, už len pre ten pocit 8)
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

BiGTomEE: ak budes ochotny, tak sem potom pls postni fotky komponentov ktore kupis :) sme vsetci velmi zvedavy ci si fakt taky (bez urazky) hlupy ze vyhodis 4Keur za PC ked ajtak ti tu nakoniec zlozime zostavu za 1500eur ktora tu tvoju prekona o par tried :)
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

čítam čítam a pekne ťa od*ebali :D
mamka nemá čo robiť s peniazmi? alebo ocko? :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...a mne by si vedel zohnať komponenty za polovičnú cenu?...
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Pigesko napísal:BiGTomEE: ak budes ochotny, tak sem potom pls postni fotky komponentov ktore kupis :) sme vsetci velmi zvedavy ci si fakt taky (bez urazky) hlupy ze vyhodis 4Keur za PC ked ajtak ti tu nakoniec zlozime zostavu za 1500eur ktora tu tvoju prekona o par tried :)

nie 4k E, precitaj si prvy post
Grim-Reaperka napísal:...a mne by si vedel zohnať komponenty za polovičnú cenu?...
vedel ale az v lete
Filipito napísal: čítam čítam a pekne ťa od*ebali :D
mamka nemá čo robiť s peniazmi? alebo ocko? :)

ani jeden, ja sam
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

ok...tak v dvojtýždňovom predstihu sa mi potom ozvi cez SS a dohodneme sa...
kolac
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kolac »

chyba mi tam SSD disk
Thommas
Addict
Addict