Teleskopicky obusok

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Teleskopicky obusok

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

Cafte
Vopred sa ospravedlnujem, ak vytvaram duplicitnu temu.

Neviete niekto, ci je povolene nosit civilnemu obcanovi teleskopicky obusok. Ci v pripade, ak to uvidi policia nebudu z toho opletacky a problemy? Nosit myslim v puzdre za opaskom. A teleskop co mam je kovovy.

Dakujem za pomoc
pinco
Darca
Darca

Re: Teleskopicky obusok

Príspevok od používateľa pinco »

§ 47
(1) Priestupku sa dopustí ten, kto
h) nosí na miestach prístupných verejnosti chladné zbrane, najmä dýky, bodáky a šable, okrem prípadov, keď sú súčasťou rovnošaty, historického alebo národného kroja, výstroja a výzbroje ozbrojených síl, ozbrojených zborov a ozbrojených bezpečnostných zborov, alebo na športovú činnosť, výkon práva poľovníctva, rybárskeho práva, povolania alebo zamestnania, ako aj iné predmety, ktorými možno ublížiť na zdraví, ak možno z okolností prípadu alebo správania sa osoby usudzovať, že sa majú použiť na násilie alebo hrozbu násilím.

§ 47 ods. 1 písm. h) zák. č. 372/1990 Zb. o priestupkoch

Takže podľa mňa môžeš nosiť bez problémov, pokiaľ sa nesprávaš nejak zvlášť agresívne.
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

Uz som sa pytal jedneho policajta pred tym..lepsie povedane dvoch...a nevedeli sa prave zhodnut...potom som napisal tu a opytal sa este jedneho..a ten povedal, ze v pohode to mozem nosit, ale nie na miesta ako bary a tak podobne...tak ze neviem...podla vsetkeho si myslim, ze mozem...ale snad vie niekto viac a konkretne
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Myslím si, že všeobecne akékoľvek zbrane sa nemôžu alebo lepšie povedané by sa nemali kombinovať s alkoholom. Ak niekde na diskotéke alebo v bare s tým niekomu dolámeš sánku a zavolá políciu (zrejme nie ten s tou sánkou, ale jeho kamarát :D ), následne ťa polícia chytí a ak nafúkaš, tak si myslím, že máš prúser.
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

ono najprv treba pozret zakon o zbraniach ci tam je teleskop povazovany za zbran ale obecne je za zbran povazovana kazda vec, ktora je schopna urobit utok doraznejsim. A teda ak by bol teleskop povazovany za zbran islo by sa podla zakona o priestupkoch. a teda ako napisal kolega vyssie ak by si fakt nebol agresivny tak by problem nemal byt.
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa blitzkrieg »

Tiež vlastním jeden teleskopický obušok, problémy s políciou som nemal, zatiaľ. Možno aj práve preto že ho nevideli ale mám ho pri sebe pravidelne ..ale myslím si že nieje problém nosiť obušok a používať ho s rozumom.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

trošku by som poopravil kolegu blitzkriega: nie je problém nosiť skryto obušok, ale naučiť sa bezkonfliktne odvrátiť hroziaci konflikt.
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa blitzkrieg »

Stoporko napísal:trošku by som poopravil kolegu blitzkriega: nie je problém nosiť skryto obušok, ale naučiť sa bezkonfliktne odvrátiť hroziaci konflikt.
asi sme sa zle pochopili :) ..po druhom prečítaní môjho príspevku to vyznelo akoby som ho používal každý deň ..nepoužil som ho ešte ani raz ..ale človek niekdy nevie a bude ho potrebovať práve vtedy keď si ho zabudne doma
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

hovori sa, ze je lepsie nosit a nepouzit ako nenosit a raz potrebovat :P
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

point - tak isto jedna múdrosť vraví: "Lepšie, keď ma budú dvaja viesť, než by ma šiesti niesli."
Napísať odpoveď