Teleskopicky obusok
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Teleskopicky obusok
Cafte
Vopred sa ospravedlnujem, ak vytvaram duplicitnu temu.
Neviete niekto, ci je povolene nosit civilnemu obcanovi teleskopicky obusok. Ci v pripade, ak to uvidi policia nebudu z toho opletacky a problemy? Nosit myslim v puzdre za opaskom. A teleskop co mam je kovovy.
Dakujem za pomoc
Vopred sa ospravedlnujem, ak vytvaram duplicitnu temu.
Neviete niekto, ci je povolene nosit civilnemu obcanovi teleskopicky obusok. Ci v pripade, ak to uvidi policia nebudu z toho opletacky a problemy? Nosit myslim v puzdre za opaskom. A teleskop co mam je kovovy.
Dakujem za pomoc
Re: Teleskopicky obusok
§ 47
(1) Priestupku sa dopustí ten, kto
h) nosí na miestach prístupných verejnosti chladné zbrane, najmä dýky, bodáky a šable, okrem prípadov, keď sú súčasťou rovnošaty, historického alebo národného kroja, výstroja a výzbroje ozbrojených síl, ozbrojených zborov a ozbrojených bezpečnostných zborov, alebo na športovú činnosť, výkon práva poľovníctva, rybárskeho práva, povolania alebo zamestnania, ako aj iné predmety, ktorými možno ublížiť na zdraví, ak možno z okolností prípadu alebo správania sa osoby usudzovať, že sa majú použiť na násilie alebo hrozbu násilím.
§ 47 ods. 1 písm. h) zák. č. 372/1990 Zb. o priestupkoch
Takže podľa mňa môžeš nosiť bez problémov, pokiaľ sa nesprávaš nejak zvlášť agresívne.
(1) Priestupku sa dopustí ten, kto
h) nosí na miestach prístupných verejnosti chladné zbrane, najmä dýky, bodáky a šable, okrem prípadov, keď sú súčasťou rovnošaty, historického alebo národného kroja, výstroja a výzbroje ozbrojených síl, ozbrojených zborov a ozbrojených bezpečnostných zborov, alebo na športovú činnosť, výkon práva poľovníctva, rybárskeho práva, povolania alebo zamestnania, ako aj iné predmety, ktorými možno ublížiť na zdraví, ak možno z okolností prípadu alebo správania sa osoby usudzovať, že sa majú použiť na násilie alebo hrozbu násilím.
§ 47 ods. 1 písm. h) zák. č. 372/1990 Zb. o priestupkoch
Takže podľa mňa môžeš nosiť bez problémov, pokiaľ sa nesprávaš nejak zvlášť agresívne.
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Uz som sa pytal jedneho policajta pred tym..lepsie povedane dvoch...a nevedeli sa prave zhodnut...potom som napisal tu a opytal sa este jedneho..a ten povedal, ze v pohode to mozem nosit, ale nie na miesta ako bary a tak podobne...tak ze neviem...podla vsetkeho si myslim, ze mozem...ale snad vie niekto viac a konkretne
Myslím si, že všeobecne akékoľvek zbrane sa nemôžu alebo lepšie povedané by sa nemali kombinovať s alkoholom. Ak niekde na diskotéke alebo v bare s tým niekomu dolámeš sánku a zavolá políciu (zrejme nie ten s tou sánkou, ale jeho kamarát
), následne ťa polícia chytí a ak nafúkaš, tak si myslím, že máš prúser.
-
Peter_Retep
VIP
ono najprv treba pozret zakon o zbraniach ci tam je teleskop povazovany za zbran ale obecne je za zbran povazovana kazda vec, ktora je schopna urobit utok doraznejsim. A teda ak by bol teleskop povazovany za zbran islo by sa podla zakona o priestupkoch. a teda ako napisal kolega vyssie ak by si fakt nebol agresivny tak by problem nemal byt.
-
blitzkrieg
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Tiež vlastním jeden teleskopický obušok, problémy s políciou som nemal, zatiaľ. Možno aj práve preto že ho nevideli ale mám ho pri sebe pravidelne ..ale myslím si že nieje problém nosiť obušok a používať ho s rozumom.
-
Stoporko
VIP
trošku by som poopravil kolegu blitzkriega: nie je problém nosiť skryto obušok, ale naučiť sa bezkonfliktne odvrátiť hroziaci konflikt.
-
blitzkrieg
Professional
asi sme sa zle pochopiliStoporko napísal:trošku by som poopravil kolegu blitzkriega: nie je problém nosiť skryto obušok, ale naučiť sa bezkonfliktne odvrátiť hroziaci konflikt.
-
Point
Professional
hovori sa, ze je lepsie nosit a nepouzit ako nenosit a raz potrebovat 
-
Stoporko
VIP
point - tak isto jedna múdrosť vraví: "Lepšie, keď ma budú dvaja viesť, než by ma šiesti niesli."