Win XP SP3 sa nechce vypnúť.

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
cipo11
Amateur
Amateur

Win XP SP3 sa nechce vypnúť.

Príspevok od používateľa cipo11 »

Prosím o pomoc niekoho znalého. Zničoho nič sa mi odmietne vypnúť počítač. Celý proces vypínania skončí pri modrej obrazovke a slovách ...systém ukladá vaše nastavenia...A ukladalo to celú noc a ja som bol ráno prekvapkaný prečo je komp zapnutý. Posledne som inštaloval nejakú aktualizáciu pre Explorer 8 niekedy okolo 29.4.2010. Tlačidlom napájania vypnúť ide, ale korektne cez soft nie. Reštart ide. Skúsil som vrátiť aj systém späť ale nepomohlo to. Dík za radu.
vikko78
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Win XP SP3 sa nechce vypnúť.

Príspevok od používateľa vikko78 »

toto som raz zažil a pomohlo mi vyčistenie pc od spyware, malware a pod. hovadin...konkrétne mi pomohol soft. tune up a ad-aware..potom to prestalo.
cipo11
Amateur
Amateur

vikko78 napísal:toto som raz zažil a pomohlo mi vyčistenie pc od spyware, malware a pod. hovadin...konkrétne mi pomohol soft. tune up a ad-aware..potom to prestalo.

...no neviem lebo čistím pravidelne, ale skúsim hĺbkovo...:-)
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

alebo skus pred vypnutim stlacit a drzat Controll-myslim ze je to dake ´´tvrde´´vypnutie beziacich programov
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Google ma toho vela :) Citaj a citaj
http://support.microsoft.com/kb/308029
http://www.aumha.org/win5/a/shtdwnxp.php
http://www.windowsbbs.com/hardware/7489 ... start.html

Tvoj problem by mal byt presnejsie v tejto kategorii:

"SHUTDOWN HANGS ON “SAVING YOUR SETTINGS”

During shutdown or reboot, Win XP may hang (stop responding) at the “saving your settings” screen. During such a hang, there is no response to Ctrl+Alt+Del; the mouse may or may not work. The problem may be intermittent.

This is a known bug in Windows XP, for which Microsoft has a supported fix. To learn how to get this patch, see MSKB 307274, “Windows XP Stops Responding (Hangs) During Windows Shutdown.” The necessary patch is included in Windows XP Service Pack 1, and also is now available on the Windows Update site under “Recommended Updates” for Win XP Professional, titled “Restarting Windows XP.” However, to find it, you may need to reconfigure how Windows Update appears for you, by enabling the Windows Update Catalog as follows: At the Windows Update page, click Personalize Windows Update at the left, and then Enable the Windows Update Catalog. Save your settings. This adds the Windows Update Catalog link in the left box. Click this link, then click Find updates for Microsoft Windows systems. Pick Windows XP in the drop-down list, click Search, take Recommended Updates, and find the “Restarting Windows XP” patch which references Q307274.

As a workaround, newsgroup correspondent “lou” resolved this problem by dismantling the Windows XP logon Welcome screen. In the Control Panel, click User Accounts, then click “Change the way users log on or off.” Uncheck the box that says “Use the Welcome screen.” This removes the initial logon screen with individual icons for each user and, instead, pops up the classic logon prompt that requires each user to type a user name and password."
cipo11
Amateur
Amateur

Takže po niekoľkohodinovej kontrole programom SpywareDoctor mi našlo niekoľko aplikácií detekovaných ako trojany v SYSTEM VOLUME INFORMATION. Po ich vyliečení-vymazaní je po probléme a komp mi ide znovu vypnúť. Všetkým čo sa snažili poradiť velké THX.
casualties
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa casualties »

ja má presne teraz tento problém...ale mám akurát pustený SPYWARE DOCTOR, tak som zvedavý či to pomôže, lebo keď nie, tak už bude zúfalý... :(
Napísať odpoveď