pomozte so zivnostou pls :)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
chrobak
Star
Star

pomozte so zivnostou pls :)

Príspevok od používateľa chrobak »

Zdravim, chcel by som si otvorit zivnost na predaj,udrzbu PC+veci na zakazku ako vyroba plagatov, 3D modelovanie atd...

Musim mat nato vzdelanie alebo mi daju zivnost aj tak ???

a este by ma zaujimalo asi to je hovadina, odkial beru tie predajne hardware ? pretoze ked maju napr. graficku kartu po 150e za kolko a odkial ju beru ?
vopred dakujem :)
Holubar
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: pomozte so zivnostou pls :)

Príspevok od používateľa Holubar »

Zivnost ti staci volna, tu dostanes v pohode, chod na zivnostensky urad, tam sa dozvies, co treba a aj vsetko potrebne vybavis. Ale odporucam predtym, ako do toho vbehnes aspon zbezne si prejst zaklady odvodovej politiky pri zivnosti, porozpravaj sa s nejakou uctovnickou, co vsetko to obnasa, aby si mal aspon trochu jasno. Predsalen minimalne mesacne odvody su pre zivnostnikov myslim okolo 140 eur, co nie je malo, tak si to treba spocitat...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Holubar - prvý rok sú povinné odvody do 50€
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

mas pravdu, prvy rok je to so zlavou. Ja som dokonca myslel, ze prvy rok je to uplne bez odvodov. Ale mozno si to s niecim mylim.
chrobak
Star
Star

Holubar napísal:mas pravdu, prvy rok je to so zlavou. Ja som dokonca myslel, ze prvy rok je to uplne bez odvodov. Ale mozno si to s niecim mylim.
ja som pocul ze prvy rok je uplne bez odvodov, ale hoc tych 40e je lepsie ako 140

Ohladom zivnosti by som som si poradil, len ma zaujima skor ta druha otazka. Odkial beru firmy hardware ??? z nejakych velkoskladov na zivnost ? a aka je cena pri hardwaru v cene 150e ???
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

chlapci mozno trepnem hlupost ale nie su odvody prvy 1,5 roka dobrovolne? nie je zacinajuci podnikatel oslobodeny od odvodov prave z toho dovodu aby stat podporoval ludi aby zacali podnikat? (aj ked je to dost slaba motivacia)

minuly rok som vypracovaval v skole podnikatelsky plan teraz som do neho nazrel a v tabulke vydavkov mam spomenute odvody ako dobrovolne

teraz som zmateny :D

/edit: teraz mi doplo ze do zdravotnej poistovne musi platit, dobrovolne su iba do socialnej, atd...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Cize volne zivnosti ako je velkoobchod a maloobchod, servis, predaj software a reklamna a poradenska cinnost. Tieto by stacit mohli, ale ked si na obchodnom reg. pozries niektoru z PC firiem, tak zistis, ze co vsetko tam maju zahrnute.

Povinne platby su len do zdravotnej poistovne, v minulom roku to bolo okolo 43 eur, v tomto je to uz tusim okolo 50 eur, je to odvodene od minimalnej/priemernej mzdy alebo ako sa to pocita... Prvy rok si od platieb do Socialnej poistovni oslobodeny, v dalsom roku platis az od siedmeho mesiaca, ak tvoj prijem presiahol nezdanitelne minimum, teda viac ako 4025 eur, potom platis mesacne minimalne okolo 90 eur (neviem presne aka je suma).

Predajne beru hardware z velkoskladov, napriklad bgslevi.sk, agem.sk, asbis.sk, atcomp.sk a podobne...
chrobak
Star
Star

Hojko: ale ked si to tak pozeram tak ceny niesu velmi odlisne.
napr.

http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=14679268
http://micomp.ekatalog.biz/zbozi/asus-e ... p=z:175677

ba dokonca v micmope (predajna u nas) je to lacnejsie
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Agem ti zobrazuje koncovu doporucenu cenu pre maloobchod, cize orientacne ceny za kolko by si to mal predavat so standardnou marzou. Ked sa tam registrujes, tak ti bude zobrazovat uplne ine ceny.

//autoeditácia príspevku (02 Máj 2010, 23:27)
Takuto cenu vidim v BGS, ked som prihlaseny...

Cize moj nakup by bol 460 eur + postovne okolo 5 eur, ale samozrejme ked denne objednas 10 veci, tak to postovne si rozpocitas medzi to. Predaj karty by bol dajme tomu za 520 eur, cize moj cisty zisk na tejto karte by bol aj po odpocitani postovneho okolo 55 eur.
Prílohy
bgs_asuska.png
chrobak
Star
Star

vdaka za vysvetlenie :)
MirecPB
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MirecPB »

ja ti moc neporadim, ale pre ukazku ti dam screen aka je cena po prihlaseni v ageme tej karty co si dal vyssie :) vidim ze bgs je ale lacnejsie
Prílohy
cena.png
chrobak
Star
Star

vazim si kazdu radu :)

este by som mal par otazok

1, ked je moj zisk ako hojko pisal cca 50e tak je tam este -19% DPH ??? asi ano ze ???

2, myslite ze sa v tomto smere da uzivit ? v com spociva sila takejto firmy ? viem ze v tom niesu miliony a bude trvat kym sa rozbehnem (ak nedajboze skrachujem) ale chcem s tym pracovat pretoze ma nebavi remeselna praca na ktoru mam skolu a chcem odtial vypadnut a by sam sebe pan a pc ma bavia. Nemam velke oci snazim sa riesit vsetko realisticky takze pocitam ze to nebude prechadzka. A este sme male mesto a je tu 5 firiem, i ked 3 z nich su zamerane vacsinou na internet. 1 je aka taka, a druha je najznamejsia a kazdy tam chodi. A nechcel by som byt medzi poslednymi

3, co je najdolezitejsie v takomto podnikani, viem ze vzdelanost, ale myslite ze by som si mal nieco precitat o marketingu a takychto veciach ? na nete to kazdy odporuca a myslim ze vela ludi to zanedbava

4, preco ludia kupuju v obchodoch a nie rovno cez eshop z velkoskladu ked to maju lacnejsie ? a dneska sa prakticky vsetko kupuje cez net

vdaka za odpovede :)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ano, este musis zaplatit dan. Uzivit sa da, ale vela firiem zije zo servisu, plnenie naplni, instalacii a tak podobne. Najdolezitejsi je pristup a ochota k zakaznikovi, na zaciatok nizke ceny. Uzivit sa da, ale treba ti zamestnanca na skladanie ci servis, miesto na obchod, reklamu, vybavenie - to na zaciatok nieco stoji. Preco nekupuju v eshopoch, no urcite stale nedovera, kvoli reklamaciam (musis to odoslat) alebo nevedomosti. A z velkoskladu mozes kupovat, len ak mas na to zivnost.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...toto si prečítaj a upozorňujem ťa že v tvojom prípade to bude o dosť ťažšie i keď ťažko povedať...ale počiatočných nákladov budeš mať oveľa viac, hlavne nájomné...či sa dá uživiť...dá sa, inak by tie obchody neexistovali, ale na začiatok budeš potrebovať minimálne 10 000€, ideálne by bolo tak 20 000€...a treba byť podnikavý typ...
chrobak
Star
Star

Grim-Reaperka napísal:...toto si prečítaj a upozorňujem ťa že v tvojom prípade to bude o dosť ťažšie i keď ťažko povedať...ale počiatočných nákladov budeš mať oveľa viac, hlavne nájomné...či sa dá uživiť...dá sa, inak by tie obchody neexistovali, ale na začiatok budeš potrebovať minimálne 10 000€, ideálne by bolo tak 20 000€...a treba byť podnikavý typ...
no viem ze nato treba velke financie, ale rozmyslal som takto ze prva investicia by bola asi 5000e na veci ktore by som tam uz mal, nejake 2 pocitace,3notebooky a zvysok ostatny hardware, zameranie na skladanie pc,servis a nejake veci ktore by ma nevysli draho takze keby to neslo nemrzelo by ma to myslim ako uprava fotiek vyroba plagatov atd...no a este samozrejme eshop. no a plus najom na par mesiacov dopredu a nieco do ruky to musi byt samozrejme. Pocitam aj s podporou od statu aspon nejakych 2500

kym by som nasetril 10 000 tak by som bol dedo

A v tej predajni ktoru som spominal nemaju vela veci. Vacsinu objednaju a na druhy den je to tam. Miestnost maju asi 4x4m a predsa tam chodi najviac ludi.

co sa tyka zamestnancov je jasne ze by som potreboval niekoho na predajni, takze o to by sa postarala moja priatelka ktoru by som trochu zaucil a ja by som mohol vybavovat veci vonku. Len najtazsie je to rozbehnut, chce to akcie a podobne veci rozumne ceny aby som dokazal konkurovat atd...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

chrobak: Myslim, ze priatelku nezaucis do takej miery, aby dokazala zakaznikovi poradit, ze ci je lepsi disk WD Green Power alebo Samsung F3. Taktiez ju asi nezaucis do takej miery, aby dokazala naklikat pre zakaznika zostavu a objednat ju, aby naplnila cartridge, aby nainstalovala Windows. Dokazes ju naucit maximalne tak na to, aby ponukala CDcka ci DVDcka, ktore maju jasny popis, ci ide o DVD+R alebo DVD-R, viac z nej asi nedostanes, jedine ze by si ju nechal rok sediet pri pocitaci a studovat, nech sa uci, nech cita internetove denniky a nech zistuje co to o hardware.

Investicia na zaciatok, no co ja viem, nejaky ten priestor pre obchod, trebars aj 5x5 metrov, kancelarsky stol s pokladnou a pocitacom, nejake dve skrinky v ktorych budes mat veci, ktore sa najviac predavaju, teda trebars naplne, klavesnice, mysky (myslim tie bezne a lacne), nejaku tu pamat, disk, napalovacku, usb kluc, mozno sluchadla... Ostatne veci ako graficke karty, procaky, dosky, zdroje..., to vsetko by si mohol riesit ako vacsina obchodou, ze to objednas a pride to o 1-2dni. Zo zaciatku tak zacinali vsetci a drzali len tie najnutnejsie veci. Neskor, ked uz budes mat z coho, tak kupis nejaky ten zdroj, bednu, LCD, notebook a mozes to ukazat, predviest a nakoniec aj predat. Samozrejme potrebujes niekoho, kto pocas dna posklada pocitac z komponentov, ktore pridu, nainstaluje tam operacny system a ovladace, pretoze ty to stihat asi nebudes, kedze do obchodu ti mozu chodit zakaznici a dve veci stihat asi nebudes, nedajboze este zazvoni telefon...

Zaplatit si reklamu do miestnych novin, reklamu do autobusu alebo nieco podobne nie je az taka nakladna investicia, pripadne dat poroznasat letaciky po meste, ktore napokon vies po veceroch rozniest s priatelkou.

Kolko obyvatelov ma tvoje mesto, resp. okres a kolko je tam pocitacovych predajni??? Vies pripadne hodit aj linky na ich stranku, pripadne shop, aby sme si mohli pozriet ich ceny a pozriet si ich marzu, ktoru si nahadzuju??? Pre zaciatok by bolo dobre, ze ci dokazes konkurovat a ist s cenami nizsie, aby si dokazal na tom zarobit.
chrobak
Star
Star

hojko: no v tom mas uplnu pravdu ze ju nezaucim do takej miery, ale keby Boh dal a by sa to zobehlo mam par znamych ktory sa do tychto veci rozumeju.

no reklamu urcite zaplatim, nejake letaciky tiez atd...

no nase mesto ma nieco okolo 40 000 obyvatelov

par stranok:
www.micomp.sk
www.3log.sk
www.gecom.sk
www.minet.sk/
www.dalnet.sk/

na strankach toho vela nemaju pretoze ako som spominal iba micomp je zamerany IBA na servis a predaj pc.
Ostatne to robia okrajovo su zamerany na internet. Ze vraj su tu este 2 ale v zivote som ich nevidel. Je ich tu dost na tak male mesto, ale myslim ze konkurovat by sa dalo ak sa nato pojde spravne
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

V MI by si nemal zabudnut ani na DECENT SC
http://www.decent.sk/ podla mna tam chodi dost ludi a maju podchytenych aj dost firiem. V MI som robil necely rok a starali sa o PC aj u nas a to napr. len preto, ze ich zamestnanec je bratranec sekretarky gen. riaditela. Takze aj znamosti dost zavazia, aspon co sa tyka firemnej klientely.
chrobak
Star
Star

Holubar napísal:V MI by si nemal zabudnut ani na DECENT SC
http://www.decent.sk/ podla mna tam chodi dost ludi a maju podchytenych aj dost firiem. V MI som robil necely rok a starali sa o PC aj u nas a to napr. len preto, ze ich zamestnanec je bratranec sekretarky gen. riaditela. Takze aj znamosti dost zavazia, aspon co sa tyka firemnej klientely.
no to je jedna z tych 2 firiem o ktorych som nepocul :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ako MiComp, tak aj GeCom beru z ATComputers. MiComp ma trosicku nizsie ceny, priblizne o pol percenta. Kedze nemam dealersky ucet do ATC, tak nedokazem pozriet ich marzu na tom, ale ked si porovnam ceny, tak su nasledovne (prve je cena v sklade BGS, druhe cena v MiComp):
i7-860 - 260,6 eur - 286 eur
Fortron Everest 700W - 106,6 eur - 114,4 eur
MSI 5770 HAWK - 146,9 eur - 169,1 eur
WD 1002FBYS 1000GB - 127,2 eur - 139,1 eur

Ako vidiet, marza sa na niecom moze lisit, ale skor to bude rozdiel kvoli skladu. Pri predaji zostavy v cene okolo 500 eur by sa dalo zarobit na nej mozno aj tych 40-60 eur, neche sa mi ale naklikavat cela zostava, aby som videl zisk. Ak by sa ti denne podarilo predat jednu zostavu, k tomu par inych komponentov, spravit servis ako odvirovanie ci preinstalovanie pocitaca, naplnil tri cartridge, predal par drobnosti ako su DVD, USB kluce..., tak by si vedel z toho zaplatit najom, zamestnanca a este by ti aj otalo. Vzhladom na to, ze tam nemas velku konkurenciu. Dalej mozes tiez ponukat aj ine sluzby, aj ked si myslim, ze reklamnu cinnost bude mat podchytena skor reklamna agentura, ktora bude mat uz svoje tlaciarne, plotre, rezace a ine potrebne technologicke vybavenie. Zaoberat sa kopirovanim, ked niekto pride ku tebe na konci skolskeho roka okopirovat celu knihu, tak tym len zabijes cas a nebudes mat cas venovat sa inym veciam. Skor by sa skusil dohodnut s internetovymi poskytovatelmi v regione, ze im budes dohadzovat zakaznikov a napriklad za kazdeho dohodeneho ti daju 10 eur alebo internet na mesiac zadarmo.

Okrem toho treba vyhoviet zakaznikom, takze zmluvy so splatkovymi spolocnostami ako je HomeCredit ci Cetelem je snad samozrejmostou.
Napísať odpoveď