Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa zeto750 »

Ta manazerska inf je magistersky studijny program ci len BC ?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

zeto, ja by som povedal, že tá manažérska informatika je taká o dosť jednoduchšia oblasť informatiky ako štúdium čistej informatiky. Teda aspoň na VUT v Brne na Podnikateľskej fakulte :P

No a štúdium pozostáva zhruba z ekonómie, trochu programovania v Pascale a asi aj jazykov.
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

zeto: na fi muni mas napriklad magistra s nazvom SSME - service science management and engineering(planujem studovat) - na viacerych tam povinnych predmetoch prednasaju napr. len ludia z IBM IDC Brno - v pondelok sme tam boli na exkurzii... vpodstate tam mas predmety ako IT Services Management, Communication and Soft Skills atd... podla anotacii by to malo vychovavat manazerov IT oddeleni - akesi pojivo medzi firmou a geekmi => potrebujes vseobecny prehlad o tom,co sa deje vo firme, co sa deje v IT oddeleni + mas mat schopnost ludi viest a motivovat... aspon ja to tak chapem... najkrajsie na tom je to, ze ja ako totalny antitalent do programovania tam vobec nemusim studovat ziadne programovanie, navrhy algoritmov, automaty a podobne... samozrejme ale zaklady z tychto oblasti musis zvladnut na bakalarovi... a minimalne anglictina na dobrej urovni je samozrejme zaklad
zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Takze je to predmet resp. odbor ktory ma buducnost a o zamestnanie by nudza byt nemala? Velmi ma to laka len sa bojim toho aby som mal uplatnenie...
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

s takym odborom sa o zamestnanie bat urcite nemusis :) to co napisal maki znie velmi dobre...
zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

OK uz len jedna otrazka aky je rozdiel medzi:
-hospodarskou informatikou
-manazerskou inf.
-priemyselnou inf.

?
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

zalezi od konkretnej fakulty, predmetov, takto sa to neda vseobecne povedat len podla nazvu...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

hospodarska informa zvykne byt akoze dvojodbor ekonomia/informatika
Santy31
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Santy31 »

Zdravim, mam cca 1-2 tyzdne na vyber predmetov do 4. rocnika na gympli, tak by asi uz bolo na case zacat sa zaujimat kde na vysku. Rozmyslal som nad STU BA Pozemné stavby a architektúra ( ak tu je niekto, kto tam chodi prosim ozvite sa ) kedze myslim ze by ma bavilo navrhovanie domov, bytov mozno zahrad ale skor ich prerabanie, rekonstrukcia... avsak som pozeral ze je tam matika a fyzika. Matika celkom v pohode, ale fyzika ma bohvie ako nebavi tak by som rad vedel do akej miery alebo co z nej sa tam berie a este ake dalsie predmety su tam potrebne. Ale mam problem ze su tam talentove skusky a ja som nikdy nekreslil casti tela, zatisia, vlastne vobec nic. Takze by som chcel vediet ci sa mi oplati aj nad tym rozmyslat. Kde by som tu mal uplatnenie ?

Dalsie moznosti by boli ekonomia alebo informatika. Ale znovu neviem co treba vediet, co sa na takej VS s informatikou robi...

Prosim poradte.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Na PSA talentovky nemas... teda ak sa nieco nemenilo, tie mas len na FA architektury. Fyzika je asi taka, ze je to fakt kktina, vsetko sa tam bere cez derivacie,integrovania a odvodzovania, ale da sa to.. sice su aj ludia co ju este v tretiaku nemaju :D. Ale priprav sa ze oproti ekonomii je to fakt o dost tazsie. Ale zas asi o nieco lahsie ako fiitka.
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Santy31 napísal:Zdravim, mam cca 1-2 tyzdne na vyber predmetov do 4. rocnika na gympli, tak by asi uz bolo na case zacat sa zaujimat kde na vysku. Rozmyslal som nad STU BA Pozemné stavby a architektúra ( ak tu je niekto, kto tam chodi prosim ozvite sa ) kedze myslim ze by ma bavilo navrhovanie domov, bytov mozno zahrad ale skor ich prerabanie, rekonstrukcia... avsak som pozeral ze je tam matika a fyzika. Matika celkom v pohode, ale fyzika ma bohvie ako nebavi tak by som rad vedel do akej miery alebo co z nej sa tam berie a este ake dalsie predmety su tam potrebne. Ale mam problem ze su tam talentove skusky a ja som nikdy nekreslil casti tela, zatisia, vlastne vobec nic. Takze by som chcel vediet ci sa mi oplati aj nad tym rozmyslat. Kde by som tu mal uplatnenie ?

Dalsie moznosti by boli ekonomia alebo informatika. Ale znovu neviem co treba vediet, co sa na takej VS s informatikou robi...

Prosim poradte.
ak nechces prist o nervy prebdenymi nocami nad rysovanim vykresov a pocitanim zadani na 10 stran den co den tak na to zabudni
zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

este malickost. potrebujem vybrat predmety tak si davam informu a matiku ale mozem vybrat este jeden 2 hodinovy co by ste odporucili? informa alebo ekonomika?
Ide o to ze uvazujem na manazerskou inf...resp. hospodarskou informou..

a druha vec, da sa manazerska inf. niekde u nas studovat aj inak ako len po bc. ? na VUT to je magistersky odbor ze? resp. hospodarska informatika nieje nieco podobne?

dakujem
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ak buduci rok urobim Bc tu na Slovensku, budem musiet robit napr. do Brna TSPcka, alebo len nieco na sposob rozdielovych skusok z toho co som studoval tu a chcem studovat tam? Tu mam vseobecnu nepedagogicku geografiu, na Mgr by som chcel ist studovat geoinformatiku, ktoru tu mam sice povinnu, ale po 2 semstroch mozem povedat, ze som cakal ovela viac, vzhladom na moznosti uplatnenia sa s nou...
mates22
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa mates22 »

ide niekto na VUT do Brna na FEKT odbor teleinformatika? Kde to vlastne idem a do coho? :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

mates22 napísal:ide niekto na VUT do Brna na FEKT odbor teleinformatika? Kde to vlastne idem a do coho? :)
Údolní 244/53, 602 00 Brno, Česká Republika
[mapa]
:smt059
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

mates, ideš do jedného veľkého bordelu nazvaného deFEKT (ako by povedali FIT - áci) :D
mates22
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa mates22 »

aha, tak uz viem kde mam ist :D
mates, ideš do jedného veľkého bordelu nazvaného deFEKT (ako by povedali FIT - áci)
ale choj, presne to iste hovoria vsetci na feiku v Bratislave, za to idem sem,tak kde treba potom ist studovat nieco s elektrikou? je to pravda alebo len za to ze fitaci nevedia fyziku? to ked som mal dvojku z matiky na gymnaziu, nemam sancu tu skolu urobit? :) Ci vsetci mame ist na programovanie mat telo IT crowd a vymienat silnejsie dioptrie? Alebo mame byt pravnici, ekonomia, manazeri? :lol: Nestraste ma ! :D
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spojka13 »

chodi niekto na TUKE fBERG? ak ano potreboval by som nejake bližšie info
Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Iron-Eddie »

Zdravím. Nevie niekto, aké vedy/odbory by som mohol študovať nadväzujúc na dejepis, prípadne po kombinácii dejepis+NOS? (Ak rozumiete, neviem, ako to sformulovať) A aj kde najlepšie?

A ešte mám taký problém, neviem, kam to dať: dá sa dobre odmaturovať z nejakého predmetu aj bez seminárov? :? Pretože my máme len 4 semináre a ten, čo mám teraz, ľutujem, že som si ho dal (predmet sa mi dosť znechutil, a ešte k tomu predmety, čo k nemu pasujú - strata záujmu). Obvzlášť by ma zaujímalo, či je to možné pri NOS-ke.
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

spojka13 napísal:chodi niekto na TUKE fBERG? ak ano potreboval by som nejake bližšie info
kolac
Napísať odpoveď