Miznutie volného priestoru

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Mir3k3pe
Medium Expert
Medium Expert

Miznutie volného priestoru

Príspevok od používateľa Mir3k3pe »

Ahojte... včera som chcel mountnut jeden image. Normálne mi ho spustilo ale ked som klikol na inštalačný súbor tak mi na chvílu zamrzol totalcommander a ked sa rozbehol tak som mal zrazu na cečku niečo okolo 1mb volného miesta... myslel som si že tam bolo málo už predtým a že preto to blblo tak som uvolnil nejaké miesto a skúsil znova... zasa sa to zopakovala a opať bolo 1Mb volného miesta... Ten program je asi vírus alebo niečo také... Chcel by som sa vás spýtať či by ste mi nevedeli poradiť kde to miesto zmizlo resp ako ho uvolniť... reinštalaciu windowsu skúsme nechať až ako poslednú možnosť..

Ešte by sa mohlo uviesť že pagefile.sys 3,8Gb a nejaký heberfil je 3,4Gb... toto sa mi troška nezdá ale nevyznám sa do toho...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

pagefile.sys je OK.. aj hiberfile.sys je OK (tento druhý by sa dal aj vypnúť, ale dlhé vysvetľovanie)

Doporučujem stiahnuť program CCleaner.. a v ňom dať vyčistiť hlavne dočasné súbory (ale môžeš dať aj ostatné veci)
Mir3k3pe
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Mir3k3pe »

Dakujem za pomoc... zrazu sa objavilo 700mb:)
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

aj súbor pagefile.sys sa dá vypnúť alebo zredukovať :wink:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

hrban.. ale to by bolo ešte na minimálne dvojnásobne dlhšie rozprávanie.. ;)
mizuno
Medium Star
Medium Star

Re: Miznutie volného priestoru

Príspevok od používateľa mizuno »

zdravim... mam problem mam 320gb disk na D mam asi 210gb a na C asi 105gb... a mam ich zaplnene tak ze ked otvorim pocitac a vidim tie disky tam su cervenym... ale je na kazdom volne asi cc 3gb aj na C aj na D ale zacalo sa mi robit ze ked som mal na Cecku volne miesto 5GB tak zrazu mi nabehla ikonka ze nedostatok miesta na disku a ked sa mi ta sprava zobrazila 1x tak som sa pozrel bolo asi z 5gb 200mb.. potom to zase vybehlo o 5 sekund a uz bolo len 50mb a potom zase a uz bolo 0kb a na Cecku mi ukazalo ze je to format NTFS :lol: neviem co sa mi deje z pc... a potom som vymazal nejake subory a bolo tam 3gb co som vymazal a islo vsetko riadne a ked som ho restartol tak tam bolo zrazu 8gb a potom zase po hodine sa to opakovalo ze 0kb... fakt neviem co mam robit... a ked sa mi to robilo tak na druhy den som to presiel spybotom aj antimalwarebytes aj esetom a nic... a toto uz trva 4-5 dni asi :smt017
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

mizuno: Skus pouzit CCleaner alebo TuneUp Utilities na precistenie, vypni si tiez obnovu systemu a uvidis, ze ci to pomohlo.
mizuno
Medium Star
Medium Star

presiel som to ccleanerom a naslo mi asi 4GB ze docasne subory tak do odstranilo a o 15minut sa mi zase postupne zacalo ubodat miesto na Cecku... a teraz je zase NTFS ale ccleaner uz nic nenasiel :smt017

a este som zabudol ze ked ho restartnem tak sa to miesto vrati
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Aku velku mas particiu disku C a aky tam mas operacny system a kolko zabera? Ked spocitas velkost adresarov, tak kolko zabera taky Windows, kolko Program Files, kolko maju Dokumenty a tak podobne? Skusal si aj sledovat kde sa to miesto mina? Nemas nastavenu dynamicku hodnotu virtualnej pamate?
mizuno
Medium Star
Medium Star

keby si cital tak je tam napisane ze ma asi 105GB a ako mam zistit kde sa to miesto mina???... ale uz to prestalo ked som uvolnil miesto na Cecku a teraz je v modrom a zatial nic nemizne
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

mizuno: No predsa normalne, po spusteni pocitaca si pozries kolko ma ktory adresar. Pozries to o hodinu alebo o pol dna, ked mas pocit, ze sa ti stratilo miesto.
mizuno
Medium Star
Medium Star

ved ale mam tam tych adresarov po .... :D:D uz mi to nerobi ked mi uz windows ukazuje Cecko modrou farbou

//autoeditácia príspevku (06 Jún 2010, 1:39)
mna z toho disku porazi... na Cecku kde mam windows je 12giga volneho a je to v modrom a na Decku asi 3gb volne z 200gb a to je v cervenom...a ja uz nechapem preco sa mi z Cecka straca volne miesto (z 12gb na par MB) a az po restarte sa vrati alebo to niekedy napravi ccleaner ked vymaze docasne subory... ale to len obcas(niekedy najde docasne subory ale napr len 4mb)..cize musim restartnut pc lebo mi prestane napr nacitavat video na nete atd... odchadza mi disk alebo co? lebo urcite to nieje normalne... a viem ze virusy nemam ziadne kontroloval som to esetom potom aj avirou a spybot a malwarebytes...date nejake rady?
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

mizuno napísal:ved ale mam tam tych adresarov po .... :D:D uz mi to nerobi ked mi uz windows ukazuje Cecko modrou farbou

//autoeditácia príspevku (06 Jún 2010, 1:39)
mna z toho disku porazi... na Cecku kde mam windows je 12giga volneho a je to v modrom a na Decku asi 3gb volne z 200gb a to je v cervenom...a ja uz nechapem preco sa mi z Cecka straca volne miesto (z 12gb na par MB) a az po restarte sa vrati alebo to niekedy napravi ccleaner ked vymaze docasne subory... ale to len obcas(niekedy najde docasne subory ale napr len 4mb)..cize musim restartnut pc lebo mi prestane napr nacitavat video na nete atd... odchadza mi disk alebo co? lebo urcite to nieje normalne... a viem ze virusy nemam ziadne kontroloval som to esetom potom aj avirou a spybot a malwarebytes...date nejake rady?

Pozri sa, čo mš spustené. (Mozilla a pod. si zahryzkajú aj z pamäte aj z HDD) Ak sa v tom nevyznáš, rozpíš nám ich tu, poprípadne povypínaj bludy v msconfig-u

Štart- Spustiť-msconfig
mizuno
Medium Star
Medium Star

tu je screen
Prílohy
jdf.jpg
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no tu nevidím nič podozrivé.. ale môžeš mať aj vo firefoxe dáke poblúdené pluginy... skús foto
mizuno
Medium Star
Medium Star

foto coho?
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Doplnky

konkréetne Zásuvné moduly a Rozšírenia
mizuno
Medium Star
Medium Star

tu

//autoeditácia príspevku (06 Jún 2010, 2:14)
ja sa len bojim ci mi neodide disk lebo to by bola katastrofa
Prílohy
ktetew.jpg
jtrjr.jpg
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

skús vypnúť Silverlight a Veetlem potom zakázať všetky Java Console okrem 6.0.20, Speed Dial, Screengrab,a WebTran
mizuno
Medium Star
Medium Star

ved veetle je prehravac na sportove prenosi na stranke jednej a tie tri posledne su od mozilly ako doplnky a co si myslis ze bude na jave zlé?...

a teraz som ho ani nerestartol a sa mi vratilo naspat na 13.3 gb...takto to robi stale omg
Napísať odpoveď