bojove umenie vhodne na sebaobranu

O športe...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: bojove umenie vhodne na sebaobranu

Príspevok od používateľa hughito »

No hody sú bodované takto :

Ak je to čistý hod, tak 2 body (to znamená, že súper spadne a ty zostaneš stáť), ak to je nečistý hod, tak 1 bod (viditeľne zhodíš súpera, ale spadneš aj ty, neudržíš rovnováhu, alebo ťa stiahne).

Zásah rukou a nohou po 1 bode.

Kickoboxer bol na ruky lepší, aj keď sa mu Lukáš dosť dobre uhýbal, nohy vyrovnané no a na hody to bolo jasné, preto ten výsledok.

Navyše ten kickboxer dostal fajný low-kick, ktorý ho potom odrovnal - pozri 4.50 sec. - po zápase nemohol vraj ani chodiť.
ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ColdRain »

no celkovo mi ten vitaz prisiel v stand-upe vyrazne slabsi hlavne v zavere ked uz mali chalani zrejme dost odbuchane a boli vycerpani sa proste chytil toho druheho a skusal to, na jednej strane logicky krok, naco by snim isiel na peste, ked tam nestiha, na strane druhej by to mozno dopadlo inak keby to na tej zemi pokracovalo
hughito
Redeemer
Redeemer

No neviem v akom športe okrem MMA sa bojuje na zemi, takže neviem, načo to tak rozoberáte. :wink:

Jednoducho, človek, ktorý ovláda na úrovni ruky a nohy a k tomu vie toho druhého zhodiť, tak má navrch.
Taký pád je veľmi nepríjemný a extrémne vyčerpávajúci, pokúsim sa sem dať aj ďalšie video nášho druhého borca s podobným priebehom.
ColdRain
Addict
Addict

no napr sambo, BJJ ma tiez v zaklade techniky uderov, akurat, priznam sa fakt neviem ako je to s ich vyuzivanim na oficialnych sutaziach BJJ som samostatne este nevidel, len ako sucast MMA, ale hlavne sa moze ist na zemi v skutocnom zapase
stym zhadzovanim a ruky+nohy mas pravdu, tak isto aj stym padom...dalsie video privitam aj ked ruku na srdce divacky sport to rozhodne nie je
hughito
Redeemer
Redeemer

Napríklad toto ti nepríde ako divácky atraktívne ?

http://www.youtube.com/watch?v=3l71pjVU4II&feature=fvst

Samozrejme, čím väčšia úroveň, tým väčšia atraktivita. :wink:

Taký Cung Lee, jeden z najlepších borcov na svete robí SANDU. Pozri si videá na youtube, sanda vs niečo, kto vyhráva. :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=LP-Xcs90 ... re=related
igorovic
Expert
Expert

Príspevok od používateľa igorovic »

aj ked ruku na srdce divacky sport to rozhodne nie je
No podla mna je sanda jeden z najatraktivnejsich stand up bojovych sportov :)
Treba pozriet sutaže king of sanda alebo ms v sande
sanda vs muay4:1
ColdRain
Addict
Addict

hughito: tak sanda bude mat logicky vzdy navrch voci stand-upom ked ma aj hody a trhy, netvrdim, ze je zla, alebo tak, len proste tomu chyba ten groundfighting, myslim, ze videa na youtube nemusim hladat aby som vedel, ze sanda zvitazi voci vsetkym stand-upom, ale pozrel by som si duel s nejakym zapasnikom MMA, Cung Lee je borec o tom niet pochyb, skoda ze nezapasil pre UFC, ale na druhu stranu ten pridal aj BJJ ked isiel do klietky, pre univerzalnost
a divacky (ne)atraktivne mi to pride preto, ze to rozhodca stopuje vzdy ked dojde k trhu/hodu...proste to je sekane...a jasne ze cim vyssi level tym vyssia atraktivita, to video hi-lightov je pekne, ale cele zapasy vtom by uz tak krasne zrejme neboli, to je ale len moj osobny nazor, niekoho nemusi bavit pozerat sa na dvoch zapasinkov vo full-guarde ako sa tri minut "tulia" na zemi na druhu stranu niekto vtom vidi nieco podobne šachu a pomaly pri tom ani nedycha takysto s boxom na 10+kol, niekoho to proste nudi, no cele toto urcite neubera na efektivite sandy :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak boj na zemi nie je, to je jasné, ale to nie je v žiadnom s týchto športov.

To prerušovanie môže niekedy liezť na nervy, ale ak sú tie hody a trhy kvalitné, tak to až tak nevadí. :lol: Niekedy sú to fakt perfektné papule, už som videl ak výhody z ringu, to bolo mäso. :twisted:

Inak, vystihol si to presne, ja si rád pozriem aj MMA, ale je to úplne niečo iné. Tam sú zas na nohách krátko a veľa na zemi a niekedy je ten boj na zemi nudnejší, málo akcie, len taká naťahovačka, zato zas inokedy to je takisto brutálne mäso, tie videá, kde bol celá podlaha od krvi a oni sa tam rezali ako zvieratá...no krása. :smt006 :lol:
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa citizen »

taekwondo vs kickbox..teakwondista by mal byt ten v tych dlhych gatach

Muay Thai vs TKD musite vidiet

The best fighter in the world :D

K-1 Best Fighters
aalex
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa aalex »

Neo-M napísal:
karate je pre deti nenauci ta to co potrebujes takze velmi by som sa s tym nechvalil :D
ze karate je pre deti,to si este nevidel ziadneho karatistu,zapasil si dakedy s dajakym ked to tak odcudzujes?
forman
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa forman »

ColdRain napísal:kybelvody: ked rovnako stavani a rovnako stari, tak podla mna bude odchadzat po vlastnych ten co robi thajsky box, sam mam za sebou cca osem rokov karate, pravidelnych treningov 2-3krat tyzdenne, zacinal som na prvom stupni zs, potom som si dal pauzu a zacal sa neskor venovat krav mage a ked to mam porovnat, tak za prveho pol roka mi dala krav maga viac ako karate za osem rokov, sposob treningu vychodnych a zapadnych bojovych(pokladajme aj thajsky box za vychodny bojovy sport, vzhladom na sposob treningu a technik atd) "veci"(rozumej umeni, sportov a systemov) je diametralne odlisny po vsetkych strankach, z coho vyplyva aj nasledny vysledok a efektivnost, za vsetko hovori napr takmer uplna absencia sparingov na karate/aikido zcoho vyplyva nasledna psychicka nepripravenost bojovnika pre realny konflikt, ine je ked sa robi technika v idealnych podmienkas s kamaratom ktory vie co chces spravit a viac menej sa nebrani a ine je ked to mas urobit ked na teba reve krcmovy frajer ci mas problem, tak isto by sok nastal zrejme pri prvej poriadnej rane, nedajboh ked by zacala tiect krv...ina situacia by nastala keby sme porovnavali povedzme 28 rocnych bojovnikov jedneho od 20 trenujuceho karate/aikido atd a druheho rok trenujuceho thajsky box, tam by to bolo uz na uvazenie(ista psychicka vyspelost, skusenosti, rozvaha...), ale najpodstatnejsou vecou celeho problemu je to, ze po cely cas kym by bojovnik trenujuci karate/aikido/... dosiahol istu uroven skusenosti a schopnosti prenesenia nadrilovanych technik by vzdy vyhral ten co robi thajsky box a osem rokov je podla mna pomerne dlha doba, ktoru ma dneska malo kto
velmi zalezi u koho si trenoval karate,mozno si mal trenera ktori vobec trenovat nevedel,takych trenerov je vela
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

Má niekto skúsenosti z Muay Thai ? Prečítal som si celú tému , a osobne si myslím , že thaiský box ma vela čo ponúknuť. Rany kolenami , lakťami systém krytia , a ako bolo už povedané psychická príprava pri spraingu , alebo otužovaní ... Samozrejme s krav magou sa pri street fighte ťažko porovnáva , kedže krav maga vychádza priamo s pouličnej bitky ...
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

Muai Thai je fajn, tazky tvrdy a velmi uzitocny, ale radsej by som k tomu pridal este nieco na stabilitu ako zapasenie/bjj/judo pretoze na ulici potrebujes stat, a nie lezat na zemi a thaici s vystretym postojom padaju na zem jak hrusky
Lilith
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Lilith »

Vsetky tieto juda, wing tchun, karate, box, muai tai, takewondo, kapuera, aikido... a co ja viem co su blbosti ked prijde k ozajstnej sebeobrane lebo su to sporty. Drzia sa urcitych principov, urcitych zasad. Jedna hlavna zasada je ze neurobis to co nechces aby clovek urobil tebe. To, ze je to sport ta drzi naspat. Ty potrebujes prezit.

Ak chces naozaj len sebeobranu, tvrdu sebeobranu a velmi ucinnu tak si vyhod z hlavy tie bullsh*ty ohladne europskych "bojovych umeni". Nikdy ked budes stat na ulici a niekto ta napadne nebudes riesit nejake postoje atd... lebo budes mat uplne nasr*ne v gatiach. V tom momente potrebujes bud utekat, alebo porezit. A ked chces prezit tak sa nauc "krav maga".
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

Ano Ano to sme tu už počuli niekoľlkko krát , kategoricky odmietate všetky iné bojové umenia ako krav maga , systema a spol ...
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Lilith napísal:Vsetky tieto juda, wing tchun, karate, box, muai tai, takewondo, kapuera, aikido... a co ja viem co su blbosti ked prijde k ozajstnej sebeobrane lebo su to sporty. Drzia sa urcitych principov, urcitych zasad. Jedna hlavna zasada je ze neurobis to co nechces aby clovek urobil tebe. To, ze je to sport ta drzi naspat. Ty potrebujes prezit.

Ak chces naozaj len sebeobranu, tvrdu sebeobranu a velmi ucinnu tak si vyhod z hlavy tie bullsh*ty ohladne europskych "bojovych umeni". Nikdy ked budes stat na ulici a niekto ta napadne nebudes riesit nejake postoje atd... lebo budes mat uplne nasr*ne v gatiach. V tom momente potrebujes bud utekat, alebo porezit. A ked chces prezit tak sa nauc "krav maga".
toto je taky bullshit ze ani sam tomu nemozes verit
ano su to sporty, ale je na kazdom jednotlivcovi ako ich pouziva, ci sa ich boji pouzivat a ci nie, mozes robit krav-magu 3 roky a tiez sa mozes bat niekomu "ublizit" na ulici, sport ktory robis nema nic spolocne s psychykou jedinca, a ked niekto nieco nedokaze tak box/kravmaga/MT mu nikdy k tomu to dokazat nepomoze, len ho nauci ako
ako bolo kdesi spomenute, bojove sporty ti ukazu cestu, no prejst po nej musis sam
ColdRain
Addict
Addict

RomanB napísal:Ano Ano to sme tu už počuli niekoľlkko krát , kategoricky odmietate všetky iné bojové umenia ako krav maga , systema a spol ...
krav maga, systema a pod nie su umenia :P
a na druhu stranu, niekomu kto to proste nema v sebe nepomoze ani MCMAP a dostane po papuly od kazdeho a tak isto vacsinou pokial ide len poulicnu bitku, bez zbrani staci dostatok zivocisnosti, brutality a snahy o prezitie, cize podla tohto by stacil kazdy FULL contact a trocha zdraveho rozumu pripadne logickeho usudku "kam kopnut"

//autoeditácia príspevku (15 Jún 2010, 14:20)
vendo ma z casti pravdu vzdy to bude o jedincovi...no ide o to ako to ktore umenie/sport/system pripravi jedinca a co mu moze ponuknut, nakomplexnejsia bude vzdy co sa tyka obrany krav maga prave preto, ze rata aj so zbranami, no ak ostaneme v koridore "pastnych subojov" je to viac menej jedno
igorovic
Expert
Expert

Príspevok od používateľa igorovic »

vendo napísal:Muai Thai je fajn, tazky tvrdy a velmi uzitocny, ale radsej by som k tomu pridal este nieco na stabilitu ako zapasenie/bjj/judo pretoze na ulici potrebujes stat, a nie lezat na zemi a thaici s vystretym postojom padaju na zem jak hrusky
A to si kde videl ? :shock: :shock: neviem co hulis :smt033 Pozri si thajcov/resp.bojovnikov muay/v klinci,ich strhy + stabilitu.Krááf mááága je moc precenovaný combat styl :twisted: :twisted:

//autoeditácia príspevku (15 Jún 2010, 15:34)
Lilith napísal:Vsetky tieto juda, wing tchun, karate, box, muai tai, takewondo, kapuera, aikido... a co ja viem co su blbosti ked prijde k ozajstnej sebeobrane lebo su to sporty. Drzia sa urcitych principov, urcitych zasad. Jedna hlavna zasada je ze neurobis to co nechces aby clovek urobil tebe. To, ze je to sport ta drzi naspat. Ty potrebujes prezit.

a ty si kolko krat stal na ulici? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :psssst:
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

igorovic napísal: A to si kde videl ? :shock: :shock: neviem co hulis :smt033 Pozri si thajcov/resp.bojovnikov muay/v klinci,ich strhy + stabilitu.Krááf mááága je moc precenovaný combat styl :twisted: :twisted:

//autoeditácia príspevku (15 Jún 2010, 15:34)

a ty si kolko krat stal na ulici? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :psssst:
to som jednak videl, a jednak trenoval :roll: povedz mi ze thaisky postoj nieje rovny a vystrety, a akonahle je niekto rovny jak stlp staci malo aby padol na zem, a ich strhy a stabilita :lol: to ano to vyzera dobre pretoze je to MT vs MT a tiez pretoze sa extra zhodeniu nebrania, sak preco aj ked v MT sa po zhode restartuje fight
Lilith
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Lilith »

vendo napísal:toto je taky bullshit ze ani sam tomu nemozes verit
ano su to sporty, ale je na kazdom jednotlivcovi ako ich pouziva, ci sa ich boji pouzivat a ci nie, mozes robit krav-magu 3 roky a tiez sa mozes bat niekomu "ublizit" na ulici, sport ktory robis nema nic spolocne s psychykou jedinca, a ked niekto nieco nedokaze tak box/kravmaga/MT mu nikdy k tomu to dokazat nepomoze, len ho nauci ako
ako bolo kdesi spomenute, bojove sporty ti ukazu cestu, no prejst po nej musis sam
Suhlasim, ze sport nema nic spolocne s psychykou jedinca. Este ze krav maga nie je sport, ale je to subor sebaobrannych technik. Presiel som si rozne bojove umenia, neskor aj s viacerymi sukromnymi ucitelmi. Lenze ta vec, ktora sa mi nepacila bolo ze su v nich pravidla. Na ulici som sa ocitol niekolko krat, cu uz v zahranici alebo na Slovensku a zistil som ze tam neexistuju pravidla. Nikoho nezaujima ze ti roztrieska hlavu o beton ked si v Nemecku na festivale a vrazia do teba napiti nackovia. Vtedy akurat tak sa mozes modlit, ze ho niekto zastavi.

A tie bulsh*ty o tom ze 'po ceste musis prejist sam' .... drviva vacsina ludi co chodia na boj. umenia su mlady typci, ktori po nociach onan*uju, v hlave seno a v zivote na ulici nestali, alebo maju sami problem s psychikou a boj. umeniami si akurat tak dodavaju dobry pocit a hlavne klam o sebe ze vedia pomoct alebo obranit niekoho... haha... v reali sa budu akurat tak prizerat a povedia si "not my fight"... po treningu sa citia nepremozitelni a dvihaju si tym akurat tak svoje ego.

Europske boj. umenia su akurat dobra teoria, ako drzat pest, ako urdiet, ako vykrit a udriet, ako ustupit na stranu a potom ho prehodit, ako ho chytit z uderu ako kopnut.... Uz po tebe niekto strielal? Po mne uz hej a tam ti je bojove umenie uplne ze naprd. Vtedy potrebujes prezit. Uz ti niekto ohorozoval manzelku, tvoju rodinu, ci dieta? Vtedy sa uplne ze vykasles na vsetky pravidla, ze sa nekope nad pas, alebo neudiera do urcitych casti tela, alebo zhodis ho na zem a ustupis... ked naozaj zalezi... tak mu zlomis ruku na dva krat, vylomis prsty alebo roztrhnes mu dlan medzi prostrednikom a prstennikom, vypichnes oko, odries do guli ze tam bude mat prazenicu, udries mu do hrtanu nech sa aj zadusi....Ked ide do tuheho tak odhodis vsetku tu spinu a bulsh*ty na povrchu a stane sa z teba zviera, ktore chce len jedno jedine - prezit a je ti jedno ako. Alebo inac vela stastia v nemocnici.
Napísať odpoveď