Facebook

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Facebook

Príspevok od používateľa audiotrack »

Janio napísal:Soviet: 2) A co ked sa dana osoba vydala a zmenila si meno, a este k tomu je X dalsich ludi co sa moze tak isto volat a ked nema fotku a vybehne ti 30 takych istych ludi nepochodis. (jedine ak ma vobec svoje naozajstne meno a je sam) Takze s timi ludmi je to to iste :)
našiel som tak dve (dnes už) pani. Na jednu som stratil kontakt ešte v detstve a hľadal som ju asi 10 rokov kým neprišiel facebook. Bola už vydatá, mala iné meno. Na druhú som nemal kontakt 3 roky a tiež sa medzitým vydala. Obe sú z iného mesta ako ja. Na facebooku mi ich ponúklo samé, na základe spoločných priateľov a tak ich vlastne našiel namiesto mňa. To čo som nedokázal za 10 a 3 roky vyriešil facebook za pár minút iba tým že som sa tam registroval

k tomu že niektorí prišli o prácu by bolo ešte dobré napísať že na fb sa dajú robiť skupiny a pridelovať im práva. Pekne krásne si dám ľudí zo strednej do jednej skupiny, z vysokej do druhej, rodinu do tretej.. A keď napíšem že som rozbitý ako doga tak tento status jednoducho zakážem aby ho videla skupina "rodina" a hotovo. Keby si tie statusy skryli pred zamestnávateľom (alebo minimálne pred verejnosťou), tak by ich možno ani nevyhodili. A vďaka tomu jednoducho môžem napísať do statusu že hladám poznámky a nikoho to nebude otravovať ako spamm, lebo 90% kamarátov ho neuvidí. Zobrazím ho len spolužiakom, čo je veľmi jednoduché lebo ich tam nemusím vypisovať, pridám len skupinu spolužiaci. Ty na icq alebo pokeci musíš napísať každému zvlášť
Space5800
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Space5800 »

Chat is down for maintenance at this time.
A ja momentálne nemôžem ani updatnuť status :) Snáď to už nebude trvať dlho
z3t
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa z3t »

co je za video to GaGa for Tight Buns Workout [HQ]? kamarat mi to dal na stenu a pustil som to a potom to zacalo samo od seba rozosielat vsetkym mojim friendom ako to zrusit?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Bezpečnostná chyba vo Facebooku umožňuje sledovať chat iných ľudí

DSL.sk, 5.5.2010

V stránkach najpopulárnejšej webovej služby sociálnej siete Facebook sa nachádza mimoriadne vážna bezpečnostná chyba, ktorá umožňuje užívateľom sledovať konverzácie iných ľudí na Facebook Chate.

Na chybu dnes upozornil TechCrunch.

Chyba sa paradoxne nachádza v časti nastavení narábania s osobnými údajmi a ich ochrany, ktorá umožňuje užívateľovi otestovať ako jeho profil vidia iní užívatelia.

Po zvolení otestovania zobrazovanej podoby profilu inému užívateľovi ale Facebook zobrazil užívateľovi, ktorý testuje svoj profil, aj ďalšie dáta ním testovaného iného užívateľa, namiesto vlastných dát testujúceho užívateľa.

Okrem iného testujúcemu užívateľovi zobrazoval prebiehajúce chatové konverzácie testovaného užívateľa a zoznam požiadaviek o zaradenie medzi priateľov zaslaných testovanému užívateľovi.

Štandardné rozhranie síce priamo umožňuje pozrieť si profil len z pohľadu niektorého z priateľov užívateľa, podľa nášho testu je to možné ale aj s ľubovoľným iným užívateľom dosadením ID jeho účtu do URL tejto stránky. Chyba bola prítomná aj v takomto prípade a teda sprístupňovala potenciálne citlivé informácie o ľubovoľnom prihlásenom užívateľovi ľubovoľnému inému.

Pred 16:00 Facebook už začal chybu opravovať a napríklad vypol Chat.

Odkedy bola chyba vo Facebooku prítomná, aké ďalšie dáta umožnila sprístupniť a či a v akom rozsahu bola reálne zneužívaná nie je známe.

Verejné odhalenie takejto chyby ale nepochybne bude vážnym argumentom kritikov snažiacich sa upozorniť na možné vážne následky zdieľania množstva osobných citlivých informácií na stránkach sociálnych sietí a ďalších podobných službách. Bezpečnostný incident rovnako veľmi vážnych rozmerov na prelome rokov zaznamenala aj najpopulárnejšia slovenská služba podobného typu Azet, ktorej podľa svojho tvrdenia aj predložených dôkazov hacker s prezývkou igigi ukradol heslá zrejme veľkej časti užívateľov.
http://www.dsl.sk/article.php?article=9111
helicos
Darca
Darca

Príspevok od používateľa helicos »

z3t:to uz velmy trazko zrusis je to poste len dalsí SPAM, preto netreba klikat na vsetko co clovek vidi :)

ide niekomu chat? lebo mne nejde pise ze: Chat je momentalne odstavený z dôvodu údržby.
tak dúfajme ze to nebude dlho trvat :)

EDIT/ aha uz som si precital prispevok nadomnou tak uz viem odpoved :)

EDIT 2/ uz ide :)
Space5800
Medium Professional
Medium Professional

z3t napísal:co je za video to GaGa for Tight Buns Workout [HQ]? kamarat mi to dal na stenu a pustil som to a potom to zacalo samo od seba rozosielat vsetkym mojim friendom ako to zrusit?
Mohol si si všimnuť že to nie je video ale aplikacia... a dá rozum že nebudem povoľovať aplikáciu kvôli "videu"
Ale musim uznaž že sa to šíri rýchlo
Turbozilla
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Turbozilla »

Toto som mal asi 1hod vkuse vypísané
"Chat je momentálně nedostupný kvůli údržbě."
sten32
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa sten32 »

A čo tak si prečitať par prispevkou hore že pre tu chybu cez ktoru sa dalo pozerat co kto pise, vypli chat
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

chat je na FB dost zabite, no ak zapnem icq, tak chatujem s kontaktom z FB jedna basen :D a to FB nemam ani zapnute..
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Dá sa zrušiť zoznam priateľov, ktorý som vytvoril. Rozdelil som si ich totiž do 3 skupín (friends, family a ostatný) a teraz mi ich to v chate ukazuje dosť idiotsky. Rád by som to dal späť, aby som mal len jednú veľkú skupinu, kde sú všetci pokope, ale neviem nikde nájsť kde sa to nastavuje. :?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Muffi napísal:Dá sa zrušiť zoznam priateľov, ktorý som vytvoril. Rozdelil som si ich totiž do 3 skupín (friends, family a ostatný) a teraz mi ich to v chate ukazuje dosť idiotsky. Rád by som to dal späť, aby som mal len jednú veľkú skupinu, kde sú všetci pokope, ale neviem nikde nájsť kde sa to nastavuje. :?
mám nastavenú angličtinu, takže ti to poviem ako to mám ja:
vľavo je account, vebereš si tam edit friends (prvá možnosť)
vľavo si potom vybereš skupinu ktorú chceš a hore máš tlačidlá create new list, edit list, delete list
Space5800
Medium Professional
Medium Professional

A FB chat je zasa raz v prdeli :)
mathias636
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathias636 »

po precitani par prispevkov som sa zamyslel a vo velkom "upratal" svoj profil na facebooku a zbavil sa zbytocnych skupin a stranok.A facebook purity je skvela vec ktora velmi sprijemnila a ulahcila cas straveny na facebooku, lebo ta nastenka uz ozaj nebola skoro o nicom inom ako uzivatel XXXXX sa stal fanusikom skupiny XYZ, a myslim si ze to "opicenie" pokecu za facebookom teda moc nepomohlo.
zdravotnik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa zdravotnik »

Potreboval by som pomoc. Žiaľ neviem ako, ale skryl som si nástenku užívateľa(jeho statusy v novinkách), teraz by som ho však rád mal naspäť. Neviete aký je postup? Vopred ďakujem.
robbiee
Star
Star

Príspevok od používateľa robbiee »

Uplne naspodu News feedu vpravo - Edit options
Cross
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Cross »

V poslednej dobe mi v Chrome blbne na facebooku chat..hádže mi ho nad celé okno fb a vôbec sa nedá s nim pracovať. Robí to tiež niekomu ?
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Yos »

pouzivam Chrome a s fb zatial nemam ziadny problem.
bajlachVranof
Novice
Novice

Príspevok od používateľa bajlachVranof »

Ahojte kde zistim prihlasenia na facebooku ??? historiu... ze napr som sa prihlasil na inom pocitaci alebo niekto sa snazil a zadal zle heslo.... ze vsetko sa mi ukaze aj datum aj cas... viem ze take veci existuju len to nemozem najst.... a da sa aj mazat ta historia??? dakujem
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

myslím že to nie je dostupné verejnosti, ale ukladať sa to isto ukladá
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

To nie je Pokec. Na Facebooku nic take dostupne nie je. Mimochodom odkial vies, ze nieco take existuje?
Napísať odpoveď