Zdravim,
chcel by som sa opytat ci nevie niekto nahodou kolko by som zaplatil CLO ak si objednam tovar z Ciny. No ide o tovar v hodnote 22,46$. Dovoz je zadarmo. Ide o velke bezdrotove sluchatka.
Posledna otazka bude sa platit aj DPH alebo iba CLO.
prosim napiste mi kolko % sa plati clo a aku cenu musim prekrocit.
Ďakujem.
CLO dovoz z Ciny
Re: CLO dovoz z Ciny
Ani jedno ani druhé na 99% ak nebudú colníci robiť problémy náhodou, ale to by sa nemalo stať. Platí sa až pri prekročení sumy 150 eur.
no este jedna vec ze bol som na colnici mi povedali ze clo je do 22€ plus nejake drobne. Co je na tom pravdy ?
Pri prekroceni sumy 22 € platis 19% dph, pri prekroceni 150€ platis dph+clo podla druhu tovaru a podotykam, ze dph platis aj z postovneho.
Taketo balicky mozu stopnut na colnici a potom si od teba vyziadaju doklad o cene tovaru (faktura z obchodu, vypis z uctu,...) a na zaklade toho ti urcia kolko mas zaplatit. V tvojom pripade sa nemas coho bat, ked ti to aj stopnu, tak im len posles doklad o cene a poslu ti to bez platenia.
Taketo balicky mozu stopnut na colnici a potom si od teba vyziadaju doklad o cene tovaru (faktura z obchodu, vypis z uctu,...) a na zaklade toho ti urcia kolko mas zaplatit. V tvojom pripade sa nemas coho bat, ked ti to aj stopnu, tak im len posles doklad o cene a poslu ti to bez platenia.
GothaR napísal:Pri prekroceni sumy 22 € platis 19% dph, pri prekroceni 150€ platis dph+clo podla druhu tovaru a podotykam, ze dph platis aj z postovneho.
A ked tovar stoji 100€ alebo 500€ kedy platim vačšie poplaty a ake? Clo je kolko napr pri tychto sumach?
-
Ryan Giggs
VIP
DPH je rovnaka (20%) pri akejkoľvek cene (ak je vyššia ako 22 eur). Vyška cla zavisi od druhu tovaru.
http://www.colnasprava.sk/wps/PA_1_0_9D ... bBhyparDpY
http://www.colnasprava.sk/wps/PA_1_0_9D ... bBhyparDpY