CLO dovoz z Ciny

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Cabi4
Amateur
Amateur

CLO dovoz z Ciny

Príspevok od používateľa Cabi4 »

Zdravim,
chcel by som sa opytat ci nevie niekto nahodou kolko by som zaplatil CLO ak si objednam tovar z Ciny. No ide o tovar v hodnote 22,46$. Dovoz je zadarmo. Ide o velke bezdrotove sluchatka.
Posledna otazka bude sa platit aj DPH alebo iba CLO.
prosim napiste mi kolko % sa plati clo a aku cenu musim prekrocit.

Ďakujem.
bender44
Light Expert
Light Expert

Re: CLO dovoz z Ciny

Príspevok od používateľa bender44 »

Ani jedno ani druhé na 99% ak nebudú colníci robiť problémy náhodou, ale to by sa nemalo stať. Platí sa až pri prekročení sumy 150 eur.
Cabi4
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Cabi4 »

no este jedna vec ze bol som na colnici mi povedali ze clo je do 22€ plus nejake drobne. Co je na tom pravdy ?
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gothar »

Pri prekroceni sumy 22 € platis 19% dph, pri prekroceni 150€ platis dph+clo podla druhu tovaru a podotykam, ze dph platis aj z postovneho.
Taketo balicky mozu stopnut na colnici a potom si od teba vyziadaju doklad o cene tovaru (faktura z obchodu, vypis z uctu,...) a na zaklade toho ti urcia kolko mas zaplatit. V tvojom pripade sa nemas coho bat, ked ti to aj stopnu, tak im len posles doklad o cene a poslu ti to bez platenia.
2201135
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa 2201135 »

GothaR napísal:Pri prekroceni sumy 22 € platis 19% dph, pri prekroceni 150€ platis dph+clo podla druhu tovaru a podotykam, ze dph platis aj z postovneho.
Taketo balicky mozu stopnut na colnici a potom si od teba vyziadaju doklad o cene tovaru (faktura z obchodu, vypis z uctu,...) a na zaklade toho ti urcia kolko mas zaplatit. V tvojom pripade sa nemas coho bat, ked ti to aj stopnu, tak im len posles doklad o cene a poslu ti to bez platenia.

A ked tovar stoji 100€ alebo 500€ kedy platim vačšie poplaty a ake? Clo je kolko napr pri tychto sumach?
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

DPH je rovnaka (20%) pri akejkoľvek cene (ak je vyššia ako 22 eur). Vyška cla zavisi od druhu tovaru.

http://www.colnasprava.sk/wps/PA_1_0_9D ... bBhyparDpY
Napísať odpoveď