kupa plazmovej TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
kolac
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

kupa plazmovej TV

Príspevok od používateľa kolac »

podla toho co som kde tam precital - dozvedel sa, by to mala byt:

1.) plazma
2.) s full HD
3.) asi samsung
4.) kolko Hz - to mi neni celkom jasne, je pravda ze kazda plazma je uz 100 Hz a vyssie ?
5.) uhlopriecka okolo 90 cm, 107 mi pride moc velke. Vzdialenost od gauca asi 2m

cenovy limit tak 500-550€ samozrejme cim menej tym lepšie :)

No a moja otazka znie, po akom konkretnom modeli sa pozriet, s akymi dalsimi parametrami ( USB vstup atď, wifi, resp. lan vstup za tuto cenu asi nebude co ? ) pripadne by som uvital link na nejaky konkretny televizor na nejakom konkretnom eshope napr. za podla vas vyhodnu cenu.

nejake navrhy ?
Dahome
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: kupa plazmovej TV

Príspevok od používateľa Dahome »

Pokiaľ ide o plazmu, Samsung je celkom dobrá voľba... skús si pozrieť stránku:

http://www.samsung.com/sk/consumer/tv-a ... prd_detail

tam sa dá celkom dobre zorientovať. Ale ak chceš napr. aj USB vstup, dávaj
si pozor, či má TV len USB2.0 alebo USB2.0 Movie. Kolegyňa si totiž kúpila plazmu
Samsung rady 5 s USB vstupom a asi až po dvoch mesiacoch zistila, že môže
z USB prehrávať len fotografie a mp3. Pritom jej predavač (v NAY) pri kúpe tvrdil,
že keďže má TV vstup USB, tak "samozrejme" prehrá všetko rovnako, ako DVD player
s USB vstupom, teda vrátane divix, DVD, mpeg a pod. Rovnako niektoré Samsungy
nemajú priamy vstup pre slúchadlá.

edit: to čo napísali kolegovia nižšie, je fakt, aj keď závisí samozrejme v každej značke kus od kusa,
ale v tej cenovej kategórií, v ktorej sa chceš pohbovať, Panasonic a LG nemá príliš na výber, momentálne
tak z 3 - 4 typov... Ale hlavne ber do úvahy tú radu nižšie, aký máš zdrov TV vysielania...
eldorado08

Príspevok od používateľa eldorado08 »

V cene 500-550€ by som odporúčal:

http://www.tpd.sk/katalog/tv-a-video/pl ... etail=9908

http://www.tpd.sk/katalog/tv-a-video/pl ... tail=10721

FullHD plazmy sú drahšie. Nenapísal si aký zdroj máš, čo budeš pozerať, (či má FullHD zmysel...).

FullHD plazma: http://www.tpd.sk/katalog/tv-a-video/pl ... tail=10928

37" plazmy (94cm) robí len Panasonic a sú všetky HDready, nie FullHD, napr.:

http://www.tpd.sk/katalog/tv-a-video/pl ... tail=10922

Niekomu vadí blikanie plazmy (najmä väčšie biele plochy obrazu...). Ja by som bral skôr niečo od Panasonicu (dlhodobé skúsenosti vo výrobe plaziem, kvalitnejší obraz, hĺbšia čierna, spoľahlivosť, vernejšie a prirodzenejši farby ako Samsung, nižšie riziko vypálenia obrazu...), popr. LG.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

kolac napísal: 1.) plazma
2.) s full HD
3.) asi samsung
4.) kolko Hz - to mi neni celkom jasne, je pravda ze kazda plazma je uz 100 Hz a vyssie ?
5.) uhlopriecka okolo 90 cm, 107 mi pride moc velke. Vzdialenost od gauca asi 2m
cenovy limit tak 500-550€ samozrejme cim menej tym lepšie :)
2.) Zabudni na Full HD plazmu za 550€. Taku nenajdeš, jedine nejaky stary model. Najlacnejšie Full HD, začinaju na cene o 100€ vyššej. Navyše ak nemaš full hd zdroj (Blue ray), su to zbytočne vyhodene peniaze, obrazu to nijako nepomôže. Na TV vysielanie, DVD, či aj nejaky HD film uplne stači HD ready. Napiš, na čo to chceš.
3.) Samsungu by som sa praveže preventivne vyhol. Podľa toho čo čitam po špecializovanych forach, mavaju z plaziem najväčšie problemy s vypaľovanim obrazu. A ani kvalitou obrazu nie su top s vynimkou najvyššich modelov. Preto suhlasim s eldoradom, nejake LG či Panasonic.
4.) Hertze nerieš, to su len marketingove nezmysli
kolac
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ako zdroj bude klasicka digi TV s par hd programmi, ALE sem tam by som si rad pozrel nejaky kvalitny full HD film rozumej 1080p, ku ktorym mame celkom dobry pristup s nasim internetom ( KE - antik )
Ryan Giggs
VIP
VIP

To je sice v poriadku, ale na tom, že zakladne Full HD začinaju na cca 650€ sa nič nemeni. Každopadne, aj na HD ready televizore bude vyzerať akykoľvek HD film vyborne.
kolac
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ryan Giggs napísal:To je sice v poriadku, ale na tom, že zakladne Full HD začinaju na cca 650€ sa nič nemeni. Každopadne, aj na HD ready televizore bude vyzerať akykoľvek HD film vyborne.
co znamena zakladne Full HD ? Takze racej kupit hd ready s lepsou " vybavou " ako najlacnejsie full hd ? Resp. ako si spominal kupit nejaku starsiu plazmu s full HD.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Zakladne Full HD znamena najnižši (uplne najlacnejši) Full HD model zo všetkych značiek, ktory sa da kupiť (z tohtoročnych modelov). Konkretne je to LG 50PK250 za 629€ (najnižšia cena čo som na nete našiel).
Tym som nechcel povedať, že radšej "vybavenejšie" HD ready, ale iba to, že na Full HD ti 550€ stačiť nebude.
kolac
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

pravda, aj po obchodoch nebola nizsia cena ako cca 650-700 € za full hd plazmu, preto to vidim nasledovne:
Buď full HD lcd tv, alebo hd ready plazmu, čo bude lepšie rozhodnutie ? Respektive, je to ozaj velky rozdiel v kvalite medzi full HD a len HD ready ? na 19" lcd monitore to neviem posudiť.
RobertHammer
Expert
Expert

Príspevok od používateľa RobertHammer »

Na tvojom mieste radsej kup full hd lcd tv - to full hd znamena ze vie prehrat rozlisenie 1080p nez to hd ready vie len 720p > http://www.sony.sk/article/id/1207064677967 :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

To je kravina. Aj HD ready vie prehrať 1080p.
kolac napísal: Respektive, je to ozaj velky rozdiel v kvalite medzi full HD a len HD ready ? na 19" lcd monitore to neviem posudiť.
Nie nie je. Kvalita obrazu nema nič spoločne s rozlišenim panela. Aj na HD ready môže byť obraz lepši ako na Full HD, zaleži na zdroji signalu (napr. TV vysielanie). Full HD ma zmysel len na Blue ray (resp. full HD filmy), pripadne hry. Pokiaľ väčšinu času bude služiť na tv vysielanie, dvd či ne-full hd material (720p), je ti take rozlišenie zbytočne, v niektorych pripadoch môže byť aj na škodu. Navyše rozdiel medzi Full HD a HD ready zo vzdialenosti 2-2,5 metra (pri 40"-42")aj tak nerozoznaš ani keď tam pustiš Full HD film. To by si musel pri tv sedieť veľmi blizko.
Žiadne LCD v tejto cene a uhlopriečke sa obrazovou kvalitou plazme nevyrovna. Aby si mal na LCD porovnateľny obraz, musel by si zaňho dať raz toľko.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Mne to pripadá ako omieľanie toho istého stále dookola. Pomaly každý týždeň tu vznikne nová téma chcel telku cca 42" do 600 eur. Stačí pozrieť pár strán dozadu a nájdem tu minimálne ďalšie dve témy takého istého názvu.

Všade je aj tá istá otázka lcd, či plazmu a všade je aj tá istá odpoveď plazmu.

Potom si už stačí iba vybrať buď Samsunga z Maďarska, alebo LG z poľska, prípadne Panasonica s škaredým dizajnom. Nakoniec aj tak zistíte, že v tej cene majú obrazy takmer na jedno kopyto a vyberiete si podľa toho čo je vám bližšie.
Ryan Giggs
VIP
VIP

A pointa je...
kolac
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

a pointa je ta, že stale neviem konkretny model / značku, pre ktoru siahnut.

Bude to teda HD ready plazma.

btw: vraj plazma, tym ze ma "čelné sklo" odraza svetlo a je nevhodna do miestnosti, v ktorej priamo dopadaju slnecne luce na obrazovku, co si o tom mysliš ?
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Ak ti na ňu bude svietiť slnko s troch svetových strán, tak vhodnejšie je lcd.

//autoeditácia príspevku (13 Máj 2010, 6:15)
Tak na výber máme Samsung ps42c450 (430) - ja osobne som mu prestal veriť, pretože čoho sa chytia Maďari, to pokazia (bez urážky), alebo LG 42PJ350 je to dobrý televízor, s dobrou výbavou, pekným obrazom, prípadne vyšší model 550 - ten ti prinesie možnosť sledovať filmy cez usb, alebo od panasonicu TX-P42X20E - celkom šikovný model.

Všetky spomínané modely sú obrazovo na tom podobne, akurát ten od LG je najvybavenejší.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Michaelo105 napísal:Ak ti na ňu bude svietiť slnko s troch svetových strán, tak vhodnejšie je lcd.
Myslim, že je to už momentalne jedno. Väčšina LCD ma už tiež leskly povrch (panel aj ram) a je ťažke taky najsť. Respektive take su, ale su to väčšinou tie najnižšie modely, ktore obrazovo stoja za... Pokiaľ na plazmu nesvieti priamo slnko, tak je to v pohode. O nič horšie ako ktorykoľvek CRT.
Inak suhlasim, Panasonic P42X20 alebo LG PJ350/550.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

na vzdialenost 2m mas 107 (42") akurat
ja pozeram z 3m na 127 (50")
kolac
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Trussardi napísal:na vzdialenost 2m mas 107 (42") akurat
ja pozeram z 3m na 127 (50")
tak som sa trošku preratal, niesu to 2m ale takmer 4 :) ešte ked sa zavesi priamo na stenu.
Inak ohladne zavesenian na stenu, mate to niekto takto uchytene ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tak na 4 metre by bolo lepšie 50" ale to sme už cenou zase inde ako u 550€.
So zavesenim na stenu nie je žiaden problem. Zavesiš to na akykoľvek držiak s Vesa štandardom a roztečou aku podporuje konkretny televizor.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

A ja doplním Ryana, že ti odporučíme tie isté modely, len v 50" veľkosti, aby si sa nemusel znovu pýtať.

Ono na tie 4 metre ešte stále tá 42 nie je až taká malá, ale 50" je už lepšia, ale aj to zase všetko závísí od teba a od toho aký signál tam pustíš.
Napísať odpoveď