Ekonomická univerzita v Bratislave

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
llina
Amateur
Amateur

Ekonomická univerzita v Bratislave

Príspevok od používateľa llina »

študujem Fakultu podnikového manažmentu na tejto univerzite, chcela som sa spýtať či ju tu tiež niekto študuje a má tiež ten pocit, že človek by sa mohol naučiť aj všetko naspamäť na tej škole čo požadujú a itak najlepšie prechádza s déčkami a éčkami??..mám ten pocit, že je tam strašná nespravodlivosť čo sa skúšania týka, nemám pocit, že by som niekedy nejakú skúšku podcenila a napriek tomu mať tam áčko alebo béčko je dosť veľký problém, zaujímalo by ma či má niekto podobný názor
Scorpion90
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Ekonomická univerzita v Bratislave

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

no ja som tuto fakultu minuly rok vystudoval - este za znamky, nie za pismenka, a poviem ti ze okrem pani doc. Srsnovej a pana prof. Slavika sa vsade da dostat dobra znamka aj bez ucenia. A nas rocnik mal pocit, ze ti co su po nas, to maju o poznanie lahsie - napr. nemali skusku z matiky :roll: . My sme aspon nemuseli robit bakalara :D
llina
Amateur
Amateur

Scorpion90 napísal:no ja som tuto fakultu minuly rok vystudoval - este za znamky, nie za pismenka, a poviem ti ze okrem pani doc. Srsnovej a pana prof. Slavika sa vsade da dostat dobra znamka aj bez ucenia. A nas rocnik mal pocit, ze ti co su po nas, to maju o poznanie lahsie - napr. nemali skusku z matiky :roll: . My sme aspon nemuseli robit bakalara :D
no tak ja som teda skúšku z matiky mala a tak ťažkú, že ju prenášalo 100 ludí, u nás oslavuje ten kto nič neprenáša, nie ten kto má áčka, lebo takých je asi 1%, mám úplne iný názor
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Len také podpichnutie/poznámka na okraj/rozveselenie počas zápočtového týždňa: náš profák matiky (Košinár, učí na matfyze) nám vravel, že Ekonomická univerzita je, čo sa týka matematiky, len taká lepšia stredná škola :)

Ilina - schválne by som rád vedel, čo na matike beriete také hrozné, že sa nedá pochopiť - s čím ma u vás najviac ľudí na matike problém.
llina
Amateur
Amateur

Stoporko napísal:Len také podpichnutie/poznámka na okraj/rozveselenie počas zápočtového týždňa: náš profák matiky (Košinár, učí na matfyze) nám vravel, že Ekonomická univerzita je, čo sa týka matematiky, len taká lepšia stredná škola :)

Ilina - schválne by som rád vedel, čo na matike beriete také hrozné, že sa nedá pochopiť - s čím ma u vás najviac ľudí na matike problém.
limity, derivácie, integrály, parciálne derivácie, matice, vektory, elementárna zmena bázy
ja nehovorím, že sa to nedá pochopiť, ale ja narozdiel od teba neštudujem matfyz ani nič podobné a keď si niekto myslí, že ekonomická je bez matiky je veľmi na omyle, pretože ja mám za rok možno len 2 predmety kde sa na cvikách niečo neráta
Scorpion90
King
King

Kosinar ucil aj mna svojho casu - iny pribeh, zaujimavy typek, ak je to ten co vypada polodementne, ale je v matike extratrieda

nejde tu ale vobec o to co sa uci, to nie je tazke, ale kto to uci a skusa - teta Mojzisova - co je asi 70 rocna pani, kt. pravou rukou pise a lavou zotiera, a teraz sa uc :) . A jej vyhodnotenia skusok su legendarne, slovami sa to neda nepovedat, to proste musi clovek zazit
llina
Amateur
Amateur

Scorpion90 napísal:Kosinar ucil aj mna svojho casu - iny pribeh, zaujimavy typek, ak je to ten co vypada polodementne, ale je v matike extratrieda

nejde tu ale vobec o to co sa uci, to nie je tazke, ale kto to uci a skusa - teta Mojzisova - co je asi 70 rocna pani, kt. pravou rukou pise a lavou zotiera, a teraz sa uc :) . A jej vyhodnotenia skusok su legendarne, slovami sa to neda nepovedat, to proste musi clovek zazit
ja som ju síce nemala, mala som Bilikovu, ale zadarmo to tiež nedávala, ako to učivo tam nie je až také ťažké, ikeď sú tam predmety, ktoré sú fakt čerešničky, ako finančnoekonomická analýza, controling, manažment výroby, to bol fakt des, ono tam ide o prístup a ja som tak zatiaľ stretla dve normálne profky len
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Takze uz ideme plakat aka je uz aj tato elektrickova skola tazka? :D
schifo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa schifo »

No ja tiež študujem na FPM. Známky sa dajú vpohode dostať aj Áčka len treba sa aj poučiť ..a dostať ten správny test na skúške. Čo sa týka objektivity hodnotenia ..tak to na Ekonomickej univerzite neexistuje. Všetci skúšajúci si robia čo chcú. :sly: Raz hodnotia tak, raz inak. Raz ti dovolia ísť na skúšku aj s menej bodmi inokedy nie. :sly: Niekdy mam sto chutí ... :agent: :smt067
llina
Amateur
Amateur

kukiak napísal:Takze uz ideme plakat aka je uz aj tato elektrickova skola tazka? :D
vyskúšaj, nemienim sa o tom baviť s niekým kto ju neštudoval

//autoeditácia príspevku (11 Máj 2010, 20:03)
schifo napísal:No ja tiež študujem na FPM. Známky sa dajú vpohode dostať aj Áčka len treba sa aj poučiť ..a dostať ten správny test na skúške. Čo sa týka objektivity hodnotenia ..tak to na Ekonomickej univerzite neexistuje. Všetci skúšajúci si robia čo chcú. :sly: Raz hodnotia tak, raz inak. Raz ti dovolia ísť na skúšku aj s menej bodmi inokedy nie. :sly: Niekdy mam sto chutí ... :agent: :smt067
presne, spravodlivosť tam neexistuje
Scorpion90
King
King

Inak to su tie znamky fakt take dolezite? Ako chapem, ze si dievca, a u dievcat su dobre znamky dost vysoko, ale ono ide aj o druhe veci, nielen mat a-cka ci b-cka. Ja som napriklad mal za celych 5 rokov len asi 2-jednotky (aj to u Szarkovej :lol: ) - tym sa nechvalim - len konstatujem, a mam dobre plateny job - ono firmy nehladia na to, co mas v indexe ale na to co mas v hlave, a u niektorych menej serioznych aj na to co mas v bluzke :lol:
llina
Amateur
Amateur

Scorpion90 napísal:Inak to su tie znamky fakt take dolezite? Ako chapem, ze si dievca, a u dievcat su dobre znamky dost vysoko, ale ono ide aj o druhe veci, nielen mat a-cka ci b-cka. Ja som napriklad mal za celych 5 rokov len asi 2-jednotky (aj to u Szarkovej :lol: ) - tym sa nechvalim - len konstatujem, a mam dobre plateny job - ono firmy nehladia na to, co mas v indexe ale na to co mas v hlave, a u niektorych menej serioznych aj na to co mas v bluzke :lol:
nejde mi až tak o známky, ale tak napríklad ak chcem ísť na erasmus tak sú dôležité
vadí mi proste, že je to celé nespravodlivé tam, človek sa učí napríklad na taký medzinárodný obchod tú ich 560 stranovú knihu, dobre že ju necituje a itak skúšajúci dáva najlepšie známky déčka a polku povyhadzuje
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Ilina - zo mňa bude, ak Boh dá, chemik, matematikom z matfyzu nesiaham ani po členky - čo má spoločné chémia s matikou? :D A drtia nás až sa nám z hláv parí...
Vďaka fyzike som pochopil, že matika je len nástroj slúžiaci iným predmetom. Nebude to u vás tiež tak? Skús sa na to pozrieť z tejto stránky: keď pochopíš matiku, budeš môcť pochopiť aj iné predmety, ktoré matiku využívajú.

(o tom, že derivácie, parc. derivácie, integrály, extrémy... sú len základ, chuťovky ako diferenciálne rovnice a podobne sú na zbláznenie :) ach jo, skúškové je už tu... )

p.s. áno, TEN Košinár, čo sa občas výzorom a mimikou podobá na Mr. Bean-a, no myslením a vedomosťami je trieda
llina
Amateur
Amateur

No ak porovnávam manažment na Komenského a na EUBE, tak je to neporovnatelné, pretože na FM UK sú ťažké prijímačky a potom je to holubník a na EUBE sú zas primitívne prijímačky a dajú nám to vyžrať počas štúdia
schifo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa schifo »

llina napísal:No ak porovnávam manažment na Komenského a na EUBE, tak je to neporovnatelné, pretože na FM UK sú ťažké prijímačky a potom je to holubník a na EUBE sú zas primitívne prijímačky a dajú nám to vyžrať počas štúdia
Presne tak ...súhlasím ...a ešte ked si zoberieme, že administrácia štúdia fakulty FMP to nie je holubník ..to je chaos :smt098
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

llina napísal: limity, derivácie, integrály, parciálne derivácie, matice, vektory, elementárna zmena bázy
ja nehovorím, že sa to nedá pochopiť, ale ja narozdiel od teba neštudujem matfyz ani nič podobné a keď si niekto myslí, že ekonomická je bez matiky je veľmi na omyle, pretože ja mám za rok možno len 2 predmety kde sa na cvikách niečo neráta
mate matematiku taku ako vam treba. to znamena jej dosledky. prosim neporovnavat s MATFYZ
llina
Amateur
Amateur

3PO napísal:
mate matematiku taku ako vam treba. to znamena jej dosledky. prosim neporovnavat s MATFYZ
nikto to neporovnáva s matfyz
ale určite to nie je len taká lepšia stredná škola, s tým nesúhlasím
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No mne sa tie témy nezdajú byť až také extra ťažké. Na gympli sme brali derivácie a integrály a teraz na výške sme k tomu pridali derivácie funkcií 2 premených a dvojné - trojné integrály, ale zvládať sa to podľa mňa celkom dá. Pokiaľ ti matika extra nejde, tak to treba iba nejako prejsť a pokiaľ viem, že niečo neovládam, tak by som bol s D - čkom alebo E - čkom spokojný :D

Každá škola má predmety (resp. profesorov), z ktorých sa proste nedajú dostať dobré známky, tak to jednoducho je a treba sa s tým zmieriť...
llina
Amateur
Amateur

Pilifo napísal:No mne sa tie témy nezdajú byť až také extra ťažké. Na gympli sme brali derivácie a integrály a teraz na výške sme k tomu pridali derivácie funkcií 2 premených a dvojné - trojné integrály, ale zvládať sa to podľa mňa celkom dá. Pokiaľ ti matika extra nejde, tak to treba iba nejako prejsť a pokiaľ viem, že niečo neovládam, tak by som bol s D - čkom alebo E - čkom spokojný :D

Každá škola má predmety (resp. profesorov), z ktorých sa proste nedajú dostať dobré známky, tak to jednoducho je a treba sa s tým zmieriť...
ja som nepovedala, že mne nejde, ja som spravila tú matiku, neprenášala som to, len hovorím, že tam si dáva známky kto chce ako chce bez ohladu na vedomosti a to ma štve
tam nejde o matiku, ide tam celkovo o prístup, nezáleží na predmete
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ale pokiaľ majú zlé známky z tých predmetov všetci, tak ti to nemôže vadiť, veď predsa funguje nejaký systém hodnotenia žiaka podľa priemeru a umiestnenie v ročníku. Pokiaľ by mali všetci zlý priemer, tak by nikto nemohol ísť na Erasmus či ako? Veď predsa musí byť dané, že napr. prvých 20% v ročníku môže ísť na výmenný pobyt :)
Napísať odpoveď