Ekonomická univerzita v Bratislave
Ekonomická univerzita v Bratislave
študujem Fakultu podnikového manažmentu na tejto univerzite, chcela som sa spýtať či ju tu tiež niekto študuje a má tiež ten pocit, že človek by sa mohol naučiť aj všetko naspamäť na tej škole čo požadujú a itak najlepšie prechádza s déčkami a éčkami??..mám ten pocit, že je tam strašná nespravodlivosť čo sa skúšania týka, nemám pocit, že by som niekedy nejakú skúšku podcenila a napriek tomu mať tam áčko alebo béčko je dosť veľký problém, zaujímalo by ma či má niekto podobný názor
-
Scorpion90
King
Re: Ekonomická univerzita v Bratislave
no ja som tuto fakultu minuly rok vystudoval - este za znamky, nie za pismenka, a poviem ti ze okrem pani doc. Srsnovej a pana prof. Slavika sa vsade da dostat dobra znamka aj bez ucenia. A nas rocnik mal pocit, ze ti co su po nas, to maju o poznanie lahsie - napr. nemali skusku z matiky
. My sme aspon nemuseli robit bakalara 
no tak ja som teda skúšku z matiky mala a tak ťažkú, že ju prenášalo 100 ludí, u nás oslavuje ten kto nič neprenáša, nie ten kto má áčka, lebo takých je asi 1%, mám úplne iný názorScorpion90 napísal:no ja som tuto fakultu minuly rok vystudoval - este za znamky, nie za pismenka, a poviem ti ze okrem pani doc. Srsnovej a pana prof. Slavika sa vsade da dostat dobra znamka aj bez ucenia. A nas rocnik mal pocit, ze ti co su po nas, to maju o poznanie lahsie - napr. nemali skusku z matiky. My sme aspon nemuseli robit bakalara
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Len také podpichnutie/poznámka na okraj/rozveselenie počas zápočtového týždňa: náš profák matiky (Košinár, učí na matfyze) nám vravel, že Ekonomická univerzita je, čo sa týka matematiky, len taká lepšia stredná škola 
Ilina - schválne by som rád vedel, čo na matike beriete také hrozné, že sa nedá pochopiť - s čím ma u vás najviac ľudí na matike problém.
Ilina - schválne by som rád vedel, čo na matike beriete také hrozné, že sa nedá pochopiť - s čím ma u vás najviac ľudí na matike problém.
limity, derivácie, integrály, parciálne derivácie, matice, vektory, elementárna zmena bázyStoporko napísal:Len také podpichnutie/poznámka na okraj/rozveselenie počas zápočtového týždňa: náš profák matiky (Košinár, učí na matfyze) nám vravel, že Ekonomická univerzita je, čo sa týka matematiky, len taká lepšia stredná škola
ja nehovorím, že sa to nedá pochopiť, ale ja narozdiel od teba neštudujem matfyz ani nič podobné a keď si niekto myslí, že ekonomická je bez matiky je veľmi na omyle, pretože ja mám za rok možno len 2 predmety kde sa na cvikách niečo neráta
-
Scorpion90
King
Kosinar ucil aj mna svojho casu - iny pribeh, zaujimavy typek, ak je to ten co vypada polodementne, ale je v matike extratrieda
nejde tu ale vobec o to co sa uci, to nie je tazke, ale kto to uci a skusa - teta Mojzisova - co je asi 70 rocna pani, kt. pravou rukou pise a lavou zotiera, a teraz sa uc
. A jej vyhodnotenia skusok su legendarne, slovami sa to neda nepovedat, to proste musi clovek zazit
nejde tu ale vobec o to co sa uci, to nie je tazke, ale kto to uci a skusa - teta Mojzisova - co je asi 70 rocna pani, kt. pravou rukou pise a lavou zotiera, a teraz sa uc
ja som ju síce nemala, mala som Bilikovu, ale zadarmo to tiež nedávala, ako to učivo tam nie je až také ťažké, ikeď sú tam predmety, ktoré sú fakt čerešničky, ako finančnoekonomická analýza, controling, manažment výroby, to bol fakt des, ono tam ide o prístup a ja som tak zatiaľ stretla dve normálne profky lenScorpion90 napísal:Kosinar ucil aj mna svojho casu - iny pribeh, zaujimavy typek, ak je to ten co vypada polodementne, ale je v matike extratrieda
nejde tu ale vobec o to co sa uci, to nie je tazke, ale kto to uci a skusa - teta Mojzisova - co je asi 70 rocna pani, kt. pravou rukou pise a lavou zotiera, a teraz sa uc. A jej vyhodnotenia skusok su legendarne, slovami sa to neda nepovedat, to proste musi clovek zazit
-
kukiak
Addict
Takze uz ideme plakat aka je uz aj tato elektrickova skola tazka? 
No ja tiež študujem na FPM. Známky sa dajú vpohode dostať aj Áčka len treba sa aj poučiť ..a dostať ten správny test na skúške. Čo sa týka objektivity hodnotenia ..tak to na Ekonomickej univerzite neexistuje. Všetci skúšajúci si robia čo chcú.
Raz hodnotia tak, raz inak. Raz ti dovolia ísť na skúšku aj s menej bodmi inokedy nie.
Niekdy mam sto chutí ...

vyskúšaj, nemienim sa o tom baviť s niekým kto ju neštudovalkukiak napísal:Takze uz ideme plakat aka je uz aj tato elektrickova skola tazka?
//autoeditácia príspevku (11 Máj 2010, 20:03)
presne, spravodlivosť tam neexistujeschifo napísal:No ja tiež študujem na FPM. Známky sa dajú vpohode dostať aj Áčka len treba sa aj poučiť ..a dostať ten správny test na skúške. Čo sa týka objektivity hodnotenia ..tak to na Ekonomickej univerzite neexistuje. Všetci skúšajúci si robia čo chcú.Raz hodnotia tak, raz inak. Raz ti dovolia ísť na skúšku aj s menej bodmi inokedy nie.
Niekdy mam sto chutí ...
![]()
-
Scorpion90
King
Inak to su tie znamky fakt take dolezite? Ako chapem, ze si dievca, a u dievcat su dobre znamky dost vysoko, ale ono ide aj o druhe veci, nielen mat a-cka ci b-cka. Ja som napriklad mal za celych 5 rokov len asi 2-jednotky (aj to u Szarkovej
) - tym sa nechvalim - len konstatujem, a mam dobre plateny job - ono firmy nehladia na to, co mas v indexe ale na to co mas v hlave, a u niektorych menej serioznych aj na to co mas v bluzke 
nejde mi až tak o známky, ale tak napríklad ak chcem ísť na erasmus tak sú dôležitéScorpion90 napísal:Inak to su tie znamky fakt take dolezite? Ako chapem, ze si dievca, a u dievcat su dobre znamky dost vysoko, ale ono ide aj o druhe veci, nielen mat a-cka ci b-cka. Ja som napriklad mal za celych 5 rokov len asi 2-jednotky (aj to u Szarkovej) - tym sa nechvalim - len konstatujem, a mam dobre plateny job - ono firmy nehladia na to, co mas v indexe ale na to co mas v hlave, a u niektorych menej serioznych aj na to co mas v bluzke
vadí mi proste, že je to celé nespravodlivé tam, človek sa učí napríklad na taký medzinárodný obchod tú ich 560 stranovú knihu, dobre že ju necituje a itak skúšajúci dáva najlepšie známky déčka a polku povyhadzuje
-
Stoporko
VIP
Ilina - zo mňa bude, ak Boh dá, chemik, matematikom z matfyzu nesiaham ani po členky - čo má spoločné chémia s matikou?
A drtia nás až sa nám z hláv parí...
Vďaka fyzike som pochopil, že matika je len nástroj slúžiaci iným predmetom. Nebude to u vás tiež tak? Skús sa na to pozrieť z tejto stránky: keď pochopíš matiku, budeš môcť pochopiť aj iné predmety, ktoré matiku využívajú.
(o tom, že derivácie, parc. derivácie, integrály, extrémy... sú len základ, chuťovky ako diferenciálne rovnice a podobne sú na zbláznenie
ach jo, skúškové je už tu... )
p.s. áno, TEN Košinár, čo sa občas výzorom a mimikou podobá na Mr. Bean-a, no myslením a vedomosťami je trieda
Vďaka fyzike som pochopil, že matika je len nástroj slúžiaci iným predmetom. Nebude to u vás tiež tak? Skús sa na to pozrieť z tejto stránky: keď pochopíš matiku, budeš môcť pochopiť aj iné predmety, ktoré matiku využívajú.
(o tom, že derivácie, parc. derivácie, integrály, extrémy... sú len základ, chuťovky ako diferenciálne rovnice a podobne sú na zbláznenie
p.s. áno, TEN Košinár, čo sa občas výzorom a mimikou podobá na Mr. Bean-a, no myslením a vedomosťami je trieda
No ak porovnávam manažment na Komenského a na EUBE, tak je to neporovnatelné, pretože na FM UK sú ťažké prijímačky a potom je to holubník a na EUBE sú zas primitívne prijímačky a dajú nám to vyžrať počas štúdia
Presne tak ...súhlasím ...a ešte ked si zoberieme, že administrácia štúdia fakulty FMP to nie je holubník ..to je chaosllina napísal:No ak porovnávam manažment na Komenského a na EUBE, tak je to neporovnatelné, pretože na FM UK sú ťažké prijímačky a potom je to holubník a na EUBE sú zas primitívne prijímačky a dajú nám to vyžrať počas štúdia
mate matematiku taku ako vam treba. to znamena jej dosledky. prosim neporovnavat s MATFYZllina napísal: limity, derivácie, integrály, parciálne derivácie, matice, vektory, elementárna zmena bázy
ja nehovorím, že sa to nedá pochopiť, ale ja narozdiel od teba neštudujem matfyz ani nič podobné a keď si niekto myslí, že ekonomická je bez matiky je veľmi na omyle, pretože ja mám za rok možno len 2 predmety kde sa na cvikách niečo neráta
nikto to neporovnáva s matfyz3PO napísal:
mate matematiku taku ako vam treba. to znamena jej dosledky. prosim neporovnavat s MATFYZ
ale určite to nie je len taká lepšia stredná škola, s tým nesúhlasím
No mne sa tie témy nezdajú byť až také extra ťažké. Na gympli sme brali derivácie a integrály a teraz na výške sme k tomu pridali derivácie funkcií 2 premených a dvojné - trojné integrály, ale zvládať sa to podľa mňa celkom dá. Pokiaľ ti matika extra nejde, tak to treba iba nejako prejsť a pokiaľ viem, že niečo neovládam, tak by som bol s D - čkom alebo E - čkom spokojný
Každá škola má predmety (resp. profesorov), z ktorých sa proste nedajú dostať dobré známky, tak to jednoducho je a treba sa s tým zmieriť...
Každá škola má predmety (resp. profesorov), z ktorých sa proste nedajú dostať dobré známky, tak to jednoducho je a treba sa s tým zmieriť...
ja som nepovedala, že mne nejde, ja som spravila tú matiku, neprenášala som to, len hovorím, že tam si dáva známky kto chce ako chce bez ohladu na vedomosti a to ma štvePilifo napísal:No mne sa tie témy nezdajú byť až také extra ťažké. Na gympli sme brali derivácie a integrály a teraz na výške sme k tomu pridali derivácie funkcií 2 premených a dvojné - trojné integrály, ale zvládať sa to podľa mňa celkom dá. Pokiaľ ti matika extra nejde, tak to treba iba nejako prejsť a pokiaľ viem, že niečo neovládam, tak by som bol s D - čkom alebo E - čkom spokojný![]()
tam nejde o matiku, ide tam celkovo o prístup, nezáleží na predmete
Ale pokiaľ majú zlé známky z tých predmetov všetci, tak ti to nemôže vadiť, veď predsa funguje nejaký systém hodnotenia žiaka podľa priemeru a umiestnenie v ročníku. Pokiaľ by mali všetci zlý priemer, tak by nikto nemohol ísť na Erasmus či ako? Veď predsa musí byť dané, že napr. prvých 20% v ročníku môže ísť na výmenný pobyt