Stoporko
1a.) sorry, ale niektoré tvoje argumenty a "preventívne opatrenia" mi prídu hodné tak
Tretej ríše...
Odporúčam pozrieť si film "Norimberský proces" (1961) rež. Stanleyho Kramera so Spencerom Tracym,
Maximilianom Schellom, Burtom Lancasterom a Marlene Dietrich...
1b.) neberiem ako argument - podľa toho, čo si nápisal v 1. odseku (i v niektorých ďalších), si značne
homofóbny a protirečíš si - ohrozuje teba aj spoločnosť, aj tak jej ako človeku držíš palce, ale...
hms nie sú menejcenní, ale... Súhlasím s tým, že je neakceptovateľné správanie sa na verejnosti, ako
si ho popísal, to však súvisí s ČLOVEKOM ako takým, bez rozdielu sex. orientácie. Mimochodom - ešte som
nevidel na lavičke súložiť dvoch hms, ale babu s chalanom áno...
2.) tu nie je nad čím sa zamýšľať, jednoducho taký zákon, ktorý by umožňoval odobrať matke dieťa
len na základe jej sex. orientácie alebo dokonca domnienky, "pravdepodobnosti" či "rizika", že vychová zo svojho
dieťaťa homosexuála, našťastie neexistuje. V tomto názore vidím analógiu so zákonom o sterilizácií, ktorý inicioval
člen NSDAP, držiteľ Hitlerovaj medaily dr. Ernst Rüdin... Možno je to drsné prirovnanie, ale ak si fakt myslíš, že by
z preventívnych dôvodov bolo lepšie matke dieťa odobrať, lepšie mi nenapadá...
K tvojej otázke protiotázka: ak je ten hts otec nezamestnaný,
alkoholik, tyran, sadista, pedofil? Nebavíme sa totiž o tom, komu dieťa zveriť do výchovy v prípade, že je takéto rozhodnutie
nutné z akéhokoľvek dôvodu, ale o samotnej podstate odobrať dieťa matke len preto, lebo je lezbička. Ak sú dôvody, prečo
matke dieťa odobrať, sú to relevantné dôvody, ktoré sa týkajú rovnako hts matiek/rodičov.
3.) nezmyselne položená otázka
4.) nemáš prečo komentovať, pretože si len zbytočne vzťahovačný...
5.) debilné lezby - opäť si neopodstatnene vzťahovačný, nič také tu nebolo a zavádzaš - ja som sa ťa PÝTAL, či si to myslíš...
a pýtal som sa ťa len preto, lebo stále dookola argumentuješ iba sex. správaním sa na verejnosti, praktikovaním styku pred dieťaťom,
výstrednou módou... akoby sa toto všetko, čo popisuješ, netýkalo aj heterosexuálnych rodičov.... potom by bolo asi najlepšie
preverovať každého jedného rodiča, bez rozdielu orientácie, nie? Zisťujú sa mat. možnosti a zdatnosť u každého rodiča alebo ak chceš
u slobodnej matky? A keď si taký presvedčený o tom, že je vysoké riziko, že lezbička vychová z dieťaťa homosexuála, prečo hms
pochádzajú z hts rodín? Nemali by sa teda preverovať kompletne všetky rodiny, či náhodou nevychovajú z dieťaťa homosexuála?
6.) obliekanie - ideš do zbytočných extrémov... často vídaš po ulici chodiť ľudí v karneval. kostýmoch, mužov v ženskom oblečení, na štekloch,
s flitrami a kabelkami, či dokonca ľudí v bikinách, spodnom prádle či nahých? A naopak nechápem, ako ťa môže iritovať, resp. čo je zlé na tom,
že si niekto oblečie niečo ružové, že trávi v kúpeľni viac času ako žena, že venuje veľa času úprave účesu (to mimochodom robí dnes pomaly každý
druhý puberťák a každý metrosexuál)

Zrejme by potom bolo treba robiť psych. posudky aj pankáčom, každému, kto nosí číro či viacfarebné vlasy,
zamestnancom firiem, ktorí nosia ružové oblečenie... A keď hovoríš o kurvách a zdôrazňuješ slovo "bezdôvodne" - máš na mysli, že ak na to má dôvod
(prac. proces na ulici), tak je to OK? Subjektívne - kur*y by na ulici nemali byť vôbec. A naopak, žena nemusí byť šľapka, môže byť oblečená výstredne
(ultraminisukňa, dekolt s podprsenkou, vykúkajúce podväzky...) - tebe môže pripadať jej oblečenie ako oblečenie kur*y a ďalším 10-tim ľuďom príde max.
výstredné, ďalším 10-tim pekné a vzrušujúce....
7.) neviem, ako ty, ale ja som ťa pochopil... resp. to, čo (a ako) si napísal... preto som ja napísal to, čo som napísal...
Vidím to asi takto, vychádzajúc z toho, čo píšeš a z tvojich argumentov:
Máš susedu slob. matku, ktorá vychováva svoje dieťa. Nepoznáš jej sex. orientáciu (myslíš si, že je HTS), všetko je OK.
Potom sa náhodou dozvieš, že je lezbička a už je problém. Začne ohrozovať teba i spoločnosť a treba s tým niečo robiť.
Predovšetkým treba vyhotoviť jej psych. posudok, zistiť jej fin. situáciu a schopnosť hmotne zabezpečiť svoje dieťa, treba
sa uistiť, že nebude svoje dieťa vystavovať šokom spôsobeným predvádzaním sex. praktík, nosením nevhodného oblečenia a pod.
A to všetko len preto, lebo si sa dozvedel, že je lezbička... nehovoriac o tom, že to môže byť len klebeta... Ale istota je istota.
Takto to vidíš? Ak sa mýlim, tak ma oprav...