spomaleny pocitac virusy ???
-
Betarik
Professional
- Kontaktovať používateľa:
spomaleny pocitac virusy ???
zdravim priatelke ide uz dlhsiu dobu strasne pomali PC ... nemoze ani filmy pozerat jednoducho sekne obraz vsetko otvara strasne dlho ked som jej instaloval win vsetko fungovalo v pohode no poslala mi screan a myslim ze su to same trojany ktore spomaluju pc je to tak ? ak hej poradte nejaky soft teda nazov softveru ktore by to odstranili skusali sme uz nejaky antispyware ale nepomohlo ... su to teda virusy ??? te procesy sa mi nezdaju ....
-
hrban
Addict
Re: spomaleny pocitac virusy ???
njn vidím SweetIM to je jedna super zavírená aplikácia s milión chybami
odinštaluj najskôr to potom pusť spyware doctora (na lamkách je x linkov) a uvidíš čo a ako
//EDIT: tak je tam viac aplikácií, ale o tejto viem na 100% že je nap*ču
odinštaluj najskôr to potom pusť spyware doctora (na lamkách je x linkov) a uvidíš čo a ako
//EDIT: tak je tam viac aplikácií, ale o tejto viem na 100% že je nap*ču
-
Betarik
Professional
no skusali sme adware ten nenasiel nic .... ako je to mozne ??? vsak tam je kazda druha aplikacia cudna ...
-
hojko
Site Admin
Dost tazko nieco z toho vycitat, ked tam mas pusteny ICQ, Skype, pripojenie na mobil, VLC, atd... Treba vsetko vypnut, nech je tam pustenych procesov menej a mozno sa nieco najde. Z toho co vidim sa mi nepozdava jucheck, vsnp325, tsnp325, wscntfy, FixCamera, TrayIcon, SweetIm, ltmoh, AGRSMMSG, SynTPEnh, SynTPLpr, igfxtray, Mobile Connect, utility,DivXUpdate, jqs, jusched, ICQ Service... To je asi tak vsetko co mi padlo do oka, samozrejme nemusi byt nic z toho virus ci trojsky kon, kludne jeden z toho bude sucastou ICQ, dalsi moze byt trebars ovladac pre touchpad, aktualizacna sluzba pre niektory zo software atd...
Pocitac by som oskenoval cez NOD32, potom presiel cez Malware Bytes, Ad-Aware a Spyware Doctor. Kludne to spravit aj v nudzovom rezime, co je mozno aj lepsie, ale treba mat podporu siete, aby bezal internet a aby sa programy mohli aktualizovat. Ak by sa to podarilo odstranit a vycitit, tak treba ju poucit co a ako - nepouzivat Internet Explorer, ale pouzivat bezpecnejsie prehliadace ako je Firefox, Opera ci Chrome, neotravat a neklikat na nezname veci, nepovolovat ActiveX prvky, aktualizovat pravidelne Windows cez automaticke aktualizacie...
A kludne moze byt mozne, ze PC nejde pomaly preto, ze by tam bol virus, ale ze tam bezi tolko veci, ze ak ma trebars len 512MB pamate, tak ta moze byt plna a uz to cachuje na disk.
Pocitac by som oskenoval cez NOD32, potom presiel cez Malware Bytes, Ad-Aware a Spyware Doctor. Kludne to spravit aj v nudzovom rezime, co je mozno aj lepsie, ale treba mat podporu siete, aby bezal internet a aby sa programy mohli aktualizovat. Ak by sa to podarilo odstranit a vycitit, tak treba ju poucit co a ako - nepouzivat Internet Explorer, ale pouzivat bezpecnejsie prehliadace ako je Firefox, Opera ci Chrome, neotravat a neklikat na nezname veci, nepovolovat ActiveX prvky, aktualizovat pravidelne Windows cez automaticke aktualizacie...
A kludne moze byt mozne, ze PC nejde pomaly preto, ze by tam bol virus, ale ze tam bezi tolko veci, ze ak ma trebars len 512MB pamate, tak ta moze byt plna a uz to cachuje na disk.
-
Betarik
Professional
plna to je dost mozne ... ma len 756MB .... ale te veci ktore si aj ty napisal su virusy pretoze som si ich hodil do google a kazdy pisal nieco v zmysle trojan ... ad-ware sme skusali nenasiel nic absolutne nic tak neviem
asi reinstal winu ale kedze je v rakusku asi tazko 
-
hrban
Addict
njn reinstall win je jedna možnosť, ale tak ako napísal hojo tým, že povolíš milión aplikácií aby sa inštalovali (sweetIM viem čo to je) a podobné ActiveX aplikácie naťaháš vírusy späť do PC a ai AV ti vtedy nepomôže
pusti nejaké antispyware programy hojko ti napísal ktoré (zabudol by som na malaware bytes) a uvidíš malo by to pomôcť
pusti nejaké antispyware programy hojko ti napísal ktoré (zabudol by som na malaware bytes) a uvidíš malo by to pomôcť
-
hojko
Site Admin
Ad-Ware nemusel najst nic uz len z toho dovodu, ze tam bol stiahnuty napriklad 2 roky stary instalacny program, ktory sa ma po instalacii a pusteni aktualizovat. Ak ti vsak niektory virus zablokuje pripajanie na takyto server, odkial sa ma Ad-Ware aktualizovat, tak je mozne, ze stara databaza spyware este neobsahuje tieto veci a preto ich nevie najst.
skus aj spyware terminator, je free, osvedcil sa mi.
-
Thommas
Addict
Skus kombinaciu AVG, SpywareTerminator a HijackThis!
-
hrban
Addict
nechcem byť OT ale HJT ?! čo s HJT to nieje na odstraňovanie vírusov to je na úplne niečo iné ale ako myslíš a AVG
rovno rozdup ten PC a nechaj ho ležať keby tam nainštaluješ AVG (možno že niečo nájde a zničí ale AVG vyťaží PC viac ako tie možné vírusy a jeho rezidentná ochrana spočíva v tom, že je ako ko*ot a nepustí ani inštaláciu orig. ovládačov na GPU s podpisom mrkvosoftu) AVG sux
//EDIT to je jedno HJT nedetekuje ani malaware, ani spyware, ani vírusy
//EDIT to je jedno HJT nedetekuje ani malaware, ani spyware, ani vírusy
-
Thommas
Addict
http://free.antivirus.com/hijackthis/
nemusi tam mat len virusy ale aj spyware a podobneveci, tie taktiez spomaluju....
a predstav si, AVG je ovela lepsi ako NOD32 a ESS, mne tie nic nenasli a AVG mi vzdy daky virus nasiel. A neviem odkial beres ze nebere ovladace, ja som uz instaloval velke mnozstvo driverov pri AVG a nikdy mi nic nepisalt, takze nwm odkial to beres, ale su to len bludy
nemusi tam mat len virusy ale aj spyware a podobneveci, tie taktiez spomaluju....
a predstav si, AVG je ovela lepsi ako NOD32 a ESS, mne tie nic nenasli a AVG mi vzdy daky virus nasiel. A neviem odkial beres ze nebere ovladace, ja som uz instaloval velke mnozstvo driverov pri AVG a nikdy mi nic nepisalt, takze nwm odkial to beres, ale su to len bludy
ty si cely blud... ak je AVG lepsi ako ESET tak slovensko vyhra MS... AVG ti moze vzdy hlasit falosne virusy..a v testoch antivirusov bezne ani v prvej 10tke nieje... tak sa skry snim... necudujem sa ze mas karmu v minuse
ja by som ti odporúčal Advance System Care (najdeš na Warez-kách) dosť sa mi osvedčil na komplet ro*jebanom OS.
-
Thommas
Addict
http://www.iobit.com/advancedwindowscareper.html
nemyslel si nahodou na toto??
//mizuno moja karma s tym nema nic spolocne, je koli niecomu celkom inemu....
nemyslel si nahodou na toto??
//mizuno moja karma s tym nema nic spolocne, je koli niecomu celkom inemu....
hej myslel. podla mna je to vpohodičke mne osobne to prečistilo komplet pc opravilo niake registre a našlo to spyweri odstránilo mi to aj keylogger resp zvyšky z ardamaxu z mojich pokusov jediné či mi to našlo bol ten program viššie a spy emerigenci (či ako sa to píše
)
[attachment=0]vírusy.jpg[/attachment] čavte mám ten istý problém ale ovela horšie viete mi poradit pls súrne pomoct niekedy mi spúštalo hru hned za 10 sekúnd no teraz čakám aj 15 minút kím mi spustí hru a mám všetko na najniších detailoch velmi to seká kím urobí pajác dva kroky trvá aj 4 minúty normálne za sekudnu ked pustím film zasekne obraz ale to ide trhane minimálne požiadavky mám všetkých mojích hier súrne poradte všetky aplikácie mi spúšta velmi dlho nemám už na to nervy posratí notepad kím mi spustí čakm 1 minútu čo mám s tím neni to normálne.
preinstalovanie windowsu nebude na skodu
eldir.. z toho linku nikto nič nevyčíta.. nemáš tam totiž ukázaný stĺpec s využitím procesora a pamäte.
Môžeš si skúsiť urobiť kontrolu cez HiJackThis a log si nechať skontrolovať na http://www.hijackthis.de/ alebo na viry.cz
Ale problém môže byť aj niekde inde....
Môžeš si skúsiť urobiť kontrolu cez HiJackThis a log si nechať skontrolovať na http://www.hijackthis.de/ alebo na viry.cz
Ale problém môže byť aj niekde inde....
-
MichalkoOo
Zablokovaný
urob ten hijack this alebo rsit a pošli mi to.. Ja sa do toho celkom rozumiem
v takychto pripadoch je najlepsie urobit novu instalaciu win