auta od peugeotu ? dobre/zle + alfa romeo

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: auta od peugeotu ? dobre/zle + alfa romeo

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

tak to vidis Karle - tolko nepopieratelnych uspechov a stale nevedia postavit normalne auto :-D :-D

sente -> tak ich zvaz :-P ... gumove radenie ? nejdem moc opisovat tie pocity co ma clovek v ruke, ked radi na francuzskom aute, proste strc doma varechu do marmelady a skus tam trafit nejaky kvalt - tak to totiz u frantikov funguje - nemas v radicke ziadny "cit" ... najlepsie to zistis ked sa prevezes najskor napr. na mazde alebo volve, alebo proste niecom co ma na urovni spracovane radenie a potom presadnes do francuza :-D :-D

//autoeditácia príspevku (15 Máj 2010, 12:17)
sente to si prestrelil ... prvi pouzivali CR japonci v nakladakoch :-) ... ked uz tak tak prve auto s CR bola Alfica 156 JTD (uz pod Fiatom samosebou) ale ten isty rok o par mesiacov neskor Mercedes C konkretne v 220CDI ... neviem teda co meles o tom ze prisli na CR az vcera :-D

co citroeny a ich podvozky ? pohdlne, to som tu pisal ze to je ich velkou devizou, ale zas povedzme si na rovinu hydra podvozok od citronu moc nevydrzi na nasich cestach :-D :-D ... a na nejaku jazdu z ktorej chce mat clovek pozitok je to hrubo nevhodne :-D
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

chlapci zbytočne sa tu budeme hádať kto má dlhší penis.....

z mojej strany to uzavriem:
Spoľahlivosť auta sa nedá merať komplexne. V každej automobilke sú lepšie a horšie autá. Každé auto ti bude žmýkať peňaženku dovtedy, kým ho nepredáš a nekúpiš si električenku.
Ak chceš vedieť aké autá v skutočnosti sú načo si dať pozor pri kúpe, čo očakávať od servisu, mrkni na iné stránky, kde píšu priamo majitelia aút. (peugeot klub, alfa klub, autorecenzie.sk) Nenechaj sa odradiť jedným názorom jedného človeka ktorý ani najskôr nevie o čom rozpráva. Auto si nekupuješ na víkend, je predpoklad, že ho budeš používať dlhšie čiže najprv študuj, potom kupuj.... ;-)
see you...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

no prave, zivot je moc kratky, nato aby si clovek kupoval francuzske auta :-D :-D a pripravoval sa aj o to nieco malo radosti ktora v niektorych autach este ostala :-)
SeNte
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa SeNte »

prepáč myslel som volkswagen tieto začali montovať sa mi zdá až v 2005...ale nemá zmysel to ďalej rozoberať každý stále toči to svoje...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

klm16 napísal:Mam najradsej odpovede typu nekupuj franc. auta lebo su to franc auta a podobne.....
Ked niekto peugeot nikdy nevlastnil a pise z dojmu, ze mu sused povedal ze jeho brat mal kamarata ktory mal oca a ten mal kazivy peugeot....
hojko prepac ale pisal o roku 97-99 takze otazka FAPu je neaktualna....
Ja osobne som jazdil viac peugeotov, 206,306,307,406,....
Osobne vlastnim 306 r.v 98, som snim viac ako spokojny auto ma 12 rokov, lak je bez stipky korozie. Ukazte mi 12 rocnu feliciu, alebo octaviu ktora bude bez korozie!!!. V interieri mi nic nevrzga (snad tak okuliare a CD v stojane). Co sa tyka vykonu je to 65KW ziadny sprinter, ale na bezne vozenie spokojnost. mam nabehanych 160 tisic, tlnice su povodne, zadna narava je v poriadku. (vela ludi hovori o kazivosti zadnych naprav). Spotreba je rovnaka ako o ostatnych aut podobneho vykonu. (8-9 litrov mesto). O auto a pravidelne staram a auto mi sluzi. som snim spokojny. Uvazujem ze ak raz pride den D a ja auto predam kupim si zase peugeot.
Preco ? Pacia sa mi tie auta .... Ked nordkapp_pb pise ze su to auta bez iskry tak ja tvrdim pravy opak.... 307, 308, 406, 407 su velmi pekne auta urcite krajsie ako tuctova octavia II, alebo golf IV. (je to moj nazor nebite ma hned!!).

takze moj skromny nazor je ze peugeot je v pohode auto.... Preco nie... Pri kupe treda davat pozor na stav rovnako ako pri kazdom inom aute.... Po zakupeni sa o auto treba poctivo starat ako o kazde ine auto.... A potom budete mat z neho radost.....
uz som to vysvetloval o stranu dozadu, neviem, na co stale do toho rypes, nie je to len mlatenie prazdnej slamy, proste ti francuzi tie aut robit nevedia, nechapem, preco sa tohto faktu tak bojite a bojujete s nim, toto vam povie kazdy jeden mechanik...

taktiez nechapem, preco by som mal vlastnit pezot na to, aby som musel poznat tuto znacku ako taku... ludia sa k autam mozu dostat aj inym sposobom ako ich priamym vlastnictvom... keby som vam tu tie pezoty chvalil a velebil do nebies, garantujem ti, ze by si sa ma nespytal, ci som niekedy nejakeho pezota mal, iba by si slepo pritakaval.. tak co uz je toto za debatu... tak sa teda ty vyjadri - kolko si ty tych pezotov mal, ze sa vyjadrujes takto???

co sa tyka dizajnu - je to subjektivna zalezitost, mne sa tiez pezoty vylozene nepacia, ale to sem nepatri...
Scorpion90 napísal:klm konecne normalny nazor :)

to nordkapp: nie vlastnim uplne inu znacku ako Peugeot (a ani som ho nikdy nevlastnil) , to je mimo temu, ale zato nezatracujem Peugeoty, len preto ze sa mi nepacia, zle som sa vyspal, nemozem si v nich zvysovat svoje ego a pod... :roll:

Kto ma aspon stipku logiky, pochopi, ze hoc si kupi aj Skodu 105 L a bude jej venovat dostatok starostlivosti, auto mu bude sluzit mnoho rokov s primeranymi investiciami.

Ale daj 18 rocnemu zasranovi, co ma mokry vodicak hoc aj tank, a mas dve moznosti: bud ho najblizsej zakrute rozbije alebo bude hudrat ze to slaby vykon a ze chce q7 a bla-bla
normalny nazor je kvoli tomu, ze sa zhoduje s tym tvojim?? :roll:

pezoty tu nikto len tak bezdovodne nezatracuje, myslim, ze sa tu par ludi vyjadrilo velmi rozumne a vecne... to vy mate problem s prijimanim faktov...

co je to podla vas ta zasrana starostlivost??? to, ze ked sa mi nieco pôokazi, idem s tym do servisu, alebo vymienate suciastky preventivne alebo co??
klm16 napísal:A ešte jedna vec....
Je jasne že každý si bude chrániť svojho boha, každý z nás má najlepšiu značku auta a najlepší model....
Ale pokiaľ som vw, ford, alfu nikdy nevlastnil tak nebudem dávať chlapcovi do hlavy kaleráby, že sú to špatné autá, lebo sused automechanik má v dielni len vw, ford, alfu... Autá sa kazia vždy sa kazili a vždy sa budú kaziť...
alfa je rovnako poruchové auto ako peugeot...
no ja si svojho boha chranit budem, aj to ma dokonca svoj dovod, pretoze som si ho vyberal na zaklade skusenosti inych, po tom, ako som si o nom nastudoval vsetko mozne, aby som sa pri kupe neopalil... alebo sa snad takto auta nekupuju??

este raz - na co ja musim vlastnit nejake auto, ked s nim mozem prichadzat do styku aj inym sposobom? nemozem byt mechanik? nemozem mat sluzobne auta? nemozem mat znamych s podobnymi problemami? nemozem o tom citat???
klm16 napísal: to som nikdy nepovedal, ale ak by sme porovnali môjho francúza koľko opráv zažil za 12 rokov svojho života tak v pohoode môžem konkurovať opravám nemeckých a japonských značiek ktoré tu na fóre toľko ospevujete

ano ospevujeme, pretoze to ma svoje dovody... to ti este nedoslo? :roll:
klm16 napísal:chlapci zbytočne sa tu budeme hádať kto má dlhší penis.....

z mojej strany to uzavriem:
Spoľahlivosť auta sa nedá merať komplexne. V každej automobilke sú lepšie a horšie autá. Každé auto ti bude žmýkať peňaženku dovtedy, kým ho nepredáš a nekúpiš si električenku.
Ak chceš vedieť aké autá v skutočnosti sú načo si dať pozor pri kúpe, čo očakávať od servisu, mrkni na iné stránky, kde píšu priamo majitelia aút. (peugeot klub, alfa klub, autorecenzie.sk) Nenechaj sa odradiť jedným názorom jedného človeka ktorý ani najskôr nevie o čom rozpráva. Auto si nekupuješ na víkend, je predpoklad, že ho budeš používať dlhšie čiže najprv študuj, potom kupuj.... ;-)
see you...
ale co by sa nedala merat komplexne, to su len take vyjadrenia bez podlozenia... moze to byt tvoj nazor, ale nepredkladaj to tu ako fakt, prosim ta, sam nemas z coho vychadzat...

neviem , ako myslis to zmykanie penazi, tiez auto vlastnim a za tie tri roky ma zatial nestalo nic okrem benzinu a oleja...

na pezotklub ho moc ani neodkazuj, este mu skusenosti majitelov sposobia nocne mory :D btw, podobne som raz zabludil na renoltklub a tie skusenosti neboli veru velmi oslnive... okrem toho, ten clovek, co ho chce od toho odradit, nie je jeden, je ich tu viac, tak tu netrep hluposti a najskor si precitaj, co kto pise.... :roll:

SeNte napísal:prepáč myslel som volkswagen tieto začali montovať sa mi zdá až v 2005...ale nemá zmysel to ďalej rozoberať každý stále toči to svoje...
rozoberat to zmyel ma, pokial zistime odkial ludia typu klm16, ci jako, zacnu aj pisat, odkial cerpaju... alebo iba z presvedcenia? :roll:
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

RATZINGER666- prepac nevedel som ze to tvoje auto (neviem ake) je vlastne najlepsie na svete. lebo ty si ho vyberal z presvedcenia ze bude tvoje a musi byt najlepsie. Podla toho ako to pisete tak by sme mali vsetky peugeoty podpalit aby bol pokoj... sa spametajte chlapci. Ja nehodnotim nieco, co som nikdy nevyskusal. Nemam skusenosti s japonskymi autami a preto nebudem hovorit ake su...
Viem akurat ze v garazi mi stoji 12 rocny peugeot na ktorom robim 15-20 tisic kilometrov rocne a som snim spokojny. A ked sa ma niekto bude pytat na moj nazor tak ho poviem. Seriem vam na to ze si myslite opak, hoci ste peugeot nikdy nevlastnili, neopravovali, nemali pozicane....
v tejto teme su mozno 3 pouzitelne odpovede. odvedete ludi ktory maju osobnu skusenost s peugeotom.... vsetko ostatne je blabol ktory ste niekde poculi.....
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

peugeot je celkom v pohode auto
aj ked som ho nikdy nevlastnil ale niesu najhorsie
a ak niekto hodnoti auto stoho ze ho mal pozicane tak to je pekne no :) sa necudujem potom ze niekto nadava na auta ze sa nieco pokazi na pozicanom aute ked majtel auta snim nemusi vobec zaobchadzat
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

klm16 napísal:RATZINGER666- prepac nevedel som ze to tvoje auto (neviem ake) je vlastne najlepsie na svete. lebo ty si ho vyberal z presvedcenia ze bude tvoje a musi byt najlepsie. Podla toho ako to pisete tak by sme mali vsetky peugeoty podpalit aby bol pokoj... sa spametajte chlapci. Ja nehodnotim nieco, co som nikdy nevyskusal. Nemam skusenosti s japonskymi autami a preto nebudem hovorit ake su...
Viem akurat ze v garazi mi stoji 12 rocny peugeot na ktorom robim 15-20 tisic kilometrov rocne a som snim spokojny. A ked sa ma niekto bude pytat na moj nazor tak ho poviem. Seriem vam na to ze si myslite opak, hoci ste peugeot nikdy nevlastnili, neopravovali, nemali pozicane....
v tejto teme su mozno 3 pouzitelne odpovede. odvedete ludi ktory maju osobnu skusenost s peugeotom.... vsetko ostatne je blabol ktory ste niekde poculi.....
???... ja som ho vyberal na zaklade toho, co som si o nom nastudoval a na zaklade toho, ze ked som sa v nom vozil, som usudil, ze mi vyhovuje... takze neviem, do coho stale rypes, ake presvedcenie? preco by malo byt najlepsie, ked je moje? ja som sa to najlepsie najskor snazil vybrat na zaklade toho, co uvadzam vyssie, a az potom som si ho kupil... spravil som snad nieco zle??

ja mozem kludne hodnotit aj to, co som mal pozicane, co som mal rozobrate, co som mal ako sluzobne auto, preco by som nemal?? ked si pozicam auto tak podla teba nespoznam to, ze mi nesedi radenie, sedacky su moc makke alebo podvozok moc tvrdy???

to, ze nemas skusenosti vo vztahu ako primay vlastnik este o nicom nevypoveda, a dokonca si dovolim tvrdit, ze ak by si ty sam mal aj skusenost s jednym konkretnym autom, na ktorom by si najazdil pol miliona bez vymeny oleja alebo cohokolvek, a pritom by si sa od inych majitelov, servisakov, atd. dozvedal, ze v skutocnosti s nim nikto spokojny nebol co sa tyka vsetkeho, tak by tvoj postoj bol vyrazne ovplyvneny tvojou vlastnou neobjektivnou skusenostou a tiez by si kazdemu tvrdil, ake bohove to auto je a kazdemu by si ho odporucal? tak to je iba tvoja hlupost....

series nam na nase nazory a vyjadrenia??? tak to uz sme kde? si zbal kufre a vypadni zo vsetkych diskusnych for... poviem ti to ako ty mne: ja ti zase seriem na to, ze si sa nahodou dostal k nejakemu pezotu, ktory silou spolocenskej vole este ako-tak drzi a na zaklade toho nam tu predostieras svoje "jedinecne skusenosti s tymito vybornymi autami" :roll:

a s postojom "vsetko ostatne je blabol, ktory ste niekde poculi" tiez daleko nezajdes, kedze to nema asbolutne ziadnu hodnotu a je to iba cisto nejaka tvoja dedukcia vychadzajuca z nicoho za cielom spochybnit moje prispevky... a este raz napises, ze to, co pisem, je blabol, tak naozaj stratim trpezlivost... ak sa ti na tom nieco nepaci, napis co, preco, podloz to argumentom a postav voci tomu nazor iny, a neurazaj tu ludi...

chobot: a ty vychadzas z coho, moj? okrem toho, plati to iste, co pisem vyssie - co je zle na hodnoteni pozicnych aut? dokazem si precitat na palubovke pocet najazdenych kilometrov a zaroven skontrolovat stav sedaciek, plastov v interieri apod. ... taktiez viem, ci mi vyhovuje sedenie, volant, riadenie, radenie atd... a este k tomu poslednemu vyjadreniu: ako moze tebouspominane zle zaobchadzanie sposobit napr. odidene palivove cerpadlo, pomaly odchadzajucu elektroinstalaciu alebo nizku zivotnost startera, hmm??
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

klm16 napísal:blah blah... sa spametajte chlapci. blah
Jediny kto by sa tu mal spamatat si ty a niekolko dalsich zarytich fanusikov francuzskych plečiek.
Nic v zlom.
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Ja by som to uzavrel s tym, ze kazdy ma vlastny nazor, ktory je ten NAJ :P

Pre niekoho je to peklo na kolesach, pre niekoho vysnivane auto. Peugeot som nemal a ani mat nikdy nebudem, ale neodsudzujem tuto znacku ako ani ziadnu inu. Az na tatu a brilliance :smt059
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

to su perly, to su perly ! :-D :-D ... takisto ako ratzi nechapem ako suvisi vlastnictvo veci s jej hodnotenim ... tak isto ako mozem vyslovit svoj nazor na dom ze je dobry a rozumne vyrieseny aj ked ho nevlastnim, tak mozem vyjadrit aj nazor na auto ktore som soferoval ... na to aby si spoznal auto nepotrebujes na nom jazdit 5 rokov, sadnes, obehnes, nastartujes, povozis sa a vies na com si ... alebo su redaktori vsetkych medii uznavanych v motoristickom svete polobohovia, ktori kazde auto o ktorom pisu vlastnili styri roky ? ? trosku sa spamatajte chlapci ... ja viem ze ked niekomu stupim na otlak, tak sa somnou uz nebude bavit na takej urovni ako predtym, ale preboha aspon trochu vecne piste ... nie prazdne dristy o tom kto ma a nema pravo hodnotit a preco :-) ... niekde v tejto diskusii som niekoho vyzval aby nieco o tych francuzoch napisal - preco su to tak uberwageny ... odpovede sa mi nedostalo, naproti tomu negativnych aspektov tu bolo nacrtnutych niekolko ...

pytam sa teda este raz vsetkych majitelov aut povodom zo Zabozrutova nad Seinou -> CO je na tych autach dobre, co ponukaju oproti konkurencii v triede lepsie ? toto by mala byt ta faktografia ktorou by sme sa mali zaoberat ...

... za dalsie, preco my ako (dikybohu) nevlastnici francuzskych mrdiek nemozeme vyrobcov tychto aut hodnotit s tym ze nas niekto zhodi ze nase skusenosti stoja za hovno a niekto kto vlastni jedno ich auto si uz mysli ze je autoritou cez celu znacku ? :-D niekto tu vo svojom slovno prujme vypustil nieco o tom ako su skusenosti ktore ziskame z for a podobne uplne bezcenne a nicnehovoriace ... ja sa teda pytam co je viac ? nazor jedneho cloveka co vlastni pezot a moze byt zaslepeny fanatik, alebo nazor, ktory v sebe zahrna vedomosti a skusenosti XY vlastnikov, akurat neni priamy a teda ovplyvneny ale "iba" reprodukovany ? ... ked uz sa tu chce niekto ohanat logikou, tak by ju mal pouzivat na spravnych miestach :-) :-) ale to je len taka priatelska rada :-)

k tym predajom aut - francuzi maju podla mna design totalne vyblity, ale ludom sa to paci a to je pre nich najdolezitejsie ... keby analyzovali veci ktore kupuju a snazili sa im porozumiet tak by velmi pravdepodobne kupovali inak, ale 90% ludi viac zalezi na tom ako to auto vyzera nez na tom aku realnu hodnotu ponuka ... je to smutne, ale konzumna doba takto funguje a preto pezot a citroen, hoci by ich mali zakazat a vymazat z dejin bude fungovat aj nadalej ... neda sa teda pouzit jeden velmi oblubeny a flexibilny argument o tom ze keby to boli zle auta, tak si ich ludia nekupuju :-D :-D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

scorpion: ako mozes debatu uzatvorit s takymto zaverom... to by sme sa tu na fore potom nemohli bavit o nicom, pretoze by si to mohol hlasat v kazdej teme... debata je od toho, aby sme sa dostali k co najpresnejsiemu alebo najobjektivnejsiemu zaveru a nie na nejakej dohode typu "nebavme sa o tom, lebo mame kazdy iny nazor" :roll:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

scorpion, ja by som to prave neuzavieral takym diplomatickym sposobom, lebo sa z toho nic nedozvieme ... pockajme a ak sa zabozruti urazene nestiahnu mozeme sa vsetci niecomu priucit a posunut tuto debatu aj niekam dalej :-D
Scorpion90
King
King

ratzin a nordkapp -> akoby vas jedna mater mala :D

Zodpodajte mi na otazku: je sanca presvedcit vas ze Peugeot je normalna znacka?? Ja myslim ze nie, podobne ako vy mna nepersvedcite, ze nie je..

Takze by to bolo sustavne o hadani sa. A o to nemam zaujem. Dufam ze ani vy nie :)

thats all folks :plus:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

o jakom presviedcani rozpravas? pokial mi das zdroje alebo sa na nieco odvolas (zdroje ani netreba, staci mi doveryhodne vyjadrenie), tak ten fakt prijat mozem, tak to ma fungovat... to, ze nechces prijat ty nase vyjadrenia ziskane z praxi, od majitelov alebo od servisnych technikov je tvoja starost... podobne ako s vyjadrenim, ze ta urcite nepresvedcime.... kur*a, a ty tomuto hovoris debata? v tom pripade nie je o com, ale nechapem, na co si si vobec zakladal ucet na diskusnom fore, ked nie si otvoreny absolutne ziadnej debate....
Scorpion90
King
King

Nemam pocit ze toto by bola nejaka debata. O debatu sa jedna vtedy, ked jedna strana predostrie druhej argumenty a ta ich bud prijme alebo zamietne. V debate sa argumentuje. Vyjadrenie typu "Francuzi proste auta robit nevedia" nepovazujem za argument :)

A myslim ze mam padny dovod trvat na svojom. Nechcel som to sem povodne tahat, lebo v tom nevidim zzmysel - aj tak si moje slova ludia vylozia ako chcu - ale moj otec dlhe roky pracuje na STK a jeho byvaly kolega vlastni autobazar. Na zaklade poznatkov od oca som si dovolil uz na zaciatku vyslovil nazor, aky som vyslovil

A este jeden dodatok - a toto seriozne strasne vela ludi nechape a asi ani nikdy nepochopi - ak je nieco kvalitne,drzi si to cenu, ak nie je cena ide dolu. Ak by boli Peugety nadmieru kazive, ludia by ich odmietali kupovat a ich cena by klesla. To je ekonomicky zakon, ver ci never, plati. To sa ale nedeje.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ano, a presne o to sa snazime, lenze vsetko, co hovorime, je oznacene za "kecy, co sme kdesi poculi"... neviem, ako vam to uz napisat, neviem, ci vam mam zacinat zhanat zdroje, kedze si asi myslite, ze vas tu klamem alebo co, neviem, ci mam donutit ludi, aby sa sem kvoli vam registrovali a dali mi za pravdu, ze to naozaj tvrdili.... opakujem - moje poznatky su z for, od majitelov, od servisnych technikov a z praxi mojej osoby, neviem si predstavit, akym sposobom to chcete dolozit... toto je ten moj hlavny argument... chcem pocut tie vase...

myslis, ze ty mas padny dovod trvat na svojom? ved na tom trvaj, ale potom sa nezapajaj do debaty... "trvat na svojom" je dalsi z vyrokov, ktore nemaju v debate co robit...

dedukcia v poslednej casti tvojho prispevku je spravna, ale chyba ti tam jeden podstatny faktor - a to je vedomost ludi.... o tom, ako sa kupuju auta na slovenku som aj pisal clanok...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

v com je podla teba skusenost z STK prinosna v tejto veci ? normalni ludia chodia na STK s uz opravenym autom, aby tam nemuseli chodit 8x ... neda sa teda na zaklade toho hovorit nieco o spolahlivosti ((ale to uz som pisal v teme o nemeckej STK :-) )) ...

ekonomika je krasna vec ale niekedy ide stranou ... nemozeme takyto princip prilepit na tuto situaciu, lebo ludia sa pri autach obcas rozhoduju silne proti akymkolvek (aj ekonomickym) principom ... nezaujima ich co to auto vie, ako jazdi, ci bude kazove .. zaujima ich farba, design, chut plastov v interieri, pocet odkladacich schranok, drziaky na napoje a ci ma auto zrkadielko aj vo vodicovej clone ... ano to je vsetko, veci co sa nedaju odmerat a neda sa o nich povedat ci su dobre alebo zle, na zaklade tychto faktorov sa proste auto rozumne vybrat neda :-D ... jedine cisla co su pre vacsinu motoristov zaujimave su tie o objeme kufra a spotrebe :-D :-D za tymto si stojim zas ja - znacky sa snazia vyjst svojim zakaznikom v ustrety a prisposobovat sa tomu co ich zaujima ... zober si akykolvek prospekt akejkolvek znacky a 95% veci tam napisanych budu uplne bezvyznamne koniny o interieri, materialoch, farbach, chuti plastov a pod. - malu tabulecku s najdolezitejsimi informaciami podla ktorych si snad mozes spravit nejaky predobraz najdes az niekde vzadu :-) zial bohu ludia su stado, keby sa kupovaniu peciva rozumeli tak malo ako kupovaniu aut, tak by davno pokapali :-) ... nehovorme teda prosim o tom ze keby bolo nejake auto zle, tak si ho ludia nekupuju :-) :-)
Scorpion90
King
King

Trosku sa pani vratim na zaciatok, preco som vlastne reagoval v tejto teme.

Moj prvy prispevok bol reakcia na nordkappov nazor
nordkapp_pb napísal:povedz mi ktory pažout okrem 205 pre skupinu B bol vykonny tak aby mohol konkurovat inym autam v danej triede a za dane prachy ... a este lepsie - ukaz mi JEDNO francuzske auto, ktore nema "gumove" radenie a aspon nejaku odozvu vo volante :-) :-) pochopme ze pezot je pre frantikov, a frantici niesu ludia :-D :-D su to vyfintene slecinky, ktorym najviac zalezi na tom aby bola pristrojovka omlatena chutnym makkcenym plastom, ked ju budu celu jadzu hladit a ocucavat a aby sa dalo volantom krutit jednym prstom aby v ostatnych mohli zvierat croissanty a ciernu kavu :-D :-D :-D

ked uz si si vybral francuzske auto ((ano tu na fore je to spolocensky este horsie hodnotene ako lepra :-D :-D )) tak s tym ticho bojuj a co najskor ho predaj, ale neplet chalanom hlavu s dojmami :-D :-D

//autoeditácia príspevku (13 Máj 2010, 21:08)
a este maly detail - udrzba je funkciou kazivosti a nie naopak :-D :-D alebo ty najskor menis preventivne diely na aute, aby sa potom mohli pokazit ? :-D
s cim absolutne nesuhlasim. S vasimi poslednymi dvoma komentarmi sa da scasti suhlasit. Je pravda, ze slovaci ekonomiku moc dobre neovladaju a preto kupia hocico. Je to ako zacarovany kolotoc. Ludia zistia, ze auto je kazive, prestanu ho kupovat, cena klesne, co zase vyuziju ini, kt. nemaju o tom ani paru a cenu zase zdvihnu (v skratke). Ale napr. v Nemecku je uplne iny automobilovy trh ako u nas a Peugoety si tam ceny relativne drzia.

S tym STK tiez ciastocne suhlasim. Ludia svoje auta pripravuju ako sa len da, takze vacsinu chyb ako-tak zamaskaju ale predsa len su chyby co sa len tazko daju skryt a aj pot na cele majitelov aut casto co-to prezradi o technickom stave auta :D . Otec casto spomina Ford Escort alebo Fiat Tipo ako katastrofalne auta

Mrzi ma ze som sa v debate vysiel ako nejaky zastanca Peugetov, co rozhodne nie som - v kazdej triede sa najde podstatne lepsia znacka aj typ za porovnatelnu cenu - ale aj horsie. To je pointa co som chcel povedat v tejto teme.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

to že si v nemecku držia cenu to by ma zaujimalo pretože tam chodím skoro každý rok na 2-3 týždne a peugeota som tam vživote nevydel iba medvede baworaky poršatka vw a občas nejaka oktavka alebo opel
samozrejme že kupuju aj peugeoty ale vačšinou nemci su vtomto konzervatívny a kupuju nielen auta ale aj ine veci svojej vlastnej nemeckej výroby
Napísať odpoveď