Prepis auta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Prepis auta

Príspevok od používateľa FR33RIDER »

Zdar lidi, nedavno som kupil auto, uz ho mam dovezene doma, povodny majitel ho odhlasil u neho na DI

Teraz ja vsak neviem co skor, kedze tam mam preslu EK, a tak neviem ci najprv mam auto poistit a prepisat, alebo najprv ist na tu EK, ci mi daju potvrdenie aj ked auto nieje este prepisane...

Taktiez ma zaujima ci ked budu davat novy TP, ci si tam rovno mozem dat alternativne rozmery diskov a pneu zapisat...
paradajka
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Prepis auta

Príspevok od používateľa paradajka »

Na tu EK by si mal ist s prihlasenim autom kedze sa tam zapisuje aj nova SPZ.Ked budes chciet auto prihlasit v tvojom okrese musis ho najprv poistit a mat doklad o zaplateni poistenia.Kedze majitel ho v jeho okrese odhlasil tak ti by si mal doniest na DI stary TP a SPZ. Co sa tyka tych diskov tak do toho formilara co ti daju napis aj tie alternativne ak sa to nebude zelenemu vidiet tak ti to len nezapise takze to uz je na nom.Inac prepis z druheho okresu stoji 66€.Na novych SPZ by si mal potom vybehnut na STK aby si si urobil tu EK a daj si aj do TP zapisat novu SPZ. Vari som napisal vsetko co ti bolo treba ak nieco tak sa kludne pytaj kedze ja som to absolvoval dva tyzdne dozadu ked som prihlasoval svoje auto.
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Fuha tak to diki moc, povedal si mi presne ako uz teraz mam postupovat :) Vsetko uz mam prychystane aj kolky, len som nevedel aky mam zvolit postup... Teraz si mi usetril minimalne telefonat na STKcku :D Ku tym diskom sa zapisuje aj rozmer pneu ? Ci len rozmer diskov ? Lebo povodne su na aute 14" a ja tam chcem zapisat 13" ale neviem ake presne gumy sa na nich davaju...
paradajka
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

myslim ze zapisujes iba rozmer diskov ale niesom si isty ked budem sediet v aute tak ti to kuknem presne
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

diki :D
paradajka
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

takze je tam napisany rozmer a druh pneumatik na naprave :)
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Sakra, takze tam musim vypisat vsetky mozne kombinacie ktore by som mohol na tych kolesach mat ? Bo nie vsetky sa daju zohnat, to dopredu clovek nevie :/
paradajka
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

tym rozmerom a druhom som myslel iba co je pisane v TP ale pod tym mam tiez napisanu iba velkost takze toho tam nemas vela sak ked to budes vypisovat na policii zistis sam :)
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

do TP sa zapisuju alternativne (a original) rozmery aj gum, aj diskov, no tie disky sa nezvyknu kontrolovat (najma pokial nemas kolesa zjavne vypustene z blatnika a guma sa ledva natiahne od okraja po okraj - ale kedze spominas mensie kola, tak predpokladam, ze mas umysly skor opacne...)
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

smejo tym nekontrolovanim diskov by som si nebol az taky isty, hlavne u vodicov zelenych fabii s radarom :D u nas v dedine pravidelne kontrola, 30€ ked mas zle rozmery s vlastnej skusenosti z minuleho tyzdna :D

Takze ked ides zapisovat, najprv si od vyrobcu auta vypytaj certifikat na alternativne disky, inak ti to na policii nezapisu
smejo
Addict
Addict

a podla coho ti na mieste skontroluju ET a sirku disku? to by pokutovali 90% ludi co nemaju original elektrony
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Tak ziadny certifikat ani nic nemam k diskom, lebo ich este nevlastnim :D Ale kedze paradajka spomenul ze mozem skusit to tam pripisat tak to tam skusim, potom by som mal o problem menej...
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

smejo kontrolovali mi rozmery pneu a velkost diskov, v tp mam 13" 155/80 a na aute mam 14" 185/60
ET disku ti ani nemaju ako skontrolovat jednak dole disky hadam nebude davat aby pozreli ake su a za druhe v Tp to neni pisane, tma je len velkost, roztec a rozmery pneu na prednej a zadnej naprave... uvidime ako to bude od 1. juna s tymi novymi kartickami namiesto velkeho TP
paradajka
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

pocuj smejo dnes som kukal do TP a fakt tam nic o diskoch nebolo iba a pneumatikach tak nevem ci mas iny TP ako ja ale to je fuk
smejo
Addict
Addict

PAuLi3 napísal:smejo kontrolovali mi rozmery pneu a velkost diskov, v tp mam 13" 155/80 a na aute mam 14" 185/60
ET disku ti ani nemaju ako skontrolovat jednak dole disky hadam nebude davat aby pozreli ake su a za druhe v Tp to neni pisane, tma je len velkost, roztec a rozmery pneu na prednej a zadnej naprave... uvidime ako to bude od 1. juna s tymi novymi kartickami namiesto velkeho TP
ale ved ja som pisal o sirke disku a ET, nie o velkosti... to, ze mas vacsie disky ako mas zapisane v TP je, samozrejme, na pokutu.. ale ked das miesto disku 5,5J 6J pri napr. 195-kach, tak na tom svet nestoji...

moj TP je v prilohe, ako vidis/-te, su tam zapisane ako gumy, tak aj disky
Prílohy
TP1.JPG
paradajka
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

tak teda sorry :oops:
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Ludia inac aky je rozdiel medzi malym/velkym TP ? :D lebo ja mam v ruke iba jeden papier od povodneho majitela a sice ten, co oskenoval smejo, je to format A4
smejo
Addict
Addict

kedysi (neviem, do ktoreho roku, ale jeden doma mam tiez) sa vydavali dva TP - velky a maly (ten maly bola karticka rozmeru, aj spracovania totozneho so starymi OP), potom sa vydaval len velky (scr) a teraz sa to ma opat menit na maly a velky (v nejakej modernejsej podobe)
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Aha, takze mi nic nechyba snad :D Ked som bol odhlasovat auto s povodnym majitelom tak peciatkovali iba tento jeden papier a nic viac nepytali...

smejo inac vidim ze si z kosic... kde toto vsetko mam ist vybavit ? :D najprv som myslel ze sa to robi na moyzesovej ale vraj to je niekde inde...
smejo
Addict
Addict

komenskeho (52?), byvale KNV
Napísať odpoveď