Učenie sa angličtiny

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Učenie sa angličtiny

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

Vitajte :D skutočne som nevedel kde to zaradiť tak som to bachol sem kedže som nič podobné nenašiel ide o to že sa učím angličtinu 9 rokov a nič z nej neviem aj keď by som rád , nerád by som to zhadzoval na učiteľov aj keď to nebolo nič moc no samému sa mi do toho nechcelo . Teraz keď viem že to potrebujem a sám to chcem tak neviem ako , a konečne sa pomali dostávam k otázke či má niekto z vás nejaký zaručený spôsob ako sa to učiť :) Či už nejaké programy , stránky ... ak áno tak aké , možno dosť nepodstatná vec no za pár mesiacov mám 18 a som v 2. ročníku na SŠ a budem z toho maturovať
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Učenie sa angličtiny

Príspevok od používateľa audiotrack »

čítať, čítať, čítať. Prezeraj si anglické články na nete, prípadne si požičaj zahraničnú literatúru. Z toho pochotiší slovnú zásobu a aj dosť gramatiky. A potom samozrejme učebnice čo máš zo školy. Nejaké alfa walkmeny a podobne by som neodporúčal, podľa mňa je to hlúposť
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

pozeraj serialy a filmy v anglictine s nasimi titulkami, pochytis mnoho slov a zlepsis si vyslovnost a snaz sa vnimat to co hovoria
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

audiotrack : myslím že je to veľmi dobrý nápad no keďže nemám slovnú zásobu nebudem mať ponatia o čom čítam a keď si to budem prekladať bude to dosť na dlho . no určite to skúsim . vďaka
mirak2: oderaz pozerám všetko v angličtine :lol:
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

zoidberg: vidis, ono na tom daco bude, ked som ten isty test napisal s rocnym odstupom na bod rovnako a ten rok som ucebnicu anglictiny nevidel ani zdialky - iba serialy a filmy v angline ci uz s alebo bez ENG tituliek... takze ak to u mna dokazalo rok udrzat uroven bez akehokolvek ucenia sa, tak ak sa niekto popritom este uci, tak mu to pomoze
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

chod do zahranicia, neexistuje lepsi sposob

ked budes donuteny hovorit, tak sa na to na teba zacne lepit pozoruhodne rychlo :D , len nechod s partiou kamaratov niekde na farmu bo kde kde budete len vy a par poliakov :smt006
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Scorpion90 : táto možnosť je zaručená , je mi to jasné no bohužial ta možnosť nie je
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

otázka je, kam to chceš dosiahnuť :!:

ak chceš používať angličtinu profesionálne - doporúčam súkromnú školu.

ak to chceš iba na maturitu tak ti stačí bežná školská učebnica...

Z čoho sa učiť ?

ako už bolo spomínané filmy seriály v angličtine no z môjho pohľadu skôr aj s anglickými titulkami....
ďalej napr: internet, hľadaj články v angličtine z niečoho čo ťa baví...
chat - bacha na slang - skôr nejaký oficiálny, tech. forá a pod.

v konečnom prípade PC tipy, triky návody programovanie, web na všetko máš anglické návody, ktoré keď si prečítaš niečo sa naučíš aj z angličtiny, a PC hry - napr. v dobe keď na hru WoW neboli addony ako teraz, celkom zábava bolo prekladať questy aby si vedel čo máš robiť. (čiže hry typu RPG, adventúry a pod.)

ps: inžinier :DD

ďalšou vecou ktorú obľubujem je preklad anglických textov u piesní, čiže ak sa ti páči skladba a chceš vedieť o čom sa točí v obsahu piesne...
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

odporucam ti tuto stranku, je tam vela veci, ci uz zaklady alebo kadejake pokrocile veci :)

http://www.helpforenglish.cz/
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

filmy s eng titulkami, citanie eng textov na nete, pripadne ak sa chces naucit aj aktivne pouzivat tak chaty prip. skype s anglicky hovoriacimi ludmi... takto sa da naucit dost dobre a vyhoda je ze to neberies ako ucenie, lebo robis cinnosti co ta bavia.
pripadne pobyt v zahranici :) na nejake biflovanie alebo ucenie z ucebnic by som sa vysral... to je asi dobre len v uplnych zaciatkoch
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Podľa mňa sa čítaním článkov na internete alebo tými rôznymi CD - čkami na výučbu nič dokopy nenaučíš. Najlepšia je na učenie komunikácia, tzn. čo najviac sa zapájať na hodinách angličtiny a zároveň aj nejakú kvalitnú jazykovú školu, pretože tam sa väčšinou stále iba rozpráva na nejakú tému a prebieha tam dialóg a práve pritom sa angličtina najlepšie učí.

Alebo sa začni s nejakým dobrým angličtinárom z triedy rozprávať iba po anglicky :)
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

na profesiu to nechcem , chcel by som to zatial hlavne na maturitu no postupne ked budem lepsi by som rad pozeral tie filmy aj bez titulkov a snazil sa im uplne porozumiet + mozno niekedy by som urcite rad siel niekde do londyna napr. tak nech nieco viem :) samozrejme dakujem vsetkym , k+ je zbytocne davat ked vas je milion
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa citizen »

Ja som sa uz pytaj aj inde ohladom tych sluchadiel do usi ktore vraj napunpuju do hlavy zasobu.To bude asi blud co?
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

lol
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

citizen napísal:Ja som sa uz pytaj aj inde ohladom tych sluchadiel do usi ktore vraj napunpuju do hlavy zasobu.To bude asi blud co?
pusti si cdčko, zvoľ skladbu s anglickou vetou: "Hello my name is Fiona, how are you?" pusti si ju na repeat tak 100krát a si vyčistený rovnako ako keď máš psychowalkman.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

to mi lahko pripomenulo :lol:
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

vedeli by ste poradiť nejaké seriály/filmy, kde nie je zložitá angličtina? Že by som to mohol pozerať s anglickými titulkami?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

To je dosť subjektívna otázka...Ja si napríklad myslím, že taká Futurama by postačila (ten český dabing je totálne na grc), animované rozprávky, v tých je Angličtina jednoduchá a bez nejakých zbytočných prízvukov (teda okrem Terkel in the Trouble a How to Train Your Dragon), prípadne skús Terminátor 1 a 2, Commando a Conan Barbarian :)
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

south park...ak vytriedis vulgarizmy... :D
Laster
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Laster »

Shwollo napísal:vedeli by ste poradiť nejaké seriály/filmy, kde nie je zložitá angličtina? Že by som to mohol pozerať s anglickými titulkami?
Toto iste som sa chcel spytat aj ja. Mna napada len Big Bang Theory.
Napísať odpoveď