Vypnutie el.prudu

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
dudo02
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Vypnutie el.prudu

Príspevok od používateľa dudo02 »

Áno a prepäťovka je prežitok, ktorý si kupujú blbci za ťažké peniaze do domov kvôli neexistujúcim výkyvom prúdu (najčastejšie pri búrke) že ???
O com tocis??? :?

Tak schvalne mi ukaz istic,ktory je zaroven prepetovou ochranou-na nete mas kopu eshopov...Kamarat pleties si pojmy napetovy chranic,prudovy chranic,prepetova ochrana,istic a dokonca aj prud a napetie.Takze odporucam pred tym ako sa s niekym zacnes hadat,prestudovat aspon zakladne pojmy elektrotechniky :roll: .A mozno by nezaskodilo nakuknut aj do uciva slovenskeho jazyka :idea: .
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

čav ludia pre rokom som mal zapnuty počítač a chcel som zapnut aj lampu a ked som zapol a len prasknutie a ziadny prud lampa mi vyhodila ističe tak som ich zapol naspat a potom zapinam počitač a na obrazovke čiary tak uz to bolo jasne ze mi odisla grafika tak som isiel do pc servisu tak mi objednali druhu grafiku tam to islo vsetko v pohode a ked sme dorazili domov tak som nechal pc aby sa aklimatizovalo a potom som ho zapojil vsekto zapinam ide vsetko pohode vypnem a potom zapnem a zase ciary na obrazovke tak som sa vratil reklamovat grafiku tak mi poslali naspat grafiku a aj dosku. Potom mi volaju, že mam hotovy pc tak idem preto a v servise mi hovoria že grafiku vymenili a že doska bola v poriadku a nevedeli mi povedat ze v com bol problem tak som si pre istotu kupil druhy napajaci kabel pre istotu tak som ho zapojil a od vtedy mi to ide neviem niekto prečo mi to vyhodilo aj po druhy krat novu grafiku ??? dakujem
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

ja už nebudem tuto nič hovoriť lebo KING dudo02 sa chce ohromne hádať
ale on ti to určite vysvetlí, že s tým nemá nič dočinenia kolísanie prúdu a to, že sa vyhodili a nahodili ističe a že si mal pri tom PC v zástrčke s tým vôbec ale vôbec nesúvisí :samovrazda:
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ahha takže to bola nahoda ???? lebo vtedy som mal zapnuty počitač takze neviem ale mam Zdroj neviem či je dobry :D:D mam Forton Blue storm II 500W kupoval som ho pred dvoma rokmi za 2500 SK takze neviem či som dobre kupil :)
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

vieš čo KING dudo si kkt ale darmo ti budem niečo vysvetľovať a nebudem ti dávať ani karmu za tie ko*otiny, ktoré tu píšeš ako si mi dal ty, a ja že vraj splietam raz napätie a raz prúd ???? Asi ti to treba vysvetliť polopate:
Napätie to ti je taká vec čo priťahuje elektróny, čiže čím väčšie napätie, tým viac elektrónov prechádza cez vodič
Prúd- to je prúd tých elektrónov cez ten vodič. čiže úplne logicky keď je väčšie napätie na koncoch vodiča (pre teba zástrčka) tým viac sú elektróny priťahované čiže cez ten poje**** zdroj prechádza viac Ampérov (to je veličina čo merá veľkosť prúdu a.d. ak nevieš čo je veličina pozri google výkladový slovník), čiže zdroj sa môže do*ebať a aj sa do*ebe. A pri nahadzovaní ističov sa často stáva že miesto klasických 230 tam je aj 260-280V a ak vypadne prúd v celej dedine a elektrikári to nahadzujú (to je topic tejto témy) tak v tej zasratej zástrčke môže byť aj 400V
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

hrban ... Ano moj, vsetci sme debili len ty si Inteligent.
Kolisanie prudu ti odpali pocitac ... Hmm, dobre, ked to vravis tak to asi bude "pravda".

Takto expert moj milovany:
Prud nezacne kolisat sam od Seba pokial spolu s nim nezacne kolisat napatie. Resp vysvetlim: Pokial sa napatie drzi na rozmedzi od 190V po ~270V tak sa zdroju nic nedeje, jeho stabilizatory prisposobia odber prudu aktualnemu napatiu.
Ak je napatie konstantne, prud dodavny do zdroja sa pri konstantnej zatazi nemeni, cize hovorit ze Prud ti odpalil zdroj je asi take ako tvrdit ze Zosuv pody v Cine zabil susedovho psa.

A pri nahadzovani Isticov v Byte mas v Zasuvke skoro 300V? Interesting. Na Meranie napatia v zasuvke si skus kupit nieco ine ako Multimeter z Tesca za 3€ v Akcii.
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Hrban

-Tak s tym tokom elektronov si to zabil uplne :scratch:
-Ak pochopis ohmov zakon,zistis,ze aj to co pises o napeti a velkosti prudu je presne naopak ako si to napisal :roll:
-A co ten"istic s prepetovkou",hmm???
-Amper je velicina?A co je potom prud?A co je jednotkou prudu,ked amper je velicinou? -Skus troska porozmyslat,pred tym ako nieco napises,pretoze toto su fakt trivialne zaklady... Nie je nahodou elektricky prud velicinou a amper je jeho jednotkou?-http://sk.wikipedia.org/wiki/Elektrick%C3%BD_pr%C3%BAd
-A dalo by sa pokracovat dalej ohladom tvojich"vedomosti",ale vidim,ze to nema zmysel...Namiesto toho,aby si sa na to pozrel a nastudoval si to,perlis cim dalej tym viac...

-Btw-ja som ti ziadnu karmu nedaval.

-Blbosti,ktore tu pises este znesiem,ale aby ma urazal niekto ak Ty-to fakt nemusim,cize :smt006

PS-davaj vacsi pozor v tej skole :wink:
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ohmov zákon z wiki
Elektrický prúd pretekajúci vodičom je priamo úmerný rozdielu elektrických napätí na koncoch vodiča a nepriamo úmerný elektrickému odporu medzi koncami vodiča.
nebudem vysvetľovať len poviem že "to si zabil" a že ja som mal pravdu so stúpajúcim prúdom a napätím

to all suckers who oppose me: celá téma je o tom ako sa do*ebávajú elektrospotrebiče pri vypnutí el, prúdu (viď názov témy)
a napísalo tu pár ľudí ako im odišli komponenty takže asi naozaj "Zosuv pody v Cine zabil susedovho psa"

Ja už nebudem písať s vami INTELIGENTMI to nemá cenu sa hádať a múdrejší aj tak ustúpi :smt019

//EDIT slovenské wiki používam len na hojka ináč anglické wiki je vierohodnejšie ako polovica semestrálnych (možno aj Bc.) prác na tvojej výške
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

hrban ... Ked budes vacsi, zistis ze ked sa odvolas na zdroj Wiki tak ta vsetci vysmeju. :wink: Oni vedia preco ;)
Pravdu si mozno mal vo svojej hlave ale formulacia tu na Fore v pisovnej forme ako bola tebou podana je uplne zla. :wink:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

hrban napísal:Ohmov zákon z wiki
Elektrický prúd pretekajúci vodičom je priamo úmerný rozdielu elektrických napätí na koncoch vodiča a nepriamo úmerný elektrickému odporu medzi koncami vodiča.
nebudem vysvetľovať len poviem že "to si zabil" a že ja som mal pravdu so stúpajúcim prúdom a napätím

to all suckers who oppose me: celá téma je o tom ako sa do*ebávajú elektrospotrebiče pri vypnutí el, prúdu (viď názov témy)
a napísalo tu pár ľudí ako im odišli komponenty takže asi naozaj "Zosuv pody v Cine zabil susedovho psa"

Ja už nebudem písať s vami INTELIGENTMI to nemá cenu sa hádať a múdrejší aj tak ustúpi :smt019

//EDIT slovenské wiki používam len na hojka ináč anglické wiki je vierohodnejšie ako polovica semestrálnych (možno aj Bc.) prác na tvojej výške
keď už do toho ťaháš wiki, a obraňuješ ju aká je vierohodná, tak:
1) keď budeš písať bakalárku, ako prvú vec ti povedia nech nepoužívaš ako zdroj wiki
2) http://sk.wikipedia.org/wiki/Ohmov_z%C3%A1kon (nie je tam jediný odkaz na literatúru, čiže to písal niekto z brucha. Keď chceš teda argumentovať, daj link na tú anglickú. My anglicky vieme, neboj sa :) )
3) článok do wiki môžu písať aj ľudia ako ty. Zdroje síce uvedú, prepíšu časti knižok či iných stránok, no ak tomu nerozumeju tak to zle pospájajú/vysvetlia/interpretujú..

a plno iných dôvodov. A nech som aj k téme: toto čo tu splietaš sú zjavne hlúposti. Ako ti bolo dokázané, nevieš ani rozlišovať medzi veličinou a jednotkou. Neviem aký reaktor napája tú vašu dedinu, ale ak máte v zásuvkach občas 400V tak to je fakt sila. Máte aj vlastné zástrčky s väčším rozostupom kolíkov aby vam tam nelietali iskry?
k0rist
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa k0rist »

heh dobre som sa zabavil na vasich prispevkoch... :oops: a mimochodom uz 5 rokov robim elektrotechnika pre firmu ktora je zname pod nazvom T-com... :smt006
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Ja sa do elektroniky vobec nevyznam, ale este mi tu nikto nevysvetlil, preco ked vypadol prud a po nahodeni prudu som zapol PC a od**balo zdroj? Stukol som gombik, len tak puklo daco a bolo po zdroji...

btw Korist, to ze robis niekde 5 rokov nic neznamena, napriklad niekto je rozhodcom 10-20 rokov a piskat stale nevie, alebo kopu dalsich fuserakov..
k0rist
Medium Expert
Medium Expert

No hej ale ked sa pomylis pri vysokom napeti ako 22kV tak vela z teba neostane...co na rozdiel od rozhodcu ktory to bude mat v pecku...
Pieer-ZA
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Pieer-ZA »

Budem OT:

Tu sa nevyznám a nebudem tu písať nič k veci, lebo by to aj tak bolo odveci. :lol:

Ale teraz k veci, páči sa mi, ako všade, na každom webe, v každej diskusií na každom fóre, akonáhle niekto niekoho "urazí" že niečo nevie, okamžite sa zpravidla každý vyhovára na svoje štúdium a momentálnu prax, čo je podotýkam vždy v jednej firme, ktorú úplnou náhodou pozná celé Slovensko. Teraz nič proti konkrétnym osobám, ale fakt som si to za ten čas čítania všimol. :)
k0rist
Medium Expert
Medium Expert

tak nejako sa musim obhajit :)
Napísať odpoveď