Procesor som vytiahol zo socektu spolu s chladicom

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Daniel9911
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Procesor som vytiahol zo socektu spolu s chladicom

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

čav stala sa mi taka vec chcel som vyčistit chladic na prociku tak som ho chcel dat dole ale neštastnou nahodou som vytiahol aj procik zo socketu a teraz neviem dat naspat Procik mam mam o tie piny ci ako sa tovola vyrovnat a skusit bude to fungovat ?? alebo nie ??
Lorennn
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: Procesor som vytiahol zo socektu spolu s chladicom

Príspevok od používateľa Lorennn »

Ježiši kriste normálne ho posaď naspäť podla pinov. Nič sa nestane.
....chladič a procák máš zrejme zlepené kvôli teplovodivej paste.
Shano
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shano »

ak ho mas este stale prilepeny o ten chladic tak je dobre chladic nahriat napriklad teplovzdusnou pitolov a potom sa ti bude dat procesor odneho oddelit ... a jak si moc dokrutil piny tak ich iba tak jemne narovnaj ale fakt scitom tak aby zapasovali do socketu ..
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Mne sa to tiež raz stalo a CPU som od chladiča oddelil nožíkom. Ale piny ostali neporušené [a to som mal zamknutý socket].
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

no tak som to tiez oddelil od Chladica len som mal jeden riadok pinovy trochu zakrivenych tak som ich pomaly s noznicami vyrovanal ale pri vkladani naspat som musel torchu silnejsie potlacit aby mi zapadlo do socketu tak som ho potom zamkol a dal naspat chladic zapol afunguje bez problemov tak to som rad lebo by som mohol kupovat novy procak :) ale uz si davam pozor bo ten procik stal pred dvoma rokmi 5000 SK :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Dnes som to robil s jedným starým CPU a najlepšia metóda je nahriať procák a chladič s obyčajným fénom a po minútke-dvoch len zlupnúť procesor dole z chladiča. Je to 5 ročný CPU a chladič, takže úspech zaručený 8-)

A stáva sa to bežne, dokonca aj s čerstvou teplovodivou pastou, kvôli podtlaku, ktorý vzniká. Nedeje sa to len na inteloch, tie to majú lepšie vymyslené.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ja poviem trošku OT príhodu, kedysi dávno som skladal kamošovi počítač a silno som sa ponáhlal :) idem osadiť proc do socketu, osadím pohode ibaže! ja idiot som zabudol socket odistiť a procak sa položil iba tak na ten zamknutý socket, nasilu som ho pritlačil chladičom a hrubou silou som dotiahol západky na chladič :D, doskladám zbytok, pustím PC a nejde... po hodinách maturovania že čo s tým je si hovorím že rozobrať a znovu zložiť! Tak dostal som sa k tomu procesoru konečne a piny z pohladu zboku vyzerali asi takto -> /|/ \ /||/ \. Tak pinzeta a šeckých xyz pinov pomaličky vyrovnávať, neuveriteľné ale podarilo sa a počítač faká doteraz :)
Napísať odpoveď