Procesor som vytiahol zo socektu spolu s chladicom
-
Daniel9911
Professional
Procesor som vytiahol zo socektu spolu s chladicom
čav stala sa mi taka vec chcel som vyčistit chladic na prociku tak som ho chcel dat dole ale neštastnou nahodou som vytiahol aj procik zo socketu a teraz neviem dat naspat Procik mam mam o tie piny ci ako sa tovola vyrovnat a skusit bude to fungovat ?? alebo nie ??
Re: Procesor som vytiahol zo socektu spolu s chladicom
Ježiši kriste normálne ho posaď naspäť podla pinov. Nič sa nestane.
....chladič a procák máš zrejme zlepené kvôli teplovodivej paste.
....chladič a procák máš zrejme zlepené kvôli teplovodivej paste.
ak ho mas este stale prilepeny o ten chladic tak je dobre chladic nahriat napriklad teplovzdusnou pitolov a potom sa ti bude dat procesor odneho oddelit ... a jak si moc dokrutil piny tak ich iba tak jemne narovnaj ale fakt scitom tak aby zapasovali do socketu ..
Mne sa to tiež raz stalo a CPU som od chladiča oddelil nožíkom. Ale piny ostali neporušené [a to som mal zamknutý socket].
-
Daniel9911
Professional
no tak som to tiez oddelil od Chladica len som mal jeden riadok pinovy trochu zakrivenych tak som ich pomaly s noznicami vyrovanal ale pri vkladani naspat som musel torchu silnejsie potlacit aby mi zapadlo do socketu tak som ho potom zamkol a dal naspat chladic zapol afunguje bez problemov tak to som rad lebo by som mohol kupovat novy procak
ale uz si davam pozor bo ten procik stal pred dvoma rokmi 5000 SK 
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Dnes som to robil s jedným starým CPU a najlepšia metóda je nahriať procák a chladič s obyčajným fénom a po minútke-dvoch len zlupnúť procesor dole z chladiča. Je to 5 ročný CPU a chladič, takže úspech zaručený 
A stáva sa to bežne, dokonca aj s čerstvou teplovodivou pastou, kvôli podtlaku, ktorý vzniká. Nedeje sa to len na inteloch, tie to majú lepšie vymyslené.
A stáva sa to bežne, dokonca aj s čerstvou teplovodivou pastou, kvôli podtlaku, ktorý vzniká. Nedeje sa to len na inteloch, tie to majú lepšie vymyslené.
Ja poviem trošku OT príhodu, kedysi dávno som skladal kamošovi počítač a silno som sa ponáhlal
idem osadiť proc do socketu, osadím pohode ibaže! ja idiot som zabudol socket odistiť a procak sa položil iba tak na ten zamknutý socket, nasilu som ho pritlačil chladičom a hrubou silou som dotiahol západky na chladič
, doskladám zbytok, pustím PC a nejde... po hodinách maturovania že čo s tým je si hovorím že rozobrať a znovu zložiť! Tak dostal som sa k tomu procesoru konečne a piny z pohladu zboku vyzerali asi takto -> /|/ \ /||/ \. Tak pinzeta a šeckých xyz pinov pomaličky vyrovnávať, neuveriteľné ale podarilo sa a počítač faká doteraz