94Tomas94 napísal:Ahojte
Prišiel som sa Vás spýtať sem ohľadom jednej brigády, konk. telemarketingu.. Jedná sa o spoločnosť Adela Cal s.r.o. . Počul už niekto o nej? Alebo poznáte niekoho kto tam pracuje? JA som totižto počul, že oni sa predtým volali One Call s.r.o. a nevyplácali jednoducho výplaty.. bolo to aj v PAľBE. Ak niekto vie , o čom hovorím, bol by som rád keby ste mi pomohli. Totižto oni majú fix 1,66€ / hod + podľa odvedenej práce. Nie je to zlá brigáda, len neviem aký je tam teraz systém.
Mám ešte jednu otázku : čo by som mohol spraviť, keby som si tam odrobil napr. mesiac a oni mi nič nevyplatia? A trestné oznámenia nepomáhajú

Osobne v telemarketingu pracujem už rok a pol. Z pozicie operatora som sa prepracoval na poziciu garanta projektu, takže sa pokúsim Ti pokúsim objasniť brigádu v telemarketingu ako takú.
O danej firme som nepočul, OneCall sú skrachovanci (to nehovorím ako osopovanie sa na konkurenciu, ale ako chladný fakt). fix 1,66€ je celkom fajn, máš aspoň akú - takú istotu. Pokiaľ chceš zarábať slušnejšie peniaze hlavná zložka Tvojho platu budú odmeny. Neviem, ako je to nastavené vo firme kam sa hlásiš. Najhorší možný variant sú percentá. Nastaví sa cieľ (vysoko nereálny) a pokiaľ splníš napr od 0-30% máš 0€ ak od 30-50% máš 200€, 50-75% 300€ a tak ďalej. Lenže percentá sa dajú veľmi ľahko obísť a robia sa na tom docela slušné odrby. Lepší systém je stupňovanie. Trebárs 1-3 zmluvy máš za každú 1€, 3-6 - máš 2,5€ za každú, 6 a viac - máš 5€za každú. Každá firma to má inak nastavené. Dôležité je aj to, či si hodnotený za navolané zmluvy, alebo tzv. OK zmluvy - ktoré už prešli odposluchom a spĺňajú všetky povinné body a komunikačné štandardy. Ak nie, zmluva je vrátená na prevolanie. Buď Tebe a v tom prípade ju máš zaplatenú, alebo supervízorovi a nemáš ju zaplatenú. To je ale tiež veľmi individuálne. Vrátené zmluvy si však treba veľmi úzkostlivo strážiť a inrormovať sa o nich na konci smeny. Inak sa Ti totiž môže stať, že budeš rátať s výplatou 650€ a dojde Ti 400 a nebudeš vedieť prečo... Ďalší faktor, je produkt, ktorý predávaš. Ak je dobrý, ľudia sa chytajú a dá sa slušne zarobiť. Potom je už len na Tebe, aby si mal kvalitné hovory. Výplaty si zistíš tak, že sa spýtaš operátorov, ktoí tam robia už dlhšiu dobu - či chodia na čas, či chodí toľko, koľko má atď.
Ale celé je to hlavne o Tebe. Pokiaľ máš rázne vystupovanie z ktorého plynie charizma aj cez telefon, tak do toho choď. Pokiaľ si skôr uzavretejsí typ, ktorý nemá príliš výrazné vystupovanie a má problém s oslovením cudzích ľudí, tak skúsiť to môžeš, ale je v tom menší potenciál. Za skúšku však nič nedáš - každá skúsenosť je dobrá!