Nesom moc do takychto veci a neviem si to vypocitat ale vobec sa mi to nezda
Tak keby ste vedeli
Načo to kupovať, keď ti to v elektrarňach požičaju zadarmo. Zbytočne vyhodene peniaze. Navyše tie lacne merače z obchodu nie su, resp. su zle skalibrovane a často ukazuju bludy. U tych z elektrarni maš istotu, že ti ukažu presne hodnoty.Goten napísal:Teoretické výpočty sú absolútne nepresné. Ak chcete aspoň trocha reálne hodnoty, kúpte si napr. v baumaxe obyčajný merač spotreby elektriny za 15-20€.
pokiaľ ja viem tak to čo sa v elektrárni merá je na uzly, potom behajú pracovníci elektrární a odpisujú kW z hodín ktorá sú pred domom, hodnoty sa sčítajú, pridá sa odchýlka a podľa toho sa zisťuje či niekto nieje "napichnutý".Ryan Giggs napísal:Určite. Samozrejme nehadžem všetky do jedneho vreca. Ale taketo merače nepodliehaju metrologii, kedže neslužia ako podklad pre vypočet platby za elektrinu. A teda nie su skalibrovane a maju veľku odchylku.
toto je úplne o niečom inom, to že potrebuješ cca 400w zdroj neznamená že budeš mať grafiku a CPU furt v burne na max záťaži a max spotrebe
Sice maš pravdu, ale hovoriš tu o niečom uplne inom. To s tym, o čom sa bavime nesuvisi.hrban napísal: pokiaľ ja viem tak to čo sa v elektrárni merá je na uzly, potom behajú pracovníci elektrární a odpisujú kW z hodín ktorá sú pred domom, hodnoty sa sčítajú, pridá sa odchýlka a podľa toho sa zisťuje či niekto nieje "napichnutý".
v elektrárňach sa nič iné nemeria.