Linux verzia
Re: Linux verzia
$ sudo aticonfig --initial -f
potom zhod X-ka, kombinacia CRTL + ALT + BackSpace
pripadne reboot systemu
idealne by bolo keby si pracoval vo virtualnej konzole bez spustenych X-iek, je tam viac moznosti, ale zatial ostaneme pri grafike
potom zhod X-ka, kombinacia CRTL + ALT + BackSpace
pripadne reboot systemu
idealne by bolo keby si pracoval vo virtualnej konzole bez spustenych X-iek, je tam viac moznosti, ale zatial ostaneme pri grafike
po zadani prikazu nabehlo toto
P.S.: Co su vlastne tie X-ka?
Kód: Vybrať všetko
aticonfig: No supported adapters detectedRe: Linux verzia
zajimave... potom mas asi grafiku ktoru catalysty uz nemaju v sebe zabudovanu, skus najst starsie verzie catalystu (fglrx modul)
Xorg / Xserver, je graficke rozhranie, skratene sa oznacuje ako X
Xorg / Xserver, je graficke rozhranie, skratene sa oznacuje ako X
daj vypis prikazu lspci | grep VGA
ale pokial je to isto iste ati mobility radeon X1200 tak ta v novych ovladacoch uz nie je. a starsie ovladace na *buntu 10.04 uz nepustis lebo nepodporuju nove X-ka.
ale pokial je to isto iste ati mobility radeon X1200 tak ta v novych ovladacoch uz nie je. a starsie ovladace na *buntu 10.04 uz nepustis lebo nepodporuju nove X-ka.
lspci | grep VGA
P.S.: Je nejaky rozdiel medzi Ubuntu 10 a 9? Ak to pojde na 9 tak si ju hned dam. Mam ju uz stiahnutu
00:0f.0 VGA compatible controller: VMware SVGA II Adapter
tomas@tomas-desktop:~$
lol! hned si mal pisat ze ubuntu ti bezi vo VMWARE
v tomto pripade nemas ako graficku kartu ATI ale virtualnu ktoru poskytuje vmware... nainstaluj hostovske doplnky, a nejaku velku 3D akceleraciu ani necakaj
Este by som rad vedel, ako potom zistim ako mi bude ficat grafika ked ho budem mat cistonainstalovany. A ako spojazdnim wifinu. A este ci je lepsi Ubuntu 9 alebo 10. Popripadne Kubuntu 9.
co pocuvam nazory na ubuntu 10.04 tak vecsinou zapory... nema este vychytane muchy ako ubuntu 9.10 
a co sa tyka VMWare Guests tak tu mas navod
http://ubuntu-tutorials.com/2007/10/02/ ... tu-guests/
a co sa tyka VMWare Guests tak tu mas navod
http://ubuntu-tutorials.com/2007/10/02/ ... tu-guests/
a este mam otazku. Ked som si stiahnul driver na grafiku z ATI stranky tak stiahlo subor s koncovkou .run . A v instalacnom manuale je pisane zadat prikaz sh ./ati-driver-installer-.... .run. Ked do zadam tak mi vzdy napise cant open. Skusal som to napisaj aj so sudo, ale aj tak stale toto vyhodi. Rad by som vedel preco mi toto robi. Chcem mat skusenost do buducnosti, ked si dam Linux.
Skus dat radsej kompletnu hlasku, ktoru ti zobrazi.Deefler napísal:a este mam otazku. Ked som si stiahnul driver na grafiku z ATI stranky tak stiahlo subor s koncovkou .run . A v instalacnom manuale je pisane zadat prikaz sh ./ati-driver-installer-.... .run. Ked do zadam tak mi vzdy napise cant open. Skusal som to napisaj aj so sudo, ale aj tak stale toto vyhodi. Rad by som vedel preco mi toto robi. Chcem mat skusenost do buducnosti, ked si dam Linux.
deefler@deefler-desktop:~$ sh ./ati-driver-installer-9.3-x86.x86_64.run
sh: Can't open ./ati-driver-installer-9.3-x86.x86_64.run
deefler@deefler-desktop:~$ sudo sh ./ati-driver-installer-9.3-x86.x86_64.run
[sudo] password for deefler:
sh: Can't open ./ati-driver-installer-9.3-x86.x86_64.run
deefler@deefler-desktop:~$Re: Linux verzia
V poriadku tak daj zadaj esteDeefler napísal:Kód: Vybrať všetko
deefler@deefler-desktop:~$ sh ./ati-driver-installer-9.3-x86.x86_64.run sh: Can't open ./ati-driver-installer-9.3-x86.x86_64.run deefler@deefler-desktop:~$ sudo sh ./ati-driver-installer-9.3-x86.x86_64.run [sudo] password for deefler: sh: Can't open ./ati-driver-installer-9.3-x86.x86_64.run deefler@deefler-desktop:~$
uname -aKód: Vybrať všetko
ls .Re: Linux verzia
trochu vybocim > preco mas verziu 9.3 ked je aktualna 10.5?
Odtial to som stiahnul driver
http://support.amd.com/us/gpudownload/linux/Legacy/Pages/radeon_linux.aspx?type=2.4.1&product=2.4.1.3.12&lang=EnglishRe: Linux verzia
zistis to jednoducoh. nabotujes live cd popripade nainsalujes ubuntu cez WUBI. oba su nedestruktivne metody a nic sa neda pobabrat.Deefler napísal:Este by som rad vedel, ako potom zistim ako mi bude ficat grafika ked ho budem mat cistonainstalovany. A ako spojazdnim wifinu. A este ci je lepsi Ubuntu 9 alebo 10. Popripadne Kubuntu 9.
popripade pogooglis konkretny typ notebooku a ake su snim skusenosti
Nie je problem zrejme, kde si ho stiahol, ale z akeho umiestnenia si ho spustal. Ina architektura, ci nenajdenie zariadenia sa zrejme kontroluje samotnym instalatorom.Deefler napísal:Odtial to som stiahnul driver
http://support.amd.com/us/gpudownload/linux/Legacy/Pages/radeon_linux.aspx?type=2.4.1&product=2.4.1.3.12&lang=English
ako si spustil ten subor? ati-driver-installer-9.3-x86.x86_64.run su prepisal alebo si nakopiroval alebo ako?
Nic som nekopiroval. Z Firefoxu mi to automaticky ulozilo do priecinku Stiahnute. Ked mi to neslo, skusil som to dat este na plochu, ale aj tak nic.
okey, otvor terminal, spusti ten subor a postni vsetko z terminalu, od zaciatku do konca
-
Clean_Up
Professional
- Kontaktovať používateľa:
V živote som nemal na žiadnom PC/NB Linux, práve naopak som bol jeho odporca. Mal som W7, ale vzhladom na to, že som nemohol na W7 zohnať žiaden spolahlivý kr3k, a vždy po nejakých dvoch týždňoch mi vypísalo, že mam fake systém a pod., tak som to chcel nejako vyriešiť. Spýtal som sa kamoša a on mi vravel, že si mám dať Linux ktorý je zadarmo a pre moje požiadavky (...internet, FB, hudba, filmy, chat, youtube, zip/rar a to je asi tak všetko) bude úplne postačovať. Navyše na Linux, že vraj niesu vírusy, lebo na Wine som s nimi mal celkom dosť problém.
Mám ho druhý deň a v podstate nemôžem povedať zatial, nič kritické na ten systém. Snáď len to, že si na to treba trochu zvyknúť. A si myslím, že v niektorých situáciách je ovela inteligentnejší a ako keby mal viac rozumu
ako Win.
Mám ho druhý deň a v podstate nemôžem povedať zatial, nič kritické na ten systém. Snáď len to, že si na to treba trochu zvyknúť. A si myslím, že v niektorých situáciách je ovela inteligentnejší a ako keby mal viac rozumu