Kedy ste začali s partnerom budovať spoločnú budúcnosť?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Kedy ste začali s partnerom budovať spoločnú budúcnosť?

Príspevok od používateľa begbeee »

Tak čo ja viem, tak tí čo majú hypotéky poväčšine ľutujú momentálne. Poznám chlapa, ktorý pre krízu šiel s platom dole a po odrátaní hypotéky a ostatných výdavkov bol v takom mínuse, že musel dať byt do prenájmu a odsťahovať sa späť k rodičom.

Čo sa týka auta - samozrejme, že je to hrozná investícia, ale uľahčí ti veľa vecí. Je iné bývať v krajskom meste, kde sa bez auta v pohode zaobídeš a iné niekde na dedine..

Ja osobne sa tiež desím toho, ako to bude vyzerať až raz začnem tieto veci riešiť.
Kolegyňa spomínala, že oni ešte za socíku - teda jej otec - nie je ešte taká stará - postavili veľký dom s tým, že sú 2 sestry a brat a jej otec bol šofér autobusu. Teraz by boli na hranici životného minima.
Potom sa nečudujme, že tak veľa ľudí rado vidí v politikoch spasiteľa ale si ani nenahovárajme, že sa musíme ako občania učiť , že už za nás nezodpovedá štát a bla bla bla.. Do určitej miery. Lebo to čo tu zažívame je raná forma kapitalizmu ako vyšitá.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Nejak stracame zakladnu odolnost voci istym faktorom sa mi zda...ako sa spomina to auto a tak...su to veci be ktorych si to niekto uz neviem ani predstavit.
A co sa tyka tej hranice, je to podla mna smutne...minule som niekde cital, ze je najlepsie, ked ma zena dieta 2X rokoch...teda pred 30kou, co zacina byt tiez rarita, a zaraza ma, ked niekto povie, ze ma karatku/sesternicu/sestru alebo inu rodinu, alebo znamu tehotnu a ma 23 tak dost vela ludi si neodpusti poznaku, ze ''Tak skorooo?'' pride mi to strasne trapne.
A nasledne aj luto toho ze ta doba sa tak rapidne zmenila. Ja osobne sa povazujem ra ten rodinny typ, teda asi tu mensinu, a teda do 30tky na deti cakat nechcem...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Lubos ale zase zober si, pred dvadsiatimi rokmi bol otec schopny postavit dom, ked bola mama na materskej. Myslis ze by na svojej vtedajsej pozicii dnes utiahol hypoteku na nejake 3-4 miliony, + zivit seba a rodinu? S tym autom je to castokrat nutnost. Doby lacnej a pravidelnej verejnej dopravy uz su v mnohych regionoch davno prec. Ked som si spocital kolko by som dal za svoje cestovanie na brigadu v lete na autobus a kolko som dal za auto, usetril som skoro polovicu penazi, nehovoriac o casovej uspore. Naviac je uz davno prec hlavne v administrative doba, kedy sa koncilo o pol tretej a hotovo. Autobusy boli potom nastavene tak, ze to clovek pekne stihal. Dnes clovek robi kym robi a potom vymyslaj ako sa dostat domov...

Proste som tym chcel povedat, ze sa neda povedat, ze by som sa ja narodil do horsich pomerov ako by som chcel ja nechat svoje dieta narodit sa do, ale prave naopak mi moji rodicia boli taketo podmienky poskytnut radovo o 5-10 rokov skor, ako by som ich vedel poskytnut ja.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Lubos: mnohym faktorom sa lahsie odolava ked ma clovek kde byvat, ja napriklad neplanujem dieta skor ako budem zabezpeceny, teda zrejme az okolo 30ky mozno neskor, za prve preto ako som spominal, ze si na to netrufam, (dnes) neviem kde budem byvat, nemam zabezpeceny byt, tak isto ako student neviem ci budem mat pracu, takze kym si nebudem isty, ze mam kde sklonit hlavu a zaroven, ze mi ten pristresok za dva mesiace nezobere banka, budem mysliet na dieta, lebo je podla mne vazne nezodpovedne priviest dieta na svet ked sa o neho clovek nema ako postarat, ked ma niekto byt v 23(a nemusi to byt zbohatlik, aby si niekto nemyslel, ze to myslim ofenzivne) a citi sa nato, nic zle nevidim nato, aby mal dieta...moji rodicia su tiez relativne starsi a som rad, lebo z rozpravania viem, ze to prvotne pretlkanie sa nebolo bohvieco a vidim, ze som prisiel az ked im bolo jasne, ze su schopny mi poskytnut vsetko co potrebujem a za to som im vdacny(a tym nemyslim, ze by som mal znackove handry a na 18ku auto v garazi, ale to, ze neviem co je to hlad a mozem studovat) a za druhe, si myslim, ze naozaj, obzvlast v dnesnej dobe, je mladost obrovsky dar, ktory sa uz naozaj nikdy nevrati a treba ho vychutnat a tym nemyslim tyzdnove alkoholicke opijase a neviazany sex, ale napriklad cestovanie a uzivanie si bezstarostnosti...toto vsetko s dietatom vo vacsine pripadov odide, jednak je to obrovsky zasah do rozpoctu a za dalsie ked ma niekto dieta, vzdy to bude aj hromada povinnosti a zodpovednosti, clovek sa nebude moct zbalit a ist s polovickou len tak "na blind" na vylet a pod, bude treba vsetko planovat atd (opat aby si niekto nemyslel, dieta chcem, ale este nie teraz)...skratka si myslim, ze kazda zivotna etapa cloveka ma nieco co ku nej patri, z casti je to dane biologicky a z casti zivotnym stylom, pre mna dieta do kategorie <30 rokov nezapada(keby bolo v 29 nic by sa nestalo ;) )
Klingonka
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Klingonka »

Ja by som tiež brala, keby boli moji rodičia starší a rozumnejší.

//audiotrack: téma premazaná od offtopicu. Ak ste si nevšimli, táto téma nie je o rozoberaní socializmu a iných štátnych zriadení
Napísať odpoveď