Mercedes benz trieda B vs. Toyota Rav 4
Re: Mercedes benz trieda B vs. Toyota Rav 4
Adulko, ja ti to napíšem rovno, bez servítky na ústach a tak ako to je. Chceš niečo v čom si spravíš imidž úspešného podnikateľa, niečo čo ti budú susedia závidieť a čím si vzbudíš rešpekt u okolia. Ale máš smiešnych 9000 eur, ktoré si si aj tak musel požičať. Keď sa chce hrať niekto na podnikateľa, tak si požičia aspoň 25000 eur a kúpi si BMW5 alebo E classe v primeranej výbave, aj keď to bude mať nabehané cez stotisíc. To auto sa dá aspoň považovať za manažérske či podnikateľské, pretože aspoň tak vyzerá. Ale pri B classe, ktoré sa podoba na sanitku ma s podnikateľským imidžom veľmi ďaleko a jedine znak Mercedesu ma na tom aute cenu. Keď raz na to nemáš, tak do toho neloz a kúp si radšej poriadnu Fabiu alebo Swift, pretože to jediné kúpiš zo svojho rozpočtu.
Podnikateľom sa vďaka autu nestaneš a Mercedes B ti u susedov a kamarátov imidž nezdvihne. Pripadá mi to ako keď si 19-ročný šašo ide kúpiť ťažké auto na tunning, vyberie si starú 12 rokov jazdenú Audi A8/S8, ktorá ma nabehaná skoro štvrť milióna kilometrov, kvalitný 4.2 benzínový motor, ktorý žožerie pri jazde viac ako autobus MHD a myslí si, že je strašný pán v takom aute, ktorého cena v bazároch je 6000 eur. Aby sa stal z neho ešte väčší frajer, tak si chce dať na to havaríjnu poistku, ale keď zistí, že ak si ho dá poistiť podľa obstarávacej ceny nového vozidla a ročne by mal platiť 6000 eur, tak sa mu rozklepú nohy, prepočíta posledné peniaze v peňaženke, natankuje na najbližšej benzínovej pumpe za 8 eur najlepší benzín, pretože si myslí, že auto pôjde lepšie, stiahne si všetky okná, pustí nahlas hudbu a 30-40km/h rýchlosťou sa ide previesť cez mesto, aby ohúril ľudí. Keď to nepomáha, tak pridá a ide cez mesto 110km/h, až kým ho nechytia policajti a nedostane pokutu 500 eur, na ktorú bude zarábať mesiac a pol.
Sečteno a podtrženo: Takéto komické auto z teba podnikateľa nespraví, ani ti nezdvihne imidž u okolia, maximálne ti tak zdvihne ego. Ak by som mal takýto rozpočet, tak radšej kúpil Fabiu, Ceed, C3 alebo niečo v podobnom duchu a vzhľadom na to, že ide o mladú rodinu a dal by sa očakávať prírastok do rodiny, tak by som bral ohľad na bezpečnosť a preto veci ako ABS, ESP, ASR, BAS, dostatočný počet airbagov a teoreticky aj parkovacie senzory či asistent by bolo veľkým plusom (veď vieme ako ženy parkujú). V mojom prípade by šiel imidž bokom, ego by utrpelo ranu pod pás, ale mal by som aspoň novšie auto v lepšom technickom stave, ktoré by malo o polovicu menej najazdené, malo by slušnú výbavu a bolo by bezpečné. A maličký angličák od Buraga – napríklad Mercedes, tak ten by som mal na poličke nad posteľou a pred spaním by som ho pohladkal, oprášil od prachu a dovi-dopo.
Podnikateľom sa vďaka autu nestaneš a Mercedes B ti u susedov a kamarátov imidž nezdvihne. Pripadá mi to ako keď si 19-ročný šašo ide kúpiť ťažké auto na tunning, vyberie si starú 12 rokov jazdenú Audi A8/S8, ktorá ma nabehaná skoro štvrť milióna kilometrov, kvalitný 4.2 benzínový motor, ktorý žožerie pri jazde viac ako autobus MHD a myslí si, že je strašný pán v takom aute, ktorého cena v bazároch je 6000 eur. Aby sa stal z neho ešte väčší frajer, tak si chce dať na to havaríjnu poistku, ale keď zistí, že ak si ho dá poistiť podľa obstarávacej ceny nového vozidla a ročne by mal platiť 6000 eur, tak sa mu rozklepú nohy, prepočíta posledné peniaze v peňaženke, natankuje na najbližšej benzínovej pumpe za 8 eur najlepší benzín, pretože si myslí, že auto pôjde lepšie, stiahne si všetky okná, pustí nahlas hudbu a 30-40km/h rýchlosťou sa ide previesť cez mesto, aby ohúril ľudí. Keď to nepomáha, tak pridá a ide cez mesto 110km/h, až kým ho nechytia policajti a nedostane pokutu 500 eur, na ktorú bude zarábať mesiac a pol.
Sečteno a podtrženo: Takéto komické auto z teba podnikateľa nespraví, ani ti nezdvihne imidž u okolia, maximálne ti tak zdvihne ego. Ak by som mal takýto rozpočet, tak radšej kúpil Fabiu, Ceed, C3 alebo niečo v podobnom duchu a vzhľadom na to, že ide o mladú rodinu a dal by sa očakávať prírastok do rodiny, tak by som bral ohľad na bezpečnosť a preto veci ako ABS, ESP, ASR, BAS, dostatočný počet airbagov a teoreticky aj parkovacie senzory či asistent by bolo veľkým plusom (veď vieme ako ženy parkujú). V mojom prípade by šiel imidž bokom, ego by utrpelo ranu pod pás, ale mal by som aspoň novšie auto v lepšom technickom stave, ktoré by malo o polovicu menej najazdené, malo by slušnú výbavu a bolo by bezpečné. A maličký angličák od Buraga – napríklad Mercedes, tak ten by som mal na poličke nad posteľou a pred spaním by som ho pohladkal, oprášil od prachu a dovi-dopo.
-
Adulko1
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
jumbojet: fuuha, tak skusim aj ja bez servitky ....
Tak co sa tyka tvojho prispevku, neviem ci si dostatocne vsetko precital. Ja NECHCEM vyzerat ako "pan podnikatel" to je po prve! Dalsia vec nejaka fabia alebo co, ved to je smiesne auto
Ani Ceed ani swift sa mi nepaci ... Dalsia vec, ako ze 9 000 eur je smiesnych?? Ked ja este pracu nemam, zena ma, tak sme si spolocne nasetrili horkotazko! Takze to smiesne vobec nie je. Dalsia vec, co sa tyka toho co tvrdis, akoze medak becko nema ASB, parkovaci senzor a pod.?? Ved ja nehladam nejaku konzervu, ale pekne Becko s elektronmi, takmer full vybavou (koza, gps, mozno stresne okno, drevo byva vacsinou, a proste co najviac co sa da), takze tak v skratke .. Este by som sa vedel rozpisat.
// myslis, ze skor zaposobim nejakou ravkou z roku 2003-2004 so spartanskou vybavou, alebo s Beckom s full vybavou z vonka aj zvnutra v rocniku 2007-8??
Tak co sa tyka tvojho prispevku, neviem ci si dostatocne vsetko precital. Ja NECHCEM vyzerat ako "pan podnikatel" to je po prve! Dalsia vec nejaka fabia alebo co, ved to je smiesne auto
// myslis, ze skor zaposobim nejakou ravkou z roku 2003-2004 so spartanskou vybavou, alebo s Beckom s full vybavou z vonka aj zvnutra v rocniku 2007-8??
zdielam nazor s jumbojet...tato veta to pekne potvrdila ze sa chces na ulici ukazovat s lepsim autom ako maju susedia, ako je to tvoja vec...sam pises ze nemas pracu a idete si poziciavat? ako keby bola u mna nudza s peniazmi tak si kupim auto okolo 4000€ a splni mi to rovnaky ucel, a casom lepsie...Adulko1 napísal: .. napr. u nas na ulici by sa takto vinimalo v takychto podmienkach, teda az na jedneho pana, co ma Freelander 2 ..
-
Point
Professional
ale men to fakt nejde do hlavy.. hokotazko nasetris 9000e a ty si ides kupit mercedes za 9000e?:D len tak orientacne by ma zaujimalo co bude stat vymena rozvodou, filtre, brzdy a podobne somariny.. chapes, ze mercedes kupuju ludia ktori jednoducho pridu do servisu a povedia opravte mi to a nezaujima ma co to stoji.. ale ako som uz raz povedal.. vybral si si.. chalani ti tu pisu normalne negativa toho auta a ty aj tak vidis len tie svoje svetle stranky.. kup ho.. aj tak ta tu nikto nepresvedci.. potom napis.. najlepsie tak po roku (ak ho este bdues mat) kolko si do neho investoval...
///btw .. ked chces rodinne auto preco nerozmyslas nad šaranoidom?
/// ked som pozeral mobile.de tak tam teda moc na vyber tych Béčok nie je.. a do 9 000 uz vobec nie
fakt neviem co ta k tomu zenie..
///btw .. ked chces rodinne auto preco nerozmyslas nad šaranoidom?
/// ked som pozeral mobile.de tak tam teda moc na vyber tych Béčok nie je.. a do 9 000 uz vobec nie
IMHO za 9000 nekupis Becko v plnke s rokom vyroby 2007-2008. Mozno nieco zo zaciatku vyroby, t.j. 2005, ale aj to pochybujem.
Point - Sharan/Alhambra maju velmi dobru uzitkovu hodnotu, ale napriek tomu by som sa tym autam vyhol. Ja si myslim, ze pre mladu rodinu by stacil kludne nejaky kombik nizsej strednej triedy(Astra, Focus,...)
Point - Sharan/Alhambra maju velmi dobru uzitkovu hodnotu, ale napriek tomu by som sa tym autam vyhol. Ja si myslim, ze pre mladu rodinu by stacil kludne nejaky kombik nizsej strednej triedy(Astra, Focus,...)
Tiež by ma zaujímalo, kde za takú cenu toto auto kúpiš. Ten ročník sa ešte aj v Nemecku pohybuje od 11 000€ vyššie, takže za cenu 9 000€ bude mať to auto najazdených aspoň 250 000 km, ak nie viac.
-
Adulko1
Light Professional
Neviem ako to mám správne napísať, ale pokúsime sa, možno sme sa zle pochopili ... Nejde mi o pretrcanie, toto sa u trosku zvrhava. V meste je to podľa mna "ľahšie", resp. nepodstatne, ale na obci je to trosku iné. A ďalšia vec, mame strašne blbých susedov a ja nepotrebujem počúvať, že aký je to srot a pod.
Inak vy si myslite, že hneď ako prvý krát sadnem do autá, sa mi hneď pokazi?? Tento človek, čo mi ho má doniest už skutočne veľa ľudom a hlavne podnikateľom, fajnsmekrom zohnal perfektne autá a aj ich poznám - doteraz sa nestazovali a majú ich veľa rokov. A navyše je to známy, teda aj dobrú cenu vie urobiť, aj niečo si nepyta. A ako píšem so servisom nie je vôbec problém. Mercedesovych servisakov poznáme.
Ďalšia vec: s tými peniazmi, nebudem si predsa kupovať nejakú feldu alebo ceed a zasa nejakú slabú výbavu nechcem.
tak ak bude lepšia možnosť a bude tá ravka vezmem ravku. Uvidím s čím príde pravdepodobne zajtra ten človek. Nie sú to teraz nemecké autá, ale holandské.
Alhambru mame doma je to veľmi kvalitne a dobre auto, mame ho 10 rokov a zatiaľ sme vymenili len nejakú blbosť, drobnosť. Inak fachci ako nová. Ale je veľmi veľká. Až take veľké nie je treba, keď ho nevyužije tak.
Point: už som písal, nebudem to zasa opakovať, peniaze mame, taktiež zázemie. Tým pádom sme to zhodnotili, že si to môžeme dovoliť.
Inak vy si myslite, že hneď ako prvý krát sadnem do autá, sa mi hneď pokazi?? Tento človek, čo mi ho má doniest už skutočne veľa ľudom a hlavne podnikateľom, fajnsmekrom zohnal perfektne autá a aj ich poznám - doteraz sa nestazovali a majú ich veľa rokov. A navyše je to známy, teda aj dobrú cenu vie urobiť, aj niečo si nepyta. A ako píšem so servisom nie je vôbec problém. Mercedesovych servisakov poznáme.
Ďalšia vec: s tými peniazmi, nebudem si predsa kupovať nejakú feldu alebo ceed a zasa nejakú slabú výbavu nechcem.
Alhambru mame doma je to veľmi kvalitne a dobre auto, mame ho 10 rokov a zatiaľ sme vymenili len nejakú blbosť, drobnosť. Inak fachci ako nová. Ale je veľmi veľká. Až take veľké nie je treba, keď ho nevyužije tak.
Point: už som písal, nebudem to zasa opakovať, peniaze mame, taktiež zázemie. Tým pádom sme to zhodnotili, že si to môžeme dovoliť.
Susedia sa nemajú čo starať, aké máš auto a bolo by mi srdečne jedno, čo si o ňom myslia. Takže podľa takejto banality by som si auto nevyberal.
Ak píšeš, že je ten predajca dôveryhodný, tak ti snáď zoženie kúsok, ktorý bude stáť za to, ale tak či tak sa mi tá cena zdá byť príliš malá, keď ešte zoberiem do úvahy aj to, že aj on na tomto predaji potrebuje zarobiť...
Ak píšeš, že je ten predajca dôveryhodný, tak ti snáď zoženie kúsok, ktorý bude stáť za to, ale tak či tak sa mi tá cena zdá byť príliš malá, keď ešte zoberiem do úvahy aj to, že aj on na tomto predaji potrebuje zarobiť...
-
Adulko1
Light Professional
Tak berie vela aut, neberie iba toto jedno
A je kamarat, tak sa mu to tam "strati". A susedia su taky vedlajsi katalizator ...
Sused je opilec, tak ma vela kamaratov, ktorych by ovplyvnil .. Ale ved to je jedno .. Nie je to zasa vyber kvoli susedom. Tak ja mu verim, ze zozenie nieco chrumkave. Ak by tam napr. neboli elektrony, tak by sa casom dali .. ale aby bola aspon ta vybavicka .. 
-
johny541
King
Moj osobny nazor je ten, ze ak mam na auto presne vyclenenych 9000€, tak by som kupil nieco maximalne do osem tisic a tie zvysne by som si nechal bokom "keby nieco". Neviem ako to chces zivit (nehovorim teraz o palive), ked kupis mercedes za tu cenu a nezostane ti nic do rezervy. Mne osobne sa ta B-classe paci, ale bohuzial iba z vonku a aj to len ked je v ciernej metalize s pochromovanymi castami. Dnu to je dost velka bieda. Chodim kazdy rok tu do Kosic na den otvorenych dveri "len pre pozvanych" kde sa da na hocijakom mercedese prebehnut. Viezol som sa uz v takmer kazdom na slovensku dostupnych a osobne by som si A-cko ani B-cko nekupil. Mozno to vyznie smiesne ale radsej by som kupil "skoro novu" kiu ceed tu s novym faceliftom a vystacilo by mi to az az. Podla mna ten novy ceed vyzera v ciernej metalize a s peknymi elektronmi mozno este lepsie ako nejaky mercedes triedy B. Ja si myslim v prvom rade, ze nevies co chces. Strielas tu hocjake typy aut, vobec nie si rozhodnuty co chces. Najprv si ujasni v hlave na co to auto budes potrebovat a nekupuj zbytocne nieco co nevyuzijes. Nehovorim kebyze si nejaky zbohatlik ktory nema problem s peniazmi a kupis si na zaciatok B-cko hned ako vindes z autoskoly, ale takto ked skrabes posledne peniaze a aj to sa horko-tazko najde podla mna nejaky kus ktory bude vyhovovat tvojim poziadavkam.
-
Adulko1
Light Professional
Ale tak tie peniaze nie sú všetky nadoraz, to zas neviem prečo si myslíš?
samozrejme tie peniaze sú vyclenene tak, aby nám zostalo aj v rezerve na bežný život a aj používanie autá. A zasa z autoškoly som ja osobne vyšiel dosť dávno.
to máš inak super, že si môžeš takto prebehnut v každom auticku. Takéto VIP vecicky. Hehe. No a veď aj zvnútra vyzerá dobre Becko, tak aspoň v tej istej cenovej relácii s Ravkou určite. Veď v nej dokopy "vnútri" nie je toho veľa. A ja som praveze rozhodnutí pre Becko, ale tak každého by začalo hlodat vnútri, keď vidí takéto príspevky. 
inak Ratzinger: nepytal si sa tých mercedesakov, že čo a ako? Ale predpokladám, že keď to majú "pod nosom", každý jeden model, tak budú preferovať už vyššie rady, ale tie má veľmi nezaujímajú.
// a ešte predpokladám, že máš viacej rokov ako ja, a máš trosku iné požiadavky, ale ja som ešte teda relatívne mladý, tak nemám až take "sny", teda extra požiadavky. Áno spomínal som, že by som chcel napr. tie chromove kolesa, alebo GPS, ale ja tomu človeku verím, robí to už veľa rokov a je to jeho hlavná činnosť, tak hádam to dopadne dobre ako aj predchádzajúci jeho zákazníci.
inak Ratzinger: nepytal si sa tých mercedesakov, že čo a ako? Ale predpokladám, že keď to majú "pod nosom", každý jeden model, tak budú preferovať už vyššie rady, ale tie má veľmi nezaujímajú.
// a ešte predpokladám, že máš viacej rokov ako ja, a máš trosku iné požiadavky, ale ja som ešte teda relatívne mladý, tak nemám až take "sny", teda extra požiadavky. Áno spomínal som, že by som chcel napr. tie chromove kolesa, alebo GPS, ale ja tomu človeku verím, robí to už veľa rokov a je to jeho hlavná činnosť, tak hádam to dopadne dobre ako aj predchádzajúci jeho zákazníci.
-
RATZINGER666
Darca
chalanov, co maju tuto kusok servis, som sa pytal, ale aby som to uviedol na spravnu mieru, nejde o mercedes servis, asi sa ma zle pochopil... kazdopadne, nikto z nich to auto zvnutra nevidel a ani nevedia o nikom, kto take auto ma, mozno aj preto, ze mame v meste jedno, mozno dve tieto Becka... mali tam akurat nejake jedno acko, co sa sralo, ale na tom nemozes postavit vzorku
no a na zaver - jeden sa vyjadril podobne ako ja, johny541, nordkapp a este par dalsich, ze by si taketo auto v zivote nekupili, ze v podstate ani nejde o mercedes 
ale o stranu dozadu som ti postoval link na skusenosti s tymto autom, pozri si este to...
ale o stranu dozadu som ti postoval link na skusenosti s tymto autom, pozri si este to...
-
johny541
King
Este dodam, ze na B-ckach jazda tuto taxiky v mestach z letiska a je to otras. Staci sa raz previest, ja som v tom aute lietal a to som bol s dvomi vzadu este a okrem toho strasne nepohodlne skoro rovne sedacky. To mi len tak OT tuklo, ze som s nim isiel minule z letiska.
zadne sedacky sa mozu javit ako nepohodlne a to kvoli sendwichovej konstrukcii tohto auta.
-
Adulko1
Light Professional
Presne, to je ta sendvicova podlaha/konstrukcia, ale tak neviem ake sedacky v tom medaku boli .. Obycajne nie? Mozno ak by bola koza alebo lepsi material, tak by to bolo ine.
Ratzi: to som prave predpokladal
Ze ked su pri "zdroji", ze maju pod nosom vela inych tried tejto znacky, tak budu samozrejme preferovat "lepsie", vyssie triedy a zhadzovat tieto nizsie. Prave som na PC, tak pozeram ten link, nevedel som, ze tam je diskusia prave o tomto, tak si to poprecitavam, ale ako vidim, kazdy to ma individualne, niektori nedaju dopustit na neho, niektori su zasa nespokojni so servisom, ale zasa niektori pisu, ze su asi na zlom mieste, ze u nich to je naopak, je to take ani tak ani tak ..
A dokonca aj pisu, ze maju lacnejsie nahradne diely oproti VW alebo Audi ... 
//ach jaj, ked som si to este hlbsie poprecitaval, tak tie clanky ma zabili
Pozrel som si diskusiu o Becku a Ravke a na Becko bolo dost negativ, resp. kazov a na ravku bolo iba, ze sem tam odide spojka, alebo hrdzavie zadna naprava, slaba vabava a to je vsetko. Na toyotu same plusy, ze je spolahlive, ale ma vacsiu spoterbu. Ale zas niektori si pochvalovali Becko. Hmm .. kurnik, zeby teda predsa len ravka??
Zabijete ma.
Tak dnes by sa asi vecer mal vratit ten clovek na SR tak by mi mal podat info co a ako, co je v ponuke. Ak bude teda lepsia ravka mozno aj podla neho, tak zoberiem tu ..
//presne toto som poteboval, aby som nebol zaslepeny a to vam strasne moc dakujem!
potreboval som aj nazory ludi, co tieto auta vlastnia. Inak ako by ste riesili ten nedostatok otvarania kufra, zaparkujete na parkovisku a nemozete otvorit kufar .. ?? 
Ratzi: to som prave predpokladal
//ach jaj, ked som si to este hlbsie poprecitaval, tak tie clanky ma zabili
Tak dnes by sa asi vecer mal vratit ten clovek na SR tak by mi mal podat info co a ako, co je v ponuke. Ak bude teda lepsia ravka mozno aj podla neho, tak zoberiem tu ..
//presne toto som poteboval, aby som nebol zaslepeny a to vam strasne moc dakujem!
-
RATZINGER666
Darca
heh, ved som ti vravel, ako je to s ravkami a ako s beckami, preto som ti aj tu ravku hned od zaciatku odporucal
ale teraz vazne, naozaj si myslim, ze ta ravka bude omnoho lepsia volba, s ohladom na vsetky hladiska...
hento je skor mensi servis, kde sa moc najvyssie premiovky neopravuju
zelam ti teda este raz dobru ruku pri vybere
// a co je s kufrom? preco by nesiel otvorit?
hento je skor mensi servis, kde sa moc najvyssie premiovky neopravuju
zelam ti teda este raz dobru ruku pri vybere
// a co je s kufrom? preco by nesiel otvorit?
-
Adulko1
Light Professional
Dakujem cenim si to! 
Noo ten kufor, ako ked zaparkujes co ja viem na parkovisku v Tescu a kufrom pri protilahle auto, tak nemozes otvorit kufor
Jedine by som to asi riesil, ze otvorim zadne dvere, sklopim sedacku a dam to tak do kufra, ale to je trosku neprakticke.
Ale paci sa mi, ze je spolahlive.
Noo ten kufor, ako ked zaparkujes co ja viem na parkovisku v Tescu a kufrom pri protilahle auto, tak nemozes otvorit kufor
-
RATZINGER666
Darca
no tak budes parkovat cumakom dopredu
aj tak, ked si na nakupoch s cimkolvek, tlacis so sebou plny vozik a auto zaparkujes kurfom, tak nech ma akykolvek kufor, vzdy sa ti to bude blbo nakladat, lebo musis obchadzat auto uzkou ulickou s nakupom na rukach... ja ked idem nakupovat, parkujem vyhradne cumakom...
-
Adulko1
Light Professional
Yo, tak teda mu nechám zadok vonku.
potom ako som písal, ten človek sa zrejme ozve dnes a povie mi čo "zohnal", tak dám vedieť. A ak by už bolo autíčko, tak Vám môžem upnut aj fotky, či som dobre vybral.
-
RATZINGER666
Darca
okey, budeme cakat