Milsa napísal:Táto téma je už dosť stará, ale nepáči sa mi, že niektorí o Lazarovi nevedia dosť na toľko, aby poskytli správne rady. Takže pre osvetlenie: Lazarus je multiplatformový a čo sa napíše v jednom OS bude fungovať aj na druhom OS. Samozrejme, určité rozdiely v platformách sú, ale pri bežnom programovaní s bežnými triedami sa tieto problémy dajú ľahko riešiť.
Jak rozmyslam, tak rozmyslam... jazyk ktory nie je principialne multiplatformovy ma nenapada...
Tu bol problem s kniznicami. Ked pouzijes windows kniznice, tak neurobis nic. Pokial nezozenies tie iste kniznice v linux verzii.
Milsa napísal:Osobná skúsenosť: V Delphi som začal programovať jednu hru. Po čase som kód previedol do Lazara a skompiloval som to v Linuxe. Išlo to, ale grafika správne nefungovala. Po analýze problému som zistil, že grafika nešla preto, lebo súbory boli malými písmenami a v programe sa otvárali súbory s veľkými písmenami. Po oprave išlo všetko tak ako malo.
Trochu fail, nevediet ze unixy su case-sensitive co sa tyka filesystemu, ak ides programovat na linux... ale dobre. A pointa?
[quote="[url=
http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=2035812#p2035812]Ospravedlňujem sa, že píšem do starej témy, ale keďže som toto vygooglil, takisto to môže vygoogliť niekto iný a z reakcií by mohol nadobudnúť dojem, že Lazarus je nepoužiteľný pre multiplatformové aplikácie. BTW, prerábanie kódu z Delphi na Lazarus je jednoduchšie než som čakal.[/quote]
Neviem ako. Program je presne tak pouzitelny pre multiplatformove aplikacie ako si ho urobis. Ci v Lazaruse ci v Delphi ci v C alebo C#.