gentoo pekne pomaly od A po Z (uz len compiz:)
-
Uncle Down
Amateur
- Kontaktovať používateľa:
Gentoo
Zdravim, bez problemov mi to facha az po graficke rozhranie a ovladace, chcel som ze sa na gentoo budem ucit ohladom linuxu, no a tak som chcel framebuffer a kvoli pozeraniu filmov, skypu, wine a opere som chcel samozrejme xka, prostredie gnome + beryl
, a tu som sa zasekol, nvidiacke ovladace sa s framebufferom biju a pokial viem(myslim), vesa framebuffer frci pod 60 Hz, no a keby som dal ovladac z jadra tak nemozem hrat tie hry a nemam akcelerovanu grafiku, neviete nejake riesenie aby tie drivery slapali?
Nieco som hladal ale nie nejak do hlbky(prirodzena lenivost
). Mimochodom Xorg sa nainstaloval aj spustil, ale gnome sa mi uz spustit nepodarilo, ztroskotal som na jeho window manageri, problem s use flagmi, riesil som nasledovne, v prvom pripade som zposobil kruhovu zavislost(a to sa kazdy chvasta s portage, toto by mali riesit, ale mozno ze som si len ja neprecital manual a da sa mu nastavit natvrdo nech nekontroluje zavislosti), tak som v use premennej nenehal nic, nefungovalo tak som tam dal X, no a potom to ztroskotalo na nejakej uplne divnej chybe kompilacie ktoru som nedokazal ovlivnit(najprv som myslel ze je nieco spatne lebo som dal -O3 flag), tak som dal -O2 a nepomohlo, neviem ci mam vyskusat kde alebo ako sa pohnut dalej, tak za pripadne rady dakujem 
-
sulo34
Medium Star
Re: gentoo pekne pomaly od A po Z (uz len compiz:)
hello world
... tak vas opat zdravim .... kedze moj stary dobry pocitac som predal .. a kupil som novy .... tak sa vas chcem opytat co si myslite o myslienke nahodit gentoo na ... eeePC 901 .. mam strach hlavne z intelackej grafiky , a co ma este trapi napriklad kebyze chcem bezat na o2 intenete cez mobil na gentoo co by to povedalo .. (moznost rozbehat taketo periferie cez virtualnu masinu ) a dalej ci je mozne ze by som mal podporu 3d na tej mojej intelackej grafike.. lebo som skusal knoppix live cd a tam to islo asi takto
...
ps: podarilo sa mi to raz podari sa mi to aj druhy krat
ps: podarilo sa mi to raz podari sa mi to aj druhy krat
pokial chces stravit hodiny nad kompilaciami kludne nahod... ale necuduj sa potom ked ti bude dva dni kompilovat nejaky openoffice 
ja by som na eeepc nahodil radsej Arch Linux, mam ho uz pekne dlho aj na starsom notebooku aj na desktope a som s nim nadmieru spokojny
3D podporu rozbehas na kazdom linuxe nezavisle, a s intelackou uz vobec neje problem
ja by som na eeepc nahodil radsej Arch Linux, mam ho uz pekne dlho aj na starsom notebooku aj na desktope a som s nim nadmieru spokojny
3D podporu rozbehas na kazdom linuxe nezavisle, a s intelackou uz vobec neje problem
-
sulo34
Medium Star
pokial viem arch a gentoo maju spolocne: ze su optimalizovane pre pocitac a maju podavat maximalny vykon , gentoo ma este portage , alebo sa mylim ?
a inac to som predtym pocul o ati grafikach ze ovldace uz su super a pod. a z nevysvetlitelnych pricin mi 3d nefungovalo
ale budem pevne verit
a inac to som predtym pocul o ati grafikach ze ovldace uz su super a pod. a z nevysvetlitelnych pricin mi 3d nefungovalo
ale budem pevne verit
rozbehat ati catalyst (fglrx modul) som na linuxe este nikdy nemal problem, ci sa jedna o ubuntu, arch, gentoo ci slackware - a ano, boli aj rozne typy ati kariet
gentoo ma portage ktory je perfektny, velmi lahko sa pomocou neho prisposobuje system na mieru pocitaca a mna este velmi tesilo to, ze v gentoo som mal obrovsky pocet balikov
zato arch linux ma balickovaci system pacman, je to jednoduchy no zato tiez silny nastroj, a co sa tyka balickovacieho systemu arch linuxu tak velke plus je AUR
a obe distra maju obrovsku vyhodu - tieto dva systemy maju najvecsie wiki ake som kedy videl
je na tebe co si zvolis, oba distra su zhruba na rovnakej narocnosti na znalosti linuxu
odporucam ti ale Arch Linux
gentoo ma portage ktory je perfektny, velmi lahko sa pomocou neho prisposobuje system na mieru pocitaca a mna este velmi tesilo to, ze v gentoo som mal obrovsky pocet balikov
zato arch linux ma balickovaci system pacman, je to jednoduchy no zato tiez silny nastroj, a co sa tyka balickovacieho systemu arch linuxu tak velke plus je AUR
a obe distra maju obrovsku vyhodu - tieto dva systemy maju najvecsie wiki ake som kedy videl
je na tebe co si zvolis, oba distra su zhruba na rovnakej narocnosti na znalosti linuxu
odporucam ti ale Arch Linux
-
sulo34
Medium Star
ked som spravne pochopil tak AUR je repository pre dalsiu kopu balikov
hmmm .. vypada to celkom slusne ale nechcem robit veci ako sa robia v HP ..
from low performance to no performance, from low connection to no connection
zatial dakujem ked budem mat cas a internet tak sa este ozvem
hmmm .. vypada to celkom slusne ale nechcem robit veci ako sa robia v HP ..
from low performance to no performance, from low connection to no connection
zatial dakujem ked budem mat cas a internet tak sa este ozvem
zatial nebolo balika ktory by som v AUR nenasiel... dokonca co mam 32bitovy system a 4GiB RAM - nasiel som tam aktualny 32bitovy kernel s podporov velkej pamete... 
-
sulo34
Medium Star
arch nainstalovany potrebujem nastavit repository a nainstalovit KDE , pomoze mi ktosi?
zakladny problem je najst niejake repository
zakladny problem je najst niejake repository
-
sulo34
Medium Star
po zadani prikazu
sa ma pyta ci to ma vsetko nainstalovat , samozrejem ze ano , Y, a potom zas vypise setky baliky a pyta sa ci ich na preskocit a aj ked dam ,n, tak ich preskoci .. no neviem co robim zlepacman -S kdemod-complete
prvykrat das N, potom si postupne vyberas baliky ktore chces instalovat 
-
sulo34
Medium Star
postupoval som podla zaujimaveho manualu
ale ked tam finalne napisem startx zostane cierna obrazovka a ani s bookom nehne .. neprepnem sa ani do inej konzoly .. niejaka hlupa chyba ?
Kód: Vybrať všetko
http://www.youtube.com/watch?v=h-Bib_nUJsgRe: gentoo pekne pomaly od A po Z (uz len compiz:)
mas spustene HAL? /etc/rc.d/hal start
mas nainstaloveny driver na grafiku? mas vygenerovany xorg.conf subor?
X -configure
X -config xorg.conf.new
mas nainstaloveny driver na grafiku? mas vygenerovany xorg.conf subor?
X -configure
X -config xorg.conf.new
-
sulo34
Medium Star
mam spusteny hal , nemal som vygenerovany xorg.conf ale uz mam ale ked dam spustit X -config xorg.conf.new zas to cele zatuhne , takze asi potrebujem ten driver .. a ten nemam sajnu ako nainstalovat
mam eee 901 .. intel grafika este skusim pacman -S xf86-video-intel mozno pomoze
uz sa spustilo TWM ..
vypisalo cosi ako : (EE) Failed to load module "fbdev" (module does not exist, 0)
uz som nainstaloval aj pacman -S xf86-video-fbdev a stale to nefunguje a ani nevypada ze tam je niejaka chyba ale spusti sa len ten TWM..
spravil som este zmeny v /etc/inittab podla
a bezi to .. weeeeeeeeeej
mam eee 901 .. intel grafika este skusim pacman -S xf86-video-intel mozno pomoze
uz sa spustilo TWM ..
vypisalo cosi ako : (EE) Failed to load module "fbdev" (module does not exist, 0)
uz som nainstaloval aj pacman -S xf86-video-fbdev a stale to nefunguje a ani nevypada ze tam je niejaka chyba ale spusti sa len ten TWM..
spravil som este zmeny v /etc/inittab podla
Kód: Vybrať všetko
http://www.youtube.com/watch?v=t1CMHiSPbtERe: gentoo pekne pomaly od A po Z (uz len compiz:)
tipy a triky pre eee (je tam viac verzii) http://wiki.archlinux.org/index.php/Asus_Eee_PC_901
-
sulo34
Medium Star
3po samozrejme ze som bol na tej stranke Arch wiki
a este taka vec potrebujem bezat na internete cez mobil, co vsetko potrebujem nainstalovat a ako rozbeham to pripojenie ... mam nokiu 6710
resp. 3po ako to mas nastavene ty ?
a este taka vec potrebujem bezat na internete cez mobil, co vsetko potrebujem nainstalovat a ako rozbeham to pripojenie ... mam nokiu 6710
resp. 3po ako to mas nastavene ty ?
ja mam na to utilitku wvdial. pohladaj konkretne pre svoj typ mobilu a pre nastavenie pre O2. popripade skombinuj viacero navodov.tusim sa to da nejako i cez pppoe. len nie je to celkom ok. je to dost nestabilne podozrievam network manager.skusim sa prihlasit na icq len sa musim rozpamatovat na heslo