Mercedes S or BMW 7 ?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Esence
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Mercedes S or BMW 7 ?

Príspevok od používateľa Esence »

Mercedes S or BMW 7 ?

Moja otázka je jednoduchá. No dúfam, že odpovede budu viac než len po ukazujúce na jednu či dve veci, ale budem si môcť dobre premyslieť do akej mláky vstúpiť...
Aby som nebol OT moja otázka pozostáva z faktu, že chcem si kúpiť Mercedes triedy S napr S350 (3,5l) určite nie S500 či S600 nie som majiteľ Slovnaftu či OMV :lol: a tak isto premýšľam či nie je lepšie BMW 735 či iné taktiež nie napr BMW750 či BMW760 :? K veci nechcem nový ale použitý model to znamená na čo si mám dávať pozor, a čo by malo byť hneď od začiatku nastúpenia určite bezproblémové, ako príklad určite uvediem, že som počul známu chybu u S-class (Mercedes) ich nefunkčná elektronika myslím tým jedno či dve tlačítka zo "150", ktoré sa v aute nachádza (u použitých modeloch samozrejme) u BMW je často chybou šumenie reprodukcie zvuku (prepálené reproduktory ? možno) ich výdrž nie je čo to povedať od typu a luxusu týchto aut oproti Mercedesu...
V skratke ak je tu majtel jedného zo spomínaných vozidiel čo je výhodou alebo nevýhodou oproti druhému modelu konkrétne chcem niečo v rozmedzí rokov 2003 až 2007 cena je podobná čo som pozeral samozrejme sa bavíme o vozidlách s full výbavou teda plnou (navigácia,automat,kožené sedadlá čo je štandardom myslím, a iné...) Poteší ma akýkoľvek názor či pozitívny alebo negatívny NEMÁM ZÁUJEM o iné podobné vozidla (Rover,Audi,Jaguár "osobné dôvody u AUDI") moc sa nechcem zameriavať na motor ten počítam do 4.0L u oboch modelov max nie pod 3litre ide mi hlavne o výbavu pohodlie ako pracuje klimatizácia či je rýchle kúrenie, aké sú pohodlne sedadlá atď. Potešia určite maličkosti ak o niektorých viete vstavané reproduktory atď. (nemienim taktiež jak blbec behať po sídlisku so stiahnutým oknom a "bum bum" ale budu aj také dni tak prečo nie však :) a kufor mi nemusí zaberať subwoofer za 100€ to nemusím ...

Ďakujem za každý post k téme prípadne linky na určité fotografie, videá s daných vecí, ktoré opisujete pre lepšiu predstavu :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Mercedes S or BMW 7 ?

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

priznam sa, ze som tiez urcitu dobu rozmyslal nad w220, idu za celkom pekne ceny a komfort je neporovnatelny s cimkolvek, mozno este s w215, ale to je trosku mimo vyber... nepises presne rocniky ani svoj rozpocet, takze si nemozem spravit predstavu o konkretnych modeloch, neviem, ci chces iba skusenosti alebo aj konkretne modely z bazarov, kazdopadne podme k veci... viezol som sa v oboch, bmw bolo podstatne tvrdsie, sportovejsie, merkel je omnoho viac komfortnejsi, interier posobi luxusnejsie v 7er, ale omnoho lepsi pocit mam z eSka... pri bmw vnimam ako velke negativum fakt, ze nech potrebujes na aute vymenit cokolvek, vratane uplne beznych veci, musis s nim navstivit autorizak, pri S klasse to nie je o moc lepsie, ale aspon olej, akumulator a poistky si mozes nechat spravit aj v beznom servise... dalsou vecou su motorizacie... isiel som na s320, aj sme obiehali, ale to auto bolo vdaka svojej vahe neskutocne lenive... keby som bral S-ko, isiel by som jednoznacne do s500... spotreba nizka, vykon viac ako dostatcny, kombinovane sa da dostat k 10,5l / 100km, co je krasny udaj... v 7er som isiel v nejakej rope, tusim 735d, zralo to skoro rovnako, holt tie auta maju takmer 2 tony :) ako kazde auto, aj u tychto je par znamych vad... pri bmw aj pri S-klasse je samozrejme najvacsim problemom elektronika, ale to uz pri tychto znackach byva zvykom, hlavne pri novsich, elektronikou prepchatych modeloch... pri 7er sa dost rychlo opotrebovavala predna naprava, najma pri jazde v mestach, pri kupe si na to daj urcite bacha... u eSiek by som okrem spominanej elektroniky vytkol presakujuci olej zo starich modelov automatov, zvacsa stacilo pretesnit, ale pozor, tesnenie sice stalo 25e, ale robota dalsich 500 :) pri sedmach este odchadzali cerpadla, akurat neviem, pri ktorych motorizaciach, to ti este pozriem... k chybam, co pises ty, napr. sumenie zvuku - no, tazko povedat, ci je to nejaka vazna zavada, ale urcite by som sa podla takejto hluposti nerozhodoval pri kupe :) kazdopadne zelam stastnu ruku pri vybere :)
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eras »

7er, sice e38, ale aj tak, myslim, ze ty uz ides po e65 (podla tvojich rocnikov). Kamarat ma 730d, musim povedat, ze nemam vyhrady proti tomu, auto velmi pekne, ako pasazier si to neviem vynachvalit. Hudba je v kazdej sedme taka.. no u audi je zakladna hudba ovela lepsia, takze tak. Inak v tejto sedme su masazne sedacky, pohodlne, drzia, jednoducho take, ako sa na take auto patri.
Esence
Light Expert
Light Expert

Aby som teda doplnil v prvom rade určite ďakujem za vašu snahu a teda aj doplním pár info: kupovať mienim od tých 10.000€ do 15.000 max ROZPOČET (kľudne aj z Nemecka či inej krajiny no určite nie Turecko a pod... asi sa chápeme prečo :) ) k tomu u BMW 7 že masážne sedačky myslím že niečo podobné má aj S-class neviem ale či nie len u NEW modelu triedy S čo sa týka tých reproduktorov to bol len príklad ako to mám na mysli určite sa mi teda pozdáva tá myšlienka S500 ako bolo spomenuté v prvom poste aj keď som najprv nechcel ak je tá spotreba do 12l na 100km som spokojný pohodlie žiada niečo viac ako bežný človek chápe... čo sa týka podobných info ako takú silu nevyužiješ to áno ale tiež nenájdem to pohodlie v pasate na dlhu cestu ako v S klase či BMW7 a to nech si hovori kto čo chce je jasne že zas RR "Rolls Royce" či Bentley je iná kategória a tá nie je pre mňa to už je HIGH lvl :lol: chápeme sa ... budem rád ďalším postom ...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Myslim, ze je tazko hovorit o pohodlnych sedadlach a podobne, pretoze je to vsetko o vybave. Niekto tam moze mat sedadla zo standardnej vybavy, niekto masazne, dalsi tam moze mat sedadla s odvetravanim (takze sa v lete nepotis), niekto ma hladku kozu, niekto brusenu. Vzhladom na to, aku roznu vybavu ponukaju automobilky pri tychto dvoch vlajkovych lodiach, tak asi tazko najdes nieco indenticke co by si mohol porovnat, pretoze niekto si pri BMW doplati na automaticky dotvaranie dveri (7er), parkovaci asistent, pri Sku si mozes vybrat aj elektronicky nastavovatelne zadne sedadla, tisic airbagov, dialkovy start s kurenim atd...

RATZINGER666: Viezol som sa sice len v S320 CDI, ale nezda sa mi, ze by auto bolo lenive, podla mna to jazdilo celkom svizne. Neda sa to samozrejme porovnat s EVO IX v ktorom som sa viezol, ale je to podla mna dostacujuce.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hojko: turbodizle su ale trosku ina kategoria, tam by mi sestvalcek urcite stacil, maju predsalen vdaka turbu a krutiacemu momentu inu priebehovu krivku vykonu, inu charakteristiku a prejav, najviac to poznat na pruznom zrychleni a aj pocitovo to necha trosku iny dojem... kazdopadne, mojim subjektivnym pocitom zostava to, ze s tou benzinovou 3,2 som az tak spokojny nebol, preto by som volil prave osemvalcovu verziu... a 500 prave preto, ze rovnako ako 4,3 tak aj 5,0 maju rovnaku spotrebu a ta 500 je este k tomu oznacovana ako jeden z najlepsich motorov od mercedesu... porovnat si to s evo9 mozem, kedysi som jedno bol potrapit na kuzeloch na blizkom letisku, ale faktom zostava to, ze nemozme tieto dve rozdielne auta stavat vedla seba, holt, ta vaha robi svoje...
Esence
Light Expert
Light Expert

Včera som bol osobne pozrieť pár autobazárov a jeden inzerát som vycestoval priamo, lebo ma dosť zaujal. Chcel by som vedieť vaše názory mal som ho s majiteľom v servise BMW aby som si pozrel podvozok a iné... len pre info dôvod predaja: asi ta BMW X6ka čo bola zaparkovaná za tým BMW7 :lol: ... ale dosť ma zaujal ... dokonca sám strhol gumy na dverách (tesniace) nech si pozriem že nebolo nabúrané a podobne... nemal problém s ničím čo som si chcel pozrieť ten starší pán sa zdal biť dosť ústretoví ... a aby toho nebolo málo prešiel som si celé Nove Mesto nad Váhom len sedel a navigoval ma k jeho domu na navigácii bežala práve markíza :)

Tu dávam link na inzerát ktorý ma veľmi zaujal a prišiel som osobne pozrieť čo a ako vid popísane vyššie...
http://bmw-rada-7.autobazar.eu/740-d-id1616172.html

Tak čo myslíte ? prípadne postnite iné linky ja sa račej prejdem za tým čo si chcem kúpiť, ako kupovať mačku vo vreci asi ma chápete ...

PS: no Hojko dal som aj na teba (voju radu) .0 pod 4.0 som nekukal ani S ani BMW7 už nebudem šetriť 1l benzínu či nafty na 100km v "" nech mám istotu...

Pteším sa každému postu rady atď...
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nevidim dovod, preco si nevybrat prave tento kusok... exterier aj interier vyzera fajn a ak si s tym bol aj na prehliadke v bmw, tak nie je o com... ak ti model vyhovuje, necakaj, lebo ti ho niekto kupi, ta cena je celkom dobra... daj vediet, ako si sa rozhodol...

btw, obrazky si daj do prilohy...

// vsimol som si, ze tam je ten dvojvrtulovy 190kw CR diesel, s ktorym ludia moc spokojni neboli, vdaka jeho zlozitosti klesa jeho spolahlivost a vraj nejde o tolko lepsie, ako 30d...
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

no, je to krasavec. :)

btw. ako si mohol mat zapnutu Markizu pocas jazdy? Lebo vo vsetkych BMW co som siel, tak sa TV hned vypla a isiel iba zbuk....
Esence
Light Expert
Light Expert

adameeec napísal:no, je to krasavec. :)

btw. ako si mohol mat zapnutu Markizu pocas jazdy? Lebo vo vsetkych BMW co som siel, tak sa TV hned vypla a isiel iba zbuk....

Neviem ti povedať len viem že šla ... po pravde to bolo prvý krát čo som šiel v BMW radu 7 a v rade 3 navigácia akosi nebola čo ma kamarát ...

//autoeditácia príspevku (08 Jún 2010, 12:34)
RATZINGER666 napísal:nevidim dovod, preco si nevybrat prave tento kusok... exterier aj interier vyzera fajn a ak si s tym bol aj na prehliadke v bmw, tak nie je o com... ak ti model vyhovuje, necakaj, lebo ti ho niekto kupi, ta cena je celkom dobra... daj vediet, ako si sa rozhodol...

btw, obrazky si daj do prilohy...

// vsimol som si, ze tam je ten dvojvrtulovy 190kw CR diesel, s ktorym ludia moc spokojni neboli, vdaka jeho zlozitosti klesa jeho spolahlivost a vraj nejde o tolko lepsie, ako 30d...

s tým motorom si ma nepotešil, že čo ? .... :o
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

toto som ti nasiel

NEBRAŤ!
740d (190 kW): Vznetový vidlicový osemvalec Common Rail 4,0 litru biturbo.
Dôvod: Veľký a komplikovaný motor nejde oveľa lepšie ako šesťvalec 730d, avšak jeho prevádzkové náklady sú citeľne vyššie a dvojice turbodmýchadiel znamená dvojnásobné riziko drahej poruchy. Ako šetriť na nesprávnom mieste a trpieť hrubší zvukový prejav a menší rozsah použiteľných otáčok, je lepšie si zvoliť niektorý zo skvelých zážihových osemvalcov. Nižšia obstarávacia cena, ďaleko lepšia spoľahlivosť a menšie nepríjemné prevádzkové náklady bohato vyvážia o niečo vyššiu spotrebu.
Esence
Light Expert
Light Expert

RATZINGER666 napísal:toto som ti nasiel

NEBRAŤ!
740d (190 kW): Vznetový vidlicový osemvalec Common Rail 4,0 litru biturbo.
Dôvod: Veľký a komplikovaný motor nejde oveľa lepšie ako šesťvalec 730d, avšak jeho prevádzkové náklady sú citeľne vyššie a dvojice turbodmýchadiel znamená dvojnásobné riziko drahej poruchy. Ako šetriť na nesprávnom mieste a trpieť hrubší zvukový prejav a menší rozsah použiteľných otáčok, je lepšie si zvoliť niektorý zo skvelých zážihových osemvalcov. Nižšia obstarávacia cena, ďaleko lepšia spoľahlivosť a menšie nepríjemné prevádzkové náklady bohato vyvážia o niečo vyššiu spotrebu.
Tak toto si ma nepotešil, ale aj áno lebo určite teraz dám od tohto ruky preč ... btw ako ti dám tú karmu či čo to tu zbierate ? ... Hmmm teraz ma to trošku mrzí ale prečo preplácať niečo čo nemusím však ? ... ĎAKUJEM ZA TVOJU SNAHU. Musím hold hľadať ďalej a iný typ MOTORA... sa nabehám ešte :? ... ale bude to stáť za to. O všetkom vás budem informovať ... pls tie linky atď mám určite financie na obehávanie, tak ma poteší čokoľvek čo stojí zato Mercedes S or BMW 7 ... myslím linky na inzeráty atď.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

je na tebe, ako sa rozhodnes, urcite je to kvalitny motor, ale urcite nie jeden z tych najkvalitnejsich... popozeraj si este nejake skusenosti, nejake odporucania apod. ...

s karmou si nerob starosti, mam jej dost :)

// mne sa v tej cenovej hladine paci jedine tento kusok, ale motor je uz naozaj trosku vacsi.... http://bmw-rada-7.autobazar.eu/745i-id1580546.html ale su nan zase lepsie ohlasy...
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

tym kilometrom je tazke uverit :) ale je to od autorizovaneho predajcu, tak by som sa velmi nebal.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no joj, tak to mozno trosku stocili, ved to sa teraz robi vsade... lepsie je 100k stocenych zo 150k ako 150k stocenych z 200k :)

je to sice bavaria, ale ci sa im da verit je na povazenie.... kazdopadne 8 rokov a 100kkm o niecom vypoveda, tazko tu o tom polemizovat... kazdopadne interier vyzera byt vo velmi dobrom stave, moc kilometrov to auto nema...
Esence
Light Expert
Light Expert

RATZINGER666 napísal:no joj, tak to mozno trosku stocili, ved to sa teraz robi vsade... lepsie je 100k stocenych zo 150k ako 150k stocenych z 200k :)

je to sice bavaria, ale ci sa im da verit je na povazenie.... kazdopadne 8 rokov a 100kkm o niecom vypoveda, tazko tu o tom polemizovat... kazdopadne interier vyzera byt vo velmi dobrom stave, moc kilometrov to auto nema...
Na toto som si dal obzvlášť pozor Auto bolo v servise pripojene cez ten ich notebook. Vi asi viete čo myslím ďalej sedačka vodiča nemala popraskanú kožu a v garáži mali Lexusa (ten som videl keď mi šiel ukázať zimné gumy. A teraz podľa všetkého kúpil ten pán X6ku tak neviem (súdiac podľa prevodnej značky (tá červená)... nemyslím, keď som s tým šiel, že by tam niečo chrapčalo alebo podobne ... len teraz ma trápi to info o motore ... :?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

na 7er praska koza az po 300kkm...

nevravim, ze je 100% stocene, vravim len, ze je to velmi pravdepodobne... a ano, aj vsetky kontroly pocitacom sa daju obist...

dalsi nespokojni ludia
http://www.autorecenzie.sk/reviews.asp?ar=744
http://www.bmwklub.sk/post245534.html?s ... aa#p245534
Esence
Light Expert
Light Expert

RATZINGER666 napísal:na 7er praska koza az po 300kkm...

nevravim, ze je 100% stocene, vravim len, ze je to velmi pravdepodobne... a ano, aj vsetky kontroly pocitacom sa daju obist...

dalsi nespokojni ludia
http://www.autorecenzie.sk/reviews.asp?ar=744
http://www.bmwklub.sk/post245534.html?s ... aa#p245534

Tak ti poviem, že ako som si prelúskal ten prvý link, do toho druhého ani nevstúpim a to auto ktoré som postol ani vidieť nechcem :? Toto keby sa mi stalo tak pohľadám remeň na to aby som sa obesil poohliadnem sa po 735 či rovno 750 or S320 S500....
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

vidis, tie S-ka som este zabudol postnut, S klasse pozeram dost casto na bazaroch...

http://mercedes-s-trieda.autobazar.eu/5 ... 74187.html moj favorit, ale na bazaroch je uz hodne dlho, pravdepodobne kvoli motorizacii...

http://mercedes-s-trieda.autobazar.eu/s ... 99846.html volba rozumu, plna vybava, niet co vytknut, moja oblubena farebna kombinacia...
Esence
Light Expert
Light Expert

RATZINGER666 napísal:vidis, tie S-ka som este zabudol postnut, S klasse pozeram dost casto na bazaroch...

http://mercedes-s-trieda.autobazar.eu/5 ... 74187.html moj favorit, ale na bazaroch je uz hodne dlho, pravdepodobne kvoli motorizacii...

http://mercedes-s-trieda.autobazar.eu/s ... 99846.html volba rozumu, plna vybava, niet co vytknut, moja oblubena farebna kombinacia...

Ten prvý som konkrétne ja ja pozeral ... ale len cez internet k tomu druhému ten je zaujímaví ... teraz, keď na to tak pozerám ten desing je tam podobný tej novej S-ke. Ale furt to BMW sa mi dizajnom viac zahovára ... Neviem čo myslíte ? ...
Napísať odpoveď