Problem (ako pribrať?)

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
spect
Expert
Expert

Re: Problem (ako pribrať?)

Príspevok od používateľa spect »

no ano lenze tu sa jedna o priberanie pre tych co su vychrtli .. a oni musia prijimat vela sacharidov pretoze idu na objem ne? vtedy sa je vela sacharidov ... nevim ci sa teraz jedna zrovna o nekoho kto cvici ... ale aj ja napriklad cvicim a ked chcem priberat tak jem vela sacharidov aby som bol silnejsi ... keby jes len bielkoviny tak sa plazis po zemi a nevladzes cvicit a chudnes tuk ... pokal chces aby rastli svaly tak treba ist so silou hore a to tak ze zvysis sacharidy a priberes aj tuk ... sak najprv treba objem a potom rysovat no a ked necem aby rastol len pupok ale aby som rastol cely tak sa vyhybam zlym tukom jem pravidelne a vela sacharidov. a je jasne ze ten kto cvici nesmie zabudat na bielkoviny
ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ColdRain »

uf uf, ja nemozem, z teba, chalan, mas v tom zmatok...sila nerastie zo sacharidov a tak isto velke svaly nemusia znamenat silu...nieco si o tom nastuduj a potom tu rozdavaj rozum
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Áno, zo sachrov určite priberieš, ale iba ak tuk. Svaly naberáš z bielkovín., to je ich základná stavebná látka.
Sacharidy zohrávajú svoju dôležitú úlohu pri objeme, dokonca aj pri rysovačke, ale naozaj sa mi nechce tu niekoho poúčať o banálnych veciach.
spect
Expert
Expert

Inak po prve v tejto teme sa bavime o tom ako pribrat ... s kulturistikou to vlastne nic nema spolocne. a ak chce pribrat tak musi dbat na sacharidy a ne na bielkoviny tak sa spamataj. pokial zacne jest vela sacharidov tak urcite v tej strave najde aj dostatocne mnozstvo bielkovin. a zo sacharidov nejde sila?? neviem teda kto to tu ma pomylene :lol: kks a ja ze preco ti spotovci pred vykonom jedia cestoviny ... zeby kvoli tym 5 gramom bielkovin? :lol:

a jasne kazdy debil vie ze z svaly rastu z bielkovin ... lenze original svaly ti narastu maximalne tak 4 az 5 kilov za rok aj to ked budes do seba tlacit 3g bielkovin na kilogram svojej hmotnosti

no a ked sa uz jedna o zvysovanie sily tak ver ze aj v tom ti tie sacharidy pomozu ... proste ak priberem (posrany tuk zo sacharidov) tak budem silnejsi ... z vlastnej skusenosti
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Ak chce človek naberať kvalitnú hmotu, tak si musí dať pozor na sacharidy, určite to s nimi netreba prehánať.
Keď niekto vyzerá ako preživší z Auschwitzu, tak samozrejme, kľudne tých sachrov aj viac.
Hovori ti nieco inzulinova senzitivita? A nieco take ze pri nedostatku sacharidov, teda nizka hladina inzulinu ti tie bielkoviny pojdu akurat tak do hovna a nie do svalov?

Preto pri dietach ako je napr ckd je carb up faza, kde po tom kruhovom treningu inzulinova senzitivita prudko vystupi a to sposobi to ze bielkoviny aj sacharidy sa ukladaju na svalove bunky (preto je toereticky mozne pri ckd aj nabrat nejake svaly).
spect napísal:nevim ci sa teraz jedna zrovna o nekoho kto cvici ... ale aj ja napriklad cvicim a ked chcem priberat tak jem vela sacharidov aby som bol silnejsi ...
Zo sacharidov silnejsi nie si. objemnejsi ano. Na silu ma vplyv v prvom rade sposob treningu pricom sa sila moze zvysovat aj bez kvalitnej stravy. Kvalitna strava urychli skor regeneraciu v silovom treningu.
spect napísal:pokal chces aby rastli svaly tak treba ist so silou hore
Velka svaly a velka sila su dve odlisne veci, Pri takom gvt co je vyslovene objemovy trening ti dokonca sila aj o nieco padne dole.

Odporucam: http://new.biomag.sk/show_article.php?id=100
spect napísal: neviem teda kto to tu ma pomylene kks a ja ze preco ti spotovci pred vykonom jedia cestoviny ... zeby kvoli tym 5 gramom bielkovin?
stravu iste maju ale pochop ze silovy trening a objemovi je dost odlisna vec

zda sa ti ze vacsina tychto spieracov si potrpia na objemnej strave plnou sacharidou a ze zeru jak v objemovke? Rozhodne sa prezierat nemozu lebo za jedno objem a sila su dve odlisne veci a za druhe budu tlsty a vyzerat ako Razazadeh :D
spect napísal:no a ked sa uz jedna o zvysovanie sily tak ver ze aj v tom ti tie sacharidy pomozu ... proste ak priberem (posrany tuk zo sacharidov) tak budem silnejsi ... z vlastnej skusenosti
Byt povedzme tlstejsi je vyhodne byt napr pri drepoch alebo benchoch, kde sa skrati draha pohybu, Jendoducho povedane pri takom drepe je velky bachor naozaj dost uzitocny. Ale napr pri takom deadlifte byt tlsty je podla mna skor nevyhoda ako vyhoda. To iste by sa dalo povedat pri takych tahovych cvikoch ako su napr prtiahy nehovoriac o zhyboch.
spect
Expert
Expert

spect napísal:no a ked sa uz jedna o zvysovanie sily tak ver ze aj v tom ti tie sacharidy pomozu ... proste ak priberem (posrany tuk zo sacharidov) tak budem silnejsi ... z vlastnej skusenosti
Byt povedzme tlstejsi je vyhodne byt napr pri drepoch alebo benchoch, kde sa skrati draha pohybu, Jendoducho povedane pri takom drepe je velky bachor naozaj dost uzitocny. Ale napr pri takom deadlifte byt tlsty je podla mna skor nevyhoda ako vyhoda. To iste by sa dalo povedat pri takych tahovych cvikoch ako su napr prtiahy nehovoriac o zhyboch.[/quote]

Takto som to zrovna vobec nemyslel :lol: :lol: ja myslim ze na sile citim ked priberiem aj nejake 2 kila ... ved k tomu je uz len take jednoduche vysvetlenie ako to ze v objemkovke sa dviha viacej ako pri rysovani cize tie sacharidy urcite robia svoje
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Takto som to zrovna vobec nemyslel ja myslim ze na sile citim ked priberiem aj nejake 2 kila ... ved k tomu je uz len take jednoduche vysvetlenie ako to ze v objemkovke sa dviha viacej ako pri rysovani cize tie sacharidy urcite robia svoje
A nerozmyslal si nad tym ze ta sila sa dviha vdaka tomu treningu? Ako som povedal take gvt objemovy trening, tam ti sila hore nejde dokonca moze aj o nieco padnut dole.

Alebo si skus dat takeho simonsa a zer len tak normalne, ziadne objemove prezieracky a som si isty ze sila ti pojde hore.

Nechcem tu hovorit ze v silovom treningu neni dolezite jest sacharidiy to su, ale rozhodne ma metabolizmus inu odozvu nato ked spravim 3x3 so zatazenim 90% maxima s 3 minutovymi prestavkami ako ked spravim 10x10 so zatazenim 60-65% so 60 sekundovymi prestavkami.

Mozem odkazat aj na Stephana Korteho ktoreho trening je silovy ale deli sa na dve fazy, objemova a silova. V objemovej faze vyzaduje velke mnozstvo kalorii doslova k obzerstvu, po tej faze sa ani nutit nemusis hladny budes. Druha faza je silova tam sa uz neodporuca moc jest lebo sa tam zvysuje intenzita zatazenia a znizuje volume, teda zradlo pojde viac do tuku ako do svalov a ani moc hladny po tomto treningu nebudes.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

jedine preco potrebujes na silu sacharidy je ze su palivo, ale pokial nie si vyslovene vyhladovely(vtedy si ale oslabnuty) tak samotne prijatie sachrov ti silu hore neda...a to ze podla teba ti bachor pri drepe pomoze to je uz len o fakeovani cviku nie o sile, fakt, zisti si co je co...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Kua, samozrejme, že sú sacharidy dôležité, ale ja tu píšem len to, že netreba zbytočne prijímať rýchle sacharidy vo forme blbostí typu sladkosti, nejakých koláčov, zákuskov či sladkých vôd.
chrobak
Star
Star

Príspevok od používateľa chrobak »

spect napísal:Inak po prve v tejto teme sa bavime o tom ako pribrat ... s kulturistikou to vlastne nic nema spolocne. a ak chce pribrat tak musi dbat na sacharidy a ne na bielkoviny tak sa spamataj. pokial zacne jest vela sacharidov tak urcite v tej strave najde aj dostatocne mnozstvo bielkovin. a zo sacharidov nejde sila?? neviem teda kto to tu ma pomylene :lol: kks a ja ze preco ti spotovci pred vykonom jedia cestoviny ... zeby kvoli tym 5 gramom bielkovin? :lol:

a jasne kazdy debil vie ze z svaly rastu z bielkovin ... lenze original svaly ti narastu maximalne tak 4 az 5 kilov za rok aj to ked budes do seba tlacit 3g bielkovin na kilogram svojej hmotnosti

no a ked sa uz jedna o zvysovanie sily tak ver ze aj v tom ti tie sacharidy pomozu ... proste ak priberem (posrany tuk zo sacharidov) tak budem silnejsi ... z vlastnej skusenosti

mylis si silu s energiou
gmfbsh
Novice
Novice

Príspevok od používateľa gmfbsh »

:nono: Ja mam tiez rovnaky problem. Mam 30/199/72. Vyzeram ako tycka do fazule, len ma pichnut do hliny a cakat ako sa ta fazula bude okolo mna omotavat a veselo si rast... Som si precital celu diskusiu a urobil som si aky - taky (u)zaver. Jedno mi vsak nieje uplne jasne, a to ze ked budem zrat a dzgat do seba co najviac kvalitnych bielkovinovych a sacharidovych potravin a k tomu aj nejake tie praskove proteiny ci gaignery a budem cvicit len doma, len tak light (od dochtora mam zakazane cvicit, resp. silno sa namahat), ze ci mam sancu nieco nabrat, nejake tie kilecka... Pretoze jeden pise, ze da sa, druhy ze nie. Aka je teda teoreticka sanca?? Dakujem za odpovede. :P
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

jasne, ze sa pribrat da, otazkou vsak je ako efektivne ;) (t.j. kolko % pojde do tuku a kolko do hmoty)

btw, preco mas zakazane cvicit? chrbtica? alebo vseobecne?
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

presne tak ako píše smejo.
Väčšina ti pôjde všetko do tukova neviem či chceš mať vpredu sadlo :)
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Ja som to uz vzdala, mozem jest co chcem a kolko chcem, vsetko sa spali, ani kilo nepriberiem. A teraz som zacala este aj chodit do posilky, trochu spevnit telo a bojim sa, ze este viac schudnem :(
Snazim sa jest tak casto, ako sa da a tiez vyvazenu stravu, ale nie som zase ten typ, co sa dokaze na posedenie nazrat do prasknutia a jem strasne vela ovocia a to ma ja nasyti. Mala by som tiez zacat s nejakym dopingom kvoli cviceniu? Take tie specialne tycinky a pod.?
Nejde mi ani tak o svaly, ale skor o udrzanie vahy.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

neviem ako u žien, no ja som mal strašný problém pribrať mal som svojích 55kg a viac sa proste nedalo. Začal som chodiť do posilky, začal som sa riadne stravovať a po 4 mesiacoch vidno výsledky, veľmi dobre výsledky vážim už 60kg a pomaličky to krásne ide hore, o stavbe tela nehovoriac...
no z tvojho príspevku neviem či chceš pribrať alebo si udržať terajšiu váhu
gmfbsh
Novice
Novice

Príspevok od používateľa gmfbsh »

Ja chcem predovsetkym pribrat, hlavne objem. Som taky chudy, ze kupalisko a i. je pre mna tabu. Nemozem cvicit/posilovat koli srdcu, som srdciar, a ciastocne aj koli chrbtici. Ale inak som tip-top. Inak mam pracu, kde sa intenzivne nabeham, takze so spalovanim kalorii nemam problem. Skoda len, ze mi z toho nenarastu svaly aspon na nohach :))))
Napísať odpoveď