Benzin vs. Nafta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

Tak ako. Benzin ci naftu ?

BENZIIIIIN!!!! Nafta patri do traktora a na kurenie
245
35%
Jedine Nafta....
150
21%
Mam rad oboje
170
24%
Je mi to uplne jedno
79
11%
Nevyznam sa v tom
60
9%

Celkom hlasov: 704

Clean_Up
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Benzin vs. Nafta

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Makovnik » Neviem, ako ty, ale ja by som chcel takého 8 valcového feťáka benzínu. :)
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

chcem sa len spytat. ked som porovnaval napr focus 2.0i a 2.0 TdCi tak 0-100 boli casy takmer rovnake, rozdiel asi 0,1 sec, no rozdiel v 50-100 bolo uz o sekundach v prospech diesla.(vyssi krutiak). Ale zase na druhej strane, je to so zaradenou 4., nerata sa tam s podradenim. Takze ako to je s predbiehanim diesel vs benzin, priblizne vykonovo rovnake ... ako napr tento focus ?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

nechapem, co sa chces spytat...

//

aha, no ak chces predbiehat rycho a teda aj bezpecne, musis mat motor pripraveny v idealnych otackach... u dizla to bude okolo tych 3500 a tocis do 4500, u benzinu zacinas na 4500 a tocis do 6000rpm, po dosiahnuti otacok musis radit, to znamena, ze motor musis mat tak ci tak podradeny... tzn, ze dizlak si musis pri napr. 60kmph podradit zo 4 do 3 a benzin zo 4 do 2... tym padom taketo porovnania zrychlenia na konkretnej rychlosti nemaju v praxi ziadny vyznam, dizlak bude v tomto pripade pruznejsi, benzin bude pomalsi, ale pri spravnom predbiehani bude situacia uplne odlisna ...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

no, v podstate mas pravdu... ale tym, ze ma diesel plochy priebeh momentu (abo vykonu? nie som si teraz isty), to znamena, ze presne to ma v praxi celkom dost velky vyznam, lebo v diesli mozes aj na 5ke sliapnut plny plyn a on sa rozbehne.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Diesel vtedy taha lepsie preto, ze ma krutak polozeny do nizsich otacok a teda ked ides cestovnou rychlostou a nemas vytoceny motor (ide tichsie), tak mozes hned predbiehat. Pri benzine vacsinou kvoli spotrebe cestujes(m) s trochu podtocenym motorom a pri predbiehani preto treba podradit, aby sa motor dostal do idealnych otacok.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

No sak, toto vravim, efendi :)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Toto je jediná vec, čo sa mi fakt na dízli páči, oproti benzínu. :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

fabo: zosliapnut na podlahu podtocenu patku? no jo, to ma bohovy vyzam, motor sa ti coskoro odvdaci :P ked potrebujes jemne zrychlit, so zaradenou patkou si vystacis aj ked mas benzin s aspon 130nm :)

//

fabo: a vy zase hovorite to iste, co ja :P

//

clean: staci si sadnut do poriadneho benzinu a nie je problem :)
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Prejavom (zvuk, vibracie) nebude nikdy dizel lepsi ako benzin, preto je lepsie co? No predsa benzin :)
A spominany zatah a predbiehanie .. pche, na tieto nase 50/90/130 limity je vacsina aut premotorizovanych a kto ma kusok odjadzene, tak vie ako si to ukvaltit, aby bol pred predbiehacim manevrom v idealnych otackach ... /a hlavne nedava kickdown priamo spoza auta, ktore ide predbiehat, ale ma odstup - ak sa mu tam samozrejme nepichne daky mlady zavodnik/.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Clean_Up, ved jasne, benal je stale luxusnejsi a zivsi. Ale ropa na vozenie sa staci, ak sa nechcem pretekat ;o)
Kultura chodu a reakcia na zosliapnutie plynu je stale lepsia u benzinu.
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

PORIADNY benzín sa na dízel nechytá, není o čom, ale skôr som mal na mysli také ľudové objemy motorov. Na benzíne sa viac ukvaltuješ a pri predbiehaní má v tých prvých momentoch dízel naviac.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

mishenko: Preto treba kupovat automat ;)
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

clean_up.. aj tak si myslim, ze zas porovnavas turbodiesel a atmosfericky benzin.. lebo ked porovnam 1.9 sdi a 1.8i .. tak ma podla mna vo vsetkom navrch ten benzin ... co sa tyka predbiehania.. samozrejme ak je to oturbeny diesel tak je to nieco ine.. ale tak isto sa inak sprava aj oturbeny benzin..takze neviem preco sa stale porovnava oturbeny diesel a atmosfericky benzin

//potom by sa tento topic mal volat turbonafta VS benzin nie? proste mi to nesedi ked sa porovnava oturbena nafta a atmosfericky benzin.. a este niekto povie, ze ten benzin mu pride slaby v nizkych otackach.. vsak ale keby mal ten benzin turbo, resp lepsie kompresor tak je tiez silny v nizkych otackach..
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

pretoze 1,9tdi a 1,6i su vykonovo najpodobnejsie a okrem toho najviac vyskytujuce sa... technologie porovnavat nemozes, ale motory ako take ano... hladky dizel v tejto dobe nema miesto, to mas ako keby sme ti vycitali, ze porovnavas motor s variabilnym casovanim ventilov a motor bez neho... turbo je tiez len taky addon, aby motor ako-tak isiel...
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

hojko napísal:mishenko: Preto treba kupovat automat ;)
Aj to nie je ziadna vyhra, niektore automaty sa nevedia rozhodnut pri kickdowne, ci podkvaltit o jeden abo dva stupne a dakedy je to riadna sarapata. Najlepsie je CVT .. a uz si doradil a pravdepodobne aj dopredbiehal :D :D
Ale inak samozrejme suhlas, ja uz mam tolko odsoferovane za tych 10 rokov, ze je dost mozne, ze najblizsie auto uz bude automat. Automaty teraz prechadzaju peknym vyvojom a ja zase prechadzam vyvojom lenivosti .. ;)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

jop, "novodobe" automaty rulzz, tie problemy, ktore spominas, nechajme tym starsim kuskom :) ja si pri buducom aute tiez urcite necham lubit automat :P ... sice je otazne, ci to dalsie auto v automate zozeniem, ak tak, tak jedine z ameriky... :)
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

do auta, ktore by som pouzival denno-denne, by som tiez bral automat. Ale do sportoveho, s ktorym by som chodil na TDC, slalom alebo len tak na okruh, jednoznacne manual :)
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Nejde porovnavat turbo a neturbo motory, to je principialny blud, nezavisle od toho, ci ropak, ci benal.
Turbo tlaci plny objem vzduchu, a preto je krivka krutaku plocha.

Aj benal s turbom netreba podradzovat pri predbiehani, nie len ropak, na prevode 5zo6 alebo 5z5 sa da predbiehat na okreskach bez problemov pri rychlostiach 70-110kmh, na benzine maxilmalne tak 1 prevod nizsie, takze ziadna pakohra sa nekona.

Na 1.3 dizli predbieham na rovinke od 80kmh na 5ke, podradenim skoro nic neziskam, len do kopca treba podradit.

CVT bola zaujimava v benali Medak B. Pri poriadnom zosliapnuti pedalu to vytocilo 4500ot a pekne drzalo, len menilo prevod. Pri pomalom zosliapavani to tocilo okolo 3000 a pri kontinualnej jazde asi 2400 ot.
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

Makovnik: si sa prvy raz vozil na novom automate?:)
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

Makovnik napísal:Nejde porovnavat turbo a neturbo motory, to je principialny blud, nezavisle od toho, ci ropak, ci benal.
Turbo tlaci plny objem vzduchu, a preto je krivka krutaku plocha.

Aj benal s turbom netreba podradzovat pri predbiehani, nie len ropak, na prevode 5zo6 alebo 5z5 sa da predbiehat na okreskach bez problemov pri rychlostiach 70-110kmh, na benzine maxilmalne tak 1 prevod nizsie, takze ziadna pakohra sa nekona.

Na 1.3 dizli predbieham na rovinke od 80kmh na 5ke, podradenim skoro nic neziskam, len do kopca treba podradit.

CVT bola zaujimava v benali Medak B. Pri poriadnom zosliapnuti pedalu to vytocilo 4500ot a pekne drzalo, len menilo prevod. Pri pomalom zosliapavani to tocilo okolo 3000 a pri kontinualnej jazde asi 2400 ot.
ja som porovnaval turbodiesel vs benzin, pretoze su to motory norm alne dostupne, kdezto turbo benzin je celkom problem ak neratam nove TSI. Mna zaujimal rozdiel mezdi turbonaftou a benzinom bez turba ...
Napísať odpoveď