5,5,5,1 = 5?!

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
imml
Novice
Novice

5,5,5,1 = 5?!

Príspevok od používateľa imml »

Zdravim, mam 3 5ky zo sloviny a mame este pisat pisomku a profesorka mi povedala ze ak z nej aj dostanem jednotku tak mi na vysvedcku stvorku neda, ale pritom je priemer presne 4. Ta pisomka nema byt ziadna 5minutovka ani opravna je to normalna pisomka z literatury, proste je rovnako dolezita ako boli ostatne pisomky. Zda sa mi to trochu nefer lebo kebyze mam napr 1,1,1,5 tak mi neda na vysvedcku 1 ale 2, ale ked mam 5,5,5,1 tak to stale zostava 5?! Moze mi vobec dat 5ku ked mam priemer cisto 4?
Aiden
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: 5,5,5,1 = 5?!

Príspevok od používateľa Aiden »

moze...a ked sa ti to nepaci, mozes sa nechat komisionalne preskusat
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Ano môže, podľa toho ako si tú ktorú známku cení. A navyše je to úča, blbé stvorenie od prírody. Takže sa s ňou nehádaj a skús sa pokoriť, možno Ťa pustí.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...a čo čakáš? Celý rok sa flákaš a hovno robíš a na konci roka sa trocha posnažíš a chceš 4? Sa zobuď. Už dávno učiteľky nepočítajú známky z priemeru. A nemysli si že som nejaký bifľoško...na hodinách som hrával šachy a robil koniny...ale vždy keď bolo treba som sa vedel posnažiť či už aspoň tým že som sa postavil pred tabuľu, alebo tým že som si napísal ťaháky. Tebe sa podľa známok nechcelo ani to, pretože ak by si sa len trochu zakaždým posnažil tak na tú 4 by si to minimálne raz dal...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

úlohou žiaka je profesora presvedčiť že danú látku zvládol na úrovni a v rozsahu vyžadovanom pre daný ročník. Ak nie je rozhodnutý, môže si pomôcť vypočítaním priemeru. Ale má právo dať ti to, čo uzná za vhodné. Ak si tri krát zo štyroch dostal päť, znamená to že si na 3/4 (75%) nezvládol danú látku. Ovládať daný predmet na chabých 25% je príliš málo na to aby si postúpil do ďalšieho ročníka

ber to z tej lepšej stránky: nemusíš sa už učiť, máš prázdniny o pár týždňov skôr ako zvyšok triedy :)
chrobak
Star
Star

Príspevok od používateľa chrobak »

imml napísal:Zdravim, mam 3 5ky zo sloviny a mame este pisat pisomku a profesorka mi povedala ze ak z nej aj dostanem jednotku tak mi na vysvedcku stvorku neda, ale pritom je priemer presne 4. Ta pisomka nema byt ziadna 5minutovka ani opravna je to normalna pisomka z literatury, proste je rovnako dolezita ako boli ostatne pisomky. Zda sa mi to trochu nefer lebo kebyze mam napr 1,1,1,5 tak mi neda na vysvedcku 1 ale 2, ale ked mam 5,5,5,1 tak to stale zostava 5?! Moze mi vobec dat 5ku ked mam priemer cisto 4?

zabudas na jednu vec, hodnoti sa celopolrocna priprava to znamena aktivnost aj znamky. Moze ti dat kludne tu 5.
Poznam to ked treba na konci opravovat znamky aspon na 4 :D
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

ale je zaujimave ze stale, stale, stale deti argumentuju priemermi...priemery sa nepocitaju pri znamkach, ked tak vazene priemery a aj to malokedy

//edit: axxis, no ja to na vyske tak robim :D viem o com je predmet, to podstatne som si z neho odniesol, ale body skrabem len aby som presiel
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

mirak2 napísal:ale je zaujimave ze stale, stale, stale deti argumentuju priemermi...priemery sa nepocitaju pri znamkach, ked tak vazene priemery a aj to malokedy
priemery su pohodlne a nemozes chciet po stredoskolakoch (alebo teda po drtivej vacsine stredoskolakov) aby mali k veci tak zodpovedny pristup aby si pripustili, ze to nie su vsetko.
kazdy si rad povie: "za prvy mesiac som dostal 2 jednotky, teraz uz aj ked budem mat same patky tak prejdem tak naco by som sa delej ucil"
skoda, ze tento pristup ide aj na vysokej skole "mam zo zapoctu 20 bodov, naco by som sa snazil o dalsich 20 ked zo skusky uz budem musiet dostat minimalnych 31 bodov tak ako tak -> bol by som sprosty keby som sa ucil co i len o 10 minut viac ako sa chce"
imml
Novice
Novice

Grim-Reaperka napísal:...a čo čakáš? Celý rok sa flákaš a hovno robíš a na konci roka sa trocha posnažíš a chceš 4? Sa zobuď. Už dávno učiteľky nepočítajú známky z priemeru. A nemysli si že som nejaký bifľoško...na hodinách som hrával šachy a robil koniny...ale vždy keď bolo treba som sa vedel posnažiť či už aspoň tým že som sa postavil pred tabuľu, alebo tým že som si napísal ťaháky. Tebe sa podľa známok nechcelo ani to, pretože ak by si sa len trochu zakaždým posnažil tak na tú 4 by si to minimálne raz dal...
ano cely rok sa flakam, takze aj ked budem mat priemer 4 dostanem 5? A kebyze mam 3 jednotky tak to podla teba znamena ze sa cely rok snazim ale ak by som na konci dostal jednu 5 tak by mi urcite na vysvedcku nedala jednotku ale dvojku. Takze ak sa snazim cely rok a moze mi to pokazit jedna 5ka, tak ked sa flakam cely rok moze mi to vylepsit jedna jednotka ne? Tak je to logicke podla mna. Lenze vacsina ludi sa na to pozera len z jednej strany - vsetko sa da pokazit ale vylepsit nie...
Proste takto to vsetci vnimaju: 5,5,5,1=5 | 1,1,1,5=2
A este k tomu ze uz davno nepocitaju priemer, to mas pravdu teraz zavadzaju (mozno len na nasej skole) tzv. bodove hodnotenie. Tam ti nezavazi ziadny ich osobny pocit ci si sa snazil alebo nie. Napr. mas 15, 20, 10 a 12 bodovu pisomku za cely polrok, dokopy je to 57 bodov, povedzme ze ziskas 29 bodov co je neco nad 50% tak ti musi dat proste 3ku, ci sa jej to paci alebo ne. A ak nesi v skole na pisomku tak mas ako keby si dostal 0 bodov za nu a musis si ju do konca polroka dopisat. Toto je podla mna normalne objektivne hodnotenie.
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

S touto logikou nesuhlasim. Keby si mal tri jednotky a nakoniec dostanes jednu pätku, tak si tu jednotku na vysvedceni nezasluzis uz len preto, ze si tak vyrazne polavil a vykaslal sa na to. Ak by tvoje tri jednotky suviseli so snazenim cely rok, tak by sa nestalo aby si na konci dostal jednu pätku. Pokazit sa da velmi rychlo, ale vylepsuje sa tazsie :)
imml
Novice
Novice

masterdead napísal:S touto logikou nesuhlasim. Keby si mal tri jednotky a nakoniec dostanes jednu pätku, tak si tu jednotku na vysvedceni nezasluzis uz len preto, ze si tak vyrazne polavil a vykaslal sa na to. Ak by tvoje tri jednotky suviseli so snazenim cely rok, tak by sa nestalo aby si na konci dostal jednu pätku. Pokazit sa da velmi rychlo, ale vylepsuje sa tazsie :)
no tak ale ak by som si za vyrazne polavenie co je 5ka nezasluzil na konci jednotku, tak ked mam 3 5ky a dostanem jednotku tak to znamena zase vyrazne zlepsenie a mal by som si zasluzit 4ku nie?
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

To vyzera skor ako zufale volanie o zachranu. Tu vyslednu pätku si zasluzis uz len s principu. Ak sa dokazes naucit na jednotku, ale 3x predtym nie, tak to vyzera ze si lajdak a ze potrebujes kus discipliny (zrejme aj ponaucenie a skusenost), aby si sa stale ucil na same jednotky :)
imml
Novice
Novice

Tak mne o tie jednotky ani nejde, staci mi nech prejdem. Aj tak by som z tych jednotiek vela nemal,chodim na elektrotechnicku a vacsina spoluziakov co maju jednotky o tom aj tak vedia velky...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

čo ti bráni presvedčiť ich o polepšení na komisionálnych skúškach? Ja osobne si nemyslím že takéto známky sú ná štvorku. O to viac že ide o slovenčinu, keby nejaká chémia alebo matika čo každému nejde, tak beriem. Naučiť sa päťkárovi na jednotku je veľmi náročné a obdivuhodné, takže ide o polepšienie. Ale zo slovenčiny? Ak tú jednotku dostaneš, a si presvedčený o tom že ju dostaneš aj z celoročného preskúšania (a teda si sa to doučil) tak si požiadaj o komisionálky
imml
Novice
Novice

ved by som poziadal, kebyze je prvy polrok, lenze v druhom polroku ich musis robit v auguste co budem robit tak ci tak ak dostanem 5. Aspon myslim, ze je to tak.
Aiden
Darca
Darca

ked patkar dostane na konci roka jednotku, vo vacsine pripadov to znamena, ze nie je debil, ale lenivec...preto sa ucitelke necudujem
neznasal som slovencinu a nepamatam si, kedy som pocuval, co nam slovencinarka rozprava...na pisomky som sa ucil cez prestavku pred hodinou, knizku som precital zhruba jednu z povinneho citania a cuduj sa svete, horsiu znamku ako 3 som nemal a aj ta bola len kvoli mojej protivnej triednej (slovencinarke)
nevravim, ze si z toho nic nepamatam, ale ani nevravim, ze som to vzdy na dvojku vedel...ale to chvilkove ucenie pred pisomkami a par hodin pred maturitou, mi dali celkom pekny prirastok k vseobecnemu prehladu a som spokojny

(osemrocny gympel)

tak sa zamysli, ci si naozaj debil alebo si len lenivy
samozrejme ked to vhodne uhras, tak ten stvorec mat budes, pretoze kazdy chce mat prazdniny :roll:
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Je to uplne na ucitelke a vobec nezalezi na priemere. Uz som videl 4ku z 4.7 a aj 5ku z 3.9 :)
Aiden
Darca
Darca

zeby sa nam tu niekto 2 krat zaregistroval? :sly:
imml
Novice
Novice