takze este raz co sa mam naucit aby som mohol vytvarat stranky na vysokej urovni ? ktore jazyky dakujem
Moderna stranka
Moderna stranka
Zdravim chcel by som sa opytat ake su teraz vlastne moderne dynamicke stranky ? -- co vlastne treba ovladat ake jazyky aby som dokazal zostavit taku stranku ? teraz napriklad viem HTML + CSS -- ale to su maximalne poznatky na vytvorenie statickej stranky nudnej stranky 
takze este raz co sa mam naucit aby som mohol vytvarat stranky na vysokej urovni ? ktore jazyky dakujem
)
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Moderna stranka
nejaký server-side jazyk (php, asp, jsp...) a niečo na rozhýbanie obsahu u klienta (javascript /a na ňom postavené rôzne frameworky - jquery, scriptaculous, prototype../, alebo flash)
Ak chceš vytvárať stránky na vysokej úrovni, musíš ovládať HTML + CSS a musíš vedieť vytvoriť kvalitnú stránku, ktorá funguje aj bez Javascriptu, Flash... a potom ju už len tým Javyscriptom... vylepšíš (nie je nič horšie, ako keď je stránka pri vypnutom javascripte úplne nepoužiteľná).
-
pipiak
Medium Star
Ak sa chces ucit nieco z ineho sudka (povedal by som menej unixoveho) tak sa mozes poobezerat po technologiach Net Framework (momentalne vo verzii 4) ,Silverlight, ASP .NET,atd...
perspektivne webove techblogie su podla mna - Ruby on Rails,PHP (+nejaky framework), Java (+ nejaky framework), Python (framework django), GWT (google web toolkit, postaveny na Jave) a samozrejme html,css a javascript (hlavne ajax, UI frameworky)
flashu,silverlightu a microsoft platformam by som sa vyhol
flashu,silverlightu a microsoft platformam by som sa vyhol
rozmyslam zeby som zacal s php + ajax
-
uplink
VIP
To čo napísal ropman viacmenej zahrňuje cestu k úspechu u nás a hlavne v blízkom zahraničí [De, Aut...]
nie zly vyberperseus napísal:rozmyslam zeby som zacal s php + ajax
skus prip. aj nejaky framework ja pouzivam cakephp - http://cakephp.org. i ked je to pomerne dost zlozite na zaciatok, ale ked sa do toho dostanes tak si produktivnejsi, nie je to take otravne pretoze neriesis stale tie iste problemy ako napriklad strankovanie a pod, miesto toho sa viac sustredis na specificku logiku aplikacie a kod je kvalitnejsi - prehladnejsi, jednoduchsie rozsiritelny atd...
+ kazda aspon trochu seriozna firma pouziva taketo frameworky, postavene na rovnakych principoch (MVC, ORM, ...)
objednal som si tuto knihu pre zaciatok dufam ze mi pomoze
Kód: Vybrať všetko
http://www.martinus.sk/?uItem=75864Re: Moderna stranka
v knihach prehlad nemam, ale na zaciatok je to asi najlepsi zdroj
-
audiotrack
VIP
je to jedna z tých lepších kníh čo sa týka php a mysql, ale táto problematika je tak hojne rozoberaná že na ňu knihy netreba. Je kopec návodov, článkov a aj samotná dokumentácia je výborne spracovaná. Ale ak chceš knihu, táto čo si si vybral je celkom fajn
jj ale z mojich skusenosti su knihy kvalitnejsie a ked zacinas tak potrebujes skor kvalitne vysvetlenie a na aktualnosti az tak nezalezi.audiotrack napísal:je to jedna z tých lepších kníh čo sa týka php a mysql, ale táto problematika je tak hojne rozoberaná že na ňu knihy netreba. Je kopec návodov, článkov a aj samotná dokumentácia je výborne spracovaná. Ale ak chceš knihu, táto čo si si vybral je celkom fajn
-
Holubar
Darca
s touto knihou som zacinal viacm enej aj ja. Ale pre dnou odporucam aj nieco lahsie, napr toto.perseus napísal:objednal som si tuto knihu pre zaciatok dufam ze mi pomozeKód: Vybrať všetko
http://www.martinus.sk/?uItem=75864
Tu precitas za tyzden, pochopis zakladnu logiku a syntax a mozes sa pustit do tej velkej. V tej je problem, ze je tam vela veci akoby nevysvetlenych, dost som sa musel pytat aj tu na fore a googlit, kym som pochopil, co danym kodom autori mysleli.
Ale je vyborna v tom, ze tam mas konkretne priklady stavby webovych aplikacii. Spravis podla nej CMS, forum, je tam velmi dobre napisana sekcia o tvorbe uzivatelskeho systemu (registracia, login...). Samozrejme, ten kod, co prezentuju je potrebne vylepsit o zabezpecenie, casto najdes aj lepsie riesenie, ako danu vec napisat, ale to je presne o tom - aby si sa sam zlepsoval a hladal vlastne riesenia.
Nazdar, ja sa chcem spytat, ako dlho to asi tak trva kym sa naucim zaklady na tvorenie webu - php...atd., aby som mohol pisat weby cez nejake tie zakazkove portaly (http://www.hojko.com/zakazkove-portaly-t142648.html), popripade brigady. Akurat som dokoncil 1.rocnik na MUNI informa, a chcem nejaku brigadu, toto vyzera perspektivne (mnoho ponuk, dobre zarobky
)
EDIT: Tak z tych zakazkovych som myslel konkretne tento, alebo aj dost brigad na tvorbu www som nasiel...
EDIT: Tak z tych zakazkovych som myslel konkretne tento
http://weboit.sk/Re: Moderna stranka
Ked si lama, nepomoze ti ani 10 rokov. Ked si sikovny a vyznas sa v problematike, mozes porozumiet veciam za par mesiacov. Nevieme o tebe nic, tak ako mame uhadnut to, ako dlho sa budes nieco ucit? 
tak lama snad niesom
. Viem programovat zatim len v Pascali, a kusok v Haskelli (funkc. progr.). Myslel som, ze tak max do mesiaca by som sa to naucil, za dlhsiu dobu uz to nie je pre mna az tak perspektivne, v septembri uz skola, chcel som to na leto nieco zarobit...
Za mesiac sa naucis akurat tak zaklady (ak ti to pojde velmi dobre). Ale nejaku zlozitejsiu aplikaciu by som si od teba nekupil. 
zlozitesiu aplikaciu
,... ani staticku stranku html+css
no takze kniha uz dosla lenze nejak tam pise ze mam stiahnut php verziu 6 a tu nikde nemozem najst tak som stiahol php 5.3.2, a oni odo mna chcu aby som premenoval jeden subor v priecinku php na php.ini a to bud subor
php.ini-dist alebo php.ini-recommended no a ani jeden z tychto dvoch suborov tam nie je
ale nasiel som tam php.ini-production a php.ini-development nevie mi niekto poradit ? myslim ze recommended je production a dist je development. ale aj tak odkial stiahnem php 6 ???? a taktiez nemozem najst libmysql.dll
http://www.martinus.sk/?uItem=75864php.ini-dist alebo php.ini-recommended no a ani jeden z tychto dvoch suborov tam nie je
ja by som tipol development logicky si developer takze...