Moderna stranka

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
perseus
Novice
Novice

Moderna stranka

Príspevok od používateľa perseus »

Zdravim chcel by som sa opytat ake su teraz vlastne moderne dynamicke stranky ? -- co vlastne treba ovladat ake jazyky aby som dokazal zostavit taku stranku ? teraz napriklad viem HTML + CSS -- ale to su maximalne poznatky na vytvorenie statickej stranky nudnej stranky :-D
takze este raz co sa mam naucit aby som mohol vytvarat stranky na vysokej urovni ? ktore jazyky dakujem :-))
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Moderna stranka

Príspevok od používateľa audiotrack »

nejaký server-side jazyk (php, asp, jsp...) a niečo na rozhýbanie obsahu u klienta (javascript /a na ňom postavené rôzne frameworky - jquery, scriptaculous, prototype../, alebo flash)
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Ak chceš vytvárať stránky na vysokej úrovni, musíš ovládať HTML + CSS a musíš vedieť vytvoriť kvalitnú stránku, ktorá funguje aj bez Javascriptu, Flash... a potom ju už len tým Javyscriptom... vylepšíš (nie je nič horšie, ako keď je stránka pri vypnutom javascripte úplne nepoužiteľná).
pipiak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pipiak »

Ak sa chces ucit nieco z ineho sudka (povedal by som menej unixoveho) tak sa mozes poobezerat po technologiach Net Framework (momentalne vo verzii 4) ,Silverlight, ASP .NET,atd...
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

perspektivne webove techblogie su podla mna - Ruby on Rails,PHP (+nejaky framework), Java (+ nejaky framework), Python (framework django), GWT (google web toolkit, postaveny na Jave) a samozrejme html,css a javascript (hlavne ajax, UI frameworky)

flashu,silverlightu a microsoft platformam by som sa vyhol
perseus
Novice
Novice

rozmyslam zeby som zacal s php + ajax
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

To čo napísal ropman viacmenej zahrňuje cestu k úspechu u nás a hlavne v blízkom zahraničí [De, Aut...]
ropman
Medium Professional
Medium Professional

perseus napísal:rozmyslam zeby som zacal s php + ajax
nie zly vyber :)
skus prip. aj nejaky framework ja pouzivam cakephp - http://cakephp.org. i ked je to pomerne dost zlozite na zaciatok, ale ked sa do toho dostanes tak si produktivnejsi, nie je to take otravne pretoze neriesis stale tie iste problemy ako napriklad strankovanie a pod, miesto toho sa viac sustredis na specificku logiku aplikacie a kod je kvalitnejsi - prehladnejsi, jednoduchsie rozsiritelny atd...
+ kazda aspon trochu seriozna firma pouziva taketo frameworky, postavene na rovnakych principoch (MVC, ORM, ...)
perseus
Novice
Novice

objednal som si tuto knihu pre zaciatok dufam ze mi pomoze

Kód: Vybrať všetko

http://www.martinus.sk/?uItem=75864
ropman
Medium Professional
Medium Professional

v knihach prehlad nemam, ale na zaciatok je to asi najlepsi zdroj
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

je to jedna z tých lepších kníh čo sa týka php a mysql, ale táto problematika je tak hojne rozoberaná že na ňu knihy netreba. Je kopec návodov, článkov a aj samotná dokumentácia je výborne spracovaná. Ale ak chceš knihu, táto čo si si vybral je celkom fajn
ropman
Medium Professional
Medium Professional

audiotrack napísal:je to jedna z tých lepších kníh čo sa týka php a mysql, ale táto problematika je tak hojne rozoberaná že na ňu knihy netreba. Je kopec návodov, článkov a aj samotná dokumentácia je výborne spracovaná. Ale ak chceš knihu, táto čo si si vybral je celkom fajn
jj ale z mojich skusenosti su knihy kvalitnejsie a ked zacinas tak potrebujes skor kvalitne vysvetlenie a na aktualnosti az tak nezalezi.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

perseus napísal:objednal som si tuto knihu pre zaciatok dufam ze mi pomoze

s touto knihou som zacinal viacm enej aj ja. Ale pre dnou odporucam aj nieco lahsie, napr toto.

Tu precitas za tyzden, pochopis zakladnu logiku a syntax a mozes sa pustit do tej velkej. V tej je problem, ze je tam vela veci akoby nevysvetlenych, dost som sa musel pytat aj tu na fore a googlit, kym som pochopil, co danym kodom autori mysleli.

Ale je vyborna v tom, ze tam mas konkretne priklady stavby webovych aplikacii. Spravis podla nej CMS, forum, je tam velmi dobre napisana sekcia o tvorbe uzivatelskeho systemu (registracia, login...). Samozrejme, ten kod, co prezentuju je potrebne vylepsit o zabezpecenie, casto najdes aj lepsie riesenie, ako danu vec napisat, ale to je presne o tom - aby si sa sam zlepsoval a hladal vlastne riesenia.
Bender8
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Bender8 »

Nazdar, ja sa chcem spytat, ako dlho to asi tak trva kym sa naucim zaklady na tvorenie webu - php...atd., aby som mohol pisat weby cez nejake tie zakazkove portaly (http://www.hojko.com/zakazkove-portaly-t142648.html), popripade brigady. Akurat som dokoncil 1.rocnik na MUNI informa, a chcem nejaku brigadu, toto vyzera perspektivne (mnoho ponuk, dobre zarobky :D )

EDIT: Tak z tych zakazkovych som myslel konkretne tento

http://weboit.sk/
, alebo aj dost brigad na tvorbu www som nasiel...
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

Ked si lama, nepomoze ti ani 10 rokov. Ked si sikovny a vyznas sa v problematike, mozes porozumiet veciam za par mesiacov. Nevieme o tebe nic, tak ako mame uhadnut to, ako dlho sa budes nieco ucit? :slap:
Bender8
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Bender8 »

tak lama snad niesom :) . Viem programovat zatim len v Pascali, a kusok v Haskelli (funkc. progr.). Myslel som, ze tak max do mesiaca by som sa to naucil, za dlhsiu dobu uz to nie je pre mna az tak perspektivne, v septembri uz skola, chcel som to na leto nieco zarobit...
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

Za mesiac sa naucis akurat tak zaklady (ak ti to pojde velmi dobre). Ale nejaku zlozitejsiu aplikaciu by som si od teba nekupil. :P
c-ice
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa c-ice »

zlozitesiu aplikaciu :D ,... ani staticku stranku html+css
perseus
Novice
Novice

no takze kniha uz dosla

lenze nejak tam pise ze mam stiahnut php verziu 6 a tu nikde nemozem najst tak som stiahol php 5.3.2, a oni odo mna chcu aby som premenoval jeden subor v priecinku php na php.ini a to bud subor
php.ini-dist alebo php.ini-recommended no a ani jeden z tychto dvoch suborov tam nie je :-( ale nasiel som tam php.ini-production a php.ini-development nevie mi niekto poradit ? myslim ze recommended je production a dist je development. ale aj tak odkial stiahnem php 6 ???? a taktiez nemozem najst libmysql.dll
c-ice
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa c-ice »

ja by som tipol development logicky si developer takze...
Napísať odpoveď