Voľby 2010

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

Hlasovanie ukončené 12 jún 2010, 22:08

KDH
9
4%
ĽS-HZDS
3
1%
Most-Híd
13
5%
SaS
100
39%
SDKÚ-DS
43
17%
SNS
4
2%
Smer-SD
20
8%
SMK-MKP
1
0%
Inú
33
13%
Nepôjdem voliť
28
11%

Celkom hlasov: 254

Vigor
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Voľby 2010

Príspevok od používateľa Vigor »

GothaR napísal: Ved prave o to ide, ked si volil, tak mas moralne pravo kritizovat to, co z volieb vyslo. Ak si sa na volby vykaslal (napriklad preto, ze "aj tak vsetci kradnu", "nic sa tym nezmeni",...), tak je to tvoja chyba, lebo si sa vzdal svojej sance na prejavenie nazoru a teda by si mal pocas dalsich 4ch rokov drzat hubu.
Pravo volit je...a nie je to v tom nazve ani skryte, je pravom. Snad vies co to je. Moznost, nie povinnost. Tvoje reci o moralnom prave kritizovat su uplne mimo a vies preco? Pretoze vychadzaju z predpokladu, ze kazdy jeden clovek by mal presne tu alternativu ako moznost, ktora mu plne vyhovuje. Ak taku ma a nevyuzije ju, potom hovorme o tom, ze nema moralne pravo.

Ja som mne vyhovujucu moznost vo volbach nenasiel. Preto som nevolil. Ak by si chcel spustit tu slavnu teoriu mensieho zla poviem Ti len tolko, vazim si svoj nazor dostatocne na to, aby som nehlasoval za to, s cim nesuhlasim. Beriem to ako degradaciu a znevazenie vlastneho nazoru, preto v zivote nikdy nepojdem volit podla system mensieho zla.

A teraz mi povedz, v com si lepsi nez ja, ze Ty mas moralne pravo kritizovat a ja nie :wink: ?
kvoco
VIP
VIP

Príspevok od používateľa kvoco »

keby si toto povie aj tych 58% ludi co ty, tak co by sa potom dialo? mne sa tam tiez nik nepaci, ale siel som, rozumiem ze je to kazdeho pravo sa rozhodnut ci ist alebo nie, ale leby to kazdy ignoroval tak to potom mozu vladnut ti isty...alebo ako by si to ty navrhol?
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Hadam nechces, aby som sa opakoval, ved citaj co pisem...

Je to kazdeho pravo, ked chce volit nech voli, ked nie, tak nie. Ja som aj presne uviedol preco volit nejdem. Nevidim ziadne nejasnosti, ktore by som mal dovysvetlit.

Nemam alternativu, nemam ziadne doknale riesnie. Skratka mi je proti srsti volit niekoho, s kym nesuhlasim. Ak to niektori ludia dokazu, ok. Respektujem to, ale je tak moc ziadat to respektovanie...obojstranne? Ci iba ten co volil, ten co sebe vhodnu alternativu nasiel, resp. ten ktory robi ustupky v nazorovej zhode, iba on je ten..lepsi?

//Grond...jeden obrovsky suhlas. Praviciari stale hovoria o nejakej slusnosti ci ludskosti, pricom taketo veci vypusta z ust az privela z nich. Aka to ironia. Hovorim teraz o volicoch.
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »

citizen napísal: ak tych 800 000 dochodcov do 4 rokov pomrie tak je ustlane
ty si naozaj retardovane sku**** hovado neda sa to inak vyjadrit ,
tych dochodcov ktorych spominas aby pomreli vybudovali pre take primitivne individum ako si ty tento stat v ktorom zijes osobne by som sa hanbil nieco take povedat , dufam ze budes potrestany na detoch ....
cloveku je uz zle z toho ked cita vsetky tie fora a stranky ako politika dokaze rozostvavat ludi je to najvacsia spinavost co moze existovat a politikom sa to dari
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Grond múdro píše...až mi je to divnuo :)
kvoco
VIP
VIP

Vigor napísal:Hadam nechces, aby som sa opakoval, ved citaj co pisem...

Je to kazdeho pravo, ked chce volit nech voli, ked nie, tak nie. Ja som aj presne uviedol preco volit nejdem. Nevidim ziadne nejasnosti, ktore by som mal dovysvetlit.
ano ja chapem ze si si tam nenasiel stranu ktora by bola hodna tvojho hlasu, ja som dal len taku uvahu ze keby sa k tomu stavali vsetci obcania. Poznam tie reci, ze ajtak vsetci kradnu a pod. tak nejdem volit.
Keby sa za volby platilo to by tam leteli skoro vsetci :lol:
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Reci na styl "aj tak vsetci kradnu" som nikdy neaplikoval.
kvoco
VIP
VIP

oki to nebolo konkretne na teba, ale pocuvam to casto po okoli
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Vigor napísal:
Pravo volit je...a nie je to v tom nazve ani skryte, je pravom. Snad vies co to je. Moznost, nie povinnost. Tvoje reci o moralnom prave kritizovat su uplne mimo a vies preco? Pretoze vychadzaju z predpokladu, ze kazdy jeden clovek by mal presne tu alternativu ako moznost, ktora mu plne vyhovuje. Ak taku ma a nevyuzije ju, potom hovorme o tom, ze nema moralne pravo.

Ja som mne vyhovujucu moznost vo volbach nenasiel. Preto som nevolil. Ak by si chcel spustit tu slavnu teoriu mensieho zla poviem Ti len tolko, vazim si svoj nazor dostatocne na to, aby som nehlasoval za to, s cim nesuhlasim. Beriem to ako degradaciu a znevazenie vlastneho nazoru, preto v zivote nikdy nepojdem volit podla system mensieho zla.

A teraz mi povedz, v com si lepsi nez ja, ze Ty mas moralne pravo kritizovat a ja nie :wink: ?
No ja to vidim z toho pohladu, ze kazdy by sa mal usilovat o zmenu k lepsiemu. Priznam sa, ze som zabudol zohladnit to, ze ti ziadna strana nevyhovuje napriklad svojim programom a bolo to myslene hlavne na ten typ ludi, ktory len sedi a caka, ze sa nieco zmeni a popritom to kritizuju. Ja sa len nemozem pozerat na to, ako politici rozkradali statny majetok bez mihnutia oka a pri konfrontacii s dokazmi sa zmohli akurat na popieranie a zatlkanie. Zaroven si myslim, ze zmena teraz moze nastat, ale ked bude pravicova vlada, tak musi zamakat na tom, aby si ziskala volicov, ktori teraz volili Smer, atd. ale to je mimo nasej vymeny nazorov :)
Ale neviem ako ti "pomoct", nechapem uplne tvoj postoj, ja by som sa totiz v tej situacii riadil asi radsej heslom "nepriatel mojho nepriatela je moj priatel".
A uzavrel by som to tak, ze ak chces kritizovat, tak kritizuj, hadat sa tu nejdem, lebo by som zas len pisal dookola (rovnako ako to teba donutil kvoco vyssie). Uz dlhsie si totiz vsimam, ze politicke diskusie ludi s opacnym nazorom nikam nevedu a ja v tom zmysel nevidim, radsej sa o politike bavim s ludmi, ktori na nu maju rovnaky nazor ako ja a to plati dvojnasobne pre internet.
PS: volicov Smeru tolerujem, ale nechapem a s nazormi, ze by mali vymriet sa nestotoznujem, pretoze to su stale ti isti ludia, ktori v roku 1998 dokazali ukoncit meciarizmus, takze nejaky potencial v nich je, len ho treba najst (Fico ho nasiel).
Lubo$: na tvoje postoje a komentare uz nemam slov, ked si taky silny anarchista tak co sa vobec montujes do politiky? Nemala by ta nezaujimat?
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Gotar, si pisal na predoslej strane, ze volenie je vyjadrenie nazoru...myslis si ze ist nevolit nieje vyjadrenie nazoru?

//Dnes som pocul jednu peknu vetu:
Mat oblubeneho pilitika/stranu, je ako mat oblubenu chorobu.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Je to dost nepriame vyjadrenie nazoru, ktore si kazdy moze vylozit inak a politici ho vytrvalo ignoruju, cize z mojho pohladu ako keby nebolo. Ale ako som pisal vyssie - nejdem sa hadat, pre mna to nema ziadny zmysel, ja ta nepresvedcim, ty mna nepresvedcis a mozeme tu tak zapisat este 10 stran.
//podla mna je choroba byt anarchistom, co teraz?
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Ani jedna so strán ma so svojím predvolebným programom, sľubmy a kampaňou nezaujala natoľko, aby som jej dal svoj hlas. A ísť dať hlas jednému len aby som poškodil druhému mi nepripadá férové.
Výhoda - v prípade, že nová vláda ukáže svoju odvrátenú tvár, aspoň si môžem s čistým svedomím povedať, že ja som ju nevolil (ako aj u Fica a spol) :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Neberiem ti tvoj nazor...nech sa paci...
Ja ti poviem len to, ze keby tam bolo koho volit tak nedbam...nemal by som problem ist volit...ale clovek si cita program nejakej strany a tlak stupa a stupa....zaludok sa prevracia...proste nic...jedna strana nic, druha nic, tretia nic a ostatne uz ani necitam, lebo su to strany ktore proste neuznavam, ale SaS bola novinka, tak ma celkom zaujimalo ze o co sa snazia...tak som nakukol na web, a nic...prazdnota, ziadna logika...volit to proste nebudem.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Muffi: ja toto vnimam tak, ze ked uvidim jej odvratenu tvar, tak ju uz nechcem vidiet znova a pri style politiky Smeru je prave vyssia volebna ucast jeho nepriatelom :)
//t0m4s3 a indigo: s vasimi prispevkami sa stotoznujem :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Vigor napísal:Ja som mne vyhovujucu moznost vo volbach nenasiel. Preto som nevolil. Ak by si chcel spustit tu slavnu teoriu mensieho zla poviem Ti len tolko, vazim si svoj nazor dostatocne na to, aby som nehlasoval za to, s cim nesuhlasim. Beriem to ako degradaciu a znevazenie vlastneho nazoru, preto v zivote nikdy nepojdem volit podla system mensieho zla.
Ak nepojdes volit "aspon" to mensie zlo, davas hlas tomu vacsiemu zlu (za predpokladu, ze vyhra volby)
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

Okrem toho by som ja rad dodal, ze mysliet si, ze vznikne strana, ktora ti bude 100% vyhovovat a mat tvoje nazory a aj ich splnat, je totalna utopia. Vzdy sa hlada strana najblizsie k tvojmu presvedceniu a schopnostou vytvorit pre teba najvyhodnejsiu vladu.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

°

:psssst: Vladimír Mečiar stratil poslaneckú imunitu. :psssst:
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

tomase zlo je stale zlo. Neviem o tom, ze by boli nejake rebricky zla.

Indigo mozno mas pravdu, v takom pripade nemusim ist nikdy volit. Stat sa to moze.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Vedel by mi niekto laicky povedat, aku maju spojitost Sulikova SaS a madari?
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa citizen »

Grond napísal: ty si naozaj retardovane sku**** hovado neda sa to inak vyjadrit ,
tych dochodcov ktorych spominas aby pomreli vybudovali pre take primitivne individum ako si ty tento stat v ktorom zijes osobne by som sa hanbil nieco take povedat , dufam ze budes potrestany na detoch ....
cloveku je uz zle z toho ked cita vsetky tie fora a stranky ako politika dokaze rozostvavat ludi je to najvacsia spinavost co moze existovat a politikom sa to dari
myslis tych ktory volili komunistov podielali sa na puci a potom kradli v podnikoch co sa dalo aj toaletak?sak sa spytaj fotra co vsetko nakradol za komunistov jasne ze mu dobre bolo.
Zamknuté