Vigor napísal:
Pravo volit je...a nie je to v tom nazve ani skryte, je pravom. Snad vies co to je. Moznost, nie povinnost. Tvoje reci o moralnom prave kritizovat su uplne mimo a vies preco? Pretoze vychadzaju z predpokladu, ze kazdy jeden clovek by mal presne tu alternativu ako moznost, ktora mu plne vyhovuje. Ak taku ma a nevyuzije ju, potom hovorme o tom, ze nema moralne pravo.
Ja som mne vyhovujucu moznost vo volbach nenasiel. Preto som nevolil. Ak by si chcel spustit tu slavnu teoriu mensieho zla poviem Ti len tolko, vazim si svoj nazor dostatocne na to, aby som nehlasoval za to, s cim nesuhlasim. Beriem to ako degradaciu a znevazenie vlastneho nazoru, preto v zivote nikdy nepojdem volit podla system mensieho zla.
A teraz mi povedz, v com si lepsi nez ja, ze Ty mas moralne pravo kritizovat a ja nie

?
No ja to vidim z toho pohladu, ze kazdy by sa mal usilovat o zmenu k lepsiemu. Priznam sa, ze som zabudol zohladnit to, ze ti ziadna strana nevyhovuje napriklad svojim programom a bolo to myslene hlavne na ten typ ludi, ktory len sedi a caka, ze sa nieco zmeni a popritom to kritizuju. Ja sa len nemozem pozerat na to, ako politici rozkradali statny majetok bez mihnutia oka a pri konfrontacii s dokazmi sa zmohli akurat na popieranie a zatlkanie. Zaroven si myslim, ze zmena teraz moze nastat, ale ked bude pravicova vlada, tak musi zamakat na tom, aby si ziskala volicov, ktori teraz volili Smer, atd. ale to je mimo nasej vymeny nazorov

Ale neviem ako ti "pomoct", nechapem uplne tvoj postoj, ja by som sa totiz v tej situacii riadil asi radsej heslom "nepriatel mojho nepriatela je moj priatel".
A uzavrel by som to tak, ze ak chces kritizovat, tak kritizuj, hadat sa tu nejdem, lebo by som zas len pisal dookola (rovnako ako to teba donutil kvoco vyssie). Uz dlhsie si totiz vsimam, ze politicke diskusie ludi s opacnym nazorom nikam nevedu a ja v tom zmysel nevidim, radsej sa o politike bavim s ludmi, ktori na nu maju rovnaky nazor ako ja a to plati dvojnasobne pre internet.
PS: volicov Smeru tolerujem, ale nechapem a s nazormi, ze by mali vymriet sa nestotoznujem, pretoze to su stale ti isti ludia, ktori v roku 1998 dokazali ukoncit meciarizmus, takze nejaky potencial v nich je, len ho treba najst (Fico ho nasiel).
Lubo$: na tvoje postoje a komentare uz nemam slov, ked si taky silny anarchista tak co sa vobec montujes do politiky? Nemala by ta nezaujimat?