pokuta z madarska?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
smejo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

pokuta z madarska?

Príspevok od používateľa smejo »

parkoval som v madarsku medzi blokmi na platenom parkovisku a ked som sa k autu vratil, tak som nasiel pod stieracom pozdrav v igelitovom sacku :D

sice z madarciny za normalnych okolnosti porozumiem akurat bodke a ciarke, ale tuto som si asi vydedukoval, ze za co to bude :) len podmienky mi tu nie su zname... ma s tym niekto skusenost? kaslat na to, alebo sa tym radsej zaoberat a vybavit to? (aby som nahodou este neskoncil niekde na sude v strasburgu :D )

+ moze mi to niekto prelozit? THX
Prílohy
miskolc.jpg
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: pokuta z madarska?

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

zahodit do kosa ! ... ty si predsa nikdy nic podobne nevidel, niesi si vedomy ziadneho priestupku a asi ti muselo pokutu odfuknut ... nech ti dokazu ze sa priestupok stal ... samozrejme takou formou, aby ta neoberali o tvoj drahy cas ;-) ... na taketo nieco sa vyseru podla mna :-)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

nordkapp_pb - urobil by si to aj v prípade pokuty na Slovensku?
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa LA »

Tam su taky lacni?
smejo
Addict
Addict

na tom spodnom listocku su nejake dve cifry 3900 a 12300ft.. wo co go?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Grim - na slovensku by za to bola papuca a pilku nenosim ... ale keby som mal len listok za stieracom tak ano ;-) ked po mne nieco chcu tak nech si na mna pockaju, alebo nech mi poslu postou predovalnie k podaniu vysvetlenia ... ja nikomu nic platit len tak nebudem ... to by som si aj aj mohol natlacit policajne blocky a do kolonky ucet dat svoj vlastny :-D

//autoeditácia príspevku (14 Jún 2010, 19:45)
smejo -> to je asi rozsah všimného pre sudruhov straznikov, ktory za to akoze mas vyplaznut :-)
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eras »

znamy dostal v rakusku pokutu, tusim za rychlost, ked prechadzal cez hranice (este davno), tak ho zastavili, povedali, ze je nanho zatykac, pozreli, ze za pokutu, zaplatil a isiel dalej
smejo
Addict
Addict

prave som rozpraval s kamaratom, vraj jeho spoluziak dostal v HU za rychlost a po 2och tyzdnoch mu dosla nejaka vyhrazka sudom a siel to radsej zaplatit, tak teraz neviem :( povodne som myslel, ze sa tym nebudem zaoberat a teraz som fakt na vazkach
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

a to zaplatil bez toho aby videl fotku a podal vysvetlenie ? :-) :-) to aj ja si chcem zalozit taky biznis :-) ...
smejo
Addict
Addict

no ja ti neviem, ale napr aj pokutu z dopravneho podniku som siel zaplatit bez toho, aby si ma fotili :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

za co konkretne ? to ti len poslali zdrap, ze chcu tvoje prachy za nieco co ti predom nijako nedokazali ?

//autoeditácia príspevku (14 Jún 2010, 20:36)
a vobec si sa nechcel ziadno branit ? ... ty si velkodusny sponzor rozhadovacneho zivota SR ;-)
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

sofer z nasej firmy mal zakazany vstup do madarska na 3 roky za nezaplatenu pokutu :D

inak, nemoze to byt nahodou pokuta za to, ze si parkoval na platenom parkovisku? lebo adresa nie je na dopravny inspektorat ale vyzera to ako adresa firmy ktora spravuje to parkovisko,

3900HUF je cca 14€, na tej druhej strane mas pravdepodobne napisanu minimalnu a maximalnu sadzbu, navyse je to iba sek na prevod penazi...

len tak mimochodom, nemas tam napisane meno, takze pomohla by zmena spz :D par ludi tu na fore vie po madarsky mozno by ti to vedeli prelozit
xerox422
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa xerox422 »

No pokusil som sa to preložit, zrejme ide o nezaplatene parkovne (300ft/hod.) do 15 dní to budes mat za 3900 a po 15. dni to budeš mat za 12300 ft čo je už o trošku dost viacej.
smejo
Addict
Addict

tu je aj link na obrazok v plnom rozliseni
http://www.pixhost.org/show/1026/2771177_miskolc.jpg
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

V pohode staci si rozkliknut naplno ten co si pridal tu.

IMHO by som to nechal tak, je to od sukromnika, domov ti nic nepride a najlepsie co mozu urobit oni, je kricat "Ő az! Ő az!" (To je on!) ked pojdes najblizsie okolo.
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

pokutu odfuklo, za stieracom si nic nemal ..nuž, ich chyba :)
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

lol pokuta za 13€ :D
po 15dnoch 41€

kamos mi vravel ze dostaval pokutu za rychlost v HU a policajt mu pri odovzdavani seku hovoril, nech to ani neplati, aj tak do zahranicia nevymahaju.. uz su tomu 2 roky, nespominal ze by dodatocne platil..
smejo
Addict
Addict

len sa bojim aj toho, ze ked pojdem koncom juna po dialnici (znamky na ECV) cez madarsko do chorvatska (a potom naspat), tak budu nejake problemy... lebo na druhej strane ked som sa pytal kamarata, tak jeho spoluhrac udajne dostal pokutu (neviem za co, asi rychlost) v HU a po neviem akom case mu dosiel nejaky papier v ktorom mu pohrozili sudom
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

neboli by prvi ani posledni - slovenska policia uz v pozvanke k podaniu vysvetlenia myslim pripaja klauzulu s vyhrazkami sudom ;-) ... bu bu bu taktika este stale zabera :-) ... neviem ci maju pravo ti zamedzit pohyb a pobyt v ich zemi na zaklade toho ze si neico nezaplatil, ale podla prezumpcie neviny, ktora plati v celej EU a je podporena zakladnymi pravami by nemali mat - vyhostit, nevpustit alebo obmedzovat mozu iba niekoho kto je pravpoplatne uznany vinnym ... a to ty predsa v ziadnom pripade niesi ani keby na teba mali hocico ;-) ... pokial nevyhrozuju s fotkou z radaru v ruke na ktorej sa poznam, tak to vzdy bol otec, mama, sestra, brat, kamarat, babka, priatelka, rodinny znamy alebo domaci mazlicek kto soferoval a nemozu ma obmedzovat na zaklade priestupku ktory spachal niekto iny, ty si uz presne nepamatas, mali si pockat a nech si vinnika najdu sami ... slusne dovidenia a ides :-P :-P :-P ...

a vobec - ty si to este nezahodil ? skutocne si myslis ze ta bude popotahovat majitel sukromneho parkoviska ? alebo nebodaj snad az najnizsie instancie mestskej policie z nejakej madarskej riti ? :-)
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

Na to aby si sa tym musel vazne zaoberat chybaju hlavne dva dovody:
1. nie je zistene KTO porusil zakon a kto ma teda platit pokutu (ako mozu vediet ze si tam zaparkoval ty?)
2. rozhodnutie o pokute ti nebolo dorucene a teda nemozes vediet ze mas nieco platit (ako mozu dokazat ze sa ti to dostalo do ruk?)
Napísať odpoveď