pravidla neurcuje na ulici sport ale tvoja hlava, a ked si raz makky a bojis sa, nic to nezmeni len ty sam, nechapem comu v tej vete nechapes alebo nechces pochopit ked tak zhadzujes ine boj umenia prave pre "pravidla"Suhlasim, ze sport nema nic spolocne s psychykou jedinca. Este ze krav maga nie je sport, ale je to subor sebaobrannych technik. Presiel som si rozne bojove umenia, neskor aj s viacerymi sukromnymi ucitelmi. Lenze ta vec, ktora sa mi nepacila bolo ze su v nich pravidla. Na ulici som sa ocitol niekolko krat, cu uz v zahranici alebo na Slovensku a zistil som ze tam neexistuju pravidla. Nikoho nezaujima ze ti roztrieska hlavu o beton ked si v Nemecku na festivale a vrazia do teba napiti nackovia. Vtedy akurat tak sa mozes modlit, ze ho niekto zastavi.
v tomto ciastocne suhlasim, ale prilis generalizujes, a hras sa tu na jedineho cloveka co nieco zazilA tie bulsh*ty o tom ze 'po ceste musis prejist sam' .... drviva vacsina ludi co chodia na boj. umenia su mlady typci, ktori po nociach onan*uju, v hlave seno a v zivote na ulici nestali, alebo maju sami problem s psychikou a boj. umeniami si akurat tak dodavaju dobry pocit a hlavne klam o sebe ze vedia pomoct alebo obranit niekoho... haha... v reali sa budu akurat tak prizerat a povedia si "not my fight"... po treningu sa citia nepremozitelni a dvihaju si tym akurat tak svoje ego.
no a zase sem pleties uplnu ko*ot, co ma "fight" na ulici spolocne so strelbou? vola sa tato tema "co robit ked po mne strielaju na ulici?" alebo "ako sa branit pred zbranou?" nemas nahodou to seno v hlave ty?Europske boj. umenia su akurat dobra teoria, ako drzat pest, ako urdiet, ako vykrit a udriet, ako ustupit na stranu a potom ho prehodit, ako ho chytit z uderu ako kopnut.... Uz po tebe niekto strielal? Po mne uz hej a tam ti je bojove umenie uplne ze naprd. Vtedy potrebujes prezit. Uz ti niekto ohorozoval manzelku, tvoju rodinu, ci dieta? Vtedy sa uplne ze vykasles na vsetky pravidla, ze sa nekope nad pas, alebo neudiera do urcitych casti tela, alebo zhodis ho na zem a ustupis... ked naozaj zalezi... tak mu zlomis ruku na dva krat, vylomis prsty alebo roztrhnes mu dlan medzi prostrednikom a prstennikom, vypichnes oko, odries do guli ze tam bude mat prazenicu, udries mu do hrtanu nech sa aj zadusi....Ked ide do tuheho tak odhodis vsetku tu spinu a bulsh*ty na povrchu a stane sa z teba zviera, ktore chce len jedno jedine - prezit a je ti jedno ako. Alebo inac vela stastia v nemocnici.
a to ze pri velkom adrenaline na ulici, pripadne pri inej vynimocnej udalosti nastupuje ta zvieracia podstata kazdeho cloveka je 90% normalnym ludom jasne