NBA

O športe...

Kto tento rok zvitazi ?

Detroit Pistons
7
15%
San Antonio Spurs
12
26%
Dallas Mavericks
2
4%
Phoenix Suns
4
9%
Cleveland Cavaliers
10
21%
Houston Rockets
2
4%
Boston Celtics
8
17%
Utah Jazz
2
4%

Celkom hlasov: 47

Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: NBA

Príspevok od používateľa Pilifo »

Tipujem rovnaké finále ako minulý rok. Lakers aj Orlando sú dosť rozbehnutí, takže bude dosť ťažké ich zastaviť. N oa finále by mohlo dopadnúť rovnako ako aj minulý rok :D

No a k vypadnutiu Clevelandu - som dosť prekvapený, že Boston vyhral túto sériu celkom hladko. Rondo zatiaľ hrá svoje životné Playoff.
jason007x
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jason007x »

Tak na vychode sa rysuje vo finale zaujimave prekvapenie, ked Orlando prehralo doma aj druhy zapas s Bostonom (i ked obidva naozaj tesne), a prehrava tak v serii uz 0:2. I ked Celtics si najma v zaverecnych dvoch semifinalovych zapasoch v serii s Clevelandom vybudili velky respekt, a to, ze to so ziskom titulu myslia vazne.

Zatial to vyzera na finale dvoch najuspesnejsich teamov v historii NBA.... uvidime ci nasledujucu noc aj Lakers zvysia na 2:0.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja verím, že Orlando to ešte otočí. Škoda, že veľa hráčom Orlanda zo základnej päťky to zatiaľ moc nejde - napr. Lewis, Nelson, Barnes... Bol to veľmi vyrovnaný zápas až do úplného konca a keby Carter dal 30 sekúnd pred koncom obidva trestné hody a bolo by to o bod, tak to mohlo dopadnúť aj opačne. Boston má ale skúsený tím a fakt si nepamätám ani 1 zápas, ktorý by pri tesnom výsledku nakoniec prehral. To je neskutočné, ako tieto koncovky Celtics zvládajú. Pamätám si aj zápas s Miami, keď to bola remíza, pár sekúnd do konca, Celtics v útoku, ale Dwyane Wade vypichol Allenovi loptu a zasmečoval ju do koša 0,6 s pred koncom, tzn. Celtics prehrávali o 2 body. Po timeoute vymysleli neskutočný alley oop na Ronda a ten vyrovnal. V predĺžení už potom Boston s prehľadom vyhral. Takže Orlando sa musí posnažiť, aby to na konci neboli tak tesné zápasy, lebo tie Boston málokrát prehrá :?

/Tak som našiel aj video -
Drago
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Drago »

Dufam, ze Finals bude takto pokracovat aj nadalej :) Lakers dobry vykon, Pierce je uplakana biatch a KG najnovsie nevie trafit open layup :D Let's go Lakers
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Lakers ten zápas s prehľadom zvládli, takže snáď dokážu na druhýkrát nad Bostonom vyhrať. V zostrihu som nevidel žiadny pokazený layup Garnetta, ale ak si ten zápas pozeral Drago, tak máš veľkú výdrž :) Ja som vydržal prvú štvrtinu a potom som odkvecol.

Teraz bude pre Lakers dosť dôležitý tento druhý zápas, aby nestratili Home Court výhodu, lebo tipujem, že v Bostone bude veľmi ťažké vyhrať aspoň 1 zápas.

//autoeditácia príspevku (08 Jún 2010, 2:37)
No sakra, Boston mi pokazil mi náladu a aj tiket. Podal som na Pierce (body + doskoky + asistencie + stealy) nad 30.5 a na Ronda pod 30.5. No kurňa, presne opačne :D Je toto možné, ten Rondo má strašne nevyrovnané výkony, ale chlapec je fakt dobrý, to sa mu musí nechať. Som zvedavý, čo predvedie túto noc a či opäť predvedie takú excelentnú hru ako v 2. zápase :smt047

+ Jesus Shuttlesworth Lakers pekne odrovnal :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

Rondo sa fakt rozohral k velkym vykonom. Ja by som si kludne podal na to, ze bude mat minimalne double-double aj dalsom zapase.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No neviem, Rondovi sa prvý zápas s Lakers absolútne nepodaril, v druhom zápase zase žiaril. Pokiaľ sa dobre pamätám, tak tiež aj proti Orlandu tam mal iba 1 zápas s triple-double, inak mal na svoje možnosti trochu slabé štatistiky. Takže podávať na neho je vážna lotéria :D

Dúfam len, že dnes v noci to bude one man show Kobeho :P
Drago
Guru
Guru

Proti obrane Bostonu velmi tazko, skor som za to, nech to nesili cez nich, nech sharuje ball, a na konci zapasu pri vyrovnanom stave nech to vezme do ruk .. pretoze nechcem vidiet dalsi zapas kde bude chuckovat strelu za strelou .. a hlavne nech sa spamataju referees, lebo to co nanho piskali v Game 2, ani sa necudujem ze ho dostali z rytmu .. Go Lakers :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No tak Lakers dnes podali skvelý výkon a Boston nepustili absolútne k ničomu. Snáď sa už Boston nevzchopí, Lakers majú teraz veškú psychickú výhodu po takomto víťazstve.

Sám som sa čudoval, čo to tie hviezdy Bostonu robia - Ray Allen minul asi 2 čisté layupy, Rondo tuším nedal ani 1 šestku a lavička taktiež nula bodov. Ak sa im bude takto "dariť" aj v 7. zápase, tak to Lakers prehrať nemôžu :)

+ zranenie Perkinsa, ktorý asi nebude môcť hrať hrá Lakers do kariet :wink:
Drago
Guru
Guru

Teda Pilifo, ja mam ine nervy .. Perk bude chybat na 100%, ale Bynum je aj tak 30%, cize je to skoro vyrovnane .. v tomto pripade sa podla mna Garnett presunie na centra a na 4ku pojde Big Baby, cize jasny mismatch pre hracov Lakers .. Baby je undersized a Garnett nema silu ani vysku aby sa mohol porovnavat s Bynumom .. preto potrebujeme od Andrewa co najlepsi mozny vykon, lebo to moze byt klucove .. Rondo sa dost trapi podla mna, Allen detto .. rozohral sa Pierce, ale pokial si Artest odvedie svoju robotu, mohlo by to byt ok .. ale rozhodne Celtics neodpisujem, su to warriors .. GO LAKERS, GO KOB'! :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No dnes to bude dlhá noc! Boston už dokázal Lakers prekvapiť v 2. zápase, keď po relatívne jasnom 1. zápase v LA vyhral. Prehra v 6. zápase by ale mohla Boston trochu poznačiť, keďže na Lakers nemal v tomto zápase absolútne žiaden nárok, takže nebolo pochýb o víťazovi od začiatku do konca. Rondo síce hovoril, že mysleli na Perkinsa a nedokázali sa plne sústrediť na hru, ale podľa mňa sa tým iba snažil opravedlniť slabú hru Bostonu.

Ako spomínal aj Kareem Abdul Jabbar: V LA je pánom Kobe a nikto mu nebude kradnúť jedlo z jeho domu :!: :D

//autoeditácia príspevku (18 Jún 2010, 6:39)
Absolútne skvelý zápas! Toto boli pomaly väčšie trenky ako náš zlatý hokejový zápas s Rusmi. Toľko odhodlania, ktoré do zápasu vložili hráči Lakers, sa len tak nevidí. Celý zápas prehrávali a keď to bolo o 13 bodov v 3. štvrtine, už som im prestával veriť. Bryantovi a Gasolovi nič nepadalo, Kobe dovtedy predvádzal svoj najhorší strelecký výkon v Playoff, no proste som už myslel, že je koniec...

Ale to, čo predviedol Bryant, Gasol a Artest v poslednej štvrtine mi vyrážalo dych. Neskutočná bojovnosť najmä od Gasola, ktorý vyhral podľa mňa pre Lakers titul :)

No a o MVP nebolo absolútne žiadnych pochýb. Kobe napriek svojmu podpriemernému bodovému zisku doskočil neuveriteľných 15 lôpt a po skvelom výkone taktiež v 4. štvrtine zakončil svoje grandiózne výkony vo finále.

Lakers, tento rok ste si to za toľkú snahu otočiť zápas a bojovnosť skutočne zaslúžili viac ako roky predtým :smt009
CuCu
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa CuCu »

Co hovorite na tohtorocne Nba Finals? Ja osobne
sledujem celu sezonu a neusiel mi skoro ziaden zapas
Spurs. Dnes v noci zahrali asi najlepsi zapas tejto
sezony, a ktomu spravili rekord v Nba finals v
jednom zapase s najvacsim poctom 3jek. Dufam ze
to tento rok San Antonio zvladne proti hviezdnym Heat.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No myslím, že podobný scenár ako v 3. zápase sa už opakovať nebude, lebo tak dobre strieľať proste nejde :D Napriek tomu verím Spurs a myslím, že tak skúsené mužstvo s tak dobrým koučom si už tento náskok nedá vziať. Proti Heat hovoria aj štatistiky - mužstvo, ktoré vyhralo 3. zápas finále za predchádzajúceho stavu 1:1 sa z titulu tešilo 30-krát z celkových 35 razov, kedy bol stav vo finále práve 1:1.
CuCu
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa CuCu »

tak tak, spurs to tento rok zvladne, dlho som nevidel od nich taku peknu tymovu hru....ten 3ti zapas sa opakovat uz proste ani neda...to co im tam napadalo mali hadam na cele finale nasetrene, ale tak ci tak, uz to zvladnu, taktiez spurs nikdy neprehralo seriu vo finale ked vnej viedlo ci uz 2:1 3:2 2:0 atd...takze tento rok to moj tym zvladol :) dufam .. Pre ginobiliho parkera a duncana je dost mozne ze maju poslednu sancu vyhrat finale :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

S tým útokom máš úplnú pravdu. Spurs majú tak premakanú ofenzívu, že je krása sa na to pozerať, naproti tomu Miami to väčšinou hrá s Jamesom 1 na 1, ktorého obranu má už San Antonio dosť vychytanú. Jedinú šancu by som dával Miami vtedy, ak by sa zázračne zobudil Wade a začal by hrať tak, ako pred 3 rokmi, čo je ale veľmi nepravdepodobné vzhľadom na jeho problémy s kolenami.

Super video o ofenzíve Spurs, ktoré ukazuje, že skoro v každom útoku majú 2-3 možnosti prihrávok na "high percentage shots":
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Nakoniec teda zase Miami. Škoda, keby dal Duncan tých 50 sekúnd pred koncom kôš (aspoň z reboundu) - mohlo to vyzerať úplne inak. Gratulácia víťazom.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

Wade sa prebral a Miami vyhralo. Jamesa je tazke branit aj ked kazdy vie ako hra..
saj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa saj »

Nechcem zakladat novu temu, supnem to sem. Chcem sa spytat, pozicia Point Guard je ako vnimana, respektive co znamena v slovencine? Konkretne "one of the best point guards" Je to tzv. pivot? Alebo ina pozicia?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Pivot je presný opak point guarda - je to podkošový hráč, ktorý je zväčša aj najvyšší. Point guard je oproti tomu rozohrávač, tzn. hráč, ktorý najlepšie ovláda loptu a najlepšie tvorí hru a prihráva.

Preklady pozícií do slovenčiny:
point guard - stredný rozohrávač
shooting guard - druhý rozohrávač
small forward - nízke krídlo
power forward - vysoké krídlo
center - pivot
saj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa saj »