COTHW:
1. Súhlasím.
2. Ale ja som predsa nepísal o presype hlasov z pôvodnej SMK do Mostu. Ja som písal o zvýšení počtu voličov pravice ako takej a o radikálnom znížení počtu voličov strán bývalej koalície. Napríklad HZDS a SNS.
3. Už som to napísal sto krát a napíšem to znova - nemusí sa riadiť každý pravidlom "keď môžu oni, môžem aj ja". To isté platí aj pre Starého Uja. Viem, že to nie je také strašné, ale nemuselo to byť. To, že to podľa teba a prezidenta nie je také strašné, neznamená, že je to každému po vôli. Poveriť môže hocikoho, je to predsa jeho právo, nie? Kde v zákone je napísané, že musí poveriť stranu s najvyšším počtom kresiel? Práve ty sa oháňaš tým, že poverenie štvorkoalície nie je jeho povinnosťou a ja píšem, že ani poverenie SMERu nie je jeho povinnosťou presne tak isto.
4. Napíšem to po sto prvý krát - nemusí sa každý riadiť pravidlom "keď mohli oni, môžem aj ja". Zároveň: čo mám ja spoločné s Dzurindom? Nehnevaj sa, ale prevádzkuješ tú istú taktiku ako voliči SMERu, ak niekto kritizuje kroky terajšej koalície, oni automaticky vytiahnu vetu v štýle "ale veď Dzurinda robil toto a hento".
5. Absolútne vôbec netuším, o čom píšeš a akú stranu to spomínaš. A ak spomínaš znova SDKÚ, prečítaj si znovu bod 4.
6. S prvými dvoma vetami súhlasím. Čo sa týka tých nepopulárnych opatrení - logicky, ak SMER rozhajdákal verejné financie, kde má budúca vláda nájsť prostriedky na upokojenie situácie a napríklad odvrátenie zníženia ratingov, atď? Dôchodkový vek sa zvyšoval aj inde a so spoplatnením štúdia úplne súhlasím. Zároveň, predtým ako niekto začne spamovať o spoplatnení, odporúčam si aj prečítať detaily a prepojenie s odvodovým bonusom, aby sme sa vyhli ukrivdeným rečiam.
Počet voličov SMERu určite stúpne, to som si skoro istý, niekto to tu už tuším vysvetľloval - SMER spravil "sociálny" populistický štát, rozhadzoval kde sa dalo, teraz príde vláda, ktorá sa bude snažiť nastoliť poriadok aj za cenu nepopulárnych opatrení, ľudia sú krátkozrakí a sprostí a po 4 rokoch budú znovu voliť červených. SAS toho moc nenasľubovala a istotne nesľubovala dostavanie diaľnic do roku 2010 ako SMER a dvojnásobné platy ako Miki.
OK - nechajme to, súhlasím, zajtra letím domov na Slovensko na 25-dňovú dovolenku a na Internetoch sa asi tak často pohybovať nebudem...Čo sme si chceli vysvetliť, sme si vysvetlili a všetko vrámci slušných mravov, takže vďaka za diskusiu...