Voľby 2010

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

Hlasovanie ukončené 12 jún 2010, 22:08

KDH
9
4%
ĽS-HZDS
3
1%
Most-Híd
13
5%
SaS
100
39%
SDKÚ-DS
43
17%
SNS
4
2%
Smer-SD
20
8%
SMK-MKP
1
0%
Inú
33
13%
Nepôjdem voliť
28
11%

Celkom hlasov: 254

Lilith
Light Expert
Light Expert

Re: Voľby 2010

Príspevok od používateľa Lilith »

rados915 napísal:http://www.aktuality.sk/clanok/165943/s ... -problemy/

Prosím vás, kto mohol podporiť Fica v tejto ankete 35%ami hlasov? A že Fica volili len babky demokratky...Toto nikdy nepochopím.
Ja som ho podporil.
begbeee napísal:Neubehol ani deň od dohody a začína sa to s*ať.
To este uvidis ako to dopadne ked bude vlada zo 4 stran s tak rozlicnymi postojmi :)

Smer + KDH >
SDKU + Hid + KDH + SaS >
Smer + SNS + HZDS
Maki
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Maki »

lilith: ale ty vo viacerych temach dokazujes ze mas v hlave seno...
Lilith
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Lilith »

Maki napísal:lilith: ale ty vo viacerych temach dokazujes ze mas v hlave seno...
Maki, uz len kvoli tomu, ze mas celkom dobru karmu by si si mal prestudovat 'fallacious argumentation'.
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

dalsi co sa tu ide ohanat s fallacies? musim sa smiat...ja ti nepotrebujem nic argumentovat momentalne, nic dokazovat, ja som simply vyjadril svoj nazor... co sa karmy tyka - je uplne ale uplne jedno aku ju mam... aj keby som mal minusovu, napisem ti to iste...
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

lilith: Tak teda podporuj ten Červený Hranol, určite sa Slovensko posunie ďalej a som si istý, že aj ekonomická situácia Slovenska. Sme na dobrej ceste SMERom do Grécka (ako to už bolo niekoľkokrát spomínané).

Povieš mi, čo konkrétne podporuješ na jeho vláde a na tom čo robí?

Btw. súhlasím s Makim a s tým senom :smt006
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

seth82 napísal: 1. Jop, bohužiaľ...

2. Ale ja som nikde nepísal, že voliči pravice neodbehli od SDKÚ k iným stranám :) Zdôrazňoval som to, že počet voličov, ktorí majú plné zuby praktík SMERu, HZDS a SNS sa radikálne zvýšil a zvýšil sa aj počet politických subjektov, ktoré majú podobnú mienku...

3. Ja chápem, že na to má právo, dokonca som to aj spomenul. Ak by to právo nemal, už by ho niekto zo štvorkoalície poslal do Ahój. Celý čas sa snažím upozorniť na jeho maximálnu hlúposť a diletantstvo, keďže ak by bol nestranný a ak by bol človekom, ktorý chce spraviť niečo pre krajinu, ktorú reprezentuje, nepreťahoval by celý proces tak, ako to predvádza. Viem, že je to čisto iba o jeho rozhodnutí, ale dovolím si tvrdiť, že tie jeho opletačky sú maximálne hlúpe a prospievajú hlavne SMERu a spol.

4. Nie som na ministerstve. Či skartujú, sú iba domnienky a to nie len moje. ČO nebolo na pretrase? Ty už nebodaj poznáš detaily oficiálnych uzatváracích správ z rezortov? Presné čísla deficitu verejných financií? Veď tí zlodeji ešte nezverejnili nič, kopec zmlúv nebolo vôbec zverejnených, Sky Toll, Detailná zmluva Emisií, v ktorej sa stratili celé miliardy (citujem: "Vláda presadila bezplatné sprístupnenie informácie z katastra nehnuteľností. Všeobecne však orgány verejnej správy opakovane odmietajú zverejniť vybrané dokumenty. Ministerstvá odmietali zverejniť niekoľko verejnosťou požadovaných dokumentov odvolávajúc sa na obchodné tajomstvo (išlo napríklad o zmluvu o predaji emisií či zmluvu s víťazom mýtneho tendra). Orgány verejnej správy tiež odmietli zverejniť niekoľko analýz, na ktoré sa premiér či ministri odvolávali vo svojich vystúpeniach (analýza dôchodkového systému, ktorá údajne potvrdzuje nevýhodnosť druhého piliera pre nižšie príjmové skupiny či analýza výhodnosti projektov PPP pri výstavbe diaľnic).") a desiatky ďalších káuz, na ktoré sa pri ich rapídne stúpajúcom množstve aj zabudlo...
http://volby.sme.sk/c/5352741/lecavalie ... e-cas.html
http://kollar.blog.sme.sk/c/230437/Smer ... merom.html
http://tv.sme.sk/v/13591/kalinak-nezver ... nenia.html
http://www.sme.sk/c/5205445/poslanci-zi ... ollom.html
http://ekonomika.sme.sk/c/4852762/emisn ... kojny.html
http://spravy.pravda.sk/chrbet-ek-potvr ... domace_p23 (detaily samozrejme nezverejnil, aby nebolo vidno, kto sa na tom nabalil)
http://spravy.pravda.sk/sdku-nechape-pr ... domace_p23 (trochu staršie, ale vždy aktuálne)
atď, atď, atď....Dal som ti aj Pravdu, aby si sa nesťažoval.

5. To, že sa neférové tendre udiali v minulosti neznamená, že tak to má byť vždy a nie je to ospravedlnením pre Fica. Ak by som mal zaujať tak apatický postoj a myslieť si, že v politike nikdy nenastane žiadna zmena, tak to sa môžem ísť rovno obesiť.

6. Áno, volil som SAS, nemám to prečo tajiť. Môj názor je môj názor a rozhodnutie voliť jednu z pravicových strán sa sformovalo až potom, ako som si zvážil a zhodnotil vládnutie SMERu a spol. Istotne ma neovplyvnila agitka SME, alebo SAS (a už vôbec nie ich časti o homosexuáloch a tráve), to čo tu píšem, je môj pohľad na vládnutie tých zlodejov a na celú momentálnu situáciu v našej politike.

Čo sa týka toho odkazu a citácie, neviem presne, k čomu si to mám akože pripojiť, ale dúfam, že nechceš tu citáciu Radičovej charakterizovať ako jej reakciu na konanie prezidenta, pretože ňou nie je - Radičová takto reagovala na rokovania budúcej štvorkoalície o ustanovení spoločnej vlády. Zároveň aj povedala, že je neetické podpisovať zmluvy po voľbách, čo sa ale Vážny žiaľ furt snaží (odkaz som už poslal).
1. K tomuto sa nemá zmysel vyjadrovať
2. Ty mi tu tvrdíš, že je to obrovský náklon na inú stranu, je to trošku nonsenz lebo preferencie SMERu stále stúpajú, čo sa o SDKÚ povedať nedá, sú tu nové subjekty Most-Híd a SAS, ktoré získali podľa môjho názoru hlasy systémom. Jedna odlevom voličov z SMK a druhá sľubovaním radikálnych zmien, podobnou rétorikou kedysi vystupoval aj Fico, tak som zvedavý ako to dopadne. Ja len s napätím sledujem ako dovládnu tieto 4 strany novej koalície. Po tom, čo som zistil, že KDH chce dáke vatikánske zmluvy možno ani nedovládnu.
3. Ty kde žiješ, nestrannosť prezidenta ??? V každej krajine je prezident podporovaný dákou vládnou stranou a skutočne mi teraz na um nepríde, že v ktorej krajine je to inak. Prospievajú hlavne SMERu a spol., čo ja ti viem. Však to nie je dáke strašné, ostatné politické strany rokujú bez ohľadu na okolnosti. Všetky strany začali rokovať a SMER má čas do Stredy na vytvorenie vlády a ak to nestihne nastúpi iná vláda bez neho (ak sa teda dohodnú), koho mal poveriť zostavením vlády prezident keď nie smer ako prvú stranu ? SKDÚ s 15-percentami ? To je na hlavičku troška nie ? Alebo mal prikázať, hej SDKÚ, SAS, MOST a KDH vy ste si vždy rozumeli vytvorte vládu. však sa chvíľku počúvaj. Poveruje sa jedna najsilnejšie strana a žiadne dve strany dokopy nemajú toľko hlasov ako SMER. Ako môže poveriť zostavením vlády inú stranu, ktorá má o desiatky kresiel menej ako SMER ?
4. Takých článkov na Dzuridovú vládu ti nájdem za 5 minút koľko chcem:
http://openiazoch.zoznam.sk/info/zpravy ... ewsID=6207
http://www.advojka.cz/archiv/2007/17/co ... ve-reformy
http://www.protiprudu.info/cenzori.html
5. Akú má morálku strana, ktorá otvorene kritizuje za neférovosť a pritom sa sama dopúšťa takýchto činov, žiadnu a je jedno aká to je strana. Akú majú morálku ľudia, ktorí sa neboja nabaliť na štátnom majetku, ale vo chvíli keď sú mimo tak im to začne strašne moc vadiť.
6. Všetci, čo boli v politike chytili na triko dáku kauzu a výhodou SAS je asi najmä to, že ešte v politike neboli, uvidíme za rok za dva (ak táto vláda vydrží) ako to celé dopadne, aj s panovaním Sulíka na Ministerstve Financií. Najmä som zvedavý na kroku súvisiace s nezdaniteľnou časťou mzdy a návratové položky. Zároveň sa chystá ďalšie zvyšovanie veku odchodu do dôchodku a reforma celého dôchodkového systému, nevylučujúc zmeny v školstve a to už zrejme vyzerá tak, že sa bude platiť aj za denné štúdium na VŠ, čo už je postavené troška na hlavičku. A mnoho mnoho ďalších vecí, ktoré bude riešiť súčasná vláda. Ak som vravel aby sme sa nedočkali toho ( i keď som nevolil SMER ), že SMER bude mať v najbližších voľbách ešte silnejšiu podporu. Obracanie sa k SAS nečakám, keďže pred každou politickou kampaňov príde najprv čas sľubov a potom pravda.

Ten odkaz mal poukazovať na fakt, ktorý som vravel už, že hoci má Fico čas na zostavenie vlády do stredy, čo ty tak vehementne odsudzuješ, to ostatným stranám nebráni začať s rokovaniami. Ďalej sama Radičová uviedla, že nevie kedy vznikne nová vláda, a že sa netreba ponáhľať.

(Od tohto príspevku budem reagovať len veľmi krátko a výstižne a poprosím ťa o to isté, lebo sa mi to nechce čítať už toľko vecí okolo toho :smt006 )
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

Toho grecka sa nemusite az tak obavat. To je velmi daleko. Oni si zili na tak vysokej nohe ze az. Najdite si na internete sposob akym sa zilo v grecku a potom si to porvnajte snami. Neriadte sa tym co povedal Sulik alebo (ten najmudrejsi po Einsteinovi) Lipsic. Za 4-8 rokov to budu zas oni na koho sa bude nadavat pre zmenu.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Voliči Sas už uplatňuju svoje prava na „slobodu a solidaritu“:

Cieľom akcie je dosiahnuť dekriminalizáciu a toleranciu marihuany na Slovensku a prejaviť "nesúhlas so súčasnou slepou drogovou politikou a zákonodarstvom".

http://aktualne.centrum.sk/domov/clanek ... id=1210171

Uvidime, kedy sa začnu ozyvať aj homosexuali...

Aby sme za chviľu nedopadli takto:

http://spravy.pravda.sk/strana-pedofilo ... k_svet_p29
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »

PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

To som zvedavy na tu dekriminalizaciu marihuany. SaS chce schvalit KDH bude zas proti. To iste aj stymi homosexualmi. Ako povedala Anča. Ako si vobec mozu ruky podat! Sa este pohadaju a budu dalsie volby. Aspon tato tema ostane stale aktualnou.
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

btw. predchvíľou som len tak náhodou zapol čt24 a bol tam potencionalny minister zdravotníctva v ČR Rudolf Zajac - ma to dosť vzalo :lol:

no k teme: podľa mňa táto črtajúca sa koncepcia vlády nebude dlho fungovať pre už spomínane dôvody - problem homosexualov, marišky a pod.... navyše 79 poslancov, to nie je bohvieaka stabilita, navyše sem-tam môžu zaštrajkovať chlapci z oks, ktorí boli na kandidatke most-hid a bude sa ťažko vládnuť (môj názor)........ešte mám jeden postreh čo tu tuším nikto nespomínal okrem uživateľa Krija, ktorý hovoril pred voľbami o možnej alternatíve voliť posledných 4 kandidatov za stranu SaS a paradoxom je, že posledny dvaja na číslach 149,150 sa vdaka preferenčným hlasom nakoniec do NR SR dostali :D
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

J.O.S.E napísal: alternatíve voliť posledných 4 kandidatov za stranu SaS a paradoxom je, že posledny dvaja na číslach 149,150 sa vdaka preferenčným hlasom nakoniec do NR SR dostali :D
dostali sa vsetci styria
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Ja verím že dospejú ku konsenzu.A takéto témy sa do vládneho programu nedostanú vrátane Vatikánskej zmluvy.Potom nech si to v parlamente prekladajú veď majú zákonodarnú iniciatívu ...
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

skuki napísal:Ja verím že dospejú ku konsenzu.A takéto témy sa do vládneho programu nedostanú vrátane Vatikánskej zmluvy.Potom nech si to v parlamente prekladajú veď majú zákonodarnú iniciatívu ...

nesplnenie týchto sľubov zo strany SaS ohľadom marišky a homosexualov sa rovna porušeniu sľubu voličom, padu preferencii a bude nasledovať rovnaký scenar ako v prípade strán SOP, či ANO, rovnako KDH, ktorá si chce presadiť to svoje, už v mediach chodia reči že Zmluva o výhrade vo svedomi musi byť súčasťou vládneho programu, takže medzi týmito stranami bude konflikt určite :)
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

V médiach ... V médiach toho už ale bolo... Predvolebný program nie je záväzný a vyjadruje len vôľu dosiahnuť to a to.A sami v SaS povedali že sa budú snažiť presadiť čo najviac zo svojho programu...A sú dôležitejšie veci a témy ako marihuana a registrované partnerstvá homosexuálov.Najmä tie ekonomický a tomu každý rozumný volič.Smer skoro nesplnil nič a ajtak mu stúpli preferencie.Takže volebný program by som skôr charakterizoval len ako prostriedok ktorý pôsobí na verejnú mienku...
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa citizen »

PsychoS napísal:To som zvedavy na tu dekriminalizaciu marihuany. SaS chce schvalit KDH bude zas proti. To iste aj stymi homosexualmi. Ako povedala Anča. Ako si vobec mozu ruky podat! Sa este pohadaju a budu dalsie volby. Aspon tato tema ostane stale aktualnou.
a mozno sas podpori zmluvu s vatikanom a kdh dekriminalizaciu marisky.ale keby sa kdh spojilo s ficom tak fico moze zabudnut na socialne maniere lebo kdh by ich drzalo totalne v sachu a skakal by ako oni piskali to je moj nazor.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

COTHW:

1. Súhlasím.
2. Ale ja som predsa nepísal o presype hlasov z pôvodnej SMK do Mostu. Ja som písal o zvýšení počtu voličov pravice ako takej a o radikálnom znížení počtu voličov strán bývalej koalície. Napríklad HZDS a SNS.
3. Už som to napísal sto krát a napíšem to znova - nemusí sa riadiť každý pravidlom "keď môžu oni, môžem aj ja". To isté platí aj pre Starého Uja. Viem, že to nie je také strašné, ale nemuselo to byť. To, že to podľa teba a prezidenta nie je také strašné, neznamená, že je to každému po vôli. Poveriť môže hocikoho, je to predsa jeho právo, nie? Kde v zákone je napísané, že musí poveriť stranu s najvyšším počtom kresiel? Práve ty sa oháňaš tým, že poverenie štvorkoalície nie je jeho povinnosťou a ja píšem, že ani poverenie SMERu nie je jeho povinnosťou presne tak isto.
4. Napíšem to po sto prvý krát - nemusí sa každý riadiť pravidlom "keď mohli oni, môžem aj ja". Zároveň: čo mám ja spoločné s Dzurindom? Nehnevaj sa, ale prevádzkuješ tú istú taktiku ako voliči SMERu, ak niekto kritizuje kroky terajšej koalície, oni automaticky vytiahnu vetu v štýle "ale veď Dzurinda robil toto a hento".
5. Absolútne vôbec netuším, o čom píšeš a akú stranu to spomínaš. A ak spomínaš znova SDKÚ, prečítaj si znovu bod 4.
6. S prvými dvoma vetami súhlasím. Čo sa týka tých nepopulárnych opatrení - logicky, ak SMER rozhajdákal verejné financie, kde má budúca vláda nájsť prostriedky na upokojenie situácie a napríklad odvrátenie zníženia ratingov, atď? Dôchodkový vek sa zvyšoval aj inde a so spoplatnením štúdia úplne súhlasím. Zároveň, predtým ako niekto začne spamovať o spoplatnení, odporúčam si aj prečítať detaily a prepojenie s odvodovým bonusom, aby sme sa vyhli ukrivdeným rečiam.
Počet voličov SMERu určite stúpne, to som si skoro istý, niekto to tu už tuším vysvetľloval - SMER spravil "sociálny" populistický štát, rozhadzoval kde sa dalo, teraz príde vláda, ktorá sa bude snažiť nastoliť poriadok aj za cenu nepopulárnych opatrení, ľudia sú krátkozrakí a sprostí a po 4 rokoch budú znovu voliť červených. SAS toho moc nenasľubovala a istotne nesľubovala dostavanie diaľnic do roku 2010 ako SMER a dvojnásobné platy ako Miki.

OK - nechajme to, súhlasím, zajtra letím domov na Slovensko na 25-dňovú dovolenku a na Internetoch sa asi tak často pohybovať nebudem...Čo sme si chceli vysvetliť, sme si vysvetlili a všetko vrámci slušných mravov, takže vďaka za diskusiu... :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Teraz som videl na STV, že sa do vytvorenia koalície zamontovali debilné Vatikánske zmluvy, ktoré môžu všetko pokaziť.

Figeľ vyhlasoval, že si za nimi budú stáť a budú ich chcieť presadiť do vládneho programu, Bugár mu na to povedal, že treba niekomu zalepiť ústa.

Hneď to využili SMERáci a SNS na to, aby poukázali na potencionálne "farizejstvo" KDH, ak by od tohto svojho bodu ustúpilo.

Fico vraj navrhuje KDH dvojkoalíciu, 6 ministerských miest a miesto predsedu parlamentu, samozrejme aj Vatikánske zmluvy do programu.

Už sa vytvárajú v istých štruktúrach KDH tlaky na túto tému a samozrejme, už sa do toho začína montovať aj cirkev.
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa citizen »

Slota: SNS by podporila koalíciu Smeru a KDH
http://www.sme.sk/c/5426030/slota-sns-b ... a-kdh.html
Bigbob
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Bigbob »

Slota si asi neuvedomuje, že velkú červenú rubíkovú kocku človeku do zadku nestrčí. Myslím, že koalícia KDH-SMER by pre jedného s nich skončila zle nedobre....
Zamknuté