nazor na tento notebook
-
Masaker
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
nazor na tento notebook
caute ludkovia:) idem na vysoku skolu:D tak potrebujem nejake vykonnejsie naradie na pracu:)
co poviete na tento notas?
http://www.alza.sk/acer-aspire-5553g-n9 ... 172558.htm
je lepsia alternativa?
lepsie je stvorjadro od amd ako i3 i5 a i7 od intelu?
dakujem
co poviete na tento notas?
http://www.alza.sk/acer-aspire-5553g-n9 ... 172558.htm
je lepsia alternativa?
lepsie je stvorjadro od amd ako i3 i5 a i7 od intelu?
dakujem
-
Thommas
Addict
Re: nazor na tento notebook
Ten neber.. viem si predstaviť, čo je to za pekáč...... poobzeraj sa tu http://www.hojko.com/zostavy-volitelne- ... 42343.html
-
webmasterr
Medium Professional
ak chces Acer tak ja by som bral radsej tento: http://www.alza.sk/acer-aspire-5820tg-4 ... 165793.htm - osobne by som isiel urcite radsej do Intelu, a rada TimelineX je vraj celkom podarena, a tento nb ma fakt dobry pomer cena/vykon/vydrz..kedze ma prepinatelne grafiky 
//osobne by som tiez velmi Acer nebral lebo vela ludi nanho nadava, ale nadavaju prave hlavne na radu Aspire...TimelineX je vyssia rada a vraj je na tom konstrukcne dobre, tiez planujem kupu nb a presiel som kopu diskusii aj recenzii a vacsinou ak sa spominal Acer tak vraj jedine rada TimelineX alebo Travelmate je na tom dobre, takisto si ich chvalili v recenziach. Ale tak ci tak treba uznat ze tento model ma velmi dobry pomer, a osobne som nenasiel nic co by na tom bolo podobne ale malo kvalitnejsiu znacku. Dell, lenovo, toshiba maju bud pri cca rovnakej cene slabsi vykon alebo odost mensiu vydrz, dell ma hlavne vyhodu next bussiness day zaruky, ale inak vykon/vydrz nieje nic moc.
//1000. prispevok
//osobne by som tiez velmi Acer nebral lebo vela ludi nanho nadava, ale nadavaju prave hlavne na radu Aspire...TimelineX je vyssia rada a vraj je na tom konstrukcne dobre, tiez planujem kupu nb a presiel som kopu diskusii aj recenzii a vacsinou ak sa spominal Acer tak vraj jedine rada TimelineX alebo Travelmate je na tom dobre, takisto si ich chvalili v recenziach. Ale tak ci tak treba uznat ze tento model ma velmi dobry pomer, a osobne som nenasiel nic co by na tom bolo podobne ale malo kvalitnejsiu znacku. Dell, lenovo, toshiba maju bud pri cca rovnakej cene slabsi vykon alebo odost mensiu vydrz, dell ma hlavne vyhodu next bussiness day zaruky, ale inak vykon/vydrz nieje nic moc.
//1000. prispevok
Acer? nikdy viac. Ten môj sa neskutočne prehrieva (Acer Aspire 5920G)
-
Suffel
Guru
hm.. ani jeden z tychto acerov.. pri booku za 850€ by som cakal uz troska vyssiu kvalitu ako pri tomto acere.. ake mas poziadavky na book? hlavne co sa chystas na nom robit?.. ja by som pozeral po nejakom asuse urcite vykonov najdes nieco podobne a kvalitovou to je uz troska ina kava..
-
webmasterr
Medium Professional
hh no ja mam prave na Asus opacny nazor, poznam relativne dost ludi s Asusom (intrak) ktory s nim mali dost problem a vacsine po 2-3 rokoch odisli a aj ja osobne som mal Asus pokial mi neodisiel pred tyzdnom(mal cca 3 roky)...a asus uz fakt nie... sice neviem ako su na tom najnovsie modely ale riskovat urcite nebudem... najlepsia volba je urcite Dell a ich NBD zaruka ale tie nemaju taky dobry pomer cena/vykon/vydrz takze tam bude treba polavit v poziadavkach alebo si najst inu znacku a verit ze sa nepokazi
(alebo si inde priplatit za lepsiu zaruku)
A zase netreba jednu znacku celu hadzat do kosa....niesom zastancom Aceru ani inej znacky ale vseobecne je zname ze aj ked znama kvalitna firma ponuka nizku triedu notebookov su na tom cca rovnako ako aj ine menej kvalitne firmy... tj ked kupite aj Dell za 500€ moze mat tolko a este aj viac chyb ako Acer/Asus/Hp pavilion atd.. to je tak zo vsetkym
A zase netreba jednu znacku celu hadzat do kosa....niesom zastancom Aceru ani inej znacky ale vseobecne je zname ze aj ked znama kvalitna firma ponuka nizku triedu notebookov su na tom cca rovnako ako aj ine menej kvalitne firmy... tj ked kupite aj Dell za 500€ moze mat tolko a este aj viac chyb ako Acer/Asus/Hp pavilion atd.. to je tak zo vsetkym
-
Masaker
Medium Professional
OT:webmasterr: gratulujem k tisicke:D
ludia dakujem za skusenosti... acer sa mi nepozdaval ale zdal sa mi za tu cenu vykonny:) preto som ho sem dal.. dakujem za postrehy a rady:)
chcem na nom hlavne na vysokej skole programovat , kedze idem na informatiku a pod. hrat sa nebudem ale chce to aj kvalitnu grafiku a hlavne o noveho naradia cakam ze mne ako uzivatelovi bude stihat, cize viac otvorenych aplikacii , internet, filmy a dalsie veci ale hlavne nove naradie potrebujem kvoli skole. hlavne nech to je rychle. idem hlavne asi po pomere cena vykon . nepotrebujem neake booky obalovane v koži a pod:D:D:D
dakujem
//autoeditácia príspevku (16 Jún 2010, 17:52)
nejake nove navrhy? :)dik
ludia dakujem za skusenosti... acer sa mi nepozdaval ale zdal sa mi za tu cenu vykonny:) preto som ho sem dal.. dakujem za postrehy a rady:)
chcem na nom hlavne na vysokej skole programovat , kedze idem na informatiku a pod. hrat sa nebudem ale chce to aj kvalitnu grafiku a hlavne o noveho naradia cakam ze mne ako uzivatelovi bude stihat, cize viac otvorenych aplikacii , internet, filmy a dalsie veci ale hlavne nove naradie potrebujem kvoli skole. hlavne nech to je rychle. idem hlavne asi po pomere cena vykon . nepotrebujem neake booky obalovane v koži a pod:D:D:D
dakujem
//autoeditácia príspevku (16 Jún 2010, 17:52)
nejake nove navrhy? :)dik
-
Suffel
Guru
zastancom asusu alebo nejakej inej znacky som urcite neni.. booky vyberam podla toho co ponukaju a nie podla toho aka je to znacka... acer nieje zla znacka ale pri bookoch za 500 - 600€ kde poskytuje dost velky vykon teda urcite je v pomere cena/vykon.. no ale pri booku za 900€ by som fakt cakal uz troska kvalitu a nie acer.. acere maju hrozne plasty o pantoch uz ani nehovorim.. takze z tohto hladiska by som tolko za acer nedal..webmasterr napísal:hh no ja mam prave na Asus opacny nazor, poznam relativne dost ludi s Asusom (intrak) ktory s nim mali dost problem a vacsine po 2-3 rokoch odisli a aj ja osobne som mal Asus pokial mi neodisiel pred tyzdnom(mal cca 3 roky)...a asus uz fakt nie... sice neviem ako su na tom najnovsie modely ale riskovat urcite nebudem... najlepsia volba je urcite Dell a ich NBD zaruka ale tie nemaju taky dobry pomer cena/vykon/vydrz takze tam bude treba polavit v poziadavkach alebo si najst inu znacku a verit ze sa nepokazi(alebo si inde priplatit za lepsiu zaruku)
s asusmi mam zatial len dobre skusenosti sem tam nejaka reklamacia sa najde ale inak sa nemozem stazovat.. asus je podla testov najmenej reklamovana znacka bookov,, ja osobne by som sa urcite asus nebal je to porovnatelna znacka s msi atd..
pri dell a ostatnych znackach (kvalitnejsieho typu) je 20% s ceny len za znacku.. tym nechcem povedat ze niesu kvalitne a pod. ale ked chces vykonny dell tak okolo 1300€ aby sa vykonovo vyrovnal napr. asus za 900€.. (tie ceny su orientacne),,
takze k tym bookom ako tak nato pozeram pripada mi do uvahy toto:
Toshiba: http://www.alza.sk/toshiba-satellite-a5 ... 151503.htm
Asus: http://www.alza.sk/asus-n61jv-jx094v-d165604.htm
Dell: http://www.alza.sk/dell-studio-1558-cerny-d170421.htm
Msi: http://www.alza.sk/msi-gt628-637xcz-d153394.htm
takze ta toshiba je taky priemer nic extra ale urcite by stacila.. najsilnejsie je msi ktore sice nema az taky dobry procesor ako ostatne ale ma jednoznacne najlepsiu grafiku a tak isto 7200otackovy disk co je urcite plus.. dost ma zaujal aj ten dell.. na tu cenu si myslim ze celkom slusny vykon graficky je sice najslabsi, su podobne s tou toshibou... asus je asi stredna cesta ponuka dost vykonu za prijatelnu cenu.. ja osobne pri tvojich poziadavkach by som sa rozhodoval medzi msi a asusom.. ale keby zoberies ktory kolvek z nich urcite by si chybu nespravil.. dell a toshiba ma vyhodu v kvalitnejsom osadeni HW a tak isto v kvalitnejsich plastoch... u msi a asusu je to zase vykon... takze je to na nebe pozri si ich pripadne ak najdes nieco lepsie kludne to sem hod.
ja sa chystam na ASUS N-series tak dufam ze to ze je to porovnavatelne s MSI bol preklep ... 
-
Suffel
Guru
nie nie nebol to preklep.. msi a asus spadaju do rovnakej triedy.. samozrejme asus je natom odost lepsie co sa tyka reklamaciek.. neviem aky kusok chces z N-series ale v podstate su vsetky serie rovnako dobre.. je jasne ze v kazdej serie sa vyskytuju chybne kusky ale ze by bolo nieco extra ako napr. u HP paviliony tak to nie..
to neviem ani ja, vykonovo mi vyhovuju vsetky, akurat mam problem s rozmerom neviem ci N71 alebo N61 ... pokial N61 rozmyslam nad bielou a neviem ci je to iny material (kedze cena je uz trosku premrstena).
Asus som vsak vzdy kvalitativne radil vyssie ako MSI
Asus som vsak vzdy kvalitativne radil vyssie ako MSI
-
Suffel
Guru
ano radili s toho dovodu ze asus ma menej reklamacii a teda sa povazuju za lepsie booky.. material by mal byt taky isty pokial to nieje ina seria.. skus dat konkretny model a hlavne napis vyuzitie,,
konkretny model mozno najskor tento tento a v pripade ze sa rozhodnem pre 17" verziu tak tento.
Viac sa mi kvoli rozliseniu pozdava 17" verzia, ale odhovaraju ma(udajne je to prilis tazke na prenasanie). O HW nieco viem, takze viem ze tie CPU su dostatocne vykonne na vsetko co potrebujem, GPU je slaba, ale na hry to urcene nie je . Paci sa mi podpora USB 3.0.
Urceny na studium(IT). Ale ako vravim, z HW problem nemam. Zaujima ma kvalita spracovania a bokom ci je ten zvuk fakt taky skvely
Viac sa mi kvoli rozliseniu pozdava 17" verzia, ale odhovaraju ma(udajne je to prilis tazke na prenasanie). O HW nieco viem, takze viem ze tie CPU su dostatocne vykonne na vsetko co potrebujem, GPU je slaba, ale na hry to urcene nie je . Paci sa mi podpora USB 3.0.
Urceny na studium(IT). Ale ako vravim, z HW problem nemam. Zaujima ma kvalita spracovania a bokom ci je ten zvuk fakt taky skvely
mhm, ja sa spytam uplne inak. Vsimam si uz dlhodobo, ze studaci chcu kupit book tzv. all in one, teda tazke zhave hebedo za drahe prachy. Pokial budes mat priestor, nemas lepsie kupit si stolny PC, ktory je na pracu daleko pohodlnejsi a plnohodnotnejsi a k nemu nejaky maly netbook na prenasanie, co by vydrzal na baterku cele vyucovanie, pripadne cestu?
Celkovy cenovy rozdiel nebude az taky drasticky a vysledne pohodlie urcite ocenis.
K veci ale..., pri kupe notebooku akehokolvek je dost vysoka sanca, ze budes casom nieco reklamovat (ci uz nabijacku, zalomeny kablik k displayu niekde vnutri, bateriu ...), preto by som osobne bral zrejme dell s NBD zarukou, co ale zasa vyjde o nieco drahsie. Inak teda celkovo zalezi, ake mas preferencie, ci ma byt nb mobilny, alebo to ma byt vykonny prenosny stolny pocitac, co sa na nom bude robit atd. Rozdiely medzi znackami sa uz pomaly zmazavaju (vnutro je to iste, takze sa casto lisia maximalne tak dizajnom, sasi, sposobom vetrania, displayom a pouzitou bateriou), a tak ide predovsetkym o to, co ti vie kto ponuknut naviac. Aj ked je pravda, ze z osobnych preferencii a starsich skusenosti by som doporucil asi len dell, lenovo, asus, toshibu (ale sa mi nepaci dizajnom) a ako hernu stanicu este msi. Ale ako pisem, to uz je moja ciastocna zaujatost...
Celkovy cenovy rozdiel nebude az taky drasticky a vysledne pohodlie urcite ocenis.
K veci ale..., pri kupe notebooku akehokolvek je dost vysoka sanca, ze budes casom nieco reklamovat (ci uz nabijacku, zalomeny kablik k displayu niekde vnutri, bateriu ...), preto by som osobne bral zrejme dell s NBD zarukou, co ale zasa vyjde o nieco drahsie. Inak teda celkovo zalezi, ake mas preferencie, ci ma byt nb mobilny, alebo to ma byt vykonny prenosny stolny pocitac, co sa na nom bude robit atd. Rozdiely medzi znackami sa uz pomaly zmazavaju (vnutro je to iste, takze sa casto lisia maximalne tak dizajnom, sasi, sposobom vetrania, displayom a pouzitou bateriou), a tak ide predovsetkym o to, co ti vie kto ponuknut naviac. Aj ked je pravda, ze z osobnych preferencii a starsich skusenosti by som doporucil asi len dell, lenovo, asus, toshibu (ale sa mi nepaci dizajnom) a ako hernu stanicu este msi. Ale ako pisem, to uz je moja ciastocna zaujatost...
mne ten notebook bude nahradzat na intraku desktop kedze domov to bude 200km...a davat si na intrak desktop je trosku ... mimo pokial je ine riesenie
kasli na acer asus 8 z 10 sa ti po 24 mesiacoch zacne kazit aj ked sa ti to zda neskutocna ver tomu ...... ber LENOVO mas to lepsie ... len moj nazor
-
Suffel
Guru
neviem kde si prisiel k tomu asus ale pocujem to prvy krat.. a vsetky testy hovoria ze asus ma najmenej reklamacii..
//autoeditácia príspevku (17 Jún 2010, 15:33)
k tomu lenovo ano su to kvalitnejsie booky ale len co sa tyka spracovania a osadenom HW..
//autoeditácia príspevku (17 Jún 2010, 15:33)
k tomu lenovo ano su to kvalitnejsie booky ale len co sa tyka spracovania a osadenom HW..