Voľby 2010

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

Hlasovanie ukončené 12 jún 2010, 22:08

KDH
9
4%
ĽS-HZDS
3
1%
Most-Híd
13
5%
SaS
100
39%
SDKÚ-DS
43
17%
SNS
4
2%
Smer-SD
20
8%
SMK-MKP
1
0%
Inú
33
13%
Nepôjdem voliť
28
11%

Celkom hlasov: 254

tehla

Re: Voľby 2010

Príspevok od používateľa tehla »

beardie napísal:ak ho nevedia riadit a nie je z neho dostatocny zisk, tak to moze riadit niekto iny, aj cudzinec, vobec v tom nevidim problem

pochop ze v kapitalizme ide o zisk, je jedno ako ho dosiahnes
lenže ty si ten zisk nedosiahol Beardie, dosiahli ho Francuzi, ty si len vycaloval viac zo svojej kasičky
beardie napísal:Netreba sa čudovať asi...

Ministerstvá robia zmluvy do poslednej chvíle

Zmluvy za milióny eur podpisujú na poslednú chvíľu úradníci vlády Roberta Fica. Nakupujú najmä informačné systémy.

Obchody takmer za 13 miliónov eur (asi 400 miliónov korún) s počítačovými firmami urobili na poslednú chvíľu ministerstvá a štátne inštitúcie. Vo všetkých prípadoch išlo o zákazku bez súťaže s odôvodnením, že práce môže poskytnúť iba jeden dodávateľ.
Mysliš, asi tak, ako keď sa do zahraničia za babku vypredavali štatne podniky za ery Mikloša a Dzurindu za bohate provizie, pričom sa nehanbili Slovakom do telky hovoriť ako si maju uťahovať opasky a dobre že nenechali ľudi vyberať kontajnery? Sami ste znovu volili tych istych neschopnych ľudi, ktory sami priznali, že štat nevedia riadiť, že su zli vlastnici, Mikloš to o sebe dokolečka opakoval: štat je zly vlastnik!. Prečo ste ich teda znovu volili? Riešenim je rozobrať štat na cucky, alebo voliť do vlady schopnejšich ľudi, ktorym na Slovensku aspoň trochu zaleži? To, čo hovorite postrada akykoľvek zdravy rozum.
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa citizen »

tehla o com tu tocis teraz robi "narodniar" Hranol a Dement zakazky za 13 mil eu a ty stale omielas o Dzurindovi?treba dat sancu novym ludom ako je SaS a potom mozeme tvrdit co spravili zle.a chodte uz do riti s tou mariskou nech si ju kazdy kto chce huli doma je to jeho osobna vec mate tu fasisticke zmyslanie.
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

Ale SaS je len casto noveho. Inak tam je vsetko stare. A to som zvedavy ake budem platit dane ked prejde odvodovy bonus. Ale podla mna si to nezariadia tak aby som platil menej. To by sa im ani neoplatilo. Dalej sa bude pokracovat v privatizacii. I ked vsetko velke uz je predane.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

tehla napísal:lenže ty si ten zisk nedosiahol Beardie, dosiahli ho Francuzi, ty si len vycaloval viac zo svojej kasičky
zisk dosiahla firma a z dani (a dividend), ktore odvadza ma vacsi prijem aj stat, cize vdaka tomu ze je efektivnejsie a lepsie riadenie, tak ma stat viac penazi

tu druhu cast som nepisal, tak ma necituj :!:
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

beardie napísal:
zisk dosiahla firma a z dani (a dividend), ktore odvadza ma vacsi prijem aj stat, cize vdaka tomu ze je efektivnejsie a lepsie riadenie, tak ma stat viac penazi
Počúvaj a to s toľkými vysokými školami zameranými na ekonomiku a manažment štát nevie nájsť nikoho schopného na riadenie ? Alebo to len Francúzi, Nemci majú takých ľudí. Je to smiešne. Len týmto vláda dokazuje v mojich očiach, že oni by tam nasadili zas dákeho známeho, ktorý by to za pár rokov priviedol na pokraj bankrotu vplyvom rôznych kauz.
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

ano je to tak ked tam boli slovaci tak to slo dole vodou co sa cudujes?slovaci su vychovany ktomu len krednut a lenosit v praci.v statnych samozrejme
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

COTHW napísal:
Počúvaj a to s toľkými vysokými školami zameranými na ekonomiku a manažment štát nevie nájsť nikoho schopného na riadenie ? Alebo to len Francúzi, Nemci majú takých ľudí. Je to smiešne. Len týmto vláda dokazuje v mojich očiach, že oni by tam nasadili zas dákeho známeho, ktorý by to za pár rokov priviedol na pokraj bankrotu vplyvom rôznych kauz.
Ale sak on sa niekto schopny najde. Respektive najdu si ho Nemci, Francuzi. Ale ak ma ostat podnik vo vlastnictve statu, tak si napriklad Robko zmysli, ze by sa hodilo zabezpecit neter, tak tam hodi jej manzela...
tehla

Hovorim, otrocka myseľ. Že cudzie štaty nam maju hľadať manažerov lol. Pokiaľ viem Slovaci tieto podniky vlastnymi rukami vybudovali.
Štat ma byť v dnešnej modernej dobe podnikateľom a snažiť sa rozvijať a čo najviac ziskavať zo svojich podnikov, tak ako to robia ostatne štaty (ktore ešte skupuju zahranične podniky, od štatov, ktorych politici su dosť skorumpovani a ľudia dosť blbi na to, aby to mohli urobiť). Čo urobili zločinecka organizacia Ivan M., Mikuláš Dz. (a ich poradca Richard S.)? Priznali, že su zli vlastnici a namiesto toho, aby podali demisiu, kedže su neschopni, nechali cudzim štatom rozhodovacie práva a polovicu zisku z najvynosnejšich podnikov. Čo zostalo ľudom? Zvyšovanie cien. Tam by som videl „úspešné riadenie“, ktorym vas oblbuju smetiari.
Treba vymeniť neschopnych ľudi a nie rozpredať si celu republiku pod zadkom, ved už trochu rozmyšľajte deti
beardie
Redeemer
Redeemer

COTHW napísal:Počúvaj a to s toľkými vysokými školami zameranými na ekonomiku a manažment štát nevie nájsť nikoho schopného na riadenie ? Alebo to len Francúzi, Nemci majú takých ľudí. Je to smiešne. Len týmto vláda dokazuje v mojich očiach, že oni by tam nasadili zas dákeho známeho, ktorý by to za pár rokov priviedol na pokraj bankrotu vplyvom rôznych kauz.
treba sa spytat Vlada, Ducky bol jeho biely kon
COTHW
Medium Star
Medium Star

Neviem, čo je to za najnovší šport prísť do politiky a nabaliť sa a toto odpredávanie s odvôvodnením, že štát je zlý vlastník mi príde maximálne iracionálne.

beardie keby len Vlada bolo by dobre

citizen treba sa zamyslieť, prečo dostávajú šancu riťovlezi pred schopnými ľuďmi a podľa toho aj voliť

Fabo a ty si myslíš, že privatizácia a odpredaj strategických podnikov bol krok aby sme sa my prostí občania mali lepšie ? Aby sme z toho mali my viac výhod ? Jeden ako druhý.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

tehla napísal:...
Ty si bol posledné roky zmrazený, alebo si žil na nejakej inej planéte? (keď si si nevšimol, že aj Fico a jeho kamaráti taktiež okrádali štát) To, že, podľa teba, nejaká vláda okrádala štát, totiž vôbec neznamená, že to môže robiť aj nasledujúca vláda.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

IvanSK napísal:Revizionizmus nemá nič spoločné so štátnym dlhom, teda nechápem prečo do toho zaťahuješ môj osobný názor na tvoje tvrdenia že Trianonská mierová zmluva je provokáciou pre Maďarov. Niečo také nemôže napísať zdravý európan, ktorý si uvedomuje výsledky prvej a druhej svetovej vojny, to môže napísať len revizionista.
Ty špinavý klamár, nauč sa čítať, nič také som nenapísal. Hanbi sa za svoje účelové interpretácie. (Ak áno cituj, a zvýrazni mi slová provokácia a maďari). Provokáciou je správanie Jána Slotu, nie zmluva, ak by tam šiel odhaľovať fotku svojej babky, napísal by som to isté. Ty si proste stratený,úbohý prípad. :?

Navyše sám si napísal na následnú otázku
Môže byť pre určitú extrémnu skupinu maďarov, trianonská pamätná tabuľa umiestnená tesne pred voľbami nacionalistickým kontroverzným politikom v Komárne, vnímaná ako provokácia?
IvanSk napísal:
Samozrejme, že nemôže, môže to byť provokácia len pre revi/zionistov a ľudí nespokojných s hranicami dnešnej Európy.
Napriek tomu opäť podlo klameš a zavádzaš. Tvoja vizitka..
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

slay napísal:Ty špinavý klamár, nauč sa čítať, nič také som nenapísal.
slay napísal:Môže byť pre určitú extrémnu skupinu maďarov, trianonská pamätná tabuľa umiestnená tesne pred voľbami nacionalistickým kontroverzným politikom v Komárne, vnímaná ako provokácia?
ivansk napísal:Samozrejme, že nemôže, môže to byť provokácia len pre revi/zionistov a ľudí nespokojných s hranicami dnešnej Európy.
Prečo sa zaoberáš podľa Vás zanedbateľnou skupinou revizionistov a extrémistov ak sám nie si jedným z nich?
Prečo ťa trápia ? Schvaľuješ ich vyčínanie? Ospravedlňuješ ich výčiny tým, že odvádzaš tému od zničenia pamätníku na Trianon k Slotovi? To sa mi snáď sníva.

Ty obhajuješ či zľahčuješ alebo zakrývaš vyčíňanie cudzích extrémistov a revizionistov pričom ti vadí nejaká slovenská pospolitosť a SNS, nuž je to prinajmenšom čudné až znepokojujúce a navyše nechutné. Mám vážne pochybnosti o tom či si vôbec Slovák.

Kontroverzný nie je Slota ale tvoje výroky na adresu ničenia pamiatok na udalosti, ktoré zaručujú dnešné hranice Slovenskej Republiky a povojnové usporiadanie Európy. Už sa približuješ k spochybňovaniu výsledkov 1 s.v. a druhej s. vojny, len tak ďalej.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

COTHW napísal:Fabo a ty si myslíš, že privatizácia a odpredaj strategických podnikov bol krok aby sme sa my prostí občania mali lepšie ? Aby sme z toho mali my viac výhod ? Jeden ako druhý.
Tak napriklad mne osobne stupla zivotna uroven po predaji zeleziarni americanom podstatne...

Vraj ze "mali podat demisiu". Robko nemal podat? Janko, a Vlado tiez nie?
Neuvedomujete si, ze narod ma urcite vlastnosti, pozitivne a negativne, zapricinene napr. aj historickym vyvojom. U nas sa to prejavuje napriklad aj tym, ze vo velkych statnych podnikoch neexistuje motivacia rovnaka ako ten isty podnik v sukr. sektore. Preco by aj bola, ked trvanlivost funkcie je do najblizsich prehratych volieb... Slovaci by potrebovali vyzriet, kym by mohol existovat a zodpovedne fungovat statny monopolny podnik napr. v oblasti energetiky.
tehla

chrono napísal:...
Maš pocit, že by som niekedy tvrdil toto?:

"To, že, podľa teba, nejaká vláda okrádala štát, totiž vôbec neznamená, že to môže robiť aj nasledujúca vláda"

Bavime sa o privatizacii, to pokiaľ viem minula vlada nerobila, preto kritizujem tych, ktory su teraz znovu na vyslni. Ja mam zas pocit, že sa tu bavim zo skupinkou sfanatizovanych občanov, ktori nie su ochotni prijať a ani rozumne odpovedať na akykoľvek argument

Ked sa dlho pred voľbami aj počas volieb nad Tatrou blyskalo až tak, že ľudia z toho mali potopy, aj tak sme ich nezastavili a mame tu znova vládu satanových služobníkov a Jano, hoci narobil veľa hlupostí mal v jednom pravdu – ešte budeme plakať krvavé slzy (ak nebudeme všetci zhulene bľabotať nezmysly a nepričetne sa rehotať zo všetkeho)
Slay napísal:Ty špinavý klamár... Provokáciou je správanie Jána Slotu
Ty sa spamätaj už. Ak ústavný činiteľ SR dá postaviť pamätník na vytýčenie našich hraníc a Maďar ho rozbije na cucky, čo z toho je provokácia? Vieš čo je provokácia? Čítaj:
Hospodárske noviny priniesli rozhovor s Csanádom Szigedim, europoslancom za maďarskú šovinistickú stranu JOBBIK. V rozhovore okrem otvorenej nenávisti voči nášmu národu vyslovil aj také nezmysly, ako napríklad, že na Slovensku nemá 700-tisícová maďarská menšina žiadne práva, dokonca ani komunikovať vo svojom jazyku, taktiež, že nie sme štátotvorným národom, ale len štátom, ktorý je multietnický, podobne ako Švajčiarsko, preto by sme sa vraj mali naučiť po maďarsky, či vzdať sa južného Slovenska.

Táto strana s podobnými klamstvami vystupuje aj na pôde Európskeho parlamentu, kde žiada vylúčenie Slovenska z EÚ

http://narod.sk/komentare/161-jobbik-klame
alebo
na Mierovej konferencii predseda maďarskej delegácie – smutne známy gróf Albert Apponyi – bývalý minister školstva a tuhý maďarizátor, vyhlásil: „ Podelením Uhorska sa časť jeho obyvateľstva (Maďarov) dostane pod hegemóniu rás s nižšou kultúrou!“
Utlačali sme 1000 rokov alebo napadli sme niekedy mi Maďarov? Nie, to sa ale o našich susedoch povedať neda:
Maďarský vpád aktivizoval celé Slovensko. K asi 30 000 vojakom za krátky čas pribudlo ďalších 20 000 záložníkov z iných okresov Slovenska a ďalšie tisíce boli mobilizované z príslušníkov Hlinkovej gardy. Maďarské velenie bombardovalo Spišskú Novú Ves dňa 24. marca 1939.
Maďarsko sa obrátilo na svojich tútorov Nemecko a Taliansko. Nemecká ríša, ako hlavný mocenský prvok v európskom priestore, prinútila obe krajiny k mierovým rokovaniam. Maďarská vláda, vedomá si nadradenejšieho postavenia vo vzťahu k Slovensku, pre jej zásluhy na rozbití ČSR, dosiahla, aby obsadené územia boli pripojené k Maďarskému kráľovstvu. Slovensko tak stratilo 1897 km² územia so 70 000 obyvateľmi, z ktorých len 5000 bolo neslovenského či nerusínskeho pôvodu. Podpísaný mier horthyovci, na potvrdenie historických skúseností, nedodržiavali a dochádzalo k častým vpádom na územie Slovenska, čo si vyžiadalo ďalšie životy.
Fabo napísal:...
Čo možno očakavať od naroda, ktoreho občania prekružkuju do parlamentu na kandidatke maďarskej strany žida Šebeja, ktorý svojho času vyhlásil, že pri pohľade na Slovenský štátny znak sa mu chce vracať (zrejme aj pri pohľade na nás, Slovákov), su nadšeni z buducej premierky Radičovej, ktora bola proti vytvoreniu SR a teraz sa derie na jej čelo, „kresťanov“, ktorí nechali zbombardovať kresťanskú krajinu a vytvoriť moslimský štát v srdci Europy a výpredajcov majetku, stranu, ktorá má vo svojom volebnom programe legalizáciu drogy marihuany a registrované homosexuálne partnerstvá? Volíme si tých, čo boli proti našej štátnosti, ktorým sú bližšie iné národnosti alebo etniká, tak sa potom nečudujme.

(Nechcem sa dotknuť všetkych obyvateľov Slovenska, budúcu vládu si vybralo menej ako 30% národa)
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

IvanSk napísal:
Prečo sa zaoberáš podľa Vás zanedbateľnou skupinou revizionistov a extrémistov ak sám nie si jedným z nich?
Prečo ťa trápia ? Schvaľuješ ich vyčínanie? Ospravedlňuješ ich výčiny tým, že odvádzaš tému od zničenia pamätníku na Trianon k Slotovi? To sa mi snáď sníva.
Ja som sa revizionistami prvotne vôbec nezaoberal, v téme "Arabi" si to doviedol k nim ty, nie ja. Hovoril som o tradičnom provokačnom chovaní Jána Slotu, ale pre teba je asi každý kto povie, že Slota je nevychovaný buran a zlodej, antislovák. Následne som sa len bránil voči tvojim paranoidným nepodloženým vymysleným krivým obvineniam.
Schvaľuješ ich vyčínanie? Ospravedlňuješ ich výčiny tým, že odvádzaš tému od zničenia pamätníku na Trianon k Slotovi? To sa mi snáď sníva.
Neschvaľujem vyčíňanie žiadnych extrémistov, ani to tvoje IvanSK. A už vonkoncom nikoho neospravedlňujem, to si si neviem odkiaľ opäť vymyslel. O zničení pamätníka vôbec nebola reč, k tomuto som sa ešte tu na fóre nikde nevyjadril. A samozrejme to považujem za veľmi zlé, a vinu na tom kladiem v prvomrade maďarským extrémistom, ale aj extrémistom ako si ty, ktorý tieto nálady vyvolávajú a podporujú. Za nenávisť dostaneš nenávisť Ivan a ty zjavne nemáš záujem o kľudné štandardné vzťahy s maďarskom. Pomník rozbil jeden extrémista, nie celé maďarsko, rovnako ako ty si jeden vyzametaný nacionalista, a chvalapanubohu nie každý slovák je takto postihnutý.
Ty obhajuješ či zľahčuješ alebo zakrývaš vyčíňanie cudzích extrémistov a revizionistov pričom ti vadí nejaká slovenská pospolitosť a SNS, nuž je to prinajmenšom čudné až znepokojujúce a navyše nechutné. Mám vážne pochybnosti o tom či si vôbec Slovák.
Opäť klameš, ja nezhľahčujem počínanie žiadnych extrémistov. Ak áno TAK MI TO CITUJ TY KLAMÁR. Vadí mi extrémistické chovanie pospolitosti rovnako ako aj nezmyselné maďarské gardy, vadí mi slovenský aj maďarský extrémizmus. A čo si ty myslíš je mi srďečne jedno pokiaľ by si svoj klamársky jazyk držal za zubami. Ty potrebuješ pomoc Ivan, lebo klesáš ako človek. A ako som povedal pokiaľ ide o vlastenectvo, nesiahaš mi ani po päty.. ty len masturbuješ nad svojím "silným" postojom.
Kontroverzný nie je Slota ale tvoje výroky na adresu ničenia pamiatok na udalosti, ktoré zaručujú dnešné hranice Slovenskej Republiky a povojnové usporiadanie Európy. Už sa približuješ k spochybňovaniu výsledkov 1 s.v. a druhej s. vojny, len tak ďalej.
Kontroverzný je Slota, a ja som sa okrem tohoto kontrétneho postu, nikdy nikde nevyjadroval k ničeniu pamätníka ty klamár. Ak áno tak cituj. Si obyčajná špina Ivan lebo opakovane zámerne klameš. Klamára tvojho kalibru som tu ešte na fóre nestretol. Už pletieš ako zmyslov zbavený o Európskych hraniciach a neviem čom, pritom absolútne nikto okrem teba samého sa tu asi k tejto téme nevyjadroval. Mohol by si si založiť doma v kúpeľke svoje vlastné fórum a pokecať si sám zo sebou ty blázon.

//autoeditácia príspevku (19 Jún 2010, 11:47)
tehla napísal:Ty sa spamätaj už. Ak ústavný činiteľ SR dá postaviť pamätník na vytýčenie našich hraníc a Maďar ho rozbije na cucky, čo z toho je provokácia? Vieš čo je provokácia? Čítaj:
Ja som sa vyjadroval k téme "Arabi" a tamojšiemu postu, kde som prirovnával chovanie francúzskych národniarov k chovaniu slovenských. Ak ústavný činiteľ dá postaviť pamätník, nie je na tom nič zlé, plne to schvaľujem. Bodaj by sa pamätníky Trianonu a sochy Svätopluka nestavali len úboho týždeň pred voľbami, ale neustále.

Ak dá postaviť dlhodobo kontroverzný politik Ján Slota, narýchlo pár dni pred voľbami, bez povolenia mesta, niekde ku ceste s takým pátosom, do Komárna, tak toto jeho počínanie môže vnímať maďarská extrémistická zložka ako provokáciu a práve preto odpovedá rovnako provokačným gestom, že ho rozmláti kladivom. Čo samozrejme neobhajujem, vôbec nie. Samozrejme je to odsúdeniahodné. Ale nesnažte sa ma presvedčiť, že Ján Slota tam šiel so svätožiarou na hlave.

Prečo tak narýchlo? Prečo tesne pred voľbami? Prečo bez povolenia mesta? Prečo tam ten pamätník nestojí už dávno? Podľa teba tam nebola žiadna spojitosť s voľbami a predvolebnými témami? To je to, zneužívanie vlastenectva na politikárčenie. Robenie si kampaňe na svätoplukovi. Čo je toto za úroveň? To ste slováci len týždeň pred voľbami?

K tomu článku čo si postol,.. no je to smutné. Je to provokačné. Ale buď aj my klesneme tak hlboko ako maďarskí extrémne zmýšľajúci jedinci, alebo si zachováme svoju dôstojnosť a budeme sa správať konečne ako hrdý národ. Nech sa postaví poriadny pamätník Trianonu, nie len narýchlo zošnurovaná predvolebná kampaň SNS, kde ani nemali povolenie na umiestnenie pamätníka. Nevidím problém v zorganizovaní podobnej zbierky ako na Svätopluka, a bol by to pamätník ktorý by nikto nerozbil žiadnym kladivom.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Fabo napísal:
Tak napriklad mne osobne stupla zivotna uroven po predaji zeleziarni americanom podstatne...

Vraj ze "mali podat demisiu". Robko nemal podat? Janko, a Vlado tiez nie?
Neuvedomujete si, ze narod ma urcite vlastnosti, pozitivne a negativne, zapricinene napr. aj historickym vyvojom. U nas sa to prejavuje napriklad aj tym, ze vo velkych statnych podnikoch neexistuje motivacia rovnaka ako ten isty podnik v sukr. sektore. Preco by aj bola, ked trvanlivost funkcie je do najblizsich prehratych volieb... Slovaci by potrebovali vyzriet, kym by mohol existovat a zodpovedne fungovat statny monopolny podnik napr. v oblasti energetiky.
No stúpnuť tvoja životná úroveň mohla, tak isto sa určite zmenil spôsob vedenia tej firmy, ale je skutočný taký problém narábať týmto podnikom tak isto v štátnych rukách. Na toto sa snažím upozorniť na nič iné. Je problém tam dať vedenie, ktoré bude robiť pre podnik maximum. Jedny radšej podniky predajú s odôvodnením, že vláda je zlý vlastník, čím akoby naznačili, že keby si nechajú ten podnik vo svojich rukách tiež by nevedeli zabezpečiť jeho prosperitu. Nie je to problém a dá sa to určite, aj keď sa jedná o štátny podnik ale to je vec politikou. Na druhej strane sa pýtam, že či je skutočne objektívne aby štát viedli ľudia, ktorí nevedia nájsť vhodné vedenie pre dáky podnik, ktorý zamestnáva X ľudí ?
beardie
Redeemer
Redeemer

tehla napísal:...budúcu vládu si vybralo menej ako 30% národa
vdaka Bohu, ze stacilo tak malo
COTHW napísal:Je problém tam dať vedenie, ktoré bude robiť pre podnik maximum. Jedny radšej podniky predajú s odôvodnením, že vláda je zlý vlastník, čím akoby naznačili, že keby si nechajú ten podnik vo svojich rukách tiež by nevedeli zabezpečiť jeho prosperitu. Nie je to problém a dá sa to určite, aj keď sa jedná o štátny podnik ale to je vec politikou. Na druhej strane sa pýtam, že či je skutočne objektívne aby štát viedli ľudia, ktorí nevedia nájsť vhodné vedenie pre dáky podnik, ktorý zamestnáva X ľudí ?
bohuzial to asi problem je, nielen u nas, ale aj u susedov, je to dane tym, ze komunisti tu 30+ rokov tlacili do ludi drbnute nazory

je to tak dane od nepamati, ze ked je nieco tvoje, tak sa snazis zveladovat to, ak to tvoje nie je, naco by si sa o to staral? verim, ze par ludi, ktori by to boli ochotni viest, by sa tu naslo, spravme v telke sutaz "CeskoSlovensko hlada schopneho manazera viest podniky", mozno niekoho najdeme
tehla

Fabo napísal:U nas sa to prejavuje napriklad aj tym, ze vo velkych statnych podnikoch neexistuje motivacia rovnaka ako ten isty podnik v sukr. Sektore
Ešte k tomuto bodu. Čo povieš na to, že tieto podniky odkupil do veľkej miery tiež štátny sektor, ale iného štátu? (Napr. Francuzsko?). Zda sa, že sa naozaj dôsledne riadite poniektori všetkymi bodmi Lisabonskej zmluvy :lol: :
1) Nemecko si v Evropě bude dělat co chce. Běda, jestli ne.
2) Francie si v Evropě taky bude dělat co chce, pokud nenarazí na bod 1
3) Pokud se bod 2 dostane do sporu s bodem 1, platí zatím bod 1 (vono se ješte uvidí...)
4) Na Anglii serem, ta je za vodou
5) Na Španělsko taky serem, to je za Pyrenejema
6) Na Itálii taky serem, ta je za Alpama
7) Na ostatný státy EU serem o to víc, jsou mrňavý a zavostalý a můžou bejt rády, že dostanou čuchnout k prdeli
8) Státy, zmíněné v bodech 4-7 budou radostně odebírat zboží Německa, popř. Francie.
9) Dojde-li ke konfliktu s domácí konkurencí, domácí konkurence se přizpusobí.
10) Pokud se domácí konkurence nepřizpusobí, bude zlikvidováná.
11) Státy, zmíněné v bodech 4 – 7 budou za všech okolností podporovat prosperitu a hospodársky rozvoj Německa (no jo, dobře, tak teda Francie taky)
12) Dojde-li ke stagnaci či recesi Německa (no jó, Francie taky) je to vina USA a ostatních státu EU. V tom případe Brusel neprodleně zajistí nápravu a potrestání vinníkú
13) Rozhodování Bruselu se řídí zájmy Německa a možná i Francie. Bruselský úředník se zdrží jednání, které by mohlo Německo a Francii popudit. Za odměnu dostane čuchnout k prdeli.
14) Národní parlamenty států zmínených v bodech 4-7 mají právo schvalovat rozhodnutí Bruselu aklamací. Pověřený úředník kontroluje spontánnost projevu. Při nedotatku spontánnosti budou zjištěné nedostatky neprodleně odstraněny (i s jejich nositeli).
15) Národní parlamenty států zmíněných v bodech 4-7 mají právo vysvětlovat občanům svých států blahodárnost rozhodnutí Bruselu.
16) Občané států zmíněných v bodech 4-7 mají právo: a- držet hubu a krok, b- radostně přijímat a naplňovat všechna usnesení Bruselu, c- pověřeným úředníkům oznamovat osoby, které dle jejich názoru nedostatečne využívají práva dle 16a a 16b.
17) Pokud u občana vznikne podezření na nedostatečné využití práva 16c, bude považován za neuvědomělého a podroben převýchově.
18) Bruselský úředník bude vybírán ze zvláště uvědomělých občanů, pokud Německo a Francie neurčí jinak.
19) Kursy rektálního alpinismu pro uvědomělé občany pořádá každý stát ve vlastní režii pod dohledem pověřeného úředníka.
20) Platnost bodů 3-19 se řídí rozhodnutím Německa a Francie. Evropskou unii si pozvracet nedáme.

http://www.danyi.cz/danyi/Blog/Seznam/2 ... louva.html
Slay napísal:Ak ústavný činiteľ dá postaviť pamätník, nie je na tom nič zlé, plne to schvaľujem
No vidiš, primator Komarna a maďarskí predstavitelia to ale vidia inak. To je jedno či pred voľbami alebo po. Ide tu o „trocha“ rozsiahlejši problem ako predvolebna kampaň.
Slay napísal:toto jeho počínanie môže vnímať maďarská extrémistická zložka ako provokáciu
maďarská extrémistická zložka ako provokáciu vníma už len našu existenciu. Čo teda navrhuješ, byť ticho, nerobiť nič? Nech si maďari robia čo chcu? Alebo ako? Veď navrhni nejake riešenie ty vševedko, keď každeho druheho tu označuješ za hlupáka
Slay napísal:alebo si zachováme svoju dôstojnosť a budeme sa správať konečne ako hrdý národ.
Naša dôstojnosť ide dole vodou, čo sa prejavilo napriklad aj v tychto voľbach
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

COTHW napísal:Neviem, čo je to za najnovší šport prísť do politiky a nabaliť sa a toto odpredávanie s odvôvodnením, že štát je zlý vlastník mi príde maximálne iracionálne.

beardie keby len Vlada bolo by dobre

citizen treba sa zamyslieť, prečo dostávajú šancu riťovlezi pred schopnými ľuďmi a podľa toho aj voliť

Fabo a ty si myslíš, že privatizácia a odpredaj strategických podnikov bol krok aby sme sa my prostí občania mali lepšie ? Aby sme z toho mali my viac výhod ? Jeden ako druhý.
cothw ty vies ako to chodi v statnych podnikoch?? nevies lebo trepes blbosti.skoncia volby a obsadzuju sa miesta priaznivcami,clenmi a sponzormy tieto fleky.zacne v momente rozkradacka nikto tam nerobi ako ma.SLOVAK je vtedy vykonny v danom podniku ked to nepatri blbemu statu ako je tento absurdistan.oho pozrime sa na VSZ ako kvitnu po predaji.a vobec mnoho dalsieho.
Zamknuté