Arabi - moslimovia

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Arabi - muslimovia

Príspevok od používateľa jackb »

makefake sa objavil, aby bol dalsi kto (nechtiac) ukazal, ze "televizny" moslim je ten spravny a na normalneho, ktory by sa na taku party mozno aj prisiel pozriet ak by bol liberalnejsi, sa kasle...
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

MakeFake napísal:Francúzska polícia zakázala párty s bravčovými klobásami

PARÍŽ. Francúzska polícia zakázala piatkovú pouličnú párty, na ktorej organizátori plánovali podávať alkohol a klobásy z bravčového mäsa a ktorá sa mala konať v parížskej štvrti husto obývanej moslimami.

Polícia dnes oznámila, že párty nazvaná "Klobása a chľast" je zakázaná, pretože by ju v severoparížskej štvrti Goutte-d'Or mohli vnímať ako provokáciu. Jej moslimskí obyvatelia sa totiž vždy v piatok modlia na uliciach, lebo vo štvrti nie je dostatok mešít. Islam zakazuje konzumáciu alkoholu a bravčového mäsa.

Organizátori vyhlásili, že piatkovú párty organizovali na protest proti prenikaniu islamu do tradičných francúzskych hodnôt v spomínanej štvrti. Párty podporovalo viacero pravicovo-extrémistických združení. Moslimské organizácie ohlasovali, že uskutočnia opačne ladenú párty, kde sa bude podávať jedlo nazývané halál. Takýmto termínom sa označuje jedlo, ktoré povoľuje islamské právo šaría.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5425136/francuzska- ... z0r36ydwo8
rne
:cry: :cry: Par pecentna moslimska uderka rozkazuje vacsine, vybo!
Veď sa tam jasne píše, kto to organizoval a že to bola de fakto naozaj len provokácia. To nie je o rozkazovaní moslimskej menšiny, ale o udržiavaní poriadku políciou. To by bolo ak by sa takéto veci podporovali.

To je to isté ako keď šiel slota pred voľbami do Komárna odhaľovať s veľkým pátosom pamätnú tabuľu trianonu. To je očividné, že len čakal ako niekto nato niečo krivé povie aby mohol opätovať paľbu a hriať si na tom polievočku. Aj toto bolo očividné, poďme si spraviť pouličnú párty s klobásami a chlastom do moslimskej štvrte v piatok, keď sa budú na uliciach modliť, aby sme sa potom mohli tváriť urazene ak budú protestovať.

S týmto bohužiaľ nemôžem súhlasiť. To je ako poďme sa vyholiť do hola a v nacistických kostýmoch s plynovými maskami a vrecom vápna si poďme spraviť párty s tradičnými palestínskymi pesničkami do centra Tel Avivu, určite sa ozvú nejakí sionisti.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

To je to isté ako keď šiel slota pred voľbami do Komárna odhaľovať s veľkým pátosom pamätnú tabuľu trianonu. To je očividné, že len čakal ako niekto nato niečo krivé povie aby mohol opätovať paľbu a hriať si na tom polievočku. Aj toto bolo očividné, poďme si spraviť pouličnú párty s klobásami a chlastom do moslimskej štvrte v piatok, keď sa budú na uliciach modliť, aby sme sa potom mohli tváriť urazene ak budú protestovať.
Slay to je zaujímavé čo tvrdíš a síce že pamätník na mierovú zmluvu postavený na Slovensku môže byť provokáciou pre Maďarov. Ja žasnem ale aspoň vidno odkiaľ vietor v tvojom prípade fúka, teda nie vietor ale nejaký vetrisko z púšte Gobi. Týmto svojim gestom priamo obhajuješ maďarský extrémizmus. Trianon nemôže byť provokáciou pre nikoho kto rešpektuje dnešné hranice a mocenské, štátoprávne usporiadanie Európy. Trianon môže byť provokávcoiu iba pre revizionistov teda extrémistov, výjdeš teda konečne s farbou von a dobrovoľne sa doznávaš že si revizionista a extrémista? Skutočne by to pomohlo. Odhalil by si sa a ľudia by konečne vedeli koho majú opľúvať ale ja viem, že také ľahké to nebude lebo nemáte svedomie ani ľudovo povedané "guľe" s niečím takým vystúpiť, Vás treba prichytiť priamo pri čine.

Ak je však provokáciou stavať sochy Trianonu po Slovensku/ na našom vlastnom území/ čo je potom za provokáciu socha Košúta v Rožňave? Čo je potom za provokáciu pamätná tabuľa na "Sečényho" v Košiciach.

Čo je potom za provokáciu mať univerzitu pomenovanú po Komenskom /vlastným menom SZEGEŠOVI/ ktorý v diele Gentis Felicitas odporučil Maďarom asimilovať Slovákov spolu s ostatnými národmi v Uhorsku a vytvoriť tak jeden maďarský národ?

To už nie je provokácia ale úplé sr.nie si do vlastných radov.

Inak Slay zrejme si upravil svoj článok a vynechal slovko provokácia čo je zaujímavé.
slay
Addict
Addict

doznávaš že si revizionista a extrémista?
Ty vole, ty si tiež kvalitný pacient. Nehnevaj sa, ale prečo zo seba robíš hlúpeho Jana? Si už načisto je***?

Aby bolo jasné, nikdy som nikde nevystúpil negatívne voči trianonskej zmluve, nikdy. Dokonca som ani v spojení s Trianonom nepoužil slovo provokácia, ako sa to tu snažíš podsunúť. Ak by si nebol úplne vyzametaný nacionalista, ktorý vidí v každej skrini kostru a pod každou posteľou bubáka, tak by si možno pochopil, že to o čom som hovoril ja bolo počínanie Jána Slotu - to bolo provokačné a je jedno či by tam šiel odhaľovať pamätník Trianonu, alebo sochu zo slovenskej histórie, alebo by šiel nahý s borovičkou tancovať na hranice. Narážal som na jeho predvolebné politikárčenie a toto bola podľa mňa rovnaká akcia, veď čo je zlé na tradičnej francúzskej klobáske s tradičným francúzskym koňakom na tradičnej francúzskej ulici? Ako môže byť francúzska klobása, francúzsky koňak a na francúzskej ulici pre niekoho provokácia? Myslím, že každý normálny človek to tu pochopil bez toho aby ma prízemne obvinil z toho čo ty. Vybral si čas, miesto a akciu, ktorá vedel, že vzbudí pozornosť médii aj ľudí a otvorí túto tému. Jemu nezáležalo na Trianone, ale na predvolebných preferenciách a mediálnej pozornosti. A jediný na koho to zabralo sú ľudia ako ty, ktorý už stratili kontakt z realitou a len sa boja. Vďaka tomu SNS skončilo sedem desatín percenta za hranicami parlamentu. Čo ja považujem za sympatický prejav rozumných Slovákov.

Prečo nejde odhaľovať nikto tabule ani sochy dneska keď je už po voľbách? A prečo má na to patent Slota? Prečo to robil bez povolenia mesta? Asi nebolo času cez kortešačky vybavovať čo? Prečo týždeň pred voľbami sa odhaľoval Svätopluk?

Vieš čo Ivan? Za takých národniarov ako Slota a takých nacionalistov ako ty, sa musí slovák len hanbiť. Je to smutné ale je to tak. Čo dosiahol Slota svojím pôsobením v politike? Čo si dosiahol ty s tým svojím rigidným predpotopným prístupom? Mňa chceš poučovať o vlastenectve? Hlúpo si ma urazil.

Pokiaľ ide o vlastenectvo, tak mi nesiahaš ani po päty. Som človek zo severu, a odtiaľ pochádzajú aj predkovia, rodokmeň mám 200 rokov dozadu čistý ako ľalia. Cez izbu mám slovenskú vlajku. A nikdy som nespravil nič za čo by som sa musel voči svojej vlasti hanbiť. Obidvaja dedovia boli v SNP. Ak ešte raz otvoríš svoju papuľu v tomto smere na mňa tak ma len utvrdíš v tom, že nad tou extrémnou nacionalistickou vetvou ako si ty, treba len polámať palicu, lebo robíte viac škody než osohu.

pozn. citoval si to, tvoju citáciu ja upraviť nemôžem, a bohužiaľ ani tvojú kverulantskú paranoju, úbožiak

//autoeditácia príspevku (17 Jún 2010, 11:43)
O a ešte som zabudol, položím ti schválne jednoduchú otázku, odpovedz len áno alebo nie, bez vykrúcania sa.

Môže byť pre určitú extrémnu skupinu maďarov, trianonská pamätná tabuľa umiestnená tesne pred voľbami nacionalistickým kontroverzným politikom v Komárne, vnímaná ako provokácia?

A daj si pozor čo povieš, aby ťa niekto neobvinil z revizionizmu.. som zvedavý.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

slay napísal:
Cez izbu mám slovenskú vlajku.
:lol: Ja mam v kuchyni na stene valašku, čo vyrobil môj dedo.
Neprehaňaš to trochu z tou citlivosťou?
Slota tiež len reagoval na činnosť Maďarov, to o čo sa snažia snad nie je uplne v poriadku.
Ešte k tomu, čo tu niekto spominal, že Most je slušna strana a nie su ako ti zli z SMK.
To, že sa Bugar usmieva do kamery ešte neznamena, že je dobry. Netreba zabudať, že 15 rokov boli Caky, Duray a spol. jeho najbližšími spolupracovníkmi a podpredsedami, pričom čaky bol jeho podpredsedom pre strategiu. Tak skuste si typnuť aku strategiu asi vymyšľal?
Ale to už je trocha ina tema ako araby a moslimovia...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

slay napísal:Obidvaja dedovia boli v SNP.
Fuj, ty komunista spinavy, co nevies, ze SNP bola zrada na slovenskom narode planovana zidmi v Moskve??? :P :lol:
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Môj dedo sa ako vojak slovenskej armády tiež zúčastnil na SNP a čo teraz? To nič nemení na organizátoroch a cieľoch onoho povstania. Múdrejší pochopili, ostatní aj dnes žijú s červeným vianočným stromčekom v byte a každoročne chodia do B.B., nuž je to každého právo chodiť spomínať aj na puč proti vlastnému štátu, ktorý zlikvidoval samostatné Slovensko a pripojil ho opäť k centralistickému Československu. Teraz neriešim ani zmýšľanie účastníkov ani ich vnútorné pocity len sucho konštatujem čo sa po SNP stalo. Organizátormi SNP boli len komunisti a Čechoslováci. Dá sa to jednoducho zistiť podľa menného zoznamu. Všetci spomenutí sa nikdy netajili ani svojou komunistickou ani svojou čechoslováckou orientáciou. Z toho dôvodu pre mňa ako Slováka, nie Čechoslováka, ani komunistu, nemá povstanie význam. Vlastne SNP nemalo žiaden význam. Zomreli tam zbytočne vojaci Slovenského štátu teda pýcha tohto národa, pričom nič nedosiahli len okupáciu Slovenska a vývozy ďalších židov.
Obete na životoch si cením ale mne sa zdá, že nahnať armádu pod nemecké pažby by bolo ako nahnať stádo kráv do mínového poľa.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

slay napísal:Pokiaľ ide o vlastenectvo, tak mi nesiahaš ani po päty. Som človek zo severu, a odtiaľ pochádzajú aj predkovia, rodokmeň mám 200 rokov dozadu čistý ako ľalia. Cez izbu mám slovenskú vlajku. A nikdy som nespravil nič za čo by som sa musel voči svojej vlasti hanbiť. Obidvaja dedovia boli v SNP. Ak ešte raz otvoríš svoju papuľu v tomto smere na mňa tak ma len utvrdíš v tom, že nad tou extrémnou nacionalistickou vetvou ako si ty, treba len polámať palicu, lebo robíte viac škody než osohu.
Mna by len zaujimalo co take prospesne si spravil ty?

Inak pekne sa ti uvolnili emocie, som ta ani meistami nepoznaval :lol:
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Môže byť pre určitú extrémnu skupinu maďarov, trianonská pamätná tabuľa umiestnená tesne pred voľbami nacionalistickým kontroverzným politikom v Komárne, vnímaná ako provokácia?

Samozrejme, že nemôže, môže to byť provokácia len pre revi/zionistov a ľudí nespokojných s hranicami dnešnej Európy. Čo povedať o človeku, ktorý nie je spokojný s hranicami Slovenska? Nuž len - marš do psej matere.
Ak po svete chodia ľudia, ktorým vadí mierová zmluva natoľko že jej pamätník dokážu kladivom rozbiť, čo si o tom mám myslieť? Nie je to hádam jasný náznak toho, že niekto sa snaží hranice zmeniť aj za cenu ľudských životov?

Rozbitie pamätníka na mier je podľa mňa porovnateľné s roztrhaním mierovej zmluvy.

Vieš je rozdiel byť nespokojný s nedostatkom práce, s nedostatkom peňazí, s nedostatkom vzdelania a je rozdiel byť nespokojný s nedostatkom vojny, nedostatkom vraždenia, nedostatkom územia.
Ak má niekto nedostatok práce zoženie si ju v zahraničí, ak má nedostatok peňazí beží si ich zaobstarať. Ak ale má nedostatok územia čo urobí? Kúpi si susedný štát? NIE! Zem sa bude snažiť privlastniť. Susedov plot rozbije, kolíky vyhádže a hranicu posunie o meter ďalej. Nuž a proti tomuto niet žiadnej obrany, iba s puškou v ruke sa postaviť na hranicu a strážiť ju od rána do večera.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Ivan, treba si uvedomit ze to co my berieme ako zaciatok nasej statnosti, beru Madari za tragediu a nic ine od nich nemozes cakat. Im nevadi mier, ale uzemie, ktore im patrilo a bolo odnate. Toto ziaden narod nemoze povazovat za dovod na oslavu. Preto umiestnenie pamatnika na hranice (!) posobi ako cista provokacia. Ak si chceli nasi najvacsi Slovaci uctit mier, preco v Komarne? No jedine ako vysmech Madarsku. Ale samozrejme splnilo to svoj ucel, nahnevali Madarov a opat raz mozu do medii trubit o revizionizme a extremizme. Samozrejme nechcem tymto hajit Madarov, su na tom vsak podla mna rovnako ako Slota a jeho druzina.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Ivan, treba si uvedomit ze to co my berieme ako zaciatok nasej statnosti, beru Madari za tragediu a nic ine od nich nemozes cakat. Im nevadi mier, ale uzemie, ktore im patrilo a bolo odnate. Toto ziaden narod nemoze povazovat za dovod na oslavu. Preto umiestnenie pamatnika na hranice (!) posobi ako cista provokacia. Ak si chceli nasi najvacsi Slovaci uctit mier, preco v Komarne? No jedine ako vysmech Madarsku. Ale samozrejme splnilo to svoj ucel, nahnevali Madarov a opat raz mozu do medii trubit o revizionizme a extremizme. Samozrejme nechcem tymto hajit Madarov, su na tom vsak podla mna rovnako ako Slota a jeho druzina.
Toto chápanie je typické pre maďarské uplakané deti. Ak sú Maďari hrdý, zdravý a sebavedomý národ nemá im prečo Trianon vadiť. Ďalšia vec je tá, že Uhorsko nikdy nebolo maďarskou zemou. V Uhorsku dokonca nevládli Maďari, kráľovské rody boli značne premiešané. Šľachta bola ako maďarská tak aj slovenská, srbská a rumunská. Dúfam že nikomu nemusím rozprávať o tom, že vo feudalizme nefungovalo nič také ako štátotvorný národ! Ani národ. Existovali etnické spoločenstvá, ktoré boli zjednotené pod osobou panovníka a kráľovskou korunou, najmä Uhorsko takým bolo. Preto je nezmyselné tvrdiť, že bolo Maďarským kráľovstvom, rovnako je nezmyselné tvrdiť, že bolo rumunským, srbským alebo slovenským kráľovstvom. Do roku 1780 žilo v Uhorsku 28 percent Maďarov, a teda prevyšovali ich ostatné národy. Budapeštianska župa mala v roku 1790 52% obyvateľov Slovákov.

Teda Maďari skutočne nič nestratili. Naopak, získali národný štát v ktorom postupne zlikvidovali a asimilovali menšiny.
Ak je pre Maďarov urážka Trianon pre nás môže byť urážkou samotný príchod Maďarov do oblasti karpatskej kotliny a aj samotný vznik Uhorska pretože vznikom Uhorska nám zobrali územia čo nám predtým právoplatne náležali.

Keby som dnes začal vykrikovať, že Koceľovi - Madažári neprávom vzali Blatnohrad a neprávom vzali územia veľkomoravskej ríše, ba žiadal by som ich naspäť, zrejme by si viacerí ľudia klopali na čelo. Keď ale rovnakú logiku používajú politickí predstavitelia Maďarov je všetko v poriadku, ba sa ich ešte snažíme aj pochopiť. Ja ich naozaj nechápem a nepochopím!
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Mas pravdu, ale nepochopil si pointu prispevku. Nejde o to, ci Uhorsko bolo alebo nebolo madarske a ci tu Madari dosli na konoch. Ide o to, ako to Madari vnimaju. Nepaci sa ti to (a nielen tebe), ale vramci dobrych susedskych vztahov by sme to mohli respektovat.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ivan ty si naozaj niekedy nechápavý Jano.

Nikto tu nespochybňuje Trianon, ale stavať jeho pamätník v Komárne pár dni pred voľbami z iniciatívy SNS je čistá provokácia, takisto ako opekanie párkov na just moslimom.

Toto je rozumné riešenie problému ? Vidím, že takým ako ty je to sympatické, hlavne, že sme hrdí.

Ešte čo sa týka toho SNP: 1. Slovenská republika nevznikla slobodne, vznikla nátlakom a bola pod cudzou kontrolou, samozrejme, že sa brala niečo ako "parazit".

Boli tu aj takí ako Zaťko, ktorý si predstavovali vývin úplne inak.

Ja však tých "čechoslovakistov" chápem, veď démonizovať 1. ČSR je nezmysel. V každej zmluve a každý slovenský "čechoslovák" sa jasne deklarovalo/deklaroval, že sa má obnoviť predvojnové ČSR na princípe federácie s autonómiou Slovenska.
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Bičování na veřejnosti, případně i horší trest, hrozí fotbalovým fanouškům v Somálsku, pokud je místní islámští radikálové přistihnou při sledování televizních přenosů z fotbalového šampionátu v Jihoafrické republice.

Gangy radikálních islámských ozbrojenců údajně hlídkují v regionech, nad kterými získali moc, a pátrají po lidech, kteří sledují zápasy. Oddaní fanoušci se proto na fotbal dívají tajně, nebo v několika oblastech kontrolovaných vládními silami, píše BBC.

V sobotu ozbrojenci zabili dva lidi při útoku na dům, kde lidé sledovali přenos z Jihoafrické republiky. Na okraji hlavního města Mogadiša militantní skupina Islámská strana přistihla deset lidí při sledování zápasu Argentiny a Nigérie a rovnou je zatkla.

Mluvčí skupiny šajch Mohamed Abdi Aros řekl, že zbytek Somálska by měl její zákaz týkající se šampionátu respektovat.

http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/a ... 72428.html

Ked budu mat moslimovia v Europe vacsinu aj my zazijeme taketo obohatenie.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

Trianon je pre Slovensko zásadná zmluva, ktorá obsahuje aj napríklad uznanie našich štátnych hraníc a každé spochybňovanie by malo byť brané ako zásah do suverenity štátu a takéto správanie by naši politici mali riešiť cez Európsky súdny dvor a nie pokrykovaním do médií.

K opekaniu poviem asi len toľko, že sa snažili ľudia ukázať, že áno my sme tu doma a vy ste prisťahovalci. Keby žiješ v meste kde žije 1/5 moslimov, ktorých členovia nepatria práve k mierumilovným národom, či nekonfliktným typom. Napríklad také Švédsko už na to doplatilo. Veľmi ústretovou politikou voči imigrantom sa dostalo do stavu, kde 80% znásilnení v krajine majú podľa štatistiky na rováši prisťahovalci a to sú len malá časť Švédskeho obyvateľstva nehovoriac o mestách ako malmo, kde pravidelne horia autá. Si myslíš, že demonštrácie vo Francúzsku utíchli, a že už ich niet ? Nie vo štvrtiach prebiahjú potýčky s políciou v pravidelných intervaloch, a keď si necháš na ulici odstavené auto ako biely tak ti ho za noc dvakrát vykradnú.

Sú tu ľudia, ktorí poznajú len svoje práva a nepoznajú svoje povinnosti. A prípady ako tento http://deniksport.blesk.cz/clanek/skand ... otbal.html, kde museli zomrieť dvaja ľudia zato, že si dovolili pozerať futbal je moc. Takýto ľudia nemajú, čo robiť v Európe a naivná predstava, že do Európy prídu len tí dobrí a tí zlí tam ostanú je smiešna. Keďže si dovolím povedať, že veľká časť imigrantov sa nezmení. Prichádzajú do krajiny bez znalosti jazyka, bez potrebného vzdelania a buď to využívajú sociálny systém alebo sa z nich zázrakom stávajú boháči, domyslieť z akej činnosti nie je ťažké (samozrejme sú aj výnimky ale podľa môjho názoru veľmi málo, keď si všimnej celkový počet).

eMPiko ja ich rešpektujem, ale ich kroky hraničia s provokáciami a bohužiaľ daktorí Slovenskí politici sa nechajú vyprovokovať a prijímajú zbrklé rozhodnutia miesto toho aby to riešili inak. Tiež diplomatická konverzácia býva ťažká, a preto na jednej strane majú zapravdu pri svojich rozhodnutiac. Ťažko je prechovávať lásku k dákemu národu, ktorý ťa 1000 rokov utláčal. Viac rozbrojov vyvolávajú rôzne malé skupinky v oboch táboroch a politici ako samotní inteligentní obyvatelia, ktorí spolu svorne žijú v pohraničných oblastiach Slovenska a Maďarska.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

hughito napísal:Ivan ty si naozaj niekedy nechápavý Jano.

Nikto tu nespochybňuje Trianon, ale stavať jeho pamätník v Komárne pár dni pred voľbami z iniciatívy SNS je čistá provokácia, takisto ako opekanie párkov na just moslimom.

Toto je rozumné riešenie problému ? Vidím, že takým ako ty je to sympatické, hlavne, že sme hrdí.

Ešte čo sa týka toho SNP: 1. Slovenská republika nevznikla slobodne, vznikla nátlakom a bola pod cudzou kontrolou, samozrejme, že sa brala niečo ako "parazit".

Boli tu aj takí ako Zaťko, ktorý si predstavovali vývin úplne inak.

Ja však tých "čechoslovakistov" chápem, veď démonizovať 1. ČSR je nezmysel. V každej zmluve a každý slovenský "čechoslovák" sa jasne deklarovalo/deklaroval, že sa má obnoviť predvojnové ČSR na princípe federácie s autonómiou Slovenska.
Hughito zasa rozprávaš somariny!

Ty sa nečítaš? Ako môže byť pamätník na mierovú zmluvu, ktorá zabezpečila aj dnešné usporiadanie Eruópy pre niekoho provokáciou. Kto toto tvrdí je pre mňa automaticky extrémista a revizionista. Ako hovorím trianonský pamätník môže provokovať len extrémistu a revizionistu nie človeka, ktorý je spokojný so svojimi hranicami a štátom. Tu vôbec neide o to kči ho tma postavil Jano Slota alebo Ibrahim Maiga. Keď nenávidím Jana Slotu pôjdem a prepichnem mu gumy na aute alebo mu poškodím lietadlo ale nebudem ničiť nejaký pamätník ktorý so Slotom nemá nič spoločné. Ten pamätník nebol zničený kôli tým ktorí ho tam osadili ale kôli tomu čo prezentuje.

Sa nehanbíš porovnávať opekanie párkov s Trianonom? Čo by si povedal keby ja som bral stavanie pomníku vyvezeným židom v Košiciach ako provokáciu, na čo by som išiel a kladivom ho rozbil?

Okrem toho nevidím dokonca nič na tom, že si nemoslim opečie párky a vypije kdekoľvek vo svojej krajine hoc aj pod oknami moslima . Moslimom nezakazujeme kľačať na uliciach a modliť sa k Alláhovi hoci mňa to môže urážať ako kresťana- katolíka a mohol by som po ceste náhodou takého araba kopnúť do riti ale neurobím to pretože som trochu myslím si na vyššej úrovni. Nechodím a nevraždím ľudí, ktorí kreslia karikatúry Ježiša a ani nezdieram a neodrbávam židov. Prečo to nemôže platiť naopak?

Podľa mňa je choré niekomu zakazovať zhromaždenie pri ktorom si chce upiecť bravčovú klobásku.

K Československu, myslím že som za tú dobu uviedol dostatok informácii o českom útlaku, strieľaní do Slovákov, vykorisťovaní Slovenska a podobne.

Inak ty sám spochybňuješ existenciu nejakého Československa ak tvrdíš, že Trianon je provokácia pre Maďara, a že 1SR bola parazitickým štátom, to isté sa dá povedať o 1ČSR na troskách Uhorska, tá bola parazitom Francúzov a západných spojencov, ktorí potrebovali oslabiť vplyv Nemecka a jeho spojenca ale aj zabrániť šíreniu boľševizmu z Ruska.
Teda ČSr vôbec nebolo ničím výnimočným, bolo to len dočasné riešenie Francúzov a ostatnej západnej európy.
O tom, že ČSR bolo totalitným štátom najlepšie svedčia strieľania do protestujúcich robotníkov, ktoré sa neustále opakovali.

Urob si v tej hlavičke poriadok lebo zjavne to máš dosť popletené - Trianon je provokácia, ČSR je dobrá republika, 1SR je zlá.

Takýto pohľad zjavne v tvojom prípade existuje ale ešte som neprišiel na to aký je to pohľad, no zaručujem ti, že slovenský pohľad to určite nieje. Čechoslováci aj Maďaróni tvorili zanebateľnú no vplyvnú časť slovenského národa, takže týmto smerom a stotožňovaním sa z ich literatúrou a názormi na národnom Slovensku ďaleko nezájdeš dnes ale sú v móde tak si užívaj posledných pár rokov výslnia čechoslovakizmu a maďarónstva. Je to také retro z dôb minulých, ktoré ale ako všetko retro odíde do minulosti a bude už len trpkou spomienkou, že od roku 1998 do 20.. a niečo bolo opäť na Slovensku moderné byť maďarónom a čechoslovákom.

Slovák ako aj každý zdravý jedinec a národ sa v prvom rade pýta čo bolo dobré pre ňho, nie čo bolo dobré pre všetkých ostatných a z tohto mi jednoznačne vyplýva že 1ČSR ani Uhrosko, dobré neboli, naopak 1Sr priniesla Slovákom prácu a peniaze. Ako racionálny človek by som radšej žil a pracoval v 1SR ako žil a žobral v 1ČSR alebo žil a bol bitý za nedobrú mongolčinu v Uhorsku. Bohužiaľ Vám v tomto prípade vám vlastná racionalita chýba, pri Slovenskom štáte racionalitu zahadzujete a vyťahujete romantizmus. Snažíte sa pôsobiť na Slovákov cez city, zneužívate vývozy, ktoré sa nedali ovplyvniť na sebabičovanie slovenského národa. A to už nemá nič spoločné s racionálnou vedou.

Ale to nevravím ja, to za mňa vravia aj také osobnosti ako Vajanský ale aj zahraniční Slováci, a Slováci v Rusku ktorí nikdy vznik ČSR nechceli, pretože tušili čo sa bude diať.
Andrej Hlinka bol v martinskej deklarácii oklamaný a táto deklarácia bola sfalšovaná, boli do nej dopisovné vety už po podpise, taktiež sa originál tejto dohody, ktorá začala s československým národm stratil!
hughito
Redeemer
Redeemer

Toto je naše chápanie, ktoré nám príde normálne, spravodlivé a dobré, Maďari to chápu úplne inak, preto to bola provokácia a keby to provokácia byť nemala, tak by sa to ani nikdy nerobilo, tak sa spamätaj ty.

Nie nehanbím sa to porovnávať, lebo principiálne je to to isté.
Čo by si povedal keby ja som bral stavanie pomníku vyvezeným židom v Košiciach ako provokáciu, na čo by som išiel a kladivom ho rozbil?
Aký by si na to mal dôvod ? Máš nejaký dôvod chápať vyvážanie židov na smrť ako správnu vec ?
Podľa mňa je choré niekomu zakazovať zhromaždenie pri ktorom si chce upiecť bravčovú klobásku.
Ty to staviaš do smiešne pozície, ako keby nejakým náhodným piatim ľuďom zakázali si opiecť klobásku.
Organizátori vyhlásili, že piatkovú párty organizovali na protest proti prenikaniu islamu do tradičných francúzskych hodnôt v spomínanej štvrti. Párty podporovalo viacero pravicovo-extrémistických združení.
Toto si pozorne prečítaj, aj dvakrát.

Teraz fakty: máme tu štvrť vo Francúzsku, kde sú prevažne moslimovia, ktorí tu žijú a majú svoju kultúru a zvyky.
Keby tam šiel niekto náhodne a kúpil si tú klobásku vo fast foode, určite by to nikomu nevadilo.
Táto akcia však bola doslova zamýšľaná s cieľom vytvoriť konflikt, provokovať tých moslimov.

Jedna vec je tá, že vznik ČSR hral do karát Francúzom, druhá vec je tá, ak ti niekto (Hitler) dá ultimátum - sprav to a to, ak áno, budeš mať to a to, ak nie, budeš mať to a to, res. nebudeš mať to a to.
Je to jasné ?

Ty sa tu nasilu a smiešne snažíš nájsť nejaké neexistujúce spojitosti.

Si pekný demagóg, na jednej strane hľadáš len to zlé, každú špinu a na druhej strane vidíš len to dobré, ale úmyselne zakrývaš dôvody, prečo to tak bolo.

Prečo bolo za Slovak štátu dobre ? Lebo sa tu nebojovalo, lebo sa okradli židia o majetok, lebo sa hromadne vyrábala pre Nemcov (zbrane).

Ďakujem, v taktom štáte by som žiť nechcel, to radšej v tom "hroznom" Československu, ktoré bolo určite úplne neznesiteľné.
slay
Addict
Addict

slay napísal:Môže byť pre určitú extrémnu skupinu maďarov, trianonská pamätná tabuľa umiestnená tesne pred voľbami nacionalistickým kontroverzným politikom v Komárne, vnímaná ako provokácia?

IvanSK napísal:Samozrejme, že nemôže, môže to byť provokácia len pre revi/zionistov a ľudí nespokojných s hranicami dnešnej Európy.
A čo podľa teba som myslel tou určitou extrémnou skupinou? Pestovateľov štipľavej papriky? :slap:

Vieš čo Ivan? Som si myslel sprvoti, že ma chceš len nasrať, tak som ti položil tú otázku. Ak by si odpovedal "áno" znamenalo by to, že si ma chcel len nasrať a môjmu príspevku si pochopil, ak si odpovedal "nie", znamená to, že máš problémy s chápaním elementárnej a triviálnej výrokovej logiky a to buď pre nedostatok inteligencie (čo nepredpoklám), alebo preto že ti tvoja nacionalistická prizma načisto vyzametala zdravý úsudok a to už je na zaplakanie.

//autoeditácia príspevku (19 Jún 2010, 2:00)
Ak po svete chodia ľudia, ktorým vadí mierová zmluva natoľko že jej pamätník dokážu kladivom rozbiť, čo si o tom mám myslieť? Nie je to hádam jasný náznak toho, že niekto sa snaží hranice zmeniť aj za cenu ľudských životov?
Je to náznak, že aj na maďarskej strane sú rovnakí extrémisiti ako ty! Si naozaj myslíš, že posun hraníc je reálny? Si zdravý? Je to blud, hlúposť, nezmysel, nonsens! Aj keby to chceli hneď všetci maďari do jedného, tak sa môžu potentovať a nikdy sa to nestane. Spochybňuješ snáď suverenitu a samostatnosť Slovenskej republiky? Myslíš si, že by niekto na Slovensku dovolil autonómiu južného slovenska? Nebuď smiešny.

Ako prevolebný ťahák SNS, strany ktorá okrem maďarskej témy nemá nič iné, je to môžno vtipná kampaň ale od zdravo rozmýšľajúceho človeka je táto obava viac než primitívna. Nikdy by to sa také niečo nezaobišlo bez vojenského konfliktu. A ak by neplatil trianon, tak by neplatilo mnoho mnoho ďalších hraníc nie len tá slovensko maďarská.

Preto sa už konečne spamätaj.

//autoeditácia príspevku (19 Jún 2010, 2:08)

Kód: Vybrať všetko

Ak ale má nedostatok územia čo urobí? Kúpi si susedný štát? NIE! Zem sa bude snažiť privlastniť. Susedov plot rozbije, kolíky vyhádže a hranicu posunie o meter ďalej. Nuž a proti tomuto niet žiadnej obrany, iba s puškou v ruke sa postaviť na hranicu a strážiť ju od rána do večera.
A kto má nedostatok územia? Maďari? Ty si naozaj myslíš, že táto téma sa otvára kvôli nedostatku územia maďarska? :lol: Sí hlúpejší než som si myslel. Maďarsko je na kolenách, je hospodársky tam kde slnko nesvieti. VŽDY počas hospodárskej krízy štátu sa politické témy otáčajú na neutrálne veci, vyhľadávajú sa témy na odpútanie pozornosti verejnosti od zlej hospodárskej situácie v krajine. To isté je v madarsku, sú tragikomickí uboziaci ktorí ziju na kysliku od MMF. Tak otvarajú temy dvojakeho obcianstva a masiruju vlastenectvo..

Vskutocnosti vobec o ziadnu autonomiu nejde, ani o madarske vlastenectvo.. len sa uboho pokusaju odputat pozornost od toho ze su v zadku. :lol: To iste robil aj Fico so Slotom pred volbami u nas, znicili Slovensko za 4 roky tak pred volbami potrebovali neutralne temy netykajuce sa hospodarstva... nic viac. A co je najhorsie, ze my vdaka, A CISTO LEN VDAKA TEJTO VLADE A NIKOMU INEMU, LEN VDAKA NIM, mozeme byt velmi skoro tam kde aj Madarsko.. chvala panu bohu nad slovenskom ze fico meciar slota padli aspon na 4 roky.. ale ani to nas asi pred padom na kolena nezachrani
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

hughito napísal:Toto je naše chápanie, ktoré nám príde normálne, spravodlivé a dobré, Maďari to chápu úplne inak, preto to bola provokácia a keby to provokácia byť nemala, tak by sa to ani nikdy nerobilo, tak sa spamätaj ty.

Aký by si na to mal dôvod ? Máš nejaký dôvod chápať vyvážanie židov na smrť ako správnu vec ?

Ty to staviaš do smiešne pozície, ako keby nejakým náhodným piatim ľuďom zakázali si opiecť klobásku.

Toto si pozorne prečítaj, aj dvakrát.

Teraz fakty: máme tu štvrť vo Francúzsku, kde sú prevažne moslimovia, ktorí tu žijú a majú svoju kultúru a zvyky.
Keby tam šiel niekto náhodne a kúpil si tú klobásku vo fast foode, určite by to nikomu nevadilo.
Táto akcia však bola doslova zamýšľaná s cieľom vytvoriť konflikt, provokovať tých moslimov.

Jedna vec je tá, že vznik ČSR hral do karát Francúzom, druhá vec je tá, ak ti niekto (Hitler) dá ultimátum - sprav to a to, ak áno, budeš mať to a to, ak nie, budeš mať to a to, res. nebudeš mať to a to.
Je to jasné ?

Ty sa tu nasilu a smiešne snažíš nájsť nejaké neexistujúce spojitosti.

Si pekný demagóg, na jednej strane hľadáš len to zlé, každú špinu a na druhej strane vidíš len to dobré, ale úmyselne zakrývaš dôvody, prečo to tak bolo.

Prečo bolo za Slovak štátu dobre ? Lebo sa tu nebojovalo, lebo sa okradli židia o majetok, lebo sa hromadne vyrábala pre Nemcov (zbrane).

Ďakujem, v taktom štáte by som žiť nechcel, to radšej v tom "hroznom" Československu, ktoré bolo určite úplne neznesiteľné.

To vôbbec nieje to isté a hneď yvsvetlím rpečo.

Keď ješ bravčovú klobásu pred moslimom môžeš ho akurát tak uraziť ale stále je to on kto sa prisťahoval a teda mal by rešpektovať naše zvyky! Sám predsa píšeš citujem:
hughito napísal:
My sme tu predsa väčšina a sme doma! Mne môže byť jedno či tu bývajú moslimovia alebo nie, klobásu a bravčové mám právo jesť kde sa mi zachce aj pred domom moslima pokiaľ sa nachádzam na verejnom priestranstve. Naproti tomu ten kto sa nehlási ku Trianonu a rozbíja jeho tabule nielenže uráža obete vojny ale navyše vyjadruje jasný nesúhlas s usporiadaním Európy po vojne, s hranicami je nespokojný s veľkosťou toho ktorého územia čo značí, že sme len krôčik od vojny.
Maďari to tak vnímajú lebo v Maďarsku je bežnou praxou a politikou na školách učiť žiakov o tom, že neuveriteľne štátotvorný maďarský národ po tom čo prišiel do tejto kotliny, podmanil si ostatných hlupákov, vystaval tu hrady a vytvoril štruktúry. Ostatné národy nestáli za reč a boli podradné. Nemali žiadnu funkciu v Uhorsku a celá uhorská vrchnosť i šľachta bola etnicky maďarská. Toto šovinistické ponímanie dejín je šírené aj v 21 storočí. Preto majú Maďari komplex a pocit že o niečo prišli. Tam je extrémizmus podporovaný a dotovaný zo štátnych peňazí tak ako pesničky Mindent Vissza, Lesz Lesz lesz a podobné skvosty maďarského šovinizmu. Na Slovensku niekto povie "starí Slováci" a hoci mnohí historici sa pod tento termín podpísali, ľudia si ťukajú na čelo, no v Maďarsku sú schopní tvrdiť, že Uhorsko bolo maďarské, že slovenská hymna je maďarskou pesničkou, ktorú napísal Béla Bartók, že Slováci vznikli z Čechov a valachov i podobné somariny. Dokonca sú schopní popierať povojnové usporiadanie Európy a taktiež v Maďarsku nebolo doteraz trestným činom ani spochybňovanie holokaustu.
BUDAPEŠŤ, 10.03.2010., 14:32 | TASR

Sólyom uviedol, že prijatie zákona v čase kampane pred aprílovými parlamentnými voľbami je nevhodné.

Lászlo Sólyom, prezident Maďarska
Lászlo Sólyom schválil zákon o holokauste. (Foto: SITA, AP)

Maďarský prezident László Sólyom podpísal v stredu zákon, na základe ktorého bude trestné popierať holokaust, informoval vysokopostavený predstaviteľ jeho kancelárie. Sólyom podpísal zákon, nakoľko nie je v rozpore s ústavou, povedal Ferenc Kumin. V ten istý čas Sólyom uviedol, že prijatie tohto zákona v čase kampane pred aprílovými parlamentnými voľbami je nevhodné.

Maďarský parlament schválil 22. februára novelu trestného zákonníka, podľa ktorej bude verejné popieranie holokaustu trestné. Pri porušení zákona hrozí každému až trojročný trest odňatia slobody. Novelu z dielne socialistov podporilo 197 poslancov, jeden bol proti a 142 sa zdržalo hlasovania. Mnohí politici podporujúci zákon vtedy kritizovali poslancov hlavnej opozičnej strany Fidesz za to, že sa zdržali
Je to jasné ?
Hitler dával ultimát viac, dal ultimátum aj Československu, to sa zľaklo a nedokázalo sa ani len poriadne zmobilizovať.
Čo sa mohlo čakať od malého Slovenska? Ako hovorím to sú opäť tvoje romantizmy, ktoré nepatria do serióznej diskusie, vyplakať do vankúša sa môžeš v súkromí.
Tiso odmietol tuším 2 pozvania Hitlera. Odmietol aj návrh, ktorý mu bol predložený 13 marca v Berlíne na vyhlásenie samostatnosti priamo z tamojšieho rádia. Pricestoval na Slovensko a na slovenskom sneme, ktorý bol riadne zvolaný prezidentom Háchom predniesol poznámky z návštevy u Hitlera. Snem sa rozhodoval a všetky hlasy okrem Esterházyho ktorý bol na latríne zneli za vznik samostatného štátu. Slovenský štát bol teda vyhlásený právoplatne! Uznaný bol všetkými veľmocami okrem USA. Len dodám že USA nechceli uznať ani druhý teda súčasný Slovenský Štát.

Neviem koľko potrebuješ zdrojov ale už som dokázal, že zbrane ktoré sa tu vyrobili boli nič oproti hordám zbraní, ktoré vyrábal pre Nemcov protektorát. Protektorát bol zásobárňou zbraní zadarmo. Slovensku museli Nemci platiť.
Za Slovenského štátu bolo dobre z týchto dôvodov-
Ekonomika tohto štátu bola na vysokej úrovni. Taktiež bolo plno pracovných miest. Slovenská mena mala cveng, hojnosť potravín, ešte sme dokonca podporovali aj Švajčiarsko. Ekonomické ukazovatele hovoria jasne a priznávajú to všetci i komunsiti i čechoslováci, dokonca i samotný Masaryk.

ZA slovenského štátu sa nikdy nestrieľalo do vlastných občanov. Viem iba o jednom prípade kedy bol zásahom štátnych zložiek potlačený protest robotníkov, no nikto nezomrel ani nebol ťažko zranený. Nakoniec myslím aj tak dosiahli zvýšenie platov. Samozrejme bolo dobre, že sa tu nebojovalo. Nevidím dôvod prečo by sa taký malý národ mal sám zapájať do vojny. Naozaj iba degenerát by vystavil svoj národ vojnovému besneniu.

Nevidím jeden reálny dôvod prečo by som mal Slovenský štát nejako odsudzovať. Bol to štát ktorý vytŕčal z hroznej doby.
To, že tu niekto deportoval židov a že sa na deportáciách podieľali nadšenci z HG a POHG považujem za osobné zlyhania dotyčných jedincov nie za zlyhanie Slovenského štátu ako celku ani prezidenta. To, že odtiaľto odišli transporty židov na práce, ktorých Nemci namiesto ubytovania zabili nepovažujem za vinu Slovenského štátu.
Ak by som sa mal rozhodovať a vybrať si medzi záchranou dvoch ľubovoľných národov z ktorých je jeden slovenský vybral by som si ten svoj prirodzene.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ale samozrejme, že jesť bravčovú klobásu nie je problém, ale hentá akcia nebola o jedení bravčovej klobásky, to bolo namierené priamo proti moslimom, takže musela byť reakcia. To, či sú tí moslimovia "doma" alebo prečo tam sú, je teraz bezpredmetné, faktom je, že tam proste sú a majú svoje zvyky a kultúru, ktoré chápu vážnejšie ako my, sú poctivejší čo sa týka dodržiavania náboženských zvykov. Preto ak tam nabehne skupina aktivistov (navyše pravicových, čo sa teda ani nečudujem) a začne im tam "pod oknami" na just opekať bravčovinu a vykrikovať - ha, pozrite sa, tak je logické, že tá reakcia z ich strany bude.

S tými Maďarmi ťa ja chápem, ale proste stále opakujem to, že ten akt bol aj tak provokácia, ktorá mala politické pozadie (hranie maďarskou kartou SNS).

Pred pár dňami som si kúpil od Deáka Od Trianonu po Malä vojnu, tak som zvedavý, čo sa tam dočítam, keďže Deák je asi naša najväčšie historická kapacita čo sa týka Slov.-Maď. vzťahov.

Hitler dával ultimát viac, Hitler mal spočiatku aj viac koncepcií a nakoniec sa vybrala tá, akú poznáme - teda vznikli sme my a zaútočilo sa na Poľsko.

Áno, Tiso 2-krát odmietol pozvanie Hitlera a odmietol aj vyhlásiť Slovenský štát, to je pravda, takisto ako je pravda, že slovenský snem ho jednohlasne schváli (teda, až na toho tvojho latrínika). Nikto sa tu neháda o to, že či ten samotný vznik Slov. štátu bol nejaké neprávny, alebo čo. To nikto nepopiera, že to bolo tak, ako malo byť. Ale treba chápať širšie súvislosti.
Stále však zostáva faktom to, že nebyť Hitlera a jehô vole, Slovenský štát by nevznikol.

Čo sa týka diskusie o Slov. štáte, toho sme už popísali dosť a mne sa nechce opakovať to, čo som už písal do danej témy.
Na túto otázku bude každý pozerať každý vždy subjektívne a podľa toho si vytvorí aj celkový názor.
To, že odtiaľto odišli transporty židov na práce, ktorých Nemci namiesto ubytovania zabili nepovažujem za vinu Slovenského štátu.
Tomuto snáď neveríš ani ty a určite tomu neverili ani Tiso a spol. Ak áno, ste hlupáci. A poriadne naivní.

Netvrdím, že naša elita vedele presne čo sa bude robiť so Židmi, snáď sa dá povedať, že nečakali také masové vyvražďovanie, ale čo už len pozitívne sa mohlo diať s ľuďmi zbavenými všetkých svojich práv, naloženými do dobytčích vagónov a vyvezenými do rúk Nemcov, ktorí sa antisemitizmom určite netajili...
Napísať odpoveď