Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

Príspevok od používateľa Stoporko »

Frankie - len pre tvoju informáciu - nepoznáš ma, nemáš ani šajn odkiaľ beriem svoje názory, tak si svoje emocionálne výlevy o tom, ako som dieťa médií, nechaj pre svojich dlhovlasých kamarátov a nemiešaj sa mi k mojim dievčatám pri ohníku, oki? :D

K tomu čo si napísal - mám svoj názor, že hulenie trávy je zbytočné a je mi úprimne povedané jedno, či sa ti to páči alebo či je to názor objektívne správny. Som s ním spokojný, pretože je logický a je v súlade s mojou osobnou skúsenosťou.

Je pekné, že tvoji kamoši a tvoja partia ste študáci na výške a snažíte sa žiť ako normálni ľudia. Nič iné sa predsa od slušného človeka ani neočakáva - naučiť sa čo najviac vrámci svojich možností a potom makať a uživiť svoju rodinu. Môj názor na komunitu huličov je výrazne formovaný deckami vo veku 15-18 rokov, ktorým som bol vedúci na táboroch, a môžem ti povedať, že vidieť ako sa rokmi normálny slušný mladý človek mení vplyvok zlej partie na grázla, vie človekom zamávať. Moji spolužiaci na výške niektorí hulia a sú úplne normálni. No iní hulia tiež a sú to pekne povedané magori. Proste - mám s ľuďmi dlhodobo huliacimi prevažne negatívne skúsenosti. Stačí ti to takto?

K tomu "nadhľadu" - len sa rozpíš viac - docela by ma zaujímalo, ktoré zábrany tráva v človeku rúca a ako to potenciálne využiť na dobrú vec :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Mňa by teda tiež veľmi zaujímalo, aké mentálne bariéry dokáže ignorovať húlič marišky narozdiel od nehúliča.

Mariška je škodlivá, takisto ako každá iná droga. Či viac, alebo menej je irelevantné, predsa nebudeme argumentovať menšou škodlivosťou, to je úchylné.

Zdôrazňovať tu liečebné účinky je scestné, prečo, to už vysvetlil Stoporko.

Taktiež nepopieram to, že sa nájdu jedinci, ktorým to nič nerobí a dokonca majú pocit, že ich to obohacuje. Tu však treba pripomenúť to, že sú drvivou minoritou.

Keď si to zhrnieme, mariška je zbytočná (takisto ako každá iná droga) a navyše aj zdraviu škodlivá (ako každá iná droga).

Som však za dekriminalizáciu, aj keď som ju nikdy neskúšal. Predsa len, dá sa spraviť teoretická stupnica škodlivosti drôg a príde mi nesprávne, aby sa postihovalo jej užitie tak prísne.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

nepodporujem legalizaciu akychkolvek drog a som za sprisnenie kontroly drogovej sceny- policia by sa mala viacej snazit o co najrychlejsiu eliminaciu drogovych dilerov a nie ako sa casto stava teraz ze o dilerskom byte vie cele sidlisko ale oficialne to nikto neriesi resp.to aj pol roka "iba monitoruju".
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

gogo - k tomu monitorovaniu snáď len toľko, že jeho cieľom je dopátrať sa kväčším rybám: dodávatelia. K nám sa do domu "nasťahoval" díler. Po tom ako pred bránou začali postávať pochybné indivíduá a museli sme fyzicky poriešiť jedného feťáka (kopal do brány), začali po dobe chodiť "tajní" a vypytovať sa. Asi za dva-tri mesiace od prisťahovania dotyčného zavreli a bolo vybavené. Teda polícia také veci rieši. Ak o dílerskom byte vieš, volaj políciu a oni sa o to postarajú, v takýchto veciach vedia byť veľmi schopní.

P.S. A to sme v normálnej štvrti, hranica Ružinov/Nové Mesto (žiadny Pentagon).
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa citizen »

Mladí ľudia pochodujú za legalizáciu marihuany
http://www.sme.sk/c/5428255/mladi-ludia ... huany.html
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa LA »

citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

som zvedavy co nato napise ivan a tehla.
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

citizen napísal:Mladí ľudia pochodujú za legalizáciu marihuany
http://www.sme.sk/c/5428255/mladi-ludia ... huany.html
boha precitaj si titulku! DE-KRI-MI-NA-LI-ZA-CIA.
inak zucastnil som sa.. myslim ze velmi vydarena akcia, som rad ze policajti nezopakovali fail z gay pride-u. Patri im velka vdaka umoznili nam na par hodin premenit namestie slobody na ostrov lasky a tolerancie. Ak bude zaujem, mozem hodit neake fotky a videa..
.
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

nechcel som to len tak hocikde hodit a tu sa to prebera tak nech je to tu ci?
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

nepochopil si ma. Precitaj si titulku na smecku. Ta akcia nebola za legalizaciu ale dekriminalizaciu.
//ok, moja chyba
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

ja som ale pred tym skopiroval original asi ho zmenili
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

a co taky ostrov lasky a tolerancie aka. kvantum podivnych individui pod vplyvom priniesol spolocnosti ? :-) ... nejaky realny prinos ... ako ked napr odbory protestuju proti upravam zakonov mierenym proti beznym ludom a pod. ... asi jak sa vravi "veškerý žiadny" ;-) ... moc pekne sa tu ukazuje za cim idu mladi ludia, ked sa tu viac otvaraju huby za legalizaciu (coz je defakto to iste ako dekriminalizacia) marihuany miesto toho aby sa zamyslali a vyslovili svoje nazory napriklad proti korupcii na skolach, spatnemu skolskemu systemu, mozno spoplatneniu vysokeho skolstva, kedze som sa stretol v tejto otazke vacsinou so zamietavymi postojmi :-) :-) to sme ako spolocnost maldych ludi klesli skur*ene nizko si myslim ... ale tak to asi ma byt :-) ... nemozme sa za 10 rokov divit ze sme stale v rovnakej riti, ked je pre kvantum mladych najvacsou motivaciou pred volbami legalizacia drogy !!! ... gratulujem vsetkym ktori sa zucasnili slobodnej fetackej akcie a chceli tym naramne zlepsit svet ... a jednym dychom dodavam, zobudte sa kur*a !! az budete mat 30 tak bude neskoro ;-)
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

V prvom rade : z coho nadobudas pocit, ze mladych ludi netrapi nic ine len trava?
Preco mas pocit, ze vsetci co fajcia travu nemaju ziaden prinos pre spolocnost? Nie kazdy je hned smazka. Vypijes si obcas? Si alkoholik a si zatazou pre spolocnost. :wink:

Ani sa nedivim ze teraz za tym mladi pochoduju, je to totiz dost aktualne nakolko to SaS naslubovalo. Keby na tom namesti bolo 10000 ludi, stoji to za uvazenie, ale bolo ich tam par stoviek.

A apropo, dekriminalizacia a legalizacia nie je to iste :wink:
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

mi-chau napísal:Si alkoholik a si zatazou pre spolocnost. :wink:
"Spoločnosť" na daniach za alkohol zarobí kopec peňazí. Navyše, ak u teba polícia nájde nezdanený alkohol, môžeš mať z toho problémy. ;)
mi-chau
Darca
Darca

Fajn, tak zlegalizujme travu a spolocnost zarobi aj na trave. Inak vsak nema vyznam pindat do travickarov.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

mičau -> z coho nadobudas pocit ze som tam pisal o pochybnom prinose fetiek a prilezitostnych hulicov spolocnosti ? ... pisal som predsa o diskutabilnom prinose konkretnej akcie ;-) ... o prinose konkretnych ludi je to uplne ina diskusia :-)

... mne pride moc nizke skocit SaSke na spek iba kvoli trave ... pritom muselo byt kazdemu poslednemu fetakovi jasne, ze to nebude priorita a je to len na nalakanie prvovolicov ...
mi-chau
Darca
Darca

nordkapp_pb napísal:mičau -> z coho nadobudas pocit ze som tam pisal o pochybnom prinose fetiek a prilezitostnych hulicov spolocnosti ? ... pisal som predsa o diskutabilnom prinose konkretnej akcie ;-) ... o prinose konkretnych ludi je to uplne ina diskusia :-)
Mal si to napisat jednoznacnejsie. Inak by ma zaujimalo, kedy naposledy akykolvek protest ci pochod pre parlamentom ci palacom priniesol nejake vysledky.

Ano, len velmi naivny clovek si moze mysliet, ze na SVK k dekriminalizacii skutocne dojde. Toho si zrejme bolo vedomych aj tych par stoviek na tej akcii, preto dali verejne na javo svoj nazor. Ale to uz sa opakujem.
Nieco im bolo prislubene, podla toho hlasovali, teraz sa ukazuju na namestiach. A na zaklade niekolkych stoviek mladych ludi s mariskovymi plagatmi ty hned odsudzujes celu generaciu (nie len mariskarov). O to mi slo.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

podobny nastastie nikdy :-D :-D ... ale mas protesty napriklad odborov, ktore silu maju ... studaci su tiez silna skupina a nikto si nemoze dovolit ich ignorovat - len sa zamerat spravnym smerom ;-)

... zial bohu ma tie pochybne existencie co sa objavovali v TV nekutocne irituju, tak som sa nehal uniest ;-) ... mna proste iba zaraza, ze za takuto spinavost sa ludia vyslovia, ale napriklad o skolnom - zhodou okolnosti dokonca v rovnakom programe (kedy skor dojde k tomu skolnemu ako k dekrim.) nikto verejne nediskutuje, alebo nikto neprezentuje nejaky nazor :-) :-) ... (( to ma zaraza vzhladom na to ze z radov mladych ludi k tomu pocuvam vacsinou negativne postoje ... a pritom su to ti ludia, ktori tu stranu volili )) ... ale to je o niecom uplne inom a hlavne o nejaku tu sekciu fora vyssie ;-)
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

nordkapp: Preco ma viac trapi dekriminalizacia travy ako skolne? Totiz skolne mi siaha na peniaze, kriminalizacia marihuany na slobodu. Nehovoriac o tom, ze skolne moze priniest aj vyhody, ale to je uz do inej temy..
Co pozitivne ta akcia priniesla? Pre teba asi fakt nic. Ak ti je tato tema ukradnuta, tak sa nepytaj aky mal ten pochod prinos. Pre mna je to prve verejne vystupenie ludi na Slovensku ze nesuhlasime s tym hlupym zakonom. Ak to prinesie aspon trochu verejnej diskusie tak to je pre mna uspech.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ale na chuya ti siaha a nie na slobodu ... poznam hromadu ludi, ktori si vedia dat speka, par krat im to prislusnici nasli a nic z toho nemali ;-) ... na slobodu sa nikdy nesiaha radovym fetkam, ale dealerom a vyrobcom - pri vsetkych drogach ;-) ...
Napísať odpoveď