Rodinné 7. mieste auto do 11 000 €; Touran?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Ludoja
Novice
Novice

Rodinné 7. mieste auto do 11 000 €; Touran?

Príspevok od používateľa Ludoja »

Zdravim, videl som, že tu pôsobí zopár odborníkov na VW, tak by som rád vedel Váš názor

ročne najazdím autom, najmä pracovne, cca 20 000 km, mám 4 malé deti s ktorými však cestujem veľmi zriedka (občas cez víkend, najmä kratšie trasy).

Na kúpu auta mám rozpočet cca. 11 000 €.

Z toho čo som videl, som sa viacmenej rozhodol pre Touran, uvažoval som nad 2.0 motorom, ale odhovorili ma, že je poruchový; tak mám v pláne kúpiť 1.9 diesel. Ešte zvažujem či automat alebo manuál, ja by som bol za manuál, ale manželka s manuálom nechce jazdiť tak podľa toho čo som čítal by mi nevadila ani DSG prevodovka.

Auto asi opôjdem kúpiť s kamarátom mechanikom do Nemecka.

Spravil som si stručny vyber
http://docs.google.com/View?id=dfrp8zdw_139d29292gv

z výberu sa mi pozdávali najmä
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... =131916728
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... =131021484
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... =131793218&

čo si myslíte, vy o mojom výbere, respektíve čo by ste mi poradili

Ďakujem

Ľudo
Dale88
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Rodinné 7. mieste auto do 11 000 €; Touran?

Príspevok od používateľa Dale88 »

Zdravím Ťa, tiež som prednedávnom riešil kúpu:
http://www.hojko.com/vw-touran-2-0-tdi- ... 38852.html
Potreboval som taktiež MPV, jazdím veľa mimo mesta/krajiny s plným kufrom a sem tam, keď som doma tak som potreboval priestor pre psa. Jednoznačne som bol rozhodnutý pre Touran (po prečítaní testov a následnom prevezení). Môj finančný rozpočet bol približne, ako Tvoj a chcel som niečo medzi 05-06, ale reálne v tej cene môžeš uvažovať nad 2007. Keby som kupoval znova idem do nej. Predsa je to už faceliftovaná verzia (pre mňa krajšia) a nestratí tak na cene ako pôvodná keď vybehne najnovší model (tuším už tento rok). Po prezretí rôznych fórumov som taktiež narazil na zlé skúsenosti s tou 2.0 tdi hlavne v spojení s DSG. ale aj 1.9 s manuálom, vraj odchádzajú synchrónny na prevodovke ba rovno celá. Ale to už sú extrémy. 2.0 tdi boli hlavne poruchové 100kw, bola to vlastne prerobená 1.9 (prevŕtaná aby sa zvýšil objem..). Od 2007 103kw PD už nebol problém, je tam inak dimenzovaná hlava tým pádom už nepraskajú a nestráca sa chladiaca kvapalina. Od 2008 sú už common rail, ale tam je dosť veľký fin. skok čo som si nemohol dovoliť. Bol som sa previesť na tej spomínanej 1.9 a bol som sklamaný z tak slabého výkonu a to sme boli dvaja ľudia v aute. Predstava s plne zaťaženým autom ísť 1000km a báť sa čo i prebiehať ma odradila (ale každý sme iný, niekto sa neponáhľa, ja mám rád výkonnostnú rezervu). I keď som zvažoval možnosť upravenia keď predsa sa rozhodnem pre ten motor, ale v tých 1.9 bola vždy slabšia výbava, aspoň na tie čo som narazil. Spotreba za to bola na rozprávkovej úrovni. S tým autom sa dá jazdiť v meste 5,5-6l. a mimo kľudne 4,5l. po úprave čo som zisťoval z pôvodných 105ps na 140ps stúpne spotreba o 0,5l. čo je veľmi príjemne na to, ako výkon narastie a ten motor to zvládne. Len takéto zásahy by som dal do správnych rúk (pošlem Ti správu). Predsa som zvolil tú 2.0 tdi 140ps s DSG a som nadmieru spokojný. Na DSG som si zvykol veľmi rýchlo, ja uprednostňujem sekvenčné riadenie predsa si podradiť pred zákrutou a dá sa tam ušetriť aj na spotrebe. Klasický D-mód, je v meste ideálny a manželka si ho určite zamiluje. Moje osobné skúsenosti doposiaľ so spotrebou pri 2.0 tdi 140ps s DSG, mimo mesta väčšinou jazdím 6-6,7 svižnou jazdou, mal som aj min. extrém BR-BB 5,5l. max. extrém 9l. ale to som meškal na dôležité stretnutie a Touran ma podržal. V meste viem jazdiť za 6,6 max 8,5. Ale nežijem v BA tam by sa určite vyšplhala o niečo vyššie, ale to hlavne kvôli križovatkám kde sa rýchlo mení priemerka, absencia štart-stop :P Jazdné vlastnosti má skvelé na to, aká je to "krabica", má to športovo ladení podvozok, v zákrutách to cítiť, že skvele drží stopu a neraz vyjdem z nej s veľkou rezervou. Mám to obuté na 16r klasika 205/55, na 17 by to už bolo tvrdšie vozenie hlavne na našich kvalitných cestách, ale zvažujem to v budúcnosti. Odkladacích priestorov je tam neúrekom, miesta dostatok.. ale ja mám 5-miestny, ale verím, že na tretej rade sedadiel deťom to bude stačiť, však dospelého jedinca si tam neviem predstaviť ísť na dlhšie ako aj v iných modeloch typu 7-miestne. Mal som šťastie naozaj na kvalitný kúsok čo sa týka výbavy a zachovalosti. Dovezené bolo z Rakúska do okolia KE, kde následne som ho bol pozrieť. Snáď som to v niečom uľahčil, rozhodne ak budú otázky rád pomôžem. Držím palce a ak to nesúri tá kúpa oplatí sa počkať na kvalitný kúsok, niekedy to siliť nie je dobré (z vlastnej skúsenosti). Bacha na VIN-ka, hrúbku laku a servisnú,, tak či tak veľa šťastia, určite dobrá voľba!
Ludoja
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Ludoja »

Cao Dale,

dik za promptnu a obsiahlu odpoved!

Kupa mi trocha ponahla, lebo som nedavno rozbil svpju Oktavku a predal som ju na nahradne diely, takze nemam moznost tolko vyberat, ako by som chcel, ale hadam nenarazim, na nejaky vrak.

Ludo
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Ludoja napísal:mám 4 malé deti s ktorými však cestujem veľmi zriedka (občas cez víkend, najmä kratšie trasy).
Len technickú poznámku, vyberaj voz kde prípadne narveš dostatočný počet detských sedačiek... Niekde nedáš ani 3 vedľa seba (SuperB) a na tie rádoby sedadlá MPV vzadu tiež určite nie. V Oct si to ale asi mal nejako ošetrené..
Napísať odpoveď